Widok
Witaj, ja lecze sie na niedoczynnosc tarczycy juz 9lat. W ciazy miałam zwiększona dawkę z 37,5 na 125 i do tego Jodid. Mój lekarz powiedział mi, ze w każdym trymestrze ciazy TSH powinno być zawsze < 2,5. Nie czekaj z wizyta. Dzwon najlepiej do lekarza, bo w tym momencie poziom TSH jest bardzo ważny, a 4 tyg. to jeszcze troche czasu. I nie martw sie :) niektóre dziewczyny nie wiedza nawet ze maja tarczyce i maja jeszcze wyższy poziom i wszystko jest w porządku ;) powodzenia!
Poza ciąża tak rzeczywiście jest :) choć teraz dzięki mojemu super lekarzowi nawet w ciazy mam niecałe 0,9 :) ale nie ma sie co martwic tak bardzo. Jak tez któraś. Dziewczyn pisała, euthyrox od razu nie działa. Potrzeba chwile. No i przy niedoczynnosci Jodid! Jod baaaaardzo ważny. Jesli nie ma możliwości konsultacji z lekarzem, zeby podjął decyzje co do dawki, to warto wziąć zanim pójdzie sie jeszcze na wizytę witaminy z jodem. Ale koniecznie chociaż z internista albo panią z apteki skonsultować :) w końcu pamiętamy, ze w ciazy nic na własna rękę nie bierzemy :)