Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Melduję się w nowym wątku,teraz leże sobie grzecznie w łóżeczku i mam nadzieję że będę mogła się częściej udzielać.
W lutowo-marcowo-kwietniowym wątku dziewczyny są na wczesnym etapie ciąży i niestety nie mam kogo się poradzić, dlatego dołanczam do was dziewczyny.
my walczyliśmy, żeby mały ssał od naszego powrotu ze szpitala. co 2-3 h karmiliśmy go przez strzykawkę, ale zawsze pierw przystawiałam do piersi. dziś mały już całkiem ładnie ssie i widać, że poprawnie, bo była u nas kobieta od laktacji i wytłumaczyła jak się układa buźka, gdy maluch prawidłowo ssie.

co do szczepień to rozmawialiśmy z jedną położną to polecała szczepienie na rotawirusy i pneumokoki, ale jeżeli chodzi o skojarzone to była średnio nastawiona, bo podobno za krótko są na rynku.
my jeszcze decyzji nie podjęlismy.

witam się w nowym wątku, może wreszcie na mnie przyjdzie kolej, zostało mi raptem 5 dni do terminu, ale jakoś niewiele się dzieje, żadnych wyraźnych objawów zbliżającego się porodu, choć ktg wykryło jakieś skórcze, to ja ich za bardzo nie czuję

gratuluję wszystkim kolejno rozpakowanym!
powodzenia życzę wszystkim oczekującym :)
Wkrótce mam nadzieje dołączyć do styczniówek. Jestem w 39 tyg. i mam nadzieję, że urodzę moją córeczkę jeszcze w styczniu i że śniegi nie uniemożliwią mi dojazdu do szpitala:). Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamusie.
Mam podobną sytuację...niewiele zostało mi do końca i niewiele się dzieje...
dodatkowo zastanawiam się, do którego szpitala jechać -planowałam Kliniczną ponieważ tam pracuje mój lekarz, jednak położna odradza mi wyjazd tam do końca tyg. podobno mają gronkowca. a jak to jest u Was z wyborem szpitala?
ktg wykrywa skurcze w czasie tego badania, czy również te które były już wcześniej -jutro idę na drugie takie badanie i dlatego jestem ciekawa
tylko te w trakcie badania
ja wybrałam najbliższy miejsca zamieszkania,
ale dużo osob doradza Zaspę ze wzgledu na dobry sprzęt dla noworodków
mój ginekolog jeszcze ani razu nie skierował mnie na ktg, a kończę 29 tydz., chodzę regularnie do lekarza co tydzień i mam robione usg, czuję się ok więc nie dopytywałam o ktg, czy to rutynowe badanie?
ktg bada przede wszystkim pracę serca dziecka, na usg też jest to widoczne, więc nie ma potrzeby robić dodatkowo ktg
dzięki za odpowiedź:) mam nadzieję, że już niedługo zagoszczą tutaj buźki naszych maleństw:)
Dziewczyny wy już jesteście prawie wszystkie na mecie, ja natomiast muszę leżeć by nie urodzić wcześniej.
Mam do was pytanie, otóż mam od tygodnia okropny, kujący ból podbrzusza, jest on ciągły więc podejrzewam że to nie są skurcze,jak leżę w łóżku jest ok ale tylko jak wrócę do pionu po ok. pół godziny ten rwący,kujący ból wraca.
Czy któraś z was tak miała w 9 m-cu,ak myślę że może być to spowodowane uciskiem przez maluszka,wizyta u gin. dopiero we wtorek więc proszę o odpowiedz.
hmm nie miałam tak i ciężko jest mi Tobie doradzić, ale skoro Cię to niepokoi to nie ma na co czekać tylko zadzwoń do swojego lekarza, lub przejedź się do szpitala, może trochę pomarudzą ale w końcu to zdrowie Twoje i twojego dziecka - nikt inny o nie nie zadba:)!
Melduję się w nowym watku.

Olaoleńka, zadzwoniłam do swiss po wyniki i nie podali mi przez tel. :(

Dziś mam doła i wydaje mi sie, że z niczym sobie nie poradzę, a już najmniej z porodem:(:(:(

A z tym gronkowcem to juz w ogóle sie załamałam. Czy to sa pewne wieści?
ja miewam takie bóle, ale tylko od czasu do czasu i przez chwilę,
też myślę, że to ucisk albo jednak jakiś skórcz jednak za bardzo się tym nie przejmuję, jutro idę do lekarza, to może się go podpytam
widzę, że mam podobnie jak u was tzn termin za dwa dni i kompletnie nic się nie dzieje, żadnych skórczy, w poniedziałek mam wizytę i jak nie urodzę to od pon co dwa dni na ktg do szpitala, oj coś czuję że będę po terminie podobnie jak Curly czy Gosiak
nie wiem czy wieści są pewne ale słyszałam od swojej położnej, że lepiej na kliniczną nie jechać do weekendu, bo wtedy robię dezynfekcje i wszystko wraca do normy, podobno w każdym szpitalu od czasu do czasu jest gronkowiec.....:)
Do weekendu to jeszcze raczej nie urodzę:) amm nadzieję. A położną masz własnie na Klinicznej? Prywatnie? Bo chciałam jakiś czas temu poprosić polecana panią Jadzię , ale juz podobno zakazali.A kto Ci ciąże prowadzi, jeśłi wolno spytać?
Melduje sie w nowym wątku...

MamoMikolaja mi podali,ale moze dlatego ze ja tam bylam dzien wczesniej i powinny byc wyniki,a nie bylo....no i ja miwszkam 30 km od swiss,recepte tez dzis maz odebrał,bo niedaleko byl i nie bylo problemu...pewnie lekarz,ktory mnie prowadzi cos powiedzial,zeby podali-nie wiem.....
Naszczescie,ten pozytywny wynik nie mam wplywu na dzidzusia i we wtorek cc...MamoMikolaja pozbadz sie dol...i sie usmiechnij...niedlugo takie szczescie w domku bedziesz miala...

Kasiu31 z ta kapiela to dobry pomysl....a co do stresu przed wtorkiem zero-tylko niecierpliwosc kiedy to moje cudo zobacze....ja sie cc nie boje,bo sama taki porod wybralam i bylabym hipokrytka-ja tylko chce,zeby Mlody dobrze zniósł cc...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry