Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
aniolkowamama - 01 styczeń
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń
anka777 -30 styczeń
Naomi02 - 31 styczeń

Kolejny wątek :)
Ciekawe które z dziewczyn dowiedzą się płci w tym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naomi, to kupuj żółte, beżowe, zielone i białe - i tak się przydadzą, a będziesz mieć mnijeszy stres, gdyby się okazało, że z jakiegoś powodu później nie będzie Ci już tak łatwo chodzić po sklepach :-)

Ja zanim się dowiedziałam, że będzie chłopiec sporo kupiłam takich noworodkowych "unisexów".
Ja tak samo jak Łasiczka, na początku kupowałam tylko uniseksy, teraz tylko dokupuję jak coś mi się spodoba typowo dla dziewczynki. :)

Pewnie i tak lata moment na USG dowiecie się kto zamieszkuje Wasze kwaterki :)

Ja od rana zaczęłam "śmierdząco" dzień ;)
Daniel, wyszedł z psem na spacer, a ta wytarzała się w jakimś świństwie :/
Właśnie ją Daniel pierze ;) i ma odruchy wymiotne hi-hi
a mówiłam mu, zapinaj psa na smycz ;)
Hejka..wiecie zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia he, pierwsze zajęcia takie niby na luzie ale już były omawiane poszczególne fazy porodu i powiem wam że była cisza jak makiem zasiał a dziewczyny miaaaały ogromnee oczy hihi każda już sobie wyobrażała jakby to miało nastąpić jutro i już wczuwały się w bóle he mnie też przeszedł dreszczyk nie powiem ale jeszcze troche czasu jest na oswojenie się ze wszytkim no i opanowaniem technik oddychania i relaksacji ;)))

aaa i była babeczka z banku komórek macierzystych i powiem szczerze, że coraz bardziej się nad tym zastanawiam..hmm..nawet niewiedziałam,że na tyle chorób może ona pomóc nawet ostatnie badania wykazują cofanie się cukryzycy typu I , a wiadomo jak niestety popularna jest ta choroba-cywilizacyjna grrr zwłaszcza u dzieci...wiec patrzac na koszty wcale nie takie duże a po drugiej stronie stawiając zdrowie a nawet możliwośc uratowania dziecku życia lub rodzeństwu to chyba przeważa za mną to drugie i się zdecyduje

image

kitkat a gdzie chodzisz do SR? Bop ja się nie moge zdecydować czy do Majweskich czy przy Szpitalu na Zaspie... no i de facto ciągle nie zapisałam się do żadnej z nich... ba nawet się nie zainteresowałam.. oj ja niedobra mama;)...
image
ja chodze na majewskich - i juz mi sie nie kce

wczoraj poszlam na dodatkowa gimnastyke - alez moje miesnie sa slabe !!
dziewuchy marsz na gimnastyke bo przy porodzie bedziecie wyly z bolu miesni - bolu ktorego mogloby nie byc !! :)

moja dzidzia dzis kopiac mame przywalila w biurko w pracy - moje silne chlopciątko :) zaczyna sie chyba konkretne kopniaki :)

ja chodze do Super Mama są w Gdyni i w Pruszczu, bo już pod zameldowanie Gdańsk się nie łapie hihi myślę,że każda szkoła jest dobra najważniejsze by była prowadzona przez profesjonalne położne i było dużo zajęć praktycznych, no i ćwiczonek..a wiadomo, jak przyjdzie poród to już wszystko leci swoim rytmem ;))

ale fakt dzidzie chyba teraz najwięcej dają znać o sobie, u mnie w ciagu dnia mała ćwiczy gimantykę fitness chyba po kilkanaście razy hihi aż mi brzuszek wypycha ;))))

image

znalazlam MEGA spis ważnych rzeczy

http://www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf

O kolejna wyprawka he, zawsze warto przejrzeć i dopisać brakujące rzeczy...dzieki dejwi
:) super - podobaja mi sie te dodatkowe spostrzeżenia i komentarze:)
image
Dejwi, dzięki wielkie za umieszczenie tego linka :) super przydatne rady, i nawet znalazło się parę rzeczy, których o dziwo jeszcze nie mam :)

ja dziś byłam na badaniu obciążenia glukozą. nastawiałam sie z automatu na traumatyczne przeżycia, bo różne opinie dziewczyny mają, ale nie było aż tak źle. tzn. samo wypicie tego roztworu to pestka, ale po 15 min od wypicia to już jest gorzej :( mdło strasznie, jak przy mdłościach w pierwszym trymestrze :) i jakoś mi sie w głowie strasznie kręciło. mnialam zamiar się przejść, żeby nie siedzieć tych 2 godzin, ale zwątpiłam. ciekawe jak z wynikiem. kurcze ja tak lubię jeść, i to nie tylko slodkie, ale ogólnie. nie wiem jak to możliwe, że jeszcze nie jestem wielka jak słoń :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Ada, miałaś obciążenie 75g ?? że dwie godzinki musiałaś siedzieć ??
Ja miałam 50g a teraz właśnie mnie czeka 75g, chyba w poniedziałek pójdę zrobić co by już mieć to z głowy.

Witajcie dziewczyny
Dawno sie nie odzywałam ale od czasu do czasu zaglądałam do Was.
Prosze o dopisanie do listy bo zostałam pominięta ;-( - pani dr wypatrzyła chłopca i mam nadzieję, że tak zostanie. Czekam na usg z niecierpliwością - mam w przyszłym tygodniu.
Brzucho już się zaokrąglił, juz mi miejsca zaczeli ustepować w tramwaju hi, hi.
Ciuszków też kilka przybyło ale dostałam je od kuzynki, sama kupiłam tylko polarek na zimę i to jeszcze w lumpku.
Już jestem wagowo na plusie - prawie 4.
Kolejne badanie też mam na obciążenie glukozą i od razu 75.
Mały kopie, czuję już jak się wierci - fajne uczucie.

aniolkowamama - 01 styczeń
Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :)
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:)
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :)
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :)
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :)
anka777 -30 styczeń
Naomi02 - 31 styczeń

Mawina, byłaś na liście, ale dopisałam Ci jeszcze synka :)
U siebie natomiast imię dla córeczki, bo na 100% pozostanie Amelia :)
Właśnie przeprowadzam burzliwe dyskusje z Danielem na temat drugiego imienia :) Wczoraj jedna z forumek napisała imę Pola a ja się zakochałam i bardzo bym chciała, żeby Amelia na drugie tak miała, ale Daniel protestuje :)

Ada, masz juz wynik ?? Pewnie z żyły Ci pobierali jak musisz czekać na wynik. Szczerze to nie wiem dlaczego jeszcze stosują pobranie z żyły krwi do krzywej, jak wystarczy specjalną maszynką dla cukrzyków nakłuć palca, kropelkę krwi na specjalny pasek i wynik po kilku sekundach... :)

U mnie coś wyczerpują się pomysły na obiady dla mnie. Nie wiem co sobie już gotować, żeby było smacznie i zdrowo :/
Dzięku Kasiu za dodanie.
Wiem, że na liście byłam bo sama ją tworzyłam :-), nie było tylko wpisanej płci.
Właśnie rozglądam się za spodniami na allegro, w żadne moje już się nie dopinam. Eh słodkie uroki ciąży.
Kaisa, wyniki odbieram jutro, juz mi sie dzis nie chciało po nie dreptać. Jakoś mi było niedobrze przez caly dzień po tej glukozie...nawet jak zjadłam potem porządne słone "śniadanie", to nadal mi bylo dziwnie i glowa strasznie bolała.
Miałam od razu 75mg, w sumie nie wiem czemu, tak mi dał mój gin, razem z kilkoma innymi badaniami na antygen, poziom żelaza i jakieś jeszcze. Jutro dam znac co i jak, sama jestem strasznie ciekawa.
Co do pobierania krwi, to ja szczerze mówiąc wole juz z żyły niż z palca :) nawet jesli trzeba dłużej czekać na wynik.

Znów szykuje mi sie weekend na wiosce, świerze powietrze i odpoczywanko :) a w poniedziałek znów na podglądanie maluszka:)
Christopher Morley
dziewczynki mnie w przyszłym tyg. czeka badanie glukozy z obciąż.i mam pytanko piłyście w domku gluk.i po 2 godzinach szłyscie na pobranie krwi ? czy zjawiłyście się w przychodni wpierw pobrali krew potem glukoza i za 2 godziny znów pobranie?? bo niewiem jak to wygląda a różne opinie słyszałam

image
ja piłam 50 na miejscu i czekalam 1 godzinke
wzielam laptopa i poprawialam prace mgr :)

Ja w przychodni miałam najpierw pobranie bez gluta :) Wtedy wypicie gluta i za godzinę pobranie.
Natomiast jak poprawiałam badanie ( bo poprzedniego mój lekarz nie zuanł, za szybko wykonane ) to piłam w domu 50g. i po godzinie na pobranie jechałam.
Z tego co wiem, to po 50g glukozy pobiera się krew po godzinie, natomiast po 75g. mój gin pobiera po godzinie a później dwóch.

Co do pobierania z palca, też nie lubię, ale ta maszynką w ogóle nie czuć okucia bo jest tak delikatne. Trzymam kciuki za wynik, co by nie było cukrzycy bo dieta nie należy do łatwych.
oo dzięki dziewczyny o to mi właśnie chodziło jak to w czasie wygląda..nooo Kasiu trzymam kciuki za twoja dietkę, dasz radę choć wiem że to nie łatwe jeśli ma się apetyt i się dobrze czuje to by się jadło różności, pyszności hihi

image

hej kobitki! odebrałam wynik i jeżeli o glukozę chodzi, to jest dobrze :)
ja miałam najpierw na czczo, wynik 77 jednostek (własciwie nie wiem jakich), a potem wypiłam 75mg i po 2h wynik 98 jednostek :)

martwi mnie tylko, bo czerwonych ciałek i hemoglobiny mam mało, a to oznacza, że maluszek ma mniej tlenu :( biorę już od miesiąca jakieś leki na to, które wolno uwalniają żelazo (to podobno ono jest nośnikiem tlenu), ale od zeszłego badania wynik się bardzo niewiele zmienił :( ah, nic tylko czekac do poniedziałku, co gin powie.
Christopher Morley

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry