Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki Lasiczko za odp:)
Tez mam wielka torbe i boje sie ze beda tam na mnie krzywo patrzec;)
Hej, Dziewczyny! Ja już po wizycie :) Miałyście rację, to nie jest paciorkowiec, a te bakterie to nawet wskazane jest, żeby były:) Druga wiadomośc , to to , że jednak będę miała cc. W poniedziałek poznam termin. Na pewno jeszcze w styczniu:) Bardzo mnie to uspokoiło. Dziekuję Wam za wsparcie. W ogóle widzę, że to forum bardzo dużo mi daje. Szkoda , że tak późno na nie trafiłam.

Mam w związku z powyższym kilka pytań do mam , które miały już na klinicznej cc. Może one jakieś głupawe te pytania, hhe, ale takie mnie nurtują:
1) Jakie rzeczy będą mi potrzebne, poza tymi, które standardowo są pakowane?
2) Co z moim maluchem , jak ja leżę na pooperacyjnej ?
3) Czy mąż ma brac wolny dzień następnego dnia, czy ja i tak będę
spała i wystarczy jak przyjedzie po pracy?
4) Kiedy można zjeśc pierwszy posiłek?
5) Jak długo utrzymuje się bół po cięciu?
6) Kiedy można wstac?
7) Brac butelkę dla dziecka?
8) Czy da się karmic piersią pierwszego dnia?
9) Czy są możliwe odwiedziny?

Jestem dziś pozytywnie nastwiona do życia. Jak to może wszystko sie w jednej chwili zmienić :):):) Już niedługo synek będzie z nami:)
Olaoleńka, mój synek waży 3400.
A moja torba chyba ze sto kilo :)
No widzisz MamoMikolaja,nie kazdy zly wynik badania to cos strasznego..No synus Ci rosnie-to juz spora waga,a wiadomo ze codziennie jeszcze przybiera...
No ja Ci niestety na Twoje pytania nie odpowiem..bo o Klinicznej nie wiem kompletnie nic...ale tu Dziewczyny jua duzo napisaly o tym szpitalu wiec poczytaj wczesniejsze posty...
Pewnie jestes zadowolona,ze masz cc-bo chyba chcialas???
A ja dzis caly dzxien czuje ból w wiezadłach,to normalne???
Z tymi wiązadłami, to chyba normalne. Dzwigamy przecież trochę kilogramów;) Moja przyjaciółka największe problemy miała po porodzie. Kolana ja tak bolały, że chodzic nie mogła.
CC chciałam miec, bo czuję się spokojniejsza o dziecko.Wiem,ze to nie jest takie chop siup dla matki, że boli i że długo sie dochodzi, ale staram się myślec tylko o małym. Ja dam radę - mam nadzieję ;)
MamoMikołaja, dobrze, ze miałaś dziś wizytę i jesteś spokojniejsza.
Tu jest wątek co jest potrzebne na kliniczną, pod koniec dziewczyna pisała już po porodzie co jej się przydało.

http://forum.trojmiasto.pl/Mamina-wyprawka-do-szpitala-t120413,1,16.html?hl=kliniczna lista#hl

Łasiczko dziękujemy za dodatkowe informacje, dużo pomogły. Powiedz czy faktycznie tam jest tak ciepło? Dużo rodzących było? W ilu osobowym pokoju leżałaś?
Cześć dziewczyny.
Pati ja swoją Małą weranduję już, ale w pokoju przy otwartym oknie, nie wystawiam jej na balkon, a dziś byliśmy nawet w GB :) Tyle, ze mąż nagrzał auto wcześniej.
Nie obeszło się bez zdenerwowania. Wjeżdżając na parking do GB ochroniarz nas zatrzymał i kazał jechać na górny parking. Tłumaczę mu, że w aucie mamy noworodka i nie chcemy z nie w ten mróz wysiadac na dworze, a gościu dalej uparcie, że mamy jechać na górny parking. W końcu stanęliśmy a on uparcie wykłócał się. Dopiero jak Daniel powiedział, że chce porozmawiać z jego przełożonym to wpuścił nas na dolny parking.
Brzydko mówiąc jakiś debil, bo człowiek mówi mu o co chodzi, że w aucie mamy noworodka, a na dworze jest bardzo zimno, a on uparcie stał i kazał jechać na góre :/

MamoMikołaja co do Twoich pytań

1)
-Woda mineralna z dziubkiem w dużych ilościach ;)
-Coś do smarowania ust
2)
-Jest na noworodkach. Mąż może Ci go przynieść, bądź możesz poprosić kogoś z noworodków, żeby przynosili Ci Małego do czasu aż sama na nogi nie staniesz. ( Mi mąż przynosił Amelkę )
3)
-Ja nie spałam, mąż był ze mną. Bardzo mi pomógł mąż , bo następnego dnia kazali już chodzić, więc mi pomagał. Dali mi również Amelkę, więc pomagał mi przy niej. Cieszyłam się bardzo, ze jest przy mnie
4)
-Mi pozwolono zjeść śniadanie następnego dnia ( cc miałam o 12stej
w południe ) Mąż kupił mi jeszcze jakieś deserki bo byłam okrutnie głodna
5)
-Mnie bolało najbardziej 48h Później już ok, bez środków przeciwbólowych byłam.
6)
-j/w po około 20h mi kazano wstać
7)
-Nie, jeśli będziesz dokarmiać, to oni mają bebiko w jednorazowych butelkach
8)
-Da się, i postaraj się to robić. Nie łam się, zę nie amsz pokarmu. Weź laktator na rozruszanie laktacji po cc
9)
-Tak, a mąż może nawet wejść na salę pooperacyjną. Niech tylko kupi fartuch i buty

Marta, dzięki wielkie. A Ty też cc masz, prawda?
Kasia, jestes nieoceniona! Dzięki WIELKIE!
Nie ma za co. Wiem jak to jest. Też nie wiedziałam co i jak. Cofnij się do wątków 18-19 tam pisałam sporo o cc na Klinicznej

Pamiętaj o jednym. Nie dopuszczaj do rozkręcenia się bólu po cc. Ja tylko troszkę zacznie boleć wołaj o przeciwbólowe środki. Ja co 3h prosiłam o coś, a niby co 4 można łykać, ale wolałam nie dopuścić do bólu takiego na maxa ( raz tak zrobiłam i myślałam, ze wytrzymam dłużej bez środków przeciwbólowych )
Tak też mam cc i to już we wtorek, ale dopiero w poniedziałek będę wiedział na którą się stawić. powiem szczerze, że tak jak nie czułam tego wszystkiego tak teraz zaczynam się bać!
Na szczęście spakowałam torbę, bo wczoraj wieczorem się denerwowałam, że nie jestem gotowa. Zmykam bo muszę jeszcze trochę ogarnąć mieszkanko, przez to moje leżenie w łóżku trochę zarosło ;)
Spokojnego wieczoru!
Kasia, kiedy przy cc przekazuje się rzeczy dla maluszka? czy zabieram je ze sobą na salę operacyjną? i co musi być, czy od razu daję więcej pieluszek itp. czy czekam aż wołają o to.

Ostatnie pytania, czy przed cc każą iść pod prysznic, czy wystarczy że wezmę go w domu. No i jak z tym malowaniem, (chodzi mi tylko o tusz) czy lepiej jechać bez makijażu.
No i jak wygląda przyjęcie na IP. Czy tam mnie bada lekarz dyżurny?
kasia31 dzieki,bo i mnie sie przydaly Twoje informacje i rady-Amelka musi byc wyjatkowo grzeczna,bo masz czas nam ciagle doradzac(naszczescie)....Piszesz,ze wstalas po 20 h...hmmm dlugo,Asia pisala,ze wstala po 5 h-zobaczymy jak bedzie ze mna???
Pozdrawiam Mamuski....
Przyłączam sie do pytania Marty...
Jakie badania wykonuja przed cc,jak juz przyjma na izbe przyjec???A i czy robia lewatywe?Roznie slyszalam...wolalkabym nie miec,bo nigdy nie mialam,albo juz zrobic w domu sama..jakos intymniej...
Ciuszków nie dajesz w ogóle. Jak będziesz na sali pooperacyjnej to przyjdzie babeczka od noworodków i zapyta się czy któraś z mam chce dac dla swojego Maleństwa ubranka i kosmetyki.
Ja dałam swoje ubranka, kosmetyki i nic nie zginęło.
Babeczka sama z torby wszystko wyciągała, tak więc pamiętaj co gdzie wkładasz, bo będzie pytać co gdzie masz :)
albo spakuj sobie od razu z dwie pary śpioszków, skarpeteczki, body/kaftanik, czapeczkę, oliwkę, kremik i nie będzie kłopotu w szukaniu, bo Ty nie będziesz miała jak się ruszyć :)

Przed CC nie idziesz już pod prysznic. Ja leżałam na sali porodowej i czekałam na wyniki badań ( krzepliwość krwi ) podłączona pod KTG
Później przyszła położna, podłączyła mnie pod oksytocynę i później zabrali na cięcie :)

Natomiast na IP przychodzi lekarz, robi wywiad ( wiek, wykształcenie, przebyte choroby, ostatnia miesiączka, pierwsza
miesiączka itd. )

Następnie badanie ginekologiczne i pobranie wymazu
I położna z IP prowadzi Cię na porodówkę ( mojemu mężowi nie pozwolono wejść, ze względu na dużą ilość rodzących a ja w sumie porodówkę miałam jako poczekalnię )

Śmiało pytaj jak coś :) Postaram się w miarę szybko odpowiedzieć na pytania
Lewatywy nie robią, mnie tylko pytano czy jestem ogolona, czy mają one mnie golić ( ja byłam ogolona )
aaa i rożek dla dzidzi bo też wołają o niego
a z badań, to mi na krzepliwość krwi robili i chyba nic więcej.
a i na IP wymaz z pochwy, wynik jeden jest po 5 diach, drugi chyba po 3 tyg do odbioru.
Dzieki wielke Kasia31....
dobrze,ze nie ma tej lewatywy..brrr-chociaz ja to bede pewne w takich nerwach,ze caly ranek z toalety nie wyjde...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry