Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
aniolkowamama - 01 styczeń
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń
anka777 -30 styczeń
Naomi02 - 31 styczeń

Kolejny wątek :)
Ciekawe które z dziewczyn dowiedzą się płci w tym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
noooo gratulacje weroniczka! witamy w gronie dziewuszkowych mamusiek :))) mnie też wciągają zakupki, ale musze odpuścić bo dostałam od siostry tonyyyy ciuszków po jej córeczce, chyba mam wszystkie odcienie różu he no i spokój z ciuszkami na pół roku napewno :)) teraz bardziej muszę się skupić na wyposażeniu pokoiku jakieś komódki, ozdoby na ścianę, komplecik pościeli i kosmetyki.ale ten czas leci jeszcze trochę i będą święta i już pomału zaczną się nasze stękania na porodowce hihi

image
Gratulacje Weroniczka!
Uzupełniam listę o kolejną córeczkę Weroniczki. Jeszcze raz Kochana gratulacje córy :) ale będziemy pleść warkocze i ubierać w kiecki :)

aniolkowamama - 01 styczeń
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń
Naomi02 - 31 styczeń

Ja jestem kolejny dzień na diecie- MASAKRA !! :) Chodzę głodna wciąż i nie umiem jeść co 2,5 godziny :/

W piątek jadę na obciążenie glukozą 75g bleeee :/ 50g jest obrzydliwe, a 75 to chyba będzie nie do wypicia ;)
Amelka natomiast wierci się coraz bardziej, wczoraj kopnęła swoją mamę chrzestną ( przyszłą )
Byłam w szoku, Baśka tak długo do niej mówił przez brzuch, ze w końcu córa postanowiła się przywitać z ciocią :)

Ojjj Kasiu to współczuje tej dietki, tyle pyszności cię omija..no ale co się nie robi dla naszych maleństw, byle tylko były zdrowiusie ;))
Trzeba teraz szczególnie uważać, bo przez tą zmienną pogodę zaczynają się już przeziębienia i grypy wrrrr.Łykam profilaktycznie syropik właśnej robótki miód, cytryna, czosnek brrr paskudztwo no ale zdrówko najważniejsze !

image
:) czesć Dziewczyny!! A ja juz po zwolnieniu i znowu w pracy - ale tym razem juz na badzo spokojnie:)
Kasia - Amelka faktycznie duża:) nasz Filiip w 22 tyg. miał 500 gram, ale tak sie wiercił, że lekarz go nie mog porządnie zmierzyć:(..
Co do próby cukrzycowej - bardzo wspólczuję.. ja będę pierwszą robic jakos tak za tydzień i mam nadzieje, że się okaze, że wszystko jest ok!!
A póki co - oboje czujemy sie bardzo dobrze, Filipek szalejje mi w brzuszku:) chyba ma jeszcze sporo miejsca bo fika koziołki jak szalony:)
image
hej dziewczyny, sporo czasu mnie nie bylo na forum, ale wrocilam..ide dzis na usg i mam nadzieję że sie dowiem jaka bedziemy mieli dzidziulke (jak narazie stwaiam ze bedzie chlopiec ;p) ale zdam relacje po badaniu.. moja dzidziulka juz od tygodnia daje znać o sobie, fika mi w brzuszku,(super uczucie) tak nie moglam sie tego doczekac i troszke wam zazdroscilam ze czujecie juz kopniaczki a ja ciagle nic..
Dziewczyny podrzucam link do ważnych dla nas informacji :) Może któraś jeszacze nie wie ... ja nie wiedziałam :)

Warto pamiętać:

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090120/PRWPRC/758245503

Kasia31 targuj z lekarzem termin na styczen :)

ano tak, ja tez słyszalam, że rownając do przepisów unijnych urlop maciezyński będzie teraz wydłużany o 2 tyg.
Super info:)!
image
spokojnie Kasia nie musi nalegać na styczeń ze wzgl.na dodatkowy urlop, dlatego że łapią się na niego również mamusie które 01.01.2010 przebywają na urlopie macierzyńskim czyli już te które urodziły w 2009 i na nim przebywają automatycznie mają przedłużony o te 2 tygodnie ;))))

image
ooo to super bo ja sie zastanawałąm jak przytrzymać Rafałka do stycznia :) uffff ... a z tego wynika ze tatusiom przyslugiwac bedzie dodatkowy tydzien na dzidziola - mam nadzieje ze na tej samej zasadzie ...

tak tak Dejwi nie martw się, to też na tej samej zasadzie :))
dzień dobry mamusie :)

ja dzisiaj w super nastroju do Was zaglądam, bo miałam super wyjazdowy weekend i tak się wyluzowałam i dotleniłam, że aż miło :)
Mały mi właśnie fika w brzuchu, chyba tez zadowolony z wyjazdu :)

co do urlopu dodatkowego to zgadza się, już wcześniej o tym czytałam, że mamy dodatkowe 2 tygodnie, trzeba tylko pamiętac, żeby zlożyc wniosek o ten urlop, bo pracodawcy go z automatu nie przyznają. ja sie baaardzo cieszę na ten tatusiowy urlop! taki tydzień po urodzeniu to niesamowite ułatwienie dla nas, aby troche wydobrzeć, a dla tatusiów okazja, aby pierwsze dni spędzić razem :) no a na resztę roku zostaje nadal cała pula urlopu :)

ja się tylko zastanawiam z tym becikowym, czy to oznacza, że trzeba będzie poprosić lekarza znów o zaświadczenie, że opiekuje się nami od początku ciąży? i z tym świstkiem do miejsca, gdzie je wydaja? no włąśnie, a gdzie się właściwie trzeba zgłaszać po becikowe?

"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Ale fajnie, że tak sobie zregenerowałaś siły takie wypady super robią, zmiana otoczenia, inne powietrze to jest tooo !!!

co do becikowego to trzeba będzie mieć takie zaświadczenie od swojego gin.i przedstawić je razem z innymi dokumentami w MOPSIE w danym mieście.Jeśli chodzi o Gdańsk to jest to:
Gdańsk
Wydział Świadczeń Rodzinnych MOPS
ul. Powstańców Warszawskich 25, tel. 058 326 50 30 do 32

no to prawda, taki wyjazd na wieś to fajna sprawa :) szczególnie teraz po sezonie, bo nie ma tylu ludzi i pogoda łagodniejsza, nawet jak deszcz lekko siąpił to wybraliśmy się an spacer :)

dzięki za info z MOPSem, fajnie, że to tam, bo mam blisko z Moreny :) ciekawe, że mąż może odebrac to śswiadczenie, czy tylko osobiście?
najważniejsze, że jeszcze się załapiemy, bo już sa plany, aby odebrać becikowe, a taki tysiaczek to jednak piechota nie chodzi, można by cały pokoik za to zrobić i jeszcza może na paczkę Pampersów by starczyło :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
oj dawno nie zglądałam miałam niestety słabsze dni ostatnio ale dziś lepiej :).
Weroniczka gratuluje Dziewczynki no teraz dziewczyn więcej niz chłopców a na początku sami chłopcy byli :)

Kasia31 bardzo mi przykro z powodu cukrzycy ale głowa do góry nawet nie zauważysz kiedy nauczysz się diety, do wszystkiego jesteśmy się w stanie przyzwyczaić ja od 3 miesięcy jem codziennie to samo 5 rzeczy na krzyż po których nie wymiotuję ale co zrobić jak trzeba to trzeba.

Byłam u lekarza niestety nie pozwolił mi za bardzo siadać tylko leżeć z głową wyżej trudno się mówi jeszcze tylko 4 miesiące czyli już z górki.

muszę za 2 tyg zrobić to badanie z obciążeniem zastanawiam się czy mi się uda bo na najmniej słodką rzecz mam odruch wymiotny obym dała rade...

miłego dnia
ooo ile nam się dziewczyn zjawiło dzisiaj. :) Ada, zazdroszczę wyjazdu, my w tym roku uziemieni w domu...
Styczniówka, bidulo Ty :( Jeszcze tylko 4 mc Ja tutaj o diecie, a Ty tak ciężko przechodzisz ciążę :( Współczuję....

Trzymam kciuki za Was i za gluta, co by wynik był dobry, bo dieta nie należy do lekkich :/

My dziś kupiliśmy Małej huśtawkę i mam radochę jak dziecko :)
Takie cudo będzie Mała miała
http://allegro.pl/item741957652_cudna_hustawka_fisher_price_papasan_sterylizator.html

Byliśmy też w mama i ja, ile tam jest super pościeli, ale za taka ładniejszą to trzeba dać 300zł. Łóżeczek też cała masa, od wyboru do koloru :)

Spodobał mi się też fotelik samochodowy maxi cossi różowy, ale 550zł a my juz mamy tylko czerwono-granatowy i muszę obejść się "smakiem" z różowiutkim :)
Idę spać dziewczyny, spokojnej nocy i do następnego sklikania :)
Kasia superowa ta huśtawka:) Tylko kurde troche droga... ;)
Ja kupiłam taniej, bo używaną. Wyszliśmy z założenia, że fajny leżaczek-bujeczek który nam się podobał kosztuje około 240zł
Huśtawke odkupiłam od jednych z forumek za 400zł.
Plus, że sama się buja, więc w razie czego Mała może da mamie zrobić coś w domku :)
Leżaczek bujaczek sprawdził nam się w 100% przy poprzednich dzieciach, więc huśtawka powinna być też strzałem w 10-tkę no i za jakiś czas sprzeda się i kupi krzesełko do karmienia
Dzień dobry:)
Dziewczyny, jakos ostatnio uswiadomilam sobie, że do narodzin maluszka zostalo nam niecale 4 miesiączki:).. no a, ze nie dotarłam jeszcze do żadnego sklepu z mebelkami mam pytanie, bo może akurat ktoraś z Was wie - w jakim przedziale cenowym znajduja sie łóżeczka firmy KLUPŚ?? Chciałabym takie z szufladą i wyciąganymi szczebelkami.

A poza tym - mam nadzieje, ż ewsyztskie czujecie się baardzo dobrze:):) - jak ja :)
pozarwiam

image
Ja wczoraj byłam w Mama i Ja popatrzeć co mają ciekawego i mają masę mebelków dziecięcych- całych zestawów, ale jak zerknęłam na ceny to były dość wysokie.

My w sumie tylko łóżeczka potrzebujemy i też nie możemy się zdecydować jakie wziąć, ale na 100% z szufladą i w ciemnym kolorze ( chyba ) :)

Pościel chyba kupię z allegro, któraś z dziewczyn podawała tutaj linka :) z góry dzięki :) Cały komplet po 200zł a w mama i ja około 300 trzeba zapłacić za taki komplecik...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry