Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia, tak napisane jest na ulotce, ale ja też pewnie dawałabym mniej. Jestem zwolenniczką jak najmniejszej ilości leków. Zawsze można spróbowac mniejsz ilośc i sprawdzic czy działa. No i piszą tam, że co 4-6 h. Ja oczywiście zapobiegawczo tylko kupiłam, ale podawać będe tylko, jak będzie potrzeba. Chcę jak najszybciej zminimalizować cierpienie synka.
Dobra, dziewczyny spadam do tego swiss. Trzymajcie kciuki, żeby nie było paciorkowca. Do potem:)
Buziaki.
Martha_FANKA_MAM dobrze, że mi podsunęłaś te białko. Powiem szczerze, że rozmyślałam po czym mała może mieć kolkę, a ja uwielbiam nabiał i muszę przyznać, że zajadam się nim w sporej ilości.

Zrobię sobie tak jak piszesz dietkę i sprawdzę jak Amelka zareaguje. Może to faktycznie na nabiał tak zareagowała

Styczniowe mamy 2010 cz.21

Kasia31 Amelka rosnie-widac,jest taka slodka.Ja tez mowial ,ze malego na rekach nosic nie bede,bo sie przyzwyczai i jak bedzie wiekszy to bede miala problem,ale....no wlasnie jak takego slodziaka nie nosic,nie tulic???Wiec raczej slowa nie dotrzymam...

A w te kropelki to tez sie zabezpiecze,skoro pomagaja...mam nadzieje,ze nie bedzie problemu z ich zakupem...
Myslalyscie o basenie dla niemowlakow? Ja sie tak zastanawiam....
MamoMikolaja powodzenia w swiss....napewno wynik bedzie ok.
Cześć dziewczyny!

Dziś Oleńka skończyła MIESIĄC!!!! nawet nie wiem kiedy to zleciało i odpadł dziś w końcu pępek!!! więc będzie pamiętna data co prawda nie jest po odpadnięciu tam sucho więc jeszcze będę przemywać spirytusem i mam nadzieję że się zasuszy i nie będzie żadnych niespodzianek.

Co do butelek to ja dość sporo przetestowałam, bo córcia miała problemy ze ssaniem TT ma za miękki smoczek i w ogóle nam nie podpasowała ta butla, najlepiej medela i nuk. Tej MAM nie miałam ale też słyszałam super opinie.

A jeśli chodzi o szczepienia to nie wiem dlaczego słyszałyście że skojarzone szczepionki są krótko na rynku bo to nieprawda już jest wieloletnie doświadczenie zresztą cały zachód szczepi szczepionkami skojarzonymi z tą "DROBNĄ" różnicą że tam dzieci dostają je za darmo a u nas niestety trzeba za nie płacić ( brrr). Dziewczyny to są wasze decyzje ale ja nie dawałabym szczepionki DTPw jest to szczepionka bardzo stara i nieoczyszona przez co bardzo obciążą malucha jak nie chcecie kupować skojarzonych szczepionek to chociaż zakupcie DTPa szczepionkę acelularną która ma oczyszczony krztusiec. Naprawdę warto takie moje zdanie. Ale każda mama zrobi jak będzie uważała.

Dzisiaj byliśmy u okulisty z córcią mówię Wam myślałam że coś zrobię tej pani dr, bo wsadzała jej coś metalowego do oka i ogólnie badanie było masakrą aż się popłakałam tak było mi szkoda mojej kruszynki. Wiem że dr tak musiała ale dla mnie to był straszny widok. A za miesiąc znów musimy jechać bo dziś stwierdziła dr niewykształcone dno oka i trzeba to sprawdzić za 4 tygodnie.
wiecie co jestem okropna,poprosilam kumpele,zeby mi McDonalda przywiozla,bo UWIIELBIAAAAM,a jak Was tak czytam i piszecie ze prawie nic nie mozna jesc,a do wtorku tak blisko to chyba moge ten ostatni raz???Bo jednak Mlodego chcialabym jak najdluzej karmic....
Wlasnie,jak Ci lekarze czasami badaja dzieci...brr...
Styczniowko,a mozesz mi polecic jakies szczepioki???
Kasia Amelka cudna :) Ola tez się bardzo prężyła miła problemy z kupką i lekarka zakazała mi jeść jakikolwiek nabiał. Nawet chleba masłem nie pozwoliła smarować i jest duża poprawa. Więc warto spróbować.
olaolenka24 ja będę szczepić INFANRIX IPV HIB ( 5w1) i engerix B na żółtaczkę. No i pneumokoki ale jeszcze nie zdecydowałam czy Synflorix'em czy tą nową 13 walentną szczepionką. Muszę poczytać badania kliniczne obu szczepionek i zdecydować.
Dzieki Styczniowko...
No ja ma jeszcze troche czasu.maly we wtorek na swiecie,ale dobrze jest juz cos wiedziec...wiec piszcie jak najwiecej o szczepionkach.,ktore najlepsze itd...I wlasnie sie zastanawiam nad tymi pneumokokami,nie kazdy jest za ta szczepionka,duzo ludzi krytykuje,a ja sie kompletnie nie znam-czesto slysze,ze te szczepionki to zwykle naciąganie,nie wiem...
ja tam bym chciala,zeby dzidzus byl zdrowy i zrobie dla niego jak najlepiej,ale jest tylu przeciwnikow szczepionek,ze nie wiem co robic?Musze poradzic sie jakiegos pediatry i juz...
Dokładnie co człowiek to opinia. Ja zasięgnęłam wczoraj wiedzy sporej ilości osoób ze służby zdrowia ( rodzina, znajomi ) w 100% odradzono mi szczepienie Małej szczepionką skojarzoną.
Jednak myśl o trzech ukłuciach zamiast jednego strasznie mnie dołuje :(
MamaMikołaja- mam położną ze szkoły rodzenia, która nie pracuje na Klinicznej ale ma tam koleżanki i rozmawia z dziewczynami ze szkoły rodzenia, które stamtąd wracają. Zwykle ma informacje na bieżąco co się dzieje w szpitalach. Póki co nie mam swojej położnej do porodu, moja położna polecała mi p. Anetę z Klinicznej, podobno dziewczyny ją polecają, ale jakoś nie mogę się zdecydować żeby zadzwonić- jakoś ta idea dopłacania do "własnej położnej"nie do końca do mnie przemawia...
~Martha _FANA_MAM dzięki za informacje. Ja pisałam o tych butelkach bo takie mi polecano i się trochę naczytałam, że dobre. Swojego zdania nie mam bo maluszek przyjdzie na świat dopiero we wtorek. Dobrze jednak wiedzieć o tych butelkach MAM w razie gdybym musiała karmić butlą a TT okażą się klapą. Nastawiam się na pierś, ale z tego co widzę nie jest to takie proste.
Kasia Amelka słodziusia. Po jakim czasie po cc dostałaś posiłek? czy mogłaś coś dojadać, czy kazali być na diecie?
Styczniówko wszystkiego najlepszego dla Oleńki, bo to już prawdziwy niemowlaczek :)

Dziewczyny tutaj jest link do ubranek z różnymi napisami

http://www.dejna.pl/k13,dla-dzieci-body-dzieciece.html
dziewczyny czy to o te kropelki chodzi?

http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
Marta, to nie są chyba niemieckie kropelki, a podobno tylko niemieckie są dobre ;)

Posiłek dostałam po 20h
O 12 w południe miałam cc a następnego dnia dostałam śniadanie. Chyba szybciej nie można podjadać.
Pić mi pozwolono po 4h
dzięki :)
Kasiu31,a te niemieckie to gdzie dostane???W aptekach???
Po cc daja jesc dopieri po 20 h??? Jezzuuu,ja nie wytrzymam tyle bez jedzenia...ciagle jestem glodna,naszczescie w ciazy duzo nie przytyłam,a nie powiem-lubie sobie pojeść,hehehe...
Teraz chyba znalazłam, tylko tu są same opinie

http://www.bangla.pl/dla-dzieci/zdrowie/lekarstwa/kolka-zabkowanie/pfizer-krople-sab-simplex-p2046.htm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry