Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
aniolkowamama - 01 styczeń
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń
anka777 -30 styczeń
Naomi02 - 31 styczeń

Kolejny wątek :)
Ciekawe które z dziewczyn dowiedzą się płci w tym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupiłam na allegro taka pościel, razem z ochraniaczem na szczebelki:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=681727057

ten sprzedawca z tego co pamietam miał całkiem ładne wzory, a cena nie do porównania. gatunkowo naprawde nic do zarzucenia -jest milutka i mięciutka, więc ja osobiście nie będe wydawać w Mama i Ja.

mam jeszcze drugi komplet, który kupiłam razem z łóżeczkiem, taki bardziej kolorowy, z misiami i gwiazdkami, sama slodycz :)

ja kupiłam łóżeczko tradycyjne, w drewnie, proste i bez szuflady, mimo, że na początku bardzo z szufladą chciałam. potem okazało się, że jak ustawię łóżeczko w pokoju tak jak planuję, to się nie da otworzyć szuflady, bo komoda obok bedzie :)

na allegro tych KLUPSIÓW jest cała masa, napewno taniej niz w sklepie, a można złapac fajne promocje np. z materacykiem albo właśnie z pościelą.

"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Ada, śliczna ta pościel... Ja jeszcze zastanawiam się jaką, kitikat podawała linka do pościeli na allegro, wraz z pościelą, ale cholipcia aukcja została usunięta przez pracownika allegro, ciekawe dlaczego :( Bo obstawiałam tam zakup pościeli... No nic jeszcze jest sporo czasu do zakupu :)

Moja teściowa, chce nam oddać kasę za wózek, więc będziemy akurat mieli na resztę rzeczy jakie są nam potrzebne i powiem Wam szczerze, że wyprawka to masa kasy.
Na początku myślałam a co tam, wózek, łóżeczko i ciuszki. Jednak jak się tego nazbiera to masa kasy idzie...
Do tego wszystkiego, chciałoby się pokupować tyle rzeczy, ale budżet mówi STOP :)

Huśtawkę upatrzyłam już na początku ciąży, mam nadzieję, że mi się sprawdzi. Mam już dwójkę dzieci z którymi trzeba lekcje odrobić, zająć się również nimi itd. więc obstawiłam, ze taka samo bujająca się huśtawka może mnie wybawić z opresji jak Mała będzie płakać a ja będę miała ręce pełne roboty.

Ciekawa też jestem jaki malec nam się trafi ;)
Moja Ada była wydzieruchem na maxa, wykańczała każdego :P Dobrze, że mieszkaliśmy z rodzicami to więcej było rąk do pomocy

Michał natomiast, anioł a nie dziecko. On nie umiał ryczeć :)

A teraz ciekawe jaki nam się aniołek urodzi :)
:) buu, ja w pracy mam zablokwane allegro i nie moge sobie pooglądac ani tych pościeli ani lózeczek ani nic:)..
Z rzeczy dla synka to mam troszkę ciuszków - nie wiem jaki długi sie urodzi więc kupowałam na 62 cm bo przecież takie maluszki szybko rosną...
Tez mnie ciekawi jaki bobasek się nam trafi - znajomi się śmieją, że znając nasze szczęście to będzie dziecko-anioł;) Oby się nie pomylili:)!!

Ale - wszystko da sie ponoć przetwrać więc - byle zdrowe:)
Moja koleżanka urodziła w piątek ślicznego Pawełka... strasznie jej zadroszczę, bardzo bym chciala by nasz maluszek juz też był z nami:)!! A tu jeszcze 4 miesiączki:)
image
Kasia 31 super ta huśtawka.
Co do pościeli to jest ona na allegro, też na początku weszłam i zobaczyłam że aukcja wycofana podobno jakiś błąd ale odnalazłam. Ja nie mam za bardzo możliwości jak wybierać a ta mi się podoba więc ją zamówie to link do pościeli(dzięki wielkie Kitikat za linka )

http://www.allegro.pl/item730840851_6ele_posciel_z_haftami_milpol.html#gallery

co do łóżeczka to też zastanawiam się nad takim z szufladą i bez szuflady(poniżej link) . Doświadczone mamy powiedzcie czy taka szuflada jest przydatna?
http://www.allegro.pl/item731886983_24_klups_lozeczko_radek_vii_sosna_szuflada.html#gallery

to nasze pierwsze zakupy cieszę się niesamowicie że już dwie rzeczy wybrane!!! ale tak chciałabym pochodzić po sklepach pooglądać, no ale cóż po porodzie będę szalała w sklepach dziecięcych :)

wiecie tak naprawdę to nie wiem co dalej może macie jakąś liste potrzebnych rzeczy na wyprawkę co trzeba kupić będę wdzięczna.
wklejajcie linki co kupujecie :)

MIŁEGO DNIA
hej hej to widzę, ze nasze dzidzie będą w tych samych pościelach śpioszkać hihi noo mi się bardzo podoba ta pościel dlatego wam ja pokazałam, a zwłaszcza że to cały komplet z wypełnieniem, osłonkami , przybornikiem itp.a jeśli niechce sie wszystkich to można zamówić w mniejszym komplecie.

co do dalszej wyprawki to mi pozostało kupić:
przewijak
kosmetyki
kocyk
ręczniczek
paczka pieluch jedn.+kilka tetrowych
akcesoria związane z karmieniem (laktator,butelki, smoczki,wkładki lakt.,biustonosz i koszula do karmienia)
do pokoiku pościel oraz dekoracyjne naklejki

hmmm nie pamiętam co jeszcze? he, cieszę sie że najważniejsze mam typu wózek, łóżeczko,ciuszki,mebelki ;))

ps: styczniówka ja mam łóżeczko z szufladą i patrząc po znajomych się sprawdzała, np.fajnie tam pochować paczki pieluch żeby nie leżały na widoku, zapasową pościel itp. a jak dzidzia podrośnie to jest przydatny schowek na zabawki :)

image
a tak na marginesie jakby ktoś nie miał jeszcze foteliko-nosidełka to moja koleżanka sprzedaje taki DELTIM

http://forum.trojmiasto.pl/DO-SPRZEDANIA-FOTELIK-NOSIEDLKO-DELTIM-STAN-BDB-t124110,1,16.html?hl=fotelik#hl
Hej dziewczyny

Teraz ja z wami się podzielę tym co warto kupić, a czego tu dziewczyny szukają:

1. Naklejki na ścianę:
moja sis kupiła swemu dzieciakowi i mu się podobają , jest ich dużo, sis ma obklejone 2 ściany, ładnie wyglądają, nie odklejają się, są duże. Ich cena tez mnie zabija ale jak szukałam tańszych to te tak naprawdę wydaja się być najtańsze w porównaniu z ich estetyką i ilością.
(Ja znalazłam na jakiś stronie za 195) Jakby któraś z Was byłaby chetna to ja chyba będę zamawiac za jakiś miesiąc, dwa – mogłybyśmy na jedną przesyłkę

http://mebledladzieci.com.pl/naklejki-dekoracje-Âściane-dzieci-disney-kubuÂś-puchatek-p-901.html

Są tez mniejsze zestawy (te znalazłam najtaniej za 56):
http://www.ceneo.pl/2275515

2. Kocyk – tez sprawdzony przez moja sis. W H&M na dziale dziecięcym są jasne kocyki w kremowe pasy- są SUPER – mięciutkie, jak dziecko ufajda to super się piorą. Jak jeszcze nie byłam w ciąży to już ich szukałam i się udało – kupiłam dwa od razu żeby na zmianę było. Nawet do wozka wiosna – no rewelska!!

A tu mój spis rzeczy do kupienia, może komuś się przyda:
pieluszki flanelowe
pieluszki tetrowe
termometr do kąpieli
rożek
pojemniki (na wodę, na waciki brudne) x 2
szczotka + grzebyk
frida - do czyszczenia noska

termometr dla dziecka
zestaw do paznokci
myjki x 2
zaczep do smoka
wanienka, stelaż, przewijak

gaziki sterylne
spirytus 96%
sól fizjologiczna (do przemywania oczu lub czyszczenia noska)
termofor
chusteczki jednorazowe
pieluchy x 3 opakowania

butelki:
- 250 ml
- 100 ml x 2
szczotka do mycia butelek i smoczków

pościel x 2
ochraniacze do łóżeczka
kołderka + podusia
prześcieradło do łóżeczka x 2 z ceratą
dziecięcy ręcznik frotte z kapturkiem lub szlafroczek

kosmetyki:
oliwka do kąpieli
cos do smarowania ciałka
krem do twarzy
szampon
Bepanthen
Do piersi tez bepanten

majtki wielorazowe poporodowe
wkładki laktacyjne wielorazowe AVENT
podkłady na łóżko

Dejwi, jestes Aniołem, ja miałąm właśnie dziś wieczorkiem zabrać się za listę ;) a Ty odwaliłaś robotę za mnie ;)

Co do łóżeczka, chcę kupić z szufladą bo faktycznie można w niej pochować pieluszki, a później zabawki.

Muszę też rozpakować siatki i zacząć spisywać co mam, co mi brakuje. Ostatnio koleżanka podpuściła mnie, żebym policzyła na sztuki ile mam ciuszków, wyszło coś około 100 :/

Dziewczyny, kupujecie śpiworek do wózka ??
Ja chyba kupię, przy dzieciakach sprawdził mi się bardzo.
Już chyba wstawiałam Wam linka, jakie mi się podobają, bo kolorystycznie można do wózka dopasować

http://allegro.pl/item725886310_super_spiworek_spiwor_3_w_1_polar_110cm_31_kolr.html
I co w nim fajnego, że jest dłuższy i pasuje również do spacerówki, wiec dwa sezony posłuży...
Do tego idealnie pasuje mi limonka+kwiaty bo mam zielony wózek.

Kocyk jeden już mam, ale taki cieńszy, jeszcze tylko grubszy dokupię w razie czego...
Kolejna sprawa to kaftaniki. Nie sprawdziły mi sie przy Adzie i Michale i zastanawiam się czy kupować, ale może kupię jakieś tańsze, ze 3 sztuki na sam początek, choćby do szpitala, bo tam często trzeba dziecko szybko rozebrać do badania a przy body więcej roboty. Chyba, że gdzieś znajdę body zapinane kopertowo, to wtedy z kaftaników zrezygnuję...

Dejwi, ile kupujesz pieluszek flanelowych i tetrowych ??

I takie pytania ma matka 2 dzieci, hihi :)
Ooo super Dejwi widzę szczegółowa lista to tez podgapię od ciebie hihi i zaraz sobie druknę ;)))

Dobrze wiedzieć o kocyku na wypłatkę wybiorę sie do H&M

image
ciesze sie ze lista komus posłuży :)

Ja mam juz 4 pieluszki tetrowe i chyba mi juz starczy
Raczej nie bede pakowac mojego dzidziola w tetre a w jednorazowe ...
tetrowe posluza mi np. przy przewijaniu zeby zakryc ptasia bo jak sie nie zakryje to dzidziol po zdjeciu pieluchy sika (ja dostala prosto w twarz od chrzesniaka), czy do otulenia przy kapieli - w kazdym badz razie jak zabraknie to wysle meza do sklepu :)

jak cos mi do glowy jeszcze przyjdzie to napisze :)

tetrowe mi np sie przydają :) kłade na podusi jak karmie małą i i nawet do odbijania po jedzeniu
no dziewuszki, to ja chyba pobiję Was wszystkie :) jak patrzę na liste Dejwi, to wydaje mi sie, że ma juz chyba wszystko :)))

musimy jedynie kupić dywan dzieciowy jakis do pokoju Michalka :)
no i muszę sprawdzić ten kocyk w H&M. ja co prawda mam już dwa zamówione, jeden polarkowy a drugi welurowy z Drewexu, więc licze, że będą porządne, ale jeszcze paczka nie doszła więc nie miałam szansy pomacać :)

kurcze, ja naprawdę już wszystko mam, bynajmniej dla dziecka :) a nie przepraszam, brakuje mi tylko ciepłej czapki na zimę :)

dla siebie tez juz połowę rzeczy mam, brakuje biustonoszy i koszuli do karmienia, koszuli nocnej do szpitala i jakiś tam kosmetyków, ale to już w grudniu, do tego mi się tak bardzo nie spieszy.

Dejwi, pisaałas o podkładach na łóżko, jesli chodzi Ci o takie poporodowe to na Zaspie je mają w szpitalu, tak samo wkłady poporodowe do majtek :) chybaa mówiłas, że będziesz rodzić na Zaspie prawda?

pati, nie wiem czy u Ciebie w pracy zadziała, ale u mnie tez było allegro zblokowane, ale tylko jesli się używało Explorera, jesli masz zainstalowana Mozzillę, too allegro zazwyczaj chodzi :)
Christopher Morley
kurcze, literówki z tego podekscytowania robie :)

chodziło mi o to, że patrząc na listę Dejwi MAM już chyba wszystko. sorki.
Christopher Morley
+ do listy:

1. na koli ponoć rewelacyjna jest woda koperkowa - w aptece - tak słyszala moja kumpela na szkole rodzenia

- do listy:

1. co do pieluch - kupuje jedno opakowanie bo jak sie okaze ze dzidziol uczylony na jakies pampki to co ja z reszta zrobie ...

to ty Adrechota niezla jestes :) ja sie nadal troche "boje" kupowac choć grubsze rzeczy mam kupione. A z tej listy to jeszcze mase rzeczy do kupienia

kASIA31 - 100 ciuszkow - to naprawde wynik ... :)

Co do szpitala to tak na zaspie ale co zrobie jak sie okaze ze na zaspie mnie odesla do innego gdzie tych podkladow nie ma ? cholernie sie zestresuje i nawrzeszcze na meza a po co mi to? wiec wole po paczusi kupic i miec w razie czego ...

no tak, przezorny zawsze ubezpieczony :) ja się mimo wszystko nastawiam, że mnie nigdzie nie odeślą, rekami i nogami sie bede zapierać :) wiem, że bywały na Zaspie cięzkie momenty, że nawet 18 porodów na zmianie było, podczas gdy rok czy kilka lat wstecz to bylo ich ok 4...ale to kwestia wyżu, który w tym roku chyba juz nie jest aż tak liczny. chyba nie będzie tak tłoczno, nawet patrząc na nas wątek, to nie ma nas tutaj aż tak wiele, no i wszystkie na raz w jeden dzień tez nie urodzimy :))

Kasia, 100 ciuszków!! gratuluję, ja może mam i wszystko ale ciusków akurat to tak max polowa tego co Ty :) milo mi sie czyta jak piszesz o swoich dzieciakach, Ada i Michał, czuję jakiś związek :))
a wracając do wyprawki, tam gdzie kupowałam pościel można bylo tez tanio kupić wkład poduszka i kołdra), za jedna przesyłką wychodziło tanio.

ja miałam taka liste wydrukowana i po kolei skreślałamm co kupiłam, a co mi jeszcze zostało, to dobry sposób, bo nie kupuje sie zbędnycvh rzeczy i wszystko pod kontrolą.

pieluch tetrowych ma 5, ale przyjacióła położna poradziła mi, żebm sobie jeszcze 5 dokupiła, bo to sie zawsze przydaje do karmienia itd, a nie zawsze człowiek zdązy wyprać.

Kasia, śpiworek fajny i funkcjonalny, też się zastanawialam, ale chyba sobie podaruję. w sumie dzidziol będzie miał gruby kombinezon, gondola w wózku jest ocieplona, jest jeszcze to przykrycie na wózek -myśle, że dwa kocyki wystarcza. gdzies przeczytałam, że to praktyczne, bo jak sie cieplej zrobi, to można jedenn kocyk zdjąc, a spiworka to już nie rozwarstwię...
Christopher Morley
tak, zgadza sie ze nas tu malo
ale ja sie obawiam ze moj dzidziol w przerwie pomiedzy swietami na nowym rokiem bedzie sie pchal ... a to jeszcze okres urlopów i innych dziwnych rzeczy ...

O rany, Dziewczyny...ja to jeszcze zupelnie nic nie mam:(... tylko wybrany wózek i łózeczko, no i kilka ciuszków..a poza tym - nic, null, zero..;(
Chyba muszę się zabrać za porządne zakupy.... a tak mi sie wydawało, że jeszcze mnóstwo czasu..

a co do allegro - mam Mozille, ale informerzy pozakładali nam jakieś blokady i za nic nie moge ich złamać...
image

Pati to ja jestem w takiej samej sytuacji.. nie mam totalnie nic dla malucha.. byłam na tym USG i nadal nie mam pewności co do płci.. Lekarz stwierdził że to prawdopodobnie dziewczynka choć ja nadal upieram się że będzie jednak chłopiec, Najważniejsze jednak to że z dzidzią wszystko jest ok:) qrcze tak chciałam juz kupować niebieskie albo różowiutkie ciuszki a nadal nie wiem nic ;/
jejq dziewczyny... Ja nie mam kompletnie nic w domu oprócz dwóch par skarpetek:P U teściowej mam sporo ciuchów bo prowadziła kiedyś lumpeks i co fajniejsze ciuszki to zostawiala:) A tak to zupełnie nic jeszcze nie kupiłam:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry