Widok

***TERMIN N A WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 54***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas bym i ja rozpoczęła wątek :-))
dziewczyny jak tak czytam te wasze przygotowania to jestem w szoku bo ja nie mam jeszcze doslownie nic!! dopiero w ten weekend zaczynamy malować pokoik dla dziecka i wtedy dopiero zaczne mysleć o kupowaniu i urządzaniu wszystkiego

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wlnęłam na nia trochę dżemu z owoców lesnych, na to płatki migdałowe i na koniec podwójna porcja kruszonki

juz cały pasek zjadłam na goraco :)

a z czym wiper robiłaś?

moja na każdym usg miała głowę na dole a teraz to ma już w kanale:)

taaaa...juz od jakiegoś czasu

z****iaszcza ta drożdżówa :)

moj chyba sobie upodobal pozycje glowkowa, bo lezy w niej co wizyta :)

Ja też wzięłam 10 szt, reszte się dowiezie, rzecz dużooo do zapakowania wiec trzeba kombinować. Byłam na usg-moja mała znowu sie przekręciła i jest miednicowo, masakra jakaś. Wasze są główkowo ułożone??

ja biorę 10, później Małż dowiezie

Cześć dziewczyny. W końcu poszłam na zwolnienie ;))) i dołączam do grona "leni" przedporodowych ;))) Od soboty walczę z pakowaniem torby, jeszcze troche i wyjdą trzy torby a nie jedna. Ile zaboieracie pieluszek dla malucha bo nie mam zielonego pojęcia???

syndrom odstawienie fenoterolu:) stwierdziłam nagle że wiem że nic nie wiem hehe ani kiedy jechać ani jak ma boleć ani nic a że noc upłynęła mi na bólu brzucha i od rana też mnie pobolewa to tak się zastanawiam czy to efekt mcdonalda czy to jakies przepowiadające:))

a ja mam wizyte dopiero w srode, ale juz nie moge sie doczekac, noc minela nadzwyczaj spokojnie, a Ty Gabi cos o skurczach piszesz czyzby Cie bolalo?

Jak ja leżałam w szpitalu, to przyjechała właśnie babeczka, której odeszły wody, a skurczy nie było. (tylko, ze ona byla chyba w 32 tygodniu). Podawali jej coś dożylnie na płucka dla maluszka i właśnie oksytocynę. Tak przez dwa dni. Trzeciego pojechała na cesarkę.

http://wiadomosci.onet.pl/1810187,11,item.html

Witam pogoda pod psem ,mój pies śpi jaj suseł chociaż w nocy wymiotował imusiałam wstawać.Byłam juz w przychodni mocz do badania zanieść myślałam że taka pogoda to będzie pusto a naczekałam sie godzinę.Ciasteczka kupione teraz czekam na koleżanki a popołudnie jest moje na spanie,w nocy się męczyłam bo znowu dopadła mnie rwa kulszowa,wytrzymałam z nią os poczatku do 5 miesiąca teraz znowu.Ja mam jutro wizyte i tez jestem ciekawa co mi gin powie.

dzięki,tak jakoś mi się nasuneło jak przeczytałam że perełka na patologii leży bo jej wody odeszły i tak się zastanawiam czy zawsze po odejściu wód leży się na patologii czy u niej cos jeszcze się dzieje..

Podają ale nie od razu. Zbyt długie odpływanie wód płodowych może spowodowac stan zapalny u matki i u dziecka, często tez profilaktycznie podaje się antybiotyk.

nie mam pojęcia...

ludzieeeeee....jak ta drożdżówa pachnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie doczekam sie

i jeszcze jedno pytanie,możę któraś wie -jak odejda wody a nie ma skurczy to się oksytocynę podaje czy jak..?

no tak z tym że na swoim przykładzie wiem że warto juz mieć wcześniej wszystko przygotowane bo ja od 31 tyg leżałam,czego Ci nie życzę:)
dziewczyny jak te skurcze mają boleć?czytałyście coś o tym? i kiedy sie jedzie do szpitala jak są co 4 min czy wcześniej?

lepiej tak nie planuj :) kasy na te pierdoły idzie ze hej...lepiej sobie rozłożyć te zakupy

no to tak,
ja znajac siebie kupię wszystko za jednym razem (no wszystko może nie ale znaczna część)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry