Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cudeńko :)
:):) jak teraz jest taka słodka to będzie śliczną dziewczyneczką! Gratulacje:)!!

buu a ja nadal nie umiem wstawiac zdjęć bo bym tez mojego synka wkleiła:):)
Kiti córcia jest cudna!!! aż się wzruszyłam jak słodziutko sobie leży :)
o dzięki Madzia za podpowiedź zwróce na to uwagę ;)

a teraz uwaga dziewczyny! ale ktoś by chciał się z Wami bardzo przywitać hihi, ze swoimi wspaniałymi forumkowymi ciociami ;))))))) Nasza córcia ;)))))

image
Kiti, tylko zwracaj uwagę, żeby w razowcu nie było karmelu, bo często dodają.

Ale fajnie, że już jesteście po USG. My mamy dopiero za tydzień, ale znając życie to szybko zleci:)
Witajcie z ranka!

Wczorajszy dzień spędziłam cały u rodziców, jak wróciłam wieczorem to padłam - zdołałam jeszcze poczytać co naskrobałyście, ale na pisanie już weny nie miałam:D

Roany to podobno dobre wózki. Moja koleżanka ma właśnie maritę i jest baaardzo zadowolona. Ja tak sobie tym razem wymyśliłam jednak, że koniecznie chcę wózek ze skrętnymi kołami - i koniecznie wszystkimi pompowanymi. Dlatego wybierałam między Jedo Fyn'em 4DS, Mikado Bostonem i Tako Jumper X. U mnie po porównaniu padło na Tako - Mikado zdecydowanie wykluczyłam, a Jedo bardzo mi się podoba, ale trzeba na niego bardzo długo czekać, a poza tym jest ciut droższy od Tako.
Jeśli chodzi o ceny w to ja zdecydowałam się na zakup wózka przez internet - bezpośrednio od producenta. W Akpolu jest ciut droższy i nie dorzucają do niego gadżetów, które mogę dostać lub dokupić u producenta: parasolka, śpiworek, folie p/deszczowe.
Jeśli chodzi o inne zakupy to jednak zrobiłam w Akpolu - tam mogę wszystko dotknąć i pomacać, a to moim zdaniem wygoda. Poza tym z kartą stałego klienta nie wychodzi mi wcale drożej niż z allegro jak tam doliczę przesyłkę.

Piszecie o pomyłkach w sprawie płci - ja też mam zawsze w sobie jakąś taką wątpliwość. dziewczynki miały być dziewczynkami i nimi są, więc nie wiem skąd to u mnie... ale ja jakoś tak do kjońca nigdy nie wierzę. Chociaż lekarka zapewnia mnie, że tym razem to na bank chłopak:)

Acha, wczoraj lekarka pocieszyła mnie w sprawie tego mojego wyniku IgG na cytomegalię - świadczy on według niej, że po prostu, że kiedyś ją przeszłam, a że taki wysoki to nie mam się przejmować - może to zależeć od pobranej próbki, może też po prostu mam akurat więcej przeciwciał... a to ok, bo wtedy wiadomo, że nie zachoruję:)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Kiti, cieszę się, że Malusia zdrowa, rośnie ślicznie i, że nadal jest dziewczynką :)
Ja dziś mam wizytę :) ciekawe ile moja klusia przybrała :) Już się doczekać nie mogę, żeby ją zobaczyć choć na USG :)
Kiti, postaraj się wstawić zdjęcie Malutkiej :) Ja jeśli dziś będę miała ładne zdjęcie to również wstawię :)
hejka dziewczynki, dzięki styczniówko no właśnie wcinam już jugourtki i przezucilam sie na razowca he wiec daje rade i bede kontrolowac cukierek
A wiecie byłam wczoraj na usg no i wszystko dobrze z malusią, ładnie rośnie waży 1400g i mam śliczną foteczkę profilu małej, doktor zakupił świetny sprzęt i nawet jak teraz jest taka duża to fotka 3d wyszła idealnie, moze uda mi sie potem wkleic ;)) no i właśnie co do płci też się bałam że może sie zmienic tyle przypadkow na okolo slyszalam jak to dawali 100% a potem dziecko sie rodzi a tu niespodzinka hihi
no mi na szczescie wczoraj pan dr pokazał , pierwszy raz tak mega wyraźnie "muszelkę" małej hihi więc już się nic nie zmieni, malusia ładnie leżakowała więc można dokładnie sprawdzić yeahhh
no tak wiec wszystkie różowizny he po mojej siostrzenicy jak najbardziej będą przydatne ;)))))))
U Ciebie Weronka Zosiek, u mnie Amelian ;) i będą paradować w różowych ciuszkach ;)
Idę spać, bo mi kibelek zamknęli ;) D położył kafle i nie można wchodzić ;)
Oczywiście inaczej być nie mogło, musiałam się czepić, że mam dość remontu :P
Dziewczyny, Wy mnie tu nie straszcie. Większość rzeczy mam różowych, bo widzielismy co tam jest, a właściwie, że nic nie ma między nóżkami.
Za miesiąc kolejne USG- musi się potwierdzić. Ale jak nie to co będzie - Zosiek?

Dobranocka, spokojnych snów :)
aaa co do płci. Czasami mam takie myśli, a szczerze to wszystko mam dla dziewczynki :) Nawet fotelik dziś zamówiłam lily pink :) tak więc nie ma opcji na chłopca ;) a tak serio, to lekarz powiedział, że na milion % dziewczynka :) inny to potwierdził, mam nadzieję, że się nie mylili i w brzuchu siedzi Amlia :)

Wiem, że niektóre z Was jeszcze nie mają laktatorów, więc podsyłam linka i to gość z Gdańska :)
http://allegro.pl/item804412012_laktator_mini_electric_medela.html
Miałam w obserwowanych aukcjach a już kupiłam dla siebie :)
Na allegro dużo rzeczy (od kosmetyków po majtki poporodowe) widziałam u jednego sprzedawcy a koszt przesyłki to 13zł za całość więc warto:)

Kurcze z tą płcią to gorzej z dziewczynkami-ponoć często nagle wyrastają im...:) Jedna z forumek jest tego przykładem, a niby wcześniej byłowidać dziewczynkę na 100%:)
Mnisia może i taniej na allegro, ale zawsze trzeba doliczyć koszt wysyłki (chyba, że już uwzględniłaś), bo niektórzy patrzą tylko na cenę i to żadne porównanie. No chyba, że zamawiasz masowo u jednego sprzedawcy.

Co do wózka to niestety nie kojarzę.

Jeżeli chodzi o płeć to to co widziałam u naszego Frania ciężko byłoby dopasować u dziewczynki:)

Udanej i spokojnej nocy babki:)
Biedna ta Twoja Ania:( Daj znać jak będziesz coś wiedzieć. Gorąco trzymam kciuki.

Oj ta nieszczęsna zgaga.Też słyszałam że Renni pomaga więc kup, po co się męczyć:( Jak jakiś czas temu pożaliłam się siostrze mojego A. że trzy wieczory z rzędu męczyła mnie potworna zgaga to ona się uradowała.Poweidziała że tak mi dobrze bo to niesparwiedliwe że ona całą ciązę wymiotowałą i męczyła się z zgagą i wszystkimi mozliwymi dolegliwościami a ja tak lajtowo to przechodzę. I od tego dnia zgaga zostawiła mnie w spokoju;p
Teraz co jakiś czas się odzywa ale nie regularnie:)

A wózio zaraz oblukam. Dzieki.
Mnisiu, dziękuję, że pytasz. Sama dziś o niej myślałam dzisiaj.
Jutro będę do niej dzwonić. Wiem, że leży w szpitalu od wczoraj :( ale to ze względu na inne choróbsko. Dziewczyna łapie wszystko co tylko możliwe. Dam jutro znać co z Anią.

Co do wózka, niestety nie pomogę bo nie znam. Mogę jedynie polecić wózio BEXA. Koleżanka właśnie go kupiła :) Podobno jest rewelacyjny i fajna cena :)

Niestety migdały tym razem mi nie pomogły :( Muszę kupić jutro reni bo się wykończę :/

Mnisiu jeszcze co do akpolu, to masz rację, ceny nie są w ogóle rewelacyjne, na pewno nie jest to hurtownia ;) ale niektóre rzeczy mają taką sama cenę jak na allegro ( tylko niektóre )
Wózek sama zamawiałam na allegro po wcześniejszym oglądnięciu w mama i ja ;)
Tam można najlepiej oglądnąć, pomacać wózki, dużo więcej jest miejsca niż w akpolu i więcej wózków rozłożonych :)
Witam się wieczornie:)

Byłam w Akpolu. I się załamałam. Tyle tego jest że naprawdę oczopląsu można dostać.A żeby już konkretnie wybrać... Nie wiem czy to tylko ja jestem taka niezdecydowana? Ale jak spojkrzałąm cenowo to żadna hurtownia z tego chyba nie jest.Chusteczki nivea droższe o ponad złotówkę niz na ellegro.A to tylko jedna rzecz. Oglądnęłam wózki, ale za dużo ich nie było. Z tego co widziałam najbardziej spodobał mi się Roan Marita. Czy któraś z Was wie coś na temat tego wózka. Wiem że już wybierałyście wózki i może byc to dla Was oklepany temat ale może mi pomożecie kochane:)

Co do zgagi to ja w ogóle nie mogę jeść kolacji bo wtedy nocka z głowy tak mnie pali.Ale owoce nawet w wielkich ilościach przed snem mi nie przeszkadzają:p

Pp tym dzisiejszym maratonie znów plecy odmawiają posłuszeństwa:( Ale damy rade kobitki nie? Już mało zostało. Ja postanowiłam że jak już będzie naoprawdę źle to przeniosę się do mamy i niech dbają o mamusie pierwszej wnuczki:)

Dziewczyny a nie obawiacie sie czasami że lekarz mógł się pomylić co do płci? Ja mam mnóstwo ciuszków i nic poza tym. Zakupoy dopiero przede mną. Ale ciągle myślę że może synek będzie musiał chodzić w rózowym;p

Kasiu czy cos wiadomo o tej Twojej koleżance-jak wyniki?Może pisałaś już o tym a ja przeoczyłam.

Pozdrawiam
Uwielbiam zimę i już się doczekać nie mogę :) Pozatym przydało by się żeby troszkę przymroziło i te wszystkie grypy wymroziło bo az strach iść do ludzi jak tyle się o tym słyszy.

Fotelik mam identyczny tylko niebieski :))

Ja tylko na początku ciąży miałam ciągle zgage i mi herbatka miętowa pomagała.Litrami ją piłam.

Ze mną to jest jakos odwrotnie.Od poczatku ciąży nie miałam żadnych przykrych dolegliości oprócz bólu pleców.A teraz jak na złość mnie bierze.Co najmniej dwa razy w tyg rozpoczynam dzień od wymiotów:(

Pati ja jestem umówiona do lekarza na 16:45 :) jakby cos to taka wysoka z ciemnymi włosami to ja :)
oj zgaga króluje :( mnie też niestety dopada ale nie narzekam bo zazwyczaj tylko jak leżę na prawym boku jak zmienię pozycje przechodzi a jak nie to reni jem i od razu lepiej :)

Kiti to co ja jem to podwójna dieta więc na pewno się Tobie nie przyda , bo ja mam dosłownie 10 rzeczy w diecie i codziennie praktycznie jem to samo. Ale jak pytałam diabetologa o Kasi wyniki to mówiła że to nietolerancja glukozy, a Twoje wyniki podobne do Kasi, i powiedziała żeby nie jeść przede wszystkim białego pieczywa i śmietany, oczywiście ograniczać się jak można w słodyczach. Mówiła żeby dużo jogurtów naturalnych jeść z danone są naturalne bez cukru.

Słyszałam że snieg wczoraj padał, extra to znaczy że coraz bliżej zimy co = coraz bliżej do wzięcia w ramiona naszych maluchów :) już się doczekać nie mogę :)
To dołączam do grona ciężarówek z ciężką nocą. Mnie znowu bolały plecy i jak się obudziłam to zasnąć nie mogłam.

Ale w dzień za to śmigam po mieszkanku (mam już tak od początku tygodnia). Chyba włączył mi się na poważnie syndrom wicia gniazda:) bo układam, sprzątam, urządzam jak szalona:)

Wczoraj kupiliśmy kilka rzeczy dla Frania. Zamówiliśmy też w Jysku fotel do jego pokoiku, żebysmy nie musieli usypiać go na taborecie.
W sobotę zamawiamy łóżeczko i coś tam pewnie jeszcze mamusia dokupi:p
Jejku jakie to wszystko fajne...naprawdę mi odbiło:)

:( ja tez mam zgagę, dosłownie od wsyztskiego... ale mnie pomogaja migdały:).
pozdrowionka:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry