Widok

***Termin na wrzesień i październik 10***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy, a co tam ;)

I nasza lista :) :)

wiper ------------ > termin na 2.09.2008, dziewczynka, Zabrze
emilka79 -------- > termin na 09.09.2008
beatka7 -------- > termin na 16.09.2008
@gnieszka ----- > termin na 17.09.2008
gabi25 ---------- > termin na 20.09-2008 swissmed/zaspa
kanka ------------ > termin na 26.09.2008
Mała Misia ------ > termin na 28.09.2008
olcia*------------ > termin na 01.10.2008, Zaspa (chyba)
Altea ------------ > termin na 6.10.2008, Zaspa
lola -------------- > termin na 12.10.2008, Toruń
moni1983 ------ > termin na 19.10.2008, Wejherowo
tysiola ---------- > termin na 20.10.2008 Zaspa ;-P
dorota ---------- > termin na 25.10.2008
asienka--------- > termin na 31.10.2008
rybkagd--------- > termin na 31.10.2008, na Klinicznej

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a faktycznie, mówiła coś o 17-stym, żebym przyszła po zwolnienie, jeżeli będzie mi bardzo zależało, to mnie przyjmie:)naprawdę jest w porządku:)
Ja tak wlasnie w polowie maja bede w 20 tc, wiec chyba wtedy zadzwonie i sie umowie :) :)

też dostałam taką siatkę:)))mnie zapisała na 17 maja ale to dlatego,że akurat wypada tydzień w którym badania \trzeba zrobić i nie chciała przeocyć-dokładna babeczka

tak, chodzę też do Olszewskiej:))z terminami różnie bywa, ale ona bardzo długo przyjmuje. Zadzwoń i zapytaj. Tylko teraz jej nie ma przez dwa tygodnie, ma być w pracy dopiero 19 maja.

Wczoraj na wizycie dostałam siateczkę z niespodzianką-buteleczka z aventu, płyn taki mały lovelli, woda hihi, golarka i pampers:))
ja się zastanawiam czy w prezencie na dzień dziecka nie zrobić sobie prezentu w postaci usg 4D ;)
Marcin ma znajoma, która je wykonuje więc jak załatwi miejsce to chyba się skuszę

nie wiem czy robic to usg 3-4 d sie zastanawiam, a agnieszka, Ty chodzisz do Olszewskiej? do niej ciezko sie pewnie zapisac na jakas sensowna godzine, bo pamietam, ze Maja mowila, ze ona do poznego wieczora przyjmuje :) no zobaczymy, moze faktycznie do niej zadzwonie :)

powiem Wam, że Ja robiąc usg 4d wcale nie byłam zadowolona, nie dośc że trwało to tylko kilka minut to jak dla mnie obraz jakościowo gorszy niżeli na usg 2d, ale to jeszcze zależy od sprzętu. Jak dla mnie rewelacji żadnej nie było- cieszyłam się, że nie nagrywałam.

Właśnie ja też zastanawiam się nad tym usg 4D- u nas koszt tego usg to ok 300 zł, więc nieco drożej:(
I własnie tak myślę czy warto czy nie... Mam jeszcze czas na przeanalizowanie.

Teraz powoli zaczynam się niecierpliwić - chciałabym już zacząć czuć ruchy dziecka. Pare dni temu odczuwałam takie bulgotanie w brzuchu, ale to chyba nie to. Muszę uzbroić się w cierpliwość :(

Matyda, ur. 15.10.2008; 3430g, 54 cm
do Olcia - ja robiłam w piątek usg w INVICTA - 4D z nagraniem. I szczerze powiem,że większość nagrania (łącznie 0k. 12 minut) to akurat obraz z 2D. obraz z 4D wychodzi fajnie jak dzidzia się nie rusza, a akurat nasza córcia szalała jak opętana.

dzisiaj o 8:45 urodziła moją najlepsza przyjaciółka,niestety jest z mazowieckiego więc nic Wam nie napiszę o szpitalu...myślałyśmy że wszystko odbędzie się sn ale niestety skurcze zanikały,odeszły zielone wody a małej zaczęło spadać tętno no i skończyło się cesarką, ale z tego co mi zdążyła powiedzieć na gorąco to bardzo się cieszyła po tych 2 godz skurczy z decyzji o cesarce:) hehe pewnie za tydzień będzie inaczej gadać :)

moja lekarka nagrywa mi każde usg:))badanie wygląda tak, jak normalne usg, obraz jest rzeczywisty, tylko jakby z opóźnieniem czasowym, w kolorze sepii, fajnie widać buźkę i całe ciałko:)))ale własnie to opóźnianie obrazu powoduje, że jest on chwilami jakby to powiedziec...taki przeciągnięty, szczególnie jak dzidzia się rusza:))ale moja lekarka zatrzymuje ten ubraz w dobrym ujęciu i robi fajne fotki:))
a jak to w ogóle wygląda? to usg
bo wiem ,że najlepiej między 22 a 25 tyg ciąży robić

myślałam, że to wyraźnie widać dzidzię, przynajmniej wyraźniej
niż normalnie na usg
chciałam też nagrać a w invicta nagrywają właśnie tylko to 4D
normalnego usg nie nagrywają na płytkę

moja lekarka ma 3d, koszt wizyty z usg 120pln

polecam:))choć ja osobiście nie lubię tego obrazu z tego 3d
dzien doberek

macie może namiary na lekarza, który robi usg 4D lub 3D
w invicta kosztuje to 200 zł
może jest gdzieś taniej?

@gnieszka najbardziej prawidłowy termin porodu to ten z badania usg około12 tygodnia im dalej tym wieksze sa rozbierznosci

Gabi, do wczoraj miałam termin na 17/09, wcześniej 19/09, pewnie jeszcze się coś pozmienia o dzień czy dwa:))
Ja póki co nic nie przytylam, ale uważam co jem ze względu na podwyższony cukier .... :(
oj mi w piersi też sporo poszło. miałam dwa balony.

@ga to Ty masz termin taki jak mój 20.09:)) ja sporo przytyłam od początku ciąży jakieś 5 kg,sporo w piersi poszło...ale się za bardzo nie przejmuję.

pocieszę Was, że ja zaczęłam tyć 7-8-9 miesiąc, więc Was też to czeka ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry