Widok

Szpital Wejherowo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie:)

Pisze do Was poniewaz jestem po 4 dniach pobytu w szpitalu w Wejherowie. Znalazłam się tam z powodu zatrucia :(
Nie życze nikomu :(

Ale ja nie o tym...
Pierwszy raz byłam w szpitalu nie wiedziałam co i jak...
Jeśli chodzi o jedzenie to katastrofa bo miałam diete wątrobową ale inne mnialy dobre jedzonka, choć mało picia 3/4 4 kawałki chleba 2 lub 3 kawałki wędliny i ciut masełka.

Ale najważniejsze dla mnie co było to opieka....
Jeśli chodzi o pielęgniarki to babki nie z tej ziemi.
Poprostu Super!!!!!!!! A taka jedna niska w ciemnyc włosach to powinna wyróżnienie dostać
Ordynator taki oschły i nie delikatny :/

Było mi ciężko te kilka dni ale zdrowie dziecka ważniejsze :)

Teraz wiem czego mogę się spodziewać po Szpitalu w Maju :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje wrazenia z grudnia sa tak samo pozytywne jak Twoje sprzed 5 lat. Nie mialam na co narzekać. Jedyne czego brak to zzo, ale tego nie dostaniemy nigdzie prócz szpitala na klinicznej i prywatnych placówek.
Ja rodziłam tam 5 lat temu, opłata niby była ale ja zwyczajnie nie zapłaciłam. Teraz też będę tam rodzić i nie mam zamiaru za nic płacić...

Co do opieki, super! Miałam bardzo ciężki, długi poród. Bardzo duże dziecko. Położne (rodziłam na zmianie nocnej) spisały się na medal. Później była też jakaś Pani doktor, starsza, siwa w krótkich włosach i też złego słowa powiedzieć nie mogę.

W szpitalu czysto, schludnie, wszystkiego jest pod dostatkiem. Jak jest się miłym dla personelu to personel się tym też odwdzięcza :)

Co do porodówek-wyposażone świetnie. Prysznic, toaleta, piłka, worek, krzesełko. Wszystko na najwyższym poziomie wg mnie.

Jeszcze chwilka i będę rodzić więc chętnie zaktualizuję moje wrażenia za jakiś czas :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oni chyba nie wspominają o tym, nam mówili na szkole rodzenia, ale nie jest to żaden obowiązek
mi nikt o cegielce nie wsominal, moze dlatego ze wzielam platna sale
Wszystko jest bezpłatne. . . .
Płatne są tylko sale jednoosobowe.
A o cegiełce wspominają itak. . . .
Czy porod rodzinny jest bezpłatny teraz, czy nadal obowiązuje obowoązkowa cegiełka, jeśli tak to ile?
Słuchajcie, mam wrażenie że będziemy mówić o dwóch różnych osobach. Urodziłam tydzień temu cudownego synka, był ze mną dr Łukasz Maciejewski. Był cudowny, w czasie porodu pomógł bardzo, wspierał...
Koniecznie muszę jeszcze do niego trafić, bo w życiu nie byłam u tak wspaniałego lekarza.
Panie Łukaszu, dziękuję.
Jak najbardziej polecam dr Chmyłko :)
Łukasz Chmyłko przyjmuje teraz w Gdyni w prywatnej poradni medycznej naprzeciwko dworca głównego w Gdyni.
Z tego co wiem, przyjmuje tylko w piątki.
nr tel : 58 - 620-13-59
koszt wizyty 110 zł
Polecam - sama jestem jego stałą pacjentką
mam pytanko a gdzie teraz przyjmuje dr łukasz chmyłko? jakiś nr tel?
witam. Mam pytanko niedawno urodziłam córeczkę i w szpitalu opiekował się mną młody niewysoki o ciemnych wlosach lekarz. Chcialabym zaczac sie u niego leczyc poniewaz bylam z niego bardzo zadowolona. Moze podpowiecie mi jak on sie nazywa i gdzie przyjmuje??
Ja co prawda rodziłam w 2008 roku, ale opiekę nade mna i moim synkiem oceniam na bardzo dobrą.
W szpitalu niestety podniosło mi się ciśnienie i miałam nagłe cięcie, więc nie rodziłam naturalnie ale miałam właśnie pokój indywidualny mąż ze mną spał w pokoju przez 7 dni. Opieka położnych super, codziennie rano chodziły panie z nowej zmiany i się witały, pytały jak minęła noc - dla nas bardzo pozytywnie. Wszystkie panie bardzo miłe i z uśmiechem.

Uważam, że to wszystko zależy od Waszego podejściado personelu.
Jak jesteście od samego początku źle nastawione i myślicie że ktoś będzie się nad Wami litował to nie tędy droga. Na każde pytanie jakie zadawałam miałam pełną odpowiedź, ale trzeba umieć rozmawiać i słuchać ludzi.

Wszyscy w szpitalu są dla Waszej dyspozycji ale nie należy oczekiwać że sami się będą domyślać jak się czujecie - trzeba o wszystkim mówić i być miłym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie ten lekarz był super. Bardzo miło go wspominam. Wszystko wyjaśnił i był bardzo troskliwy i delikatny. Wręcz kojąco na mnie wpływał. Gdy leżałam na patologii zaglądał do mnie regularnie, miał mnie pod opieką od samej izby przyjęć po wyjście ze szpitala.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
byłam w szpitalu na łyżeczkowaniu (poronienie). Sprawa przykra, ale opieka i lekarze - naprawdę super. Cały czas opiekował się mną jeden lekarz - Łukasz Maciejewski - bardzo uprzejmy i troskliwy. Pielęgniarki to anioły. Jestem pod wielkim wrażeniem tego szpitala. Bałam się zupełnie niepotrzebnie. Zabieg w pełnym znieczuleniu. Od samej Izby Przyjęć wszyscy byli przesympatyczni i bardzo pomocni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyobrazcie sobie co Ci ludzie wyprawiaja :(
W szpitalu umowilam sie ze wypis na mnie bedzie czekal,dzwonilam jeszcze dzis i pielegniarce przypominalam niby pamietala i co...wrocili rodzice przyszli do malego i pojechalam ,a tam okazalo sie ze lekarka jednak wypis zaniosla do sekretariatu,potem akcja szukanie klucza,a jak juz sie znalazl to lekarka nieznalazla wypisu mojego!!!!!!! naprawde sie zawiodlam i zdenerwowalam :(
I co z tego że tak uważasz? Napisałaś skargę? Gadanie nic nie da.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tez miałam 2 sytuacje z Łukaszem Maciejewskim i tak jak Ty Magdo uwazam że jego praca w Szpitalu jest naprawde zbedna,wszystko z łaska za kare i z wielkimi wyrzutami po co przyjechalo sie!!Nie ten facet powinien byc daleko od Naszego Szpitala
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też miałam przyjemność spotkać tego pana łukasza maciejewskiego na izbie przyjęć. okropny facet. Dostałam skierowanie od mojego lekarza prowadzącego Dr Wajlonisa skierowanie na oddział patologii ciąży ponieważ byłam po terminie już 12 dni. Pojechałam do szpitala podłączyli mnie do KtG i po długim czasie zjawił się ten pan i do mnie z tekstem co ja chce???? Zbadał mnie i powiedział że mam przyjść w czwartek czyli za 2 dni. Pojechałam do domu. Na drugi dzień wieczorem około 20 dostałąm bóle dość szybko się nasilały Dr wajlonis powiedział że jak będą co 5 minut to mam od razu na szpital jechać. Miałam takie pojechałam koło 23 a tam Dr Maciejewski ten sam co poprzedniego dnia. Zbadał mnie wcześniej byłam podłączona do ktg i powiedział że z takimi skurczami to ja mam się położyć spać mam przyjechać jak skurcz bedzie trwał co najmniej minute jak nie to tak jak się umawialiśmy. Pojechałam więc do domu całą noc nie spałam bóle były już tak mocne że nawet nie szło się położyć. Przed 14 płakałam już z bólu liczyłam i skurcze trwały 42 sekundy i pojechałam na szczeście był dr łukasz chmyłko przyją mnie od razu do porodu i dziwił się jak ja tak długo wytrzymałam miałam już rozwarcie na 4. za dwie godziny miałam urodzone moją małą lolitkę. Jak bym czekała aż będą trwać minutę to bym urodziła chyba w domu. Także uważam że ten lekarz powinien odejść z tamtąd zachowuje się jakby był tam za karę.
lezalam w wejherowie na chirurgii miesiac temu i moge powiedziec same dobre rzeczy:)
Personel cudny.pielegniarki poprostu kochane.KAZDA! lekarze?
Ordynator faktycznie oschły ,beznadziejny i niedostępny,ale wszyscy młodzi lekarze poprostu fantastyczni.na bloku operacyjnym na szczescie tez sama"młodzież" :)

Wniosek:oddzial polozniczy-porażka i masakra-nigdy więcej!
Izba przyjęć i oddzial ratunkowy- ok tylko strasznie duzo godzin sie tam spędza zanim stwierdzą co ci jest i podejma konkretne działania.

Chirurgia ogólna- oddział na szóstkę! :)
Opowiem wam co mojego dobrego kolegę i jego żonę tam spotkało. Nie mam powodów aby mu nie wierzyć, więc posłuchajcie. Żona miała od samego ordynatora wskazanie na cc, chodziła do niego prywatnie. Przyszła na oddział, a tutaj TEN SAM FACET podważył sam siebie! Położył ją na obserwację, a nuż się urodzi naturalnie... paranoja. Urodziło się dziecko oczywiście i tak przez cc, ale matka musiała leżeć bez sensu kilka dni na oddziale.

Gdzie tu sens? Ten sam lekarz prywatnie pisze wskazanie do cc, podpisuje się pod tym, a dzień potem na Oddziale podważa sam siebie? Jaja.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry