Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja slyszalam ostatnio ze cieple mleko pomaga
a dodatkowo ja zauwazylam ze po chlebie razowym mam zgage ... obserwujcie co jecie i eliminujcie to - mi pomoglo odstawienie chleba razowego

mi mój ginekolog polecił Reni, bezpieczne dla kobiet w ciąży i naprawde pomagają , polecam :)
Kasiu, ja na zgagę próbowałam wszystkiego. Aż powiedziałam dosyć i kupiłam jedyne tabletki polecane dla kobiet w ciąży - Reni. I ani jednej nie użyłam ;) Od kiedy je mam (około miesiąca) zgagi nie ma. Więc może to jest jakis pomysł...
Fajna ta muzyczka, można się zrelaksować a i dzidzia pewnie zachwycona :)

Ja dostałam ostatnio od koleżanki płytkę z pampersa o tym jak dziecko w brzusiu słyszy :) Całą rodzinką oglądaliśmy z zainteresowaniem.
Córka najbardziej przeżywałam te informacje :) Teraz gada do brzucha jak najęta, żeby siostra znała jej głos :)

Natomiast moje samo poczucie jest już coraz bardziej do bani :(
Zgagę mam po wszystkim co zjem :( a do tego jakaś zmarnowana jestem ;)

Fotelik o którym pisałam rano sprzedajemy. Jest w stanie dosłownie idealnym, pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki więc może któraś jeszcze nie ma :)

Tak on wygląda
image
heheh psie kołysanki ... :)
hihihi

ależ mi sie dziś kce spaćććććććććććć !!!!
moja dzidzia duza sie robi i zasypianie to bolesne tańce po łózku ... achhh

Dziewczyny, jakiś czas temu Dejwi dała link do Muzyki dla bobasa. Posłuchałam i nawet mojego psa zauroczyła :) Siedziała psina i słuchała, aż zasnęła.

No i poszukałam w necie, skąd to ściągnąć w całości:

Klasyczny bobas
Link pobierania: http://www.megaupload.com/?d=QOZ9XNL5

Muzyka bobasa vol.3.rar
Link pobierania: http://www.megaupload.com/?d=CMMDWSOJ

Nazwa: Kolysanki - Mini Mini.rar
Link pobierania: http://www.megaupload.com/?d=X7IN0DAH

Resztę linków dam później.
Dzień dobry babinki:)

Ja też po kiepskiej nocce.Co chwile sie budzuiłam i z rana strasznie mnie głowa bolała.

Teraz nadrabiam co naskrobałyście i zanim dotarłam do końca to potwornie zgłodniałam.....

Ale mam ochotkę na sernik.......

My tez kupójemy zwykłą wanienkę.

Dzień dobry :)

Ja dziś po ciężkiej nocy - bolały mnie zęby. Nawet nie wiedziałam, które/który...
Już jestem po wizycie u stomatologa i na szczęście żyję.

Miłego dnia :)
Dzień dobry:)
u nas nocka w miarę spokojnie - tylko jedno wstawanie:) Za to poranek, tak od 5 już gorszy bo sie stresowałam co z tym śniegiem - bo na 8 do pracki musiałam dojechać..
Ale za to już się cieszę, bo od 13 ide w końcu na zwolnienie już do końca:):).

Wczoraj bylismy na pierwszym oddychaniu w SR - beczka śmiechu... ech, żebym miała taki humor w czasie porodu:).
image
image
Dzień dobry z rana :)
Jak minęła Wam noc ? U mnie dziś spokojnie.
Siedzę sobie teraz przy ince i przeglądam allegro :/

Najprawdopodobniej będę miała na sprzedaż maxi cosi city w bdb stanie.
Jeszcze czekam na informację, ale chyba dostaniemy fixa i coty wtedy będę sprzedawać, gdyby któraś była chętna, jeszcze nie miała dajcie znać :)
Hejka.

Oj dziewczyny ile Wy produkujecie. Juz myslałam że nie zdążę dzisiaj dobrnąć do końca:)) I w sumie nie zdążyłam bo już jest po 24tej;p

Ja też chcę laktator medel. Siostra mojego A. chce mi dać jakiś zwykły ręczny ale ja bym wolała elektryczny. Obserwuję aktuallnie pare aukcji i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak jak mówicie można się na tych aukcjach czasami naciąć. ja dałam się zrobić w balona z pierwszą paczką ciuszkó dla Małe. Ktoś ze mną w ostatnej chwili podbijał do góry. Zamiast sprawdzić tego kogoś to licytowałam dalej. A z resztą i tak wtedy nie wiedziałąbym że to ktoś od sprzedającego. Dopiero jak dostałam paczkę (dałam 350 zł:( za 50 ciuszków) to w środku był list w który ta dziewczyna pisała że jest mamą bliźniaków i jakbym jeszcze czegoś potrzebowała to mam dać jej znać. A ptem jak s****dzałąm tego użytkownika co ze mną tak ostro licytował to okazało się że ma do sprzedania wózek dla bliźniąt. Czyli pewnie mąż tej dziewczyny. Potem wesząłm na inne aukcje tej dziewczyny i tam też ona podbijał i jakaś dziewczyna też dałą się nabrać tak jak ja. Szkoda że dowiedziałąm się tego wszystkiego po wystawieniu pozytywa:( No i w ogóle ciuszki były o wiele ładniejsze na zdjęciach niż w realu. Potem wylicytowałąm jeszcze dwie paczki ciuchów ale każda za 150 zł (chociaż tą jedną wygrałam chociaż nie za bardzo na końcu chciałam bo licytowałą dwie na raz)i ciuszki o wiele ładniejsze niż na zdjęciach. Teraz robię tak jak Kasia.Czekam na koniec aukcji bo nie chciałąbym znów zostać np.z dwoma laktatorami:)))) W końcu człowiek uczy się na błędach:)

Kasiu chciałąm Ci powiedzieć że już wiem co oznaczają bolesne ruchy maleństwa. Mnie moje dzieciątko ostatnio tak mocno ugniata że to naprawdę boli:( A w ogóle to mam wrażenie że Mała się przekręciła, bo kopie mnie zupełnie inaczej. A leżała już główką w dół więc mam nadzieję że tylko wykręciła się z lewa na prawo ale nadal nurkując:))

No Dejwi już niedługo będziesz miała labę:) Będziemy mocno trzymać kciuki! I powiem Ci że tyle tu pisałaś o puzlach że mam wielką ochotę sobie też jakieś kupić:)

Buziaki

Ps.Wybieram się jutro do akpolu na oględziny cenowe i jakościowe.Oblukam, obmacam i po 16tym (muszę się jeszcze raz upewnić że będzie dziewczynka) zacznę kupować jak nie a sklepach to na allegro.
no własnie dziwnie z tym cukrem utrafić co jest grane? no nic pozostaje mi rozpocząć dietkę i mierzyć cukier, póki co będe chuchać na zimne no i pocieszam się, że w sumie wynik w normie tylko że na granicy normy he
a z licytacjami to faktycznie nieraz są jaja, można się tak wciągnąć i zostać szczęśliwym nabywcą np.3 sztuk wózków hihi a tak serio też czekam do ostatniej minuty nawet pół minuty, co by nie dać sztucznie zawyżyć sprzedającemu ceny a co?! o swoje trzeba walczyć uczciwie ! he
Kiti, u mnie to takie dziwne, bo raz miałam dobrze, raz źle.
Mój lekarz powiedział, że nie jest o cukrzyca tylko nietolerancja glukozy.
Teraz od czasu do czasu, mierzę sobie cukier i mam ok.

Co do licytacji, to ja tak raz miałam ;) Zlicytowałam dwa śpiworki, ale całe szczęście przebili mnie w tym który chciałam mniej ;)

Teraz jak chcę licytować to czekam na ostatnią minutę i dopiero wtedy licytuję :)
Dejwi trzymamy kciuki za nową panią mgr!!! ja naszczęście mam już za sobą ale stresu napewno przy tym jest co nie miara,więc wiem co czujesz, no ale ty masz małego obrońce w brzuszku który napewno mamusi pomoże w razie potrzeby hihi
dziewczyny dzieki za linki do laktatorków, ja na razie już 1 zalicytowałam wiec musze poczekac do końca aukcji co by na końcu nie wyszło, ze zostane z 2 sztukami hehe a mamą bliźniaków nie będę he
Styczniówko skarbie powiedz co ty jadasz przy swojej cukrzycy? mi wynik po 70 gluk.wyszedł w normie ale przy górnej granicy i mi doktorka każe dmuchać na zimne i stosować dietę grrr dziwne z tym cukrem, bo w domu po jedzeniu jak zmierze po godz.to mam w normie,naczczo też ładnie tylko z tą glukozą cos nie wychodzi i mam przy górnej granicy?
Kasia a może ja mam tak jak ty, że mój organizm nie toleruje glukozy i stąd te roz\bieżności? hmm
o tak dziewczyny - dużoooooooo kompotu za tydzien bedzie nam trzeba.

aj ... gnojuś mamusi już pomógł, gdyby nie On to obrona nie byłaby tak szybko :) - 2 tyg po złożeniu pracy :)

Dejwi to trzymamy mocno kciuki!!!!!!!
A Ty się tak nie stresuj pamiętaj że masz przewagę "co dwie głowy to nie jedna" :):):) a za tydzień kompotem Twój sukces będziemy oblewać :)
Dejwi zdasz śpiewająco i będziesz Pani mgr :)
Ty obronę masz z dzidzią w brzusiu, ja miałam z dzidzią na rękach ;)

Co do licytacji, to dokładnie tak :) Właściciele podbijają sobie innymi kontami, choć nie wiem po co, zamiast minimum ustawić ;)

Ja dziś poprawiałam swoją aukcję ( do końca 12h ) i chciałam czapke gratis dodać i tak to zrobiłam, że usunęłam wszystko wraz ze zdjęciami :/

Opis zrobiłam na nowo, ale zdjęć juz się nie dało wgrać tak jak poprzednio, pod napisami. Mam nadzieję, że osoby obserwujące nie zrezygnują ;)
oj dziewczyny ... dziś dzwonila Pani z dziekanatu i we wtorek mam obrone!! Boszzzzzzzzz jak dobrze ze w zeszlym tyg zaczelam wkuwac pytania :) ale stresa mam ... i teraz kolejny tydzien stresu :) hhehhhehe

Tak wiec jak dobrze pojdzie to ja i moj synuś we wtorek bedziemy mieli tytuł :) hihiih skubaniec jeszcze sie nie urodzi a juz po obronie bedzie ...

ale mam stresioraaaaaaa

a z tymi aukcjami to niezle sie dzieje ... wczoraj po poscie styczniowki zaliczytowalam jakis sterylizator za 1 zl a do konca aukcji byly 4 h i tylko ja chetna. dala 1 zł i za min ktos dał 30 - mysle ze to byl wlascciel produktu ktorego nie chcial opchnac za 1 zł ... ale po to sa ceny minimalne ... bez sensu jak dla mnie.

ide wkuwac ... a za tydzien ... puzzle, pranko, prasowano i spokój ducha ze juz nic nademną nie wisi :)

Styczniówko, znając życie, to w ostatnim momencie zlicytują wysoko ;) ja juz kilka razy tak miałam, że cieszyłam się, a tu lipa, an koniec policytowali :( ale u mnie już z głowy problem, kupiłam i teraz tylko czekam na przesyłkę :)

Co do Michała, samej mi go żal :( Dobrze, że tak się poczuł na ostatniej lekcji. Zrobię mu teraz te dwa dni wolnego, niech sie kuruje bo w sumie diabli wie co mu jest :( ale jak leży w łóżku to musi być chory ;)
dzięki dziewczyny za podpowiedzi co do niani :)

Kasia serce mi się w plastry kraja jak czytam takie rzeczy biedny Twój synuś " wtulał się do kaloryfera". A nauczyciel jakiś nienormalny!

popatrzcie na tą aukcję co wczoraj linka wkleiłam do elektrycznego laktatora medela może nie będzie dużo chętnych na razie nikt nie licytuje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry