Widok

***TERMIN NA WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK 66***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zaraz lista!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tfu, pierwszy termin na 6 października oczywiście.

Aaaa.no to maluch ma juz 3 kg, to dobrze, nie jest taki maciupki,,,
Kurcze, z tą szyjką, masakra, tez sie ciągle o to boje;(.....A i tak zasuwam i robie ciągle coś...
Do listopada to nie chcialabym chodzic ale chociaz to tego 37 , 38 tygodnia to by bylo ok...
Miejmy nadzieję, ze wszytsko ok z Altea :)..Trzymamy kciuki!

Leży na Zaspie, no i wg pierwszego usg ma termin na 16 października, ale w szpitalu lekarz stwierdził, że na pewno wcześniej. Mały waży już 3 kg. A dlaczego się zaczęło? Nie wiadomo, szyjka jej się skracała i podobno ma już rozwarcie.

zuzka ja znam ten szpital bo tam pracuję wiem że opinie sa rózne i każdy musi sam podjąć decyzje ,ja wychodzę z załozenia że ide rodzić i wychodzę,mam tam kilka kolezanek połoznych ale tez nie umawiam sie z jakąs konkretnie stwierdzam ze niema co sie nastawiać,jezeli ja będę dobrze nastawiona do ludzi to mam nadzieje ze oni do nie też ,nie mam zamiaru nikogo prosic o pomoc jezeli ktos z moich znajomych sam o tym pomyśli to będzie mi miło.a propo warunków bytowych uwazam ze pewnie że mogło by byc luksusowo ładnie ale to przeciez nie hotel.Polecam Ci pojechac i obejrzec sobie trakt porodowy i sale pororodowe,wiem że ktoś już tak jeździł oglądać i nie było problemu z wejściem z tego co wiem to połoznej nie mozna wynająć na swój poród.

Jenki, to i tak miesiac przed terminem:(...Kurcze, a wiadomo, czemu zaczeło się? Zle sie czuła czy jak?
Kurcze, zaczynam sie bac, ze moze za bardzo sie strofuje...

lemka no to dobre wieści
a w którym szpitalu leży?
a ten termin to dużo przekłamany?

Wróciłam od Kasi. Do poniedziałku dostaje leki na podtrzymanie, a potem może rodzić ;) Lekarz ze szpitala twierdzi, że termin jest przekłamany.

A ja mam gorączkę troszke i nie wiem co zrobić...:(
WIKTORIA mam pytanko do ciebie odnośnie szpitala w redłowie, byłaś tam zobaczyć?i czy masz tam lekarza czy położną?
Bo jak moja mała sie nie obruci to chciałabym tam pojechać..
Wogle zawsze byłam negatywnie nastawiona na ten szpital ale nie wiem..

Ja mieszkam w domu i i ogrzewanie mam gazowe więc tez jak ustawię że ma być 21 to tak będzie,na szczęście nie mieszkamy juz u moich rodziców na parterze bo tato ma piec węglowy i jak nahajcuje to nie dotkiesz kaloryfera tam to napewno kamionkowy nawilżacz nie dał by rady a oni tak lubia a później wstają z workami pod oczami.

Sa rózne na rynku , mozna wybierac i przebierac...ale do zimy jest jeszcze czas;)...Prędzej to mi nawilzacz bedzie potrzebny, jak przed porodem temperatura mi skoczy..oj, zdałyby sie ze 4 takie nawilzacze wtedy!!!!Juz mylse o porodzie, a co dopiero bedzie za miesiac?jenki!!!!!

ja zamierzam utrzymywać 21C ale i tak nawilżacz kupię dopiero jak zaczna grzać bo nie chce mi się na razie rozeznawać w tym temacie

Pewnie masz rację i napewno nie będę sie opierała bo jak tylko zauważe że jest potrzeby to kupię nawilżacz a może kupie na zaś nie zaszkodzi napewno.

Wiktoria, moze Wy, jako dorosli mozecie nie nagrzewac pokoju, ale jak jest dziecko to 21 stopni musi byc, a przy takiej temp, to niestety, ale powietrze jest mega suche...Nawet jak optworzysz okno i przewietrzysz, wilgotność jest tymczasowa...Przegrzanie to zupelnie inna "beczka"....z uzyciem nawilzacza chodzi głównie o utzrymanie wilgotności a nie temperatury..

Ja nigdy nie mam gorących kaloryferów zima bo nie lubię wiec to powietrze tez nie jest takie suche jak przy buchających gorącem,a zawsze nawet zima wietrzymy czesto mieszkanie szczególnie wieczorem bo lepiej sie śpi,nie wiem jak to bedzie jak będzie mała ale myśle ze grunt to nie przegrzewać a jak trzeba będzie to napewno zainwestujemy w nawilzacz.
Ktos pisał jak sprawdzić poziom nawilzenia wydaje mi sie ze sa takie mini stacje pogodyelektroniczne z zegarami i termometrami widziałam kiedys u zegarmistrza ale czy są wiarygodne?

Nawilzacz reguluje nawilzenie w pokoju...a w zime musi byc, koniecznie, grzejniki gorące non-stop, a suche powietrze to koszamr dla doroslego a adla dziecka to juz no comment!
Gabi, to dobrze, ze juz te przepływy lepiej u Ciebie, trzymaj sie i pośpij sobie..odpoczywaj!

no nas ból głowy przykuł do łóżka
ale trochę przeszło na szczęście

nie brałam żadnej tabl, przespałam się trochę

my z nawilżaczem zaczekamy do zimy,rzeczywiście dziś mało aktywne jesteście..
ja po kolejnym ktg,wszystko ok,skurczy nie ma,rano doppler,ktg i raczej do domu a ja już taka nastawiona na dzisiaj byłam..ale może to i lepiej jak zacznie sie naturalnie aczkolwiek jakaś tam niepewność do tych przepływów pozostaje..bo wczoraj były złe,dzis dobre a wiadomo co za kilka dni..? mój lekarz mówił co innego niż tutaj w szpitalu,ale on nie dysponował też wszystkimi badaniami,no nie wiem muszę im zaufać:)
maż właśnie pojechał do domku,ciekawe czy dzis zasnę:)

No właśnie, my się przymierzamy do kupna nawilżacza :)

dziewczyny przepraszam ze sie wtrace ale mam pytanko, skad to wiedziec czy w pokoju jest odpowiednia wilgotnosc??jak to sprawdzic?

niechcę nikogo urazić ani tym bardziej do niczego przekonywać :). Po prostu to apropo nawilżacza. W zimę to ja wiem że pokoju będę mieć duży problem z odpowiednim nawilżeniem powietrza. Bo już w lato okno jest otwarte 24 h i my sami dorośli mamy problem z oddychaniem a co będzie dopiero przy włączonych kaloryferach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry