Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do nowego wątku

DWUPAKI

Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :) - Wojewódzki
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Asia. - 11 styczeń - dziewczynka :) Monika :) - Swissmed
Kiti - 12 styczeń - dziewczynka :) - Zaspa
Łasiczka123 - 16 styczeń -chłopiec :)
aniella - 19 styczeń - dziewczynka :)
marta245 - 19 styczeń-chłopiec :) Tymoteusz - kliniczna
OlaOleńka24- 19styczeń-chłopiec :) Nikodem- Swissmed
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
aniatatara- 27 styczeń dziewczynka Zosia - Zaspa
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :) - Nadia - Wejherowo
MamaMikołaja-3luty- chłopiec :) Mikołaj - Kliniczna
Pszczoła - ?? chłopiec -
muszki28-16 styczen-Pawełek,Wojewodzki

ROZPAKOWANE

Styczniówka 15.12.2009 dziewczynka - Oleńka 49cm waga 2290
Pati25 22.12.2009 chłopiec - Filip - Wojewódzki 53cm waga 2680
Kasia31 28.12.2009 dziewczynka - Amelka - Kliniczna 52 cm waga 2810
Magda+Greg 31.12.2009 - chłopiec- Franio :) – Zaspa 56cm waga 3660 :)
Dejwi 02.01.2010 - Marta - Zaspa 58cm waga 3690
Mnisia 03.01.2010 - Klaudia - Kartuzy 55cm waga 3300
Adarechota 05.01.2010 - Michał - Swissmed 54cm waga 3730
Kasandra 07.01.2010 - Katarzyna - kliniczna 52cm waga 3750
Weronka 13.01.2010- Zosia- Wojewódzki/Ciechanów 50cm waga 3050
Curly 14.01.2010 - Krzyś Wojewódzki/Zaspa 55cm waga 3600

NIEAKTYWNE

Kasia O 4 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hi-hi ale jest cewnik ;)
Postarajcie się wypróżnić bo później 24h nie ma jak...więc ranek w toalecie jak najbardziej.
i nic nie jedzcie. Ja nie jadłam od 19stej a i tak wymiotowałam przy podawanym tlenie
Juz od 19-nastej nie jesc???Jezzzu,ale to ostatni wieczor,zeby wlasnie pojesc....oj coraz gorzej to widze-i wiecie co?....Ja nigdy nie lezalam w szpitalu-nie mam doswiadczenia,rzadko kiedy choruje totez z lekarzami tez prawie przez cale zycie malo stycznosci-najczesciej to gin i w ogole to przez cala ciaze zrobilam wiecej badan biz przez cale zycie,co ja pisze ja w ogole nie robilam ZADNYCH BADAN.
Kasia, super, dziękuję za wyczerpujące informacje. Ale data pierwszej miesiączki! - nie mam pojęcia. A kartę ciąży, legitymację i książeczkę ma się przy sobie, czy zostawia na IP ?
Co do lewatywy to ja chyba bym wolała mieć. rok temu przed zabiegiem mi robili, i niby wcześniej biegałam do toalety, a po tej lewatywie byłam jeszcze z 2 razy tyle.

spokojnej nocy, Ola oby nasze maluszki poczekały do wtorku :)
Jeszcze jedno - co się dzieje z torbą gdy jestem na sali operacyjnej?
Marta 245 rowniez Ci zycze spokojnej nocy...wytrzymaja,wytrzymaja..(mam nadzieje,hihih). Oooo moj maly wlasnie szaleje w brzuszku-to jego pora,a forumkowe Mamuski to chyba wszystkie spia,taka tu cisza,co Marta???
Mnie cos sen nie chce zlapac,ale mam fajna ksiazke wiec bolu nie ma..
Spijcie dobrze Laski:-)
Marta, po dacie ostatniej miesiączki masz ustalony termin porodu :)

Torba, "idzie" z Tobą na porodówkę, a później albo położna Ci ją przyniesie, albo poproś męża żeby po nią poszedł :) Mój sam mi ją przywlekł :) Nic się nie martw, wszystko pilnują :)
Kartę ciąży, książeczkę itd dajesz an IP ale później Ci ja oddają.
Mi zabrali tylko kartę ciąży i skierowanie na CC
Skierowanie zostawili sobie do dokumentów, a kartę ciąży oddali przy wypisie.
Czesc Dziewczynu....
A co tu dzis taka cisza???Wlasnie sie szykuje na wizyte do swiss,ostatnie badania i ktg,mam nadzieje,ze mi cc nie przesuną...
Zycze milej niedzieli wszystkim Mamusia:-)
fajnie, że ktoś dobrze pisze o Klinicznej-to pocieszające
dziewczyny które mialy na Klinicznej zewnątrzoponowe- powiedzcie czy potrzebne jest jakieś zaśw. od Waszego ginekologa o braku przeciwwskazań?
Ja nie musiałam mieć zaświadczenia, nikt o nie nie prosił. I tak na miejscu jesteś kilkakrotnie badana i jest z Tobą zbierany wywiad, więc sami Cię kwalifikują. Dodatkowo anestezjolog zawsze prosi o podpisanie, że rozumiesz, jakie są możliwe powikłania.
Kasiu, ostatnia miesiączka to wiem kiedy była, ale pisałaś, że pytają też o pierwszą (chyba, że źle zrozumiałam) a tego nie pamiętam. Jeszcze raz dziękuję za wyczerpujące informacje.
Ola jak tam po wizycie, mam nadzieję, że wszystko po Twojej myśli

Byłam dziś na chwilę w galerii, niestety dałam radę wejść tylko do jednego sklepu :( Mam już dosyć bolesne skurcze, ale są nieregularne. Jeszcze tylko 2 dni muszę wytrzymać :)
olaolenka24 w jakich dniach i o jakich mniej więcej godz. bywałaś w swiss,też bym chciała trafić na tego lekarza co ty bo od tego na którego ja trafiam muszę wszystko wyciągać i jest ogólnie nieprzyjemny
Hej....
Ja juz po wizycie w swiss....termin cc ten sam 19 styczen-czyli jeszcze dwa dni...uff jak to zleciało.
Narazie,az tak bardzo sie nie denerwuje-zobaczymy co bedzie pozniej...
Marta,a jak tam u Ciebie???Nerwy juz sie pojawily???Juz coraz blizej Wielkiego Finalu.... :-)
Pszczoła pierwszy raz bylam w czwartek około godz.15-stej i wtedy poraz pierwszy spotkalam dr.Karasia,ktory kazal mi byc we wtorek o godz.12 i rowniez byl on,dzisiaj byl jakis inny lekarz taki opalony,ale tez sympatyczny-pytal dlaczego ma byc cc to powiedzialam,ze ma byc i juz...
Faktycznie dla Malucha wszystko maja,wiec zabierajcie tylko dla siebie...
Marta wszystko dobrze-serducho zdrowe Malego,ktg idealne...A Ty jak sie czujesz???
Marta, o pierwszą miesiączkę pytają w jakim wieku. Piszę na szybko i dlatego się nie zrozumiałyśmy
Kasia31 tak sie ciagle zastanawiam,na tym malym zdjeciu z Amelka to jestes Ty???Bardzo mlodo wygladasz,ale to akurat plus.
Dzisiaj w tym Swissmedzie to zero ludzi,cisza,puste korytarze-spotkalam tylko ochroniarza,ktory oglądal Familiade,hehe....
zupełnie nie jakl w szpitalu..zajrzalamn tez do Kapliczki sie za synka pomodlic...w ogole ten swiss malo przypomina mi szpital.
Olu super, że mały dobrze się czuje i że termin cc się nie zmienił. U mnie najgorsze są te skurcze, bo nawet budzą mnie w nocy, ale mam nadzieję, że jeszcze jutro dam radę i do szpitala dopiero we wtorek ;) jutro będę wiedziała na którą się stawić. Póki co na razie się nie denerwuję i wciąż nie mogę uwierzyć, że to koniec. Dziś mąż nagrał mój brzusio, chcemy zrobić jeszcze parę zdjęć na pamiątkę.
olaolenka24 ten lekarz na którego trafiłaś to taki w wąsach,też go widziałam ale to nie ten co mnie przyjmował,zawsze chodziłam w piątki więc teraz pojade w czwartek po południu może trafię na tego co ty
Mówisz że pytali czemu cc,aż się boję że mi odmówią ;-(
My tez robimy zdjecia tego wielkiego brzusia...
Marta trzymam kciuki za WAS i mam nadzieje,ze Cie umowia jak najwczesniej rano-bo to jednak trzeba byc na czczo....
Sorry Pszczoła,ze dopiero teraz Ci odpowiadam,ale konczylam pokoj Mlodemu...
ten dzisiaj nie mial wasow,byl niezbyt wysoki i siwy..
moze zadzwon tam najlepiej i zapytaj kiedy Dr.Karas ma dyzur na oddziale i juz,napewno Ci podadza kiedy i wtedy pojedziesz...a coi do cc to naprawde nie robia problemow...
Mi on wyznaczyl date cc od razu,za pierwszym razem jak tam bylam...
Nic sie nie martw,bedziesz miala to cc...
Acha Pszczola ja od razu jak zobaczylam jaki w porzadku ten dr Karas to zapytalam czy on bedzie mnie cial i powiedzial,ze jak dozyje to napewno-on taki dowcipny jest-naprawde super facet...wszystko prosto i jasno mi wytlumaczyl...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry