Widok

TEST OWULACYJNY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!

Po stracie naszego aniołka staramy się z mężem o następne dziecko.
Próbowaliśmy z kalendarzykiem, poddaliśmy się naturze, przez ostatni miesiąc to był wogle luz ale niestety nic z tego wczoraj przyszła @.
Kupiłam wczoraj kupiłam testy owulacyjne.
Zastanawiam się czy jest tu ktoś kto je stosował no i z jakim skutkiem?

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
(*) (*)-spij córeczko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
monika987 - ja pamiętam że jak zaczęliśmy się starać to najpierw sobie w internecie poszukałam jakichś kalendarzyków, które pokazywały mniej wiecej kiedy może wypaść owulacja ..Co do plamienia : w ulotkach napisali tak "z tabeli zamieszczonej w instrukcji wykonania odczytać ile dni należy "doliczyć" w kalendarzu do pierwszego dnia ostatniej miesiączki i w ten sposób wyznaczyć dzień, w którym należy rozpocząć badanie ." - i jak bym dodała od dnia plamienia najwyżej zużyjesz wiecej testów :) życzę powodzenia
EWWA i jak Ci idzie stosowanie testów?
Hmmm u mnie ciągle jedna kreska:-(
kurcze Dziewczyny a ja dobrze że zaczęłam wcześniej stosować te testy - myślałam, że dwie kreski pojawią się dopiero teraz jakoś na początku tygodnia, ale na wszelki wypadek zaczęłam robić testy w czwartek i w sobotę już wyszły dwie kreski :)
więc na razie pierwszy krok ok, wygląda na to, że mam owulkę, zobaczymy co będzie dalej ;)
a który to dzień cylku?
licząc od pierwszego plamienia, które było w zasadzie jednorazowe i potem była przerwa (3 dni absolutnie nic) to dzień 15sty.
a licząc od okresu, który zaczął się 3 dni później -dzień 12sty.
(sądziłam, że cykl wtedy się dopiero przy tym "prawdziwym" okresie zaczął, ale patrząc po tej owulce chyba jednak już to plamienie było początkiem cyklu)

w każdym razie kreseczki pojawiły się błyskawicznie i obie były bardzo wyraźne.

jej jak ja bym chciała je zobaczyć na innym teście... :) ale na razie cieszę się z tego pierwszego kroku :)
ja-dwisia,,,ja tez zobaczylam dwie na owu---a po 3 tygodniach dwie na ciązowym trzymam kciuki :)
dzięki bardzo Kasia :)
ASIENKA używalas tych samych testów co ja.
Powiedz mi czy intetsywność koloru kresek pojawiał się w raz z dniem cyklu czy od razu przyszły dwie wyraźne.

JA-DAWISIA trzymam mocno kciuki żeby za 3 tygonie pojawiły się dwie kreski na ciązowym teście:-)

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl/
(*) (*) -śpij córeczko
dzięki Monika :)
myślę, że zrobię teścik już za dwa tygodnie ;) no chyba że @ się pojawi, wolę się za mocno nie nastawiać.

ja miałam chyba inne testy (kupowałam na allegro) ale przez dwa wcześniejsze dni jak była tylko jedna kreska, to była dużo słabsza niż potem te dwie.
Monika, ja nie zaczęłam jeszcze... dziś 11 dzień cyklu, więc zacznę dopiero... Chociaż nie w głowie mi teraz figle, bo mam chyba zapalenie pęcherza... Masarka. Zła jestem, bo to jeden cykl stracony...
No... to na pewno cykl stracony. Jadę na furaginie, więc kiepsko byłoby teraz zajść w ciążę :(
Ewwa nic się na martw, jeszcze będzie duużo okazji :) trzymam kciuki :)

nam też dwa cykle przepadły przez choroby, raz męża, raz moją. to się zdarza... nie jesteśmy maszynkami :)
wiem wiem... tylko, że nie mogę się już doczekać...
no rozumiem...
ja postanowiłam ze w przyszłym cyklu jak teraz sie nie da wezmę sie za testy owu.

dlatego czekam na wasze relacje czy to działa

w końcu do 3 razy sztuka )
ja też zamierzam wyprobowac testy:)
W sumie to nie zaczelismy jeszcze nawet zadnych konkretnych staran, bo trzeba bylo troche odczekac po odstawieniu evry...ale jestem strasznie ciekawa jak to działa:) czekam wlasnie na przesylke i w polowie przyszlego tygodnia zaczynam testowac:) takze pewnie tez bede relacjonowac efekty...:)
Monika u mnie było tak z tymi testami, że od początku jak zaczęłam stosować były dwie kreski, tylko jedna była słabsza, więc wynik negatywny. Dopiero 3 dnia pojawiły się dwie wyraźne kreski i wtedy ostro działaliśmy :P
Pewnie dziewczyny:-)
Trzymam mocnko kciuki i czekam na relacje.
Hmm u mnie dziś pojawiła się druga kreska, taka słabsza ale jest:-)
Zobaczymy co bedzie dalej...
Oooo kreska :) Fajnie. Ja zaczęłam też robić testy owu - tak, żeby zobaczyć... A nóż druga kreska pojawi się jak skończę brać leki...

Monia, jesteś na 28dni?
ja przy takich 2 bledziutkich właśnie przytulałam się z męzulkiem i rezultat był od razu :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry