Widok
Swojskie wędliny
Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki.
Znacie kogoś kto sprzedaje?
Niedługo święta i fajnie by było mieć takie pachnące kiełbaski i nie tylko.
Z chęcią zaopatrywałabym się raz na jakiś czas.
Znacie kogoś kto sprzedaje?
Niedługo święta i fajnie by było mieć takie pachnące kiełbaski i nie tylko.
Z chęcią zaopatrywałabym się raz na jakiś czas.
Paulo Coelho
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
O super! na polowę listopada. Jakąś szynkę dobrą , kiełbasy chudziutkie.. A co twój znajomy ma w ofercie ? I jakie ceny? Bo zdaję sobie sprawę że wyższe :) Aha i jak z odbiorem w razie co?
Paulo Coelho
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
Spytam go w weekend o ceny .
Ale my u niego kupujemy , nie ma szału cenowego, raczej normalne.
Co do transportu- też nie wiem, on "lokalny "sprzedawca, ale też spytam.
Kiełbaski ma bardzo chudziutkie, nie jakieś nafaszerowane smaluchem:(
My dużo smakołyków robimy sami- mąż mój- np szyneczkę kupuje, marynuje , karkówkę, i siup do piekarnika.
I mamy na kanapki.Nic innego u nas nie przejdzie;)
Ale my u niego kupujemy , nie ma szału cenowego, raczej normalne.
Co do transportu- też nie wiem, on "lokalny "sprzedawca, ale też spytam.
Kiełbaski ma bardzo chudziutkie, nie jakieś nafaszerowane smaluchem:(
My dużo smakołyków robimy sami- mąż mój- np szyneczkę kupuje, marynuje , karkówkę, i siup do piekarnika.
I mamy na kanapki.Nic innego u nas nie przejdzie;)
To czekam na info.. Mi właśnie chodzi o takie chude,a nie tłuste. Ale mi ślinka leci mmmmmmmmmmmm... Nie ma to co swojska kiełbaska.
Czekam z niecierpliwością na cennik :)
Czekam z niecierpliwością na cennik :)
Paulo Coelho
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
o kurcze,super.. Mam teraz takiego smaka na taką wędlinkę,albo kiełbaskę że szok.Ostatnio taką jadłam na Mazurach,kilka lat temu u rodzinki.. Dobrze mieć kogoś takiego blisko..
Paulo Coelho
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
My az z Wielkopolski wozimy :)
Tzn kupujemy świniaka na telefon w czwartek i w piątek jedziemy,, pokazuje nam świnkę, waży, my dajemy wołowinę do wyrobów i w niedzielę wyjeżdżamy z mięchem i wędlinami. Naprawdę mamy tego na skrzynie. Wielka zamrażara nie daje rady więc czasami robimy sprzedaż tu na miejscu :)
A kosztuje nas to razem z dojazdem, dokupieniem mięcha wołowego oraz opłatą za wykonanie wyrobów ok 7 zł za kg miesa, wędlin, kiełbas, pasztetów, kaszanek itp, itd :)
Robi z*******a polską a my jeszcze wieszamy na stryszku i takie podsuszane kiełbaski mamy :)
Do piweczka w weekend........... Mniam :)
Tzn kupujemy świniaka na telefon w czwartek i w piątek jedziemy,, pokazuje nam świnkę, waży, my dajemy wołowinę do wyrobów i w niedzielę wyjeżdżamy z mięchem i wędlinami. Naprawdę mamy tego na skrzynie. Wielka zamrażara nie daje rady więc czasami robimy sprzedaż tu na miejscu :)
A kosztuje nas to razem z dojazdem, dokupieniem mięcha wołowego oraz opłatą za wykonanie wyrobów ok 7 zł za kg miesa, wędlin, kiełbas, pasztetów, kaszanek itp, itd :)
Robi z*******a polską a my jeszcze wieszamy na stryszku i takie podsuszane kiełbaski mamy :)
Do piweczka w weekend........... Mniam :)
White Rabbit- dobrze, że takie osoby jak Ty są na świecie i oświecają innych, prostaczków...
Nie wiesz, kiełabys są z dzikich krów, a już najbardziej tych szalonych:)
Jasne,że bada mięso weterynarz, uwierz,że sa jeszcze na świecie ludzie, którzy oprócz Ciebie, tez o tym myślą:)
haha, a ze stoiska to masz cuda na kiju - wianki??!Nie rozśmieszaj mnie, tam walą wsio hurtowo i wciskają,że świeże.Nie boisz się stoiskowych "mięs" dawać dziecku??kurcze,,,,
No, chyba, że przebadane masz stoiska.
Dziewczyny, spytam faceta jutro, czy tyle da radę zrobic i za ile.;0
Nie wiesz, kiełabys są z dzikich krów, a już najbardziej tych szalonych:)
Jasne,że bada mięso weterynarz, uwierz,że sa jeszcze na świecie ludzie, którzy oprócz Ciebie, tez o tym myślą:)
haha, a ze stoiska to masz cuda na kiju - wianki??!Nie rozśmieszaj mnie, tam walą wsio hurtowo i wciskają,że świeże.Nie boisz się stoiskowych "mięs" dawać dziecku??kurcze,,,,
No, chyba, że przebadane masz stoiska.
Dziewczyny, spytam faceta jutro, czy tyle da radę zrobic i za ile.;0
Nie mam potrzeby, wiec z rady nie skorzystam, ale Tobie serio polecam. Bo przy takich odchylach juz teraz mozesz miec powazniejsze problemy po porodzie. Zastanow sie na spokojnie i przemysl moja rade... Na hormony nie ma sily, wiec wiem ze to czesciowo nie twoja wina...
I juz nie zasmiecam tematu ;) .
I juz nie zasmiecam tematu ;) .
Polecam sklep: https://naturalne-wedliny.pl bardzo duży wybór wędlin i szybka wysyłka
Można to bez trudu zrobić przez internet. Tutaj są naprawdę dobre wędlinki - https://paczkazrusiborza.pl/produkt/kielbasa-polska-wedzona-z-rusiborza-030-kg/. Wędzona kiełbasa od nich jest naprawdę pyszna więc warto zamówić. Wszystko przychodzi świeże, w super stanie.
W moim przypadku bardzo często zamawiam mięso u producenta tradycyjnych wędlin z dziczyzny Wędliny z Birczy, gdzie w ofercie znajdziecie m.in. parówki . Posiadają bardzo rozbudowaną ofertę, dostosowaną do najróżniejszych potrzeb klientów.
Po teorii czas na praktykę. Robiłam np kg kiełbasy i pilnowałam całego procesu. Nawet zaliczyłam falstart przy pierwszym wędzeniu kiełbasy ale szybko ogarnęłam i finalnie wyszła ok. Jak robisz na początek z małej ilości to jak zepsujesz to nie żal wywalić . Obecnie małe boczki się peklują i łososiowa- też w niewielkiej ilości.
Jeżli zastanawiasz się nad kupnem wędzarni, polecam zajrzeć sobie na stronę https://pietrzykwedzarnie.eu/kategorie/wedzarnie-elektryczne-z-generatorem-dymu1 Powinni dobrać odpowiednią.
Jeżli zastanawiasz się nad kupnem wędzarni, polecam zajrzeć sobie na stronę https://pietrzykwedzarnie.eu/kategorie/wedzarnie-elektryczne-z-generatorem-dymu1 Powinni dobrać odpowiednią.