Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
aniolkowamama - 01 styczeń
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń
anka777 -30 styczeń
Naomi02 - 31 styczeń

Kolejny wątek :)
Ciekawe które z dziewczyn dowiedzą się płci w tym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dziś troszkę lepiej się czuję, gardło przestało tak boleć. Herbatka z cytrynką pomogła :)

Zaraz szykuję się do ZUS i szczerze, zdenerwowana jestem :( Niby nic, ale jednak jakoś dziwnie, że muszę jechać tam i być może się tłumaczyć :/

Zakładam też wątek 6, więc zapraszam do niego :) Ten już długi jest :)
Aniołkowąmamę usuwam z listy, bo jest w grudniowych mamusiach. Fajnie, że u niej wszytko ok :) I ciekawe ile z Nas rozpakuje się w grudniu :)
hej dziewczynki jak tam po wekendzie? zdrowiejecie ? u nas wszystko dobrze i póki co sobie odpoczywamy ;))

image
Ada zdrowiej. Mnie też cos gardło boli i zasmarkana jestem :(
Ja dziś natomiast odwiedziłam rynek i udało mi się kupić za grosze troszkę fajnych ciuszków :)

Cerę, paznokcie i włosy mam dużo lepsze niż przed ciążą, ale bladzioch ze mnie, mało co się opalałam w tym roku i teraz świecę bladzizną :)

cześć dziewczynki:)

ja się rozchorowałam :( kurcze cały czas tak mi dobrze szło, wystarczyło, że mąż na 3 dni w delegacje wyjechał i spacery z psem zostały na mojej glowie i proszę - przeziębienie gotowe :((
na szczęście rodzice przyjeżdzaja z odwetem i z obiadkiem, a ja się wygrzewam pod kocem.

co do kocyków, wczoraj, jak jeszcze nie było objawów przeziębienia, to wstąpiłam do Lidla i zaopatrzyłam sie w śliczny kocyk dla synka mojego :) taki mięciutki z mikrofazy po jednej stronie i z polarku po drugiej. cena fajna, bo 19,99 :) kocyk raczej z tych mniejszych, chyba 75x100cm, ale wg mnie super za ta cenę. były różowe, niebieskie, żółte i białe, także dla kazdego coś sie znajdzie. do tego kupiłam tez duże 100x100 okrycie kąpielowe, też z mięciutkiej frotty, ale takiej, która wydaje sie być chłonna. cena 32zl.

gdyby któraś przypadkiem jechała po mleko, ser i wędliny to warto rozejrzeć się za dzieciowymi rzeczami :)

moja cera tez duzo lepsza niż przed ciąża, mimo, że nie mam straszliwie problematycznej skóry, ale swego czasu nabawiłam się jakiejs infekcji i musiałam się podleczyć antybiotykiem. teraz przy tej ilosci kakao i czekolady, ktora jem powinnam byc jednym wielkim pryszczem, a tu spokój. zobaczymy jak to się unormuje po porodziie i po karmieniu...
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
naomi02, co do cery to ja mam to szczęście, że jest lepiej niż przed i fajnie się z tym czuję, ale reguły chyba nie ma, wróżenie z cery co do płci, to dla mnie jak z fusów, ale kto wie? ;)
kasia31, fajnie by było, gdyby to była dziewczynka :) ja jakoś mam jednak przeczucie na chłopaka ... czas pokaże, oby tylko zdrowe było
Kasia31, ciekawa jestem co dalej z taką kontrolą, jak nie zastali Cię w domu?
no jestem lekko zszokowana, że te kontrole naprawdę się odbywają. zadzwonię dla pewności w poniedzialek i podam adres zamieszkania, tak na w razie co, bo tez inny adres w dowodzie. póki co nie byli, ale kto wie...kurcze, normalnie strach iśc na spaer, żeby sie dotlenic, a podobno zwolnienie ma służyć naszemu zdrowiu :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Kiti, ale najlepsze, że dopiero wczoraj dostałam pierwsze pieniądze. 10 września wypłacili mi, ale za mało o 1200zł na miesiąc. Poszłam, wyjaśniłam sprawę i uznali mi, że za mało dali. Wczoraj wyrównali, a dziś kontrola :/
Nie dość, że jestem na zwolnieniu ciążowy, do tego kiepski stan biodra który również muszę oszczędzać.
Ech... od początku pod górkę :/
Kasia czytałam twój wątek ale jaja, szok! słyszalam że się wzmożyły kontrole,a tu proszę sam fakt..ale dziwne że wybrali ciebie gdy masz chodzące bardziej do skontrolowania nadawało by się leżące hmm z nimi nie trafisz..może to przez to że zus od początku płaci zasiłek chorobowy,bo podobno tam gdzie jest przez pracodawcę wynagrodzenie chorobowe to mniej się czepiają choć wiadomo że to i tak kasa z zusu idzie na to
Dziewczyny wejdźcie sobie na temat
"Kontrola ZUS w czasie zwolnienia" Właśnie dziś byli u mnie z kontrolą, ale pod adresem zameldowania a nie zamieszkania, bo nie wiedziałam, że musze podawać gdzie mieszkam
:) fajnie kitkat - duża jest ta Twoja córeczka:)
a ja sobie siedzę jeszcze w pracy i z luboscią oglądam sobie zdjęcie 3 d naszego syneczka - super sprawa:). O a wczoraj moi rodzice byli u nas i oglądali film z USG - płaczu i wzruszen co niemiara:).
Glukoza - mnie to jeszcze czekaidę we wtorek, mam nadzieje, że wyniki bedą dobre bo leżenie w szpitalu trochę mi sie nie usmiecha..
Miłego weekendu dziewczyny!!
image
Hejka ja juz po kolejnym usg, córcia waży 645g i akrobacje wyprawia jak w cyrku hihi
Kasia może ci się unormował cukier skoro taki ładny wynik i nie będziesz musiała leżakować w szpitalu,byłoby fajnie no ale to musisz omówic z doktorem co i jak. ps;mam już wolneeee ale jest fajowo,wszystko pomału,bez stresu i więcej się skupiam na małej,nawet pogawędki sobie urządzamy hihi
Cześć dziewczyny
Aniella, Noami- będą dziewczynki bo wstydliwe są :P
Moja za pierwszym razem też skrzyżowała nóżki :)

Ja dziś byłam na obciązeniu glukozą 75g i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi bo wynik wyszedł mi bardzo dobry 112 po 2 godzinach
W takiej sytuacji, mam cukrzycę, czy jej nie mam ??

Natomiast teraz wróciłam z Galerii Bałtyckiej, rewelacyjne ciuszki są w Smyku, ale ceny z kosmosu.
W Cubusie natomiast fajne są czapeczki zimowe dla chłopców i dziewczynek po 30zł ( czy 28zł ) jakoś tak :)

W Zara sporo body fajnych z długim rękawem, zapinane kopertowo, ale ceny przeciętne coś około 38zł za dwie sztuki.

Natomiast ciuchy dla starszej córki przeraziły mnie :/ Szukaliśmy kurtki na zimę i takiej na teraz. Owszem znaleźliśmy, ale za 150zł sztuka. Kurcze, trochę drogo :/
Aniella widze ze w takiej samej sytuacji jak ja jestes ;p też chcialam sie dopisac do listy a nadal nie wiem jaka bedzie dzidzia.. w rodzince caly czas trwają zakłady ;p np dziś usłyszłam tekst "na 100% bedziesz miała tą dziewczynkę bo zmienilaś się na buzi" na to ktos inny "no tak bo dziewczynka zabiera mamie urode" myslalm ze padne po tym tekscie.. ehh niech sobie gadaja ja nadal upieram sie do chlopca.. a jak tam wasze cery?? bo ja stwierdzilam ze moja jednak sie troche pogorszyla
hej dziewczyny,
myślałam, że wreszcie dopiszę do listy płeć swojego dziecka,
ale mam małego uparciucha, który krzyżuje nóżki i nic nie chce pokazać, chyba jeszcze długo poczekam, zanim kupię coś różowego lub niebieskiego, no nic, najważniejsze, że rozwija się prawidłowo :)
pozdrawiam
Rany, zagłodzić mnie chcą i jeszcze białym chlebem uraczyć :) Co to za dieta :)
Ja tu w domku ściśle dietę trzymam, jem co 2,5 godzinki jakiś mały posiłek i ostatni kończę o 22 jakimś jabłuszkiem :)
Szczerze to mi pasuje gdzieś za tydzień bo mój M musi urlop załatwić na czas mojego pobytu w szpitalu, żeby zająć się dziećmi...
W poniedziałek ze skierowaniem pojadę umówić się konkretnie na dzień.
Jeszcze raz Magda dzięki za informacje, muszę poinstruować rodzinkę co mają mi do papu przynosić :)
Ja leżałam 3 dni, ale u mnie to troszkę inna sprawa, bo cukrzyca już przed ciążą była. To ile zostaniesz będzie zależało od cukrów, jakie będziesz miała po posiłkach. A szczerze powiedziawszy dieta cukrzycowa z klinicznej jest trochę smieszna np. biała bułka + 2 kromki chleba, po taki jedzonku to cukier na bank wysoki. Przygotuj się też w swoje papu, bo ostatni posiłek jest o 16-17. Co do terminu to podjedź ze skierowaniem jak już będziesz miała jak najszybciej, bo może się zdarzyć, że wyznaczą Ci termin później. Mnie za pierwszym razu przyjęli odrazu, za drugim wyznaczyli termin za tydzień.
Pewnie, że dla malucha wszystko, ja też tam byłam tylko dla niego:)
Co do badan to mi robili te co napisałam. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku będzie podobnie.
Powodzenia
Magda leżałaś też na Klinicznej ?? Czyli mam się tam spodziewać diety i badania cukru, USG i ten mocz dzienny.
Ja jutro jak powtórzę obciążenie glukozą i wyjdzie mi zły wynik, idę do diabetologa żeby ustalił mi dietę. O 14-stej mam podejść do ginekologa po skierowanie do szpitala i w przyszłym tygodniu jak będą miejsca idę się na te kilka dni położyć. Zdrowie Malca najważniejsze. Jak możesz napisz mi ile czasu leżałaś ?? Muszę jakoś to zorganizować w domu :)

Kasia, jeżeli chodzi o cukrzycę to jedynie będziesz mogła położyć się na Klinicznej. Ja też byłam. Były dziewczyny z c. ciążową i trochę śmiesznie to wyglądało, bo nawet nikt im nie tłumaczył co mogą a czego nie mogą jeść - ogólnie zero informacji. Będziesz dostawać standardowe posiłki z dietą i mierzyć cukier po godz. i tak będą Cię kilka dni obserwować. Do tego dojdzie pewnie dobowa zbiórka moczu i badanie USG, myślę, że właśnie ze względu na to USG warto się położyć, bo mają naprawdę dokładne. Jeżeli chodzi o ustawienie cukrów to raczej radziłabym poradnię diabetologiczną - tam napewno bardziej szczegółowo wytłumaczą Ci co powinnaś robić. Ale to tylko moje zdanie.
Jeżeli masz czas to położenie się na kilka dni do szpitala Ci nie zaszkodzi.
dokładanie dziewczyny ważne że zdrowe, a z wagą różnie bywa. Najlepszy dowód na to moja koleżanka tydzień temu rodziła mówili jej że taka jakaś mała dziewczynka będzie a urodziła córkę 4080gram!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry