Widok

Szpital Wejherowo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie:)

Pisze do Was poniewaz jestem po 4 dniach pobytu w szpitalu w Wejherowie. Znalazłam się tam z powodu zatrucia :(
Nie życze nikomu :(

Ale ja nie o tym...
Pierwszy raz byłam w szpitalu nie wiedziałam co i jak...
Jeśli chodzi o jedzenie to katastrofa bo miałam diete wątrobową ale inne mnialy dobre jedzonka, choć mało picia 3/4 4 kawałki chleba 2 lub 3 kawałki wędliny i ciut masełka.

Ale najważniejsze dla mnie co było to opieka....
Jeśli chodzi o pielęgniarki to babki nie z tej ziemi.
Poprostu Super!!!!!!!! A taka jedna niska w ciemnyc włosach to powinna wyróżnienie dostać
Ordynator taki oschły i nie delikatny :/

Było mi ciężko te kilka dni ale zdrowie dziecka ważniejsze :)

Teraz wiem czego mogę się spodziewać po Szpitalu w Maju :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To miło słyszeć, że pielęgniarki są tam super. Ja zamierzam tam rodzić - termin mam na koniec marca. Moją ciążę prowadzi dr Goworek. Miałaś z nim styczność w tym szpitalu? Jest II zastepca ordynatora. Życzę zdrówka!
ja niestety mialam z nim stycznosc...jak dla mnie bardzo "oschly"w kontaktach z brzuchatka po terminie (ale to moja opinia)
ja tez niestety tam mialam okazje byc zarowno z powodu porodu jak i potem mialam kontakt z izba przyjec dla dzieci stosy razy i z oddzialem dla dzieci chorych.
nigdy wiecej nie zobaczą mnie w tym szpitalu!

brr..........
Bardzo polecam, zarówno oddział położniczy, jak i pediatryczny. Personel super, szczególnie pielęgniarski. mimo że jestem z gdyni, zawsze jak muszę (mam nadzieję, że nie będzie to zbyt częste) to jadę do szpitala w wejherowie
No ja tez zamierzam tam rodzic ale chce by ciąże odbierała kobieta np. Aleksandra Dubaniewicz super lekarka:)

Gaworek był u mnie tylko na obchodzie wiec ciezko mi cokolwiek o nim powiedzieć
ja bylam na patologi (bardzo mile panie pielegniarki) na porodowce swietna p.polozna, na oloznictwie raczej ok chociaz trafilam na jedna zmiane z nieprzyjemna babka...ktora zamiast mi pomoc okrzyczala mnie ;(...
Agnieszka, ciężko trafić na to, żeby poród odbierała pani Dubaniewicz :-) Ja też chciałam, ale zaczęłam rodzić akurat wtedy, gdy pani dr miała poradnię a nie porodówkę :) A dokładniej- zaczęłam rodzić u niej na fotelu hihi - tzn. wody mi odeszły :) Poród odbierał dr Wajlonis- też świetny lekarz!!
potwierdzam bardzo fajny
a mi dr lukasz chmyłko.mlody bo nawet 3o stki nie ma ale poprostu lekarz rewelka:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
z tego co wiem to pacjentki pchaja sie do niego rekoma i nogami:)
u mnie ciąże prowadził ordynator - ale to dlatego ,że była trudna i on jako jedyny postawił diagnoze i sprawił,że mam zdrowego dzidziusia . chodziłam prywatnie - wizyty drogie 130 zł. , ale nie żałuje ani jednej wydanej tam złotówki . Fa cet fakt małomówny , ale wie co robi i na wizycie odpowie na kazde pytanie .
A co do porodu odbierał go jakis młody lekarz - nie pamiętam nazwiska, ale ze dziecko duze i trzeba było użyć próżnociągu wzywali dr. Gaworka jeszczze.
Ja co do porodu nie mam zastrzerzeń- był trudny, ale lekarze spisali sie super, mały nie ma zadnego sladu na główce.
Ale co do opieki po porodzie mam zastrzerznia - jak mozna kobiecie ktora o 15 urodziła powiedziec jak prosisz o pomoc w pojsciu do toalety bo czujesz sie słabo i boisz sie ze zemdlejesz ze nie mam ich informowac o tym fakcie tylko isc ( dodam,że pod prysznicem zemdlałąm wczesniej ) , proszac o pomoc w przewinieciu dziecka w noc po porodzie nie mozesz sie ruszac nawet po pampersa myslisz ze łaskawie ja uzyskasz. Opieka po w moim przypadku to paranoja.
Dlatego wejherowo owszem tak jesli chodzi o porod , ale po porodzie sala jedynka,żeby mąż był obok i mógł pomóc .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja chodzę do dr Dubaniewicz i polecam ją gorąco :) Ale też się boję, że jak zacznę rodzić, to mogę na nią nie trafić, bo ona strasznie zabiegana jest i dużo czasu spędza w poradni...
Sunny, nie bój się :) W Wejherowie są prawi że sami świetni lekarze :) A poza tym rola lekarza przy porodzie jest naprawdę niewielka- najwięcej działa położna!
Justi, jesteś pewna, że Chmyłko nie ma jeszcze 30 lat? Ja właśnie rozmawiałam niedawno o nim z pewną panią doktor i powiedziała, że on tylko tak wygląda, a wcale nie jest aż taki młody :) Ale nie skonkretyzowała, ile dokładnie ma lat.
yetach tu sie z toba nie zgodze - u mni największa role doegrali lekarze i to praktycznie oni byli cały czas przy porodzie , chociaż położna przy porodzie tez była bardzo sympatyczną kobietą i pomocną.
yecath - ja się nie boję :) Może później się to zmieni, ale na razie podchodzę do tego wszystkiego na luzie ;) Wiem, że będę tu miała bardzo dobrą opiekę :) Chodziło mi tylko o to, że do dr Dubaniewicz chodzę do przychodni i ją już trochę zdążyłam poznać i wiem, ze jest ogólnie w całym Szpitalu ceniona i rozchwytywana :) Ale przez to, ze ma tyle zajęć to ma się małe szanse, że to ona będzie odbierać poród... ale ja się nie martwię, bo wiem, że i tak na pewno trafię na jakiegoś dobrego lekarza... i proszę nie wyprowadzać mnie z błędu :D
Ok, cofam to :)

I poprawiam na - przy tradycyjnym porodzie bez komplikacji :-)
czy za poród rodzinny w Wejherowie sie płaci?
kiedyś były jakieś cegiełki, niby dobrowolne ale 250zł trzeba było dać, inaczej mąż nie dostał ubrania ...
jak jest teraz?

dzięki!
Hop do gory
ja rodziłam ponad rok temu i zapłacić trzeba było przy odbiorze wypisu. nie wiem jak jest teraz

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry