Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Styczniówko serdecznie dziękuję. Muszę się zabrać za kupno rzeczy których mi brakuje i po skończonym remoncie spakować torbę, niech sobie leży i czeka :)

Ja dziś dzień spędziłam w kuchni. Upiekłam ciacho, zrobiłam obiadek, zanim po tym wszystkim posprzątałam to pół dnia minęło. Amelia aktywnie mi pomagala w pichceniu , a Daniel się śmiał bo gotując mówiłam córeczce co robię, co z czym mieszam :)

Faceci patrzą na nas z politowaniem, ale przecież trzeba z dzieckiem rozmawiać :)
Curly--zdrówka kobitko:)

My dla dzidzi prawie wszystko mamy,a tym miesiącu planuje zakupy dla siebie.

Dziewczyny to moja pierwsza ciąza i przeraża mnie myśl o laktatorze i odciąganiu pokarmu chyba bardziej niz sam poród:))

Jesteśmy w trakcie szukania tego mieszkanka dla siebie i jak narazie nic...być może dla tego że ze strony Jacka nie idać jakoś chęci.Już wymyśił żeby zamieszkać z jego rodzicami,ale jaki jest sens od jednych rodziców wyprowadzać się do drugich??? uparcie stoje przy wynajmie i od poniedziałku biorę sprawy w swoje ręce...

pozdrówki dla brzucholków:))
Gosiak, a gdzie szukacie mieszkanka ??

Uważam, że lepiej Wam będzie jak pomieszkacie sami, a jak tylko będziecie mieli możliwość to kupicie sobie własne. Podobno kredyty mają od nowego roku być bardziej korzystne, bo obecnie nie są za fajne :(
Więc przy dobrych wiatrach po kilku mc pójdziecie na swoje, a teraz zobaczycie jak to jest :)
Co do laktacji, ściągania pokarmu itd. nic się nie martw, dasz radę :) Ja 10 lat temu takim zwykłym laktatorem ściągałam i dałam radę :)
Teraz kupiłam elektroniczny i zobaczymy czy faktycznie jest taki dobry jak o nim piszą :)
Dzięki Wam za miłe słowa:)
Całe szczęście obyło się tym razem bez wymiotów. Boli mnie strasznie żołądek i jelita, no i co chwilę biegam do łazienki.
Ale dzisiaj już ciut lepiej...

Gosiak, z tym laktatorem to się nie przejmuj - dasz radę. A może wcale nie będziesz zbyt wiele używać. Ja przy dziewczynkach użyłam go w sumie z parę razy - nadmiaru mleczka przy nawale łatwiej było mi się pozbyć ręcznie pod prysznicem albo nad umywalką, a zostawiać Maluchów pod czyjąś opieką nie miałam aż tak często potrzeby:)

A z mieszkaniem to chyba rzeczywiście lepszy pomysł wynająć - my mieszkaliśmy z moimi rodzicami przez bardzo krótki czas, czekając na mieszkanie po sprzedaży poprzedniego i - mówiąc szczerze - nie wspominam tego zbyt dobrze... Chociaż wiadomo, że to różnie bywa.

Styczniówko, podeślij mi też tą listę na kingo@wp.pl jak możesz - gdzieś kiedyś miałam, ale przy tych ciągłych awariach kompa - wcięło ją mi gdzieś.
Pozdrawiam, Kinga
Styczniówko ja również poprosze liste na meila: bstelmac1@wp.pl

Curly,Kasiu dzięki za pocieszenie.Zobaczymy jak sobie poradze z tym laktatorem.Powiem wam jeszcze ze zaczynam się obawiać czy w brzusiu wszystko wpożądku.W porównaniu do kolezanek które są w ciązy to mój brzuń jest dość...mały-tak mi sie wydaje.Jest mi z nim już ciężko,czuje ruchy ale mimo wszystko mam jakieś obawy.W piątek zapytam lekarz czy napewno jest wszystko dobrze.
Ogólnie szukamy mieszkania na terenie Gdańska.Wykluczamy takie dzielnice jak Orunia dolna,Nowy port,Stogi,Przeróbka.Jak będziecie coś wiedziały to dajcie znać.Z góry serdecznie dziękuję:)
Curly cieszę się że już ci lepiej.Oby tak dalej:)

Styczniówko ja równiez poproszę listę(Misiowy1@wp.pl)

Gorące pozdrówki i miłej niedzielki życzę babinki:))

Gosiak, brzusio każda ma inny. ja też jakiegoś olbrzymiego nie mam :) raz 92 cm raz 94 :)

Na pewno jest wszystko, ok !! Z moim synkiem do porodu miałam w obwodzie 80cm :) Lekarze nie mogli uwierzyć, że ja rodzę :)

Napisz mi jeszcze ile pokoi, czy jakieś wymagania itd. i do jakiej sumy
Może być na @
Zapytam koleżanek z pracy, czy coś fajnego jest na wynajem :)
Poszukaj coś na Jasieniu ;) będziemy razem na spacerki chodzić hi-hi :)
dziewczyny wysłałam Wam ta listę.

dziś miałam kolejną nieprzespaną noc :( 2h snu i koniec pobudka i tak do rana.
Jak tam dziewczyny minęła niedziela ??
Ja przesiedziałam u rodziców cały dzień, niestety miałam znowu ból taki jak na miesiączkę i musiałam łyknąć no-spę.

Oj coś czuję, że moja ciąża zakończy się w grudniu. Chcę też podjechać na Kliniczną porozmawiać o cesarce, jeśli ustalą mi datę konkretną na cięcie, raczej się zdecyduję, choć dużo bardziej wolałabym Zaspę, ale boję się, że będą chcieli, żebym rodziła SN, a jednak nie zdecyduję się, bo już mi biodro diabelsko dokucza :(

U nas niedziella całkiem fajnie, bo złożyliśmy łóżeczko dla Frania i wreszcie jego pokoik wygląda już coraz fajniej:)

Z tego co wiem to Kliniczna praktykuje najpierw wywoływanie porodu SN. Dopiero po kilku nieudanych próbach robią CC. Więc prędzej spodziewalabym sie, ze tego na Klinicznej niż na Zaspie.

Dejwi, jak przygotowania na wtorek?
Magda, masz rację, ale z tego co wiem Kliniczna nie robi problemu z ustaleniem dnia cesarki jeżeli masz na nie skierowanie.

Zaspa nie chce umawiać na CC, każe przyjeżdżać jak będą bóle.
No nic przejadę się i zapytam jak widzą to na Klinicznej
i po niedzieli..spokojny,relaksacyjny dzionek z pysznym obiadkiem u teściowej ;)))
Kasiu pewnie sprawdź też Kliniczną jeśli chodzi o zaplanowanie cc,może faktycznie można u nich wcześniej ustalić i byś byla spokojniejsza idąc na gotowy terminek.jak bym była w twojej sytuacji to też bym tak wolala, niż czekać na skurcze i całą akcje.

Madzia a co do brzuszków to już pisałam,że też mam z tych mniejszych w chwili obecnej ok.97cm i to jest taka mala, słodka kuleczka he, a wielkość brzuszka naprawde nic nie ma co do zdrowia maluszka,jeśli na wcześniejszych badaniach dzidzia ładnie rosła to teraz tez tak napewno jest, nasza córcia waży bardzo ładnie.więc się nie martw a wizyta u lekarza napewno cie w tym utwierdzi i bedziesz spokojna ;))) pamietaj duży brzuch wcale nie oznacza z góry dużego,zdrowego dziecka,nieraz to tylko wieksza ilosc wód płodowych oraz tkanki tłuszczowej ma znaczenie jakie mamy brzuszki ;))
Łoooojjj Kasiu!dzisiaj cały dzionek u teściów i tak nam w głowach namieszali że szok.W zasadzie z jednej strony trzeba przyznać im rację.
Próbowali przekonać nas żebyśmy się do lutego przemęczyli u mnie albo u nich żeby jak najwięcej odkładac na wkład własny,na ten kredyt.Do stycznia musimy wziąść kameralny ślub cywilny i uzbierać 25 tys.Kobieta w banku zapewniała nas że dostaniemy kredyt.
Nie chcę już z nikim mieszkać,chciała bym odpocząć,ale z drugiej strony mają rację........ Mam takie kongo w głowie że nie mam już chęci o niczym myśleć..... Jeszcze trochę to depresja murowana;(
:) cześć poniedziałkowo:)
My jeszcze nie mamy internetu w domu i ciagle mam braki w pogaduszkach z Wami:). U nas weekend spokojnie - ale tez i pracowicie - powoli wykańczamy sobie w domu wsyzstko co trzeba tak, by się do końca listopada całkowicie rozpakować:).
W tym tygodniu będziemy dopiero malowac pokoj malucha i wtedy będziemy dopiero kupowac łózeczko ect.
Mam nadzieje, że zdążymy ze wsyztskim - termin na 19.01 więc chyba będzie ok:)
A w piatek idziemy do lekarza i ja idę w końcu na zwolnienei:):) juz sie nie mogę doczekać:):).
I tym optymistycznym akcentem - pozadrwiam!!!
image
image
Ja też witam się w nowym tygodniu:)

My to weekend spędziliśmy raczej spokojny, bo sami w domu, z naszymi choróbskami:( - ja z grypą żołądkową, a Natalka z okrutnym kaszlem (takiego chyba jeszcze w ciągu 5 lat swojego życia jeszcze nie miała:))) Dzisiaj wybiarem się z nią po południu do lekarza, a do tego czasu siedzimy sobie spokojnie w domu - zresztą pogoda raczej nie zachęca do spacerów...

Muszę się jakoś zmobilizować i wziąć w garść, bo po weekendzie - prawie całym przeleżanym - trochę się rozleniwiłam. A że dzisiaj M. już w pracy to jednak dzieciakami trzeba się zająć, hmmmm:)

Kasia, ja naprawdę Cię podziwiam - nie rozumiem jak może być tak, że masz skierowanie na CC, a w szpitalu robią problem. Dla mnie to jakieś niepojęte - jeśli ktoś ma przeciwskazania to porodu SN to jak może w ten sposób rodzić (albo jak chociaż może to być brane pod uwagę)??? A pytałaś leakrza, który Cię kieruje gdzie masz z tym skierowaniem iść? Może on Ci coś poradzi albo pomoże - przecież oni się tam jakoś znają między sobą - przynajmniej częściowo...
Pozdrawiam, Kinga
Cześć dziewczyny :)

Pati, to już ostatni tydzień w pracy i zaczniesz odpoczywać. U mnie weekend w miarę ok, ale wczoraj zakończyło się no-spą.

Curly, niestety w szpitalach mają prawo podważyć skierowanie na CC.
Rozmawiałam z moim ginekologiem który prowadzi ciążę i to właśnie on poinformował mnie, że jeśli nie ustalę sobie terminu CC to do końca nie mam pewności, jak będę rodzić.
Na Zaspie jednak sie upierają, że mam przyjechać w bólach i wtedy ew. wykonaja CC. Myślę, że chyba by mi nie podważyli, bo skierowania na cięcie również jest od lekarza z Zaspy, ale różnie to bywa :)

Muszę się zmobilizować i podjechać na Kliniczną zobaczyć jak to wygląda u nich od środka, a jeżeli okaże się, że mała pozostanie w ułożeniu miednicowym to nie odpuszczę jak mi nie ustalą CC na dany dzień.

Mam nadzieję, że jakoś to będzie. Czekam na info od Magdy bo również ma miec CC, zobaczę co jej się udała załatwić :)

aaa i jeszcze co do mojej koleżanki Ani. Leży w szpitalu, ma robione badania, może dziś jakieś wyniki będą bo wciąż bez informacji :( a tydzień za tygodniem leci :(
Hej dziewczyny

U mnie wir przygotowań do dnia jutrzejszego - jutro o tej porze bedzie juz powoli po !! 3mcie kciukasy od 8:30

Uczyć juz mi sie nie kce "kto sie nie najdał ten się nie nalize"... wiec zaraz mala powtorka pytań, przedstawienie prezentacji i ide do lekarza - moze dzis jakies USG bedzie ...

Weekend spedzilam super - a w szczegolnosci dzien wczorajszy bo przyjechala do mnie kuzynka i caly czas gadalysmy, plotkowalysmy, ogladalysmy ciuszki i smoczuszki Rafałusia i nie kcialysmy isc spac !! ale bylo superrrrrrrrr ahhhhhhhhh

no czas zaczac sie stresowac :) hhihihihi
Ps. Kasia31 snilo mi sie ze rodzilaś ... glowka juz wylazla a ty jeansy na tylek i za scieranie kurzy sie wzielas ... hihiihihi
masakra mam sny ostatnio , jak nie zombi, to zmarli, jak nie zmarli to jakies schizy porodowe,
ale 2 dni temu mialam cudny sen: Rafal przez skore mojego brzucha rączką złapał mnie za palec i tak trzymał - ot był sen-miodek !!

Buziaki dla wszystkich

To rzeczywiście kicha z tym CC - paranoja jakaś moim zdaniem... takie podważanie opinii jednego lekarza przez drugiego:(

Dejwi, właśnie natknęłam się na ogłoszeniach na trojmieście na taki projektor Fisher Price jak Ci kiedyś pisałam - za 40 złotych w Gdyni, więc koszt dostawy odpada:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/fisher-price-projektoruspokajacz-ogl2023598.html
Pozdrawiam, Kinga
Witam Mamuśki.

Ja dziś po fatalnej nocy, wyjątkowo nie przez ciążę. Jakiś sąsiad puszczał sobie muzykę :( Uroki mieszkania w bloku...

W efekcie głowa mnie rozbolała i całe rano leżałam z mokrym ręcznikiem na głowie. Jest troszkę lepiej, ale nadal boli.

Weekend minął dużo za szybko. Głównie to w sklepach. Ale ja się strasznie szybko męczę. Mąż mówi, że coraz mniej mobilna jestem. Zrobiłam również zakupy na allegro (pościele i pierdołki). Poprałam ciuszki. Dziś jak się lepiej poczuję biorę się za prasowanie.

Kasiu, zapomniałam podziękować za fotelik. Bardzo nam się podoba. Cieszę się z tego zakupu.

Jutro jedziemy do Pucka, na zwiedzanie, bo zdecydowaliśmy się na ten szpital. Chciałabym się jutro w tym utwierdzić. Czy któraś z Was też chce tam rodzić?
Curly dzięki :)
super zaraz zadzwonię tam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Dobry ortodonta (48 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry