Widok

***Termin na wrzesień i październik***32

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pierwszy raz zalożyłam nasz wątek....udało się;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no przecież ty masz anti dopisane:)

Spojrzalam na zła liste, slepotka;)

aaaa Jasiu miał być:)

hehe:)...Mąz tak wymyslil, ja bylam za Michałem, Wojtusiem lub Julkiem:)..Przy dziewczynce bede miala popis;)

ja też chciałam Jaśka ale mąż nie chciał,w gruncie rzeczy niepotrzebnie się pokłóciliśmy bo i tak wyszła Zuzka:)

Hehe a to dobre...Ciekawe czy u nas nie urodzi sie przypadkiem dziewuszka, same ubranka na chlopca mam;)..Ale by byl numer, dziewczynka w spodenkach z traktorami i bluzeczkami w samoloty!

no nam też zrobiłaby psikusa gdyby okazała się chlopcem,u Ciebie to jeszcze luz może być dziewcze w samolotach a umnie- facet w sukienkach trochę nie bardzo a mam tego sporo...macie już tak że nie możecie się doczekać? bo ja tak bardzo bym chciała żeby był juz wrzesień

No u mnie też będzie upsss jak się rozmyśli i Marysia będzie chłopcem ;-). Sukienki nie mam żadnej ale te ciuszki to takie dziewczyńskie ;-). A ja nie wiem czy się nie mogę doczekać. Chyba bardziej się boje czy dam sobie rade i odkładam w myslach ten wrzesień ;-)

Ja juz sie nie moge doczekac, czasami to az płakac mi sie chce, chyba z tesknoty za maluchem, zeby juz był!Jak pomysle, ze do pazdziernika jeszcze cale lato i ten kawalek potem, to normalnie szok!

czy dasz radę?kurcze ja w ogóle o tym nie myślę,jak mogę nie dać rady!!po prostu ją przywieziemy i zaczniemy nowe życie,na bank sobie poradzę w końcu to moja cząstka,wynoszona pod serduchem,ja się nastawiam że łatwo nie będzie,nieprzespane noce,kolki itd ale wiem że sobie poradzę,byle tylko zdrowa była,ja chcę już ją mieć,wiedzieć że jest zdrowa i nie mieć już zgagi he he no i chcę juz poród mieć za sobą bo tego bardzo się boję

To widze, że nie jestem sama:)
Też już nie mogę się doczekać już bym chciała mieć maleńswo przy sobie, a tyle czasu zostało. Strasznie mi się dłuży od czerwca.

Podpisuje sie po Twoimi slowami, Gabi:)

anti jakie całe lato?to juz zaraz ,zobaczysz...mi się wydaje że do porodu tyle czasu a tu upss za 8 tyg mogę już rodzić he he wczoraj gin mi mówi - to na nastepnej wizycie porozmawiamy o ktg,cos tam o posiewie,powiem Pani czy poród będzie łatwy czy trudny,pyta czy chcę znieczulenie a ja do niego- jak to jużż?jakie ktg,posiew?:)) a on się śmieje że to już 34 tc ciąży będzie i poród przestaje być w sferze wyobrażeń a zaczyna byc coraz bardziej realny,rety jak ten czas leci...

O mamma mia;(:( Gabi, nie mów!!!!!!....Jenki, ja za 3 miesiace bede tak ie rzeczy slyszala od gina...ale numer!!wakacje szybko zleca, pord tez, ale jak ja zostawie maluszka 4 miesiecznego i wroce do pracy?? To jest dopiero jazda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

staram się o tym nie myśleć bo mnie krew zalewa takie mamy prawo..my planujemy przeprowadzkę i sprzedaż mieszkania tak wiec jeżeli wszystko sie pieknie ułoży to wyprowadzamy sie na czas budowy domu do rodziców a ja zostaję sobie na jakis czas jeszcze z Zuzką i to byłoby super, a potem zaczne szukac pracy a z małą mamą, w najgorszej wersji mama przyjeżdża do mnie,ja wracam do pracy po 4 m-cach a dalej się pomyśli...może w styczniu wejdzie ustawa o dłuższym macierzyńskim,to byłoby super 24 tyg..

Jakby weszła ta ustawa, to my się łapiemy na 24 tyg??

Ja jakoś nie boje się porodu. Tzn nie nakręcam sie ;-). Musze urodzić i już. Wiesz z tym "poradze" no to pewnie sobie poradze bo będe musiała ;-). Obawa jest bardziej o to że wszystko sie zmieni zupełni. I jak to będzie ;-)

eh, wlasnie, czy dam rade, czy maz mi pomoze, czy dziecko bedzie zdrowe-Boze, jak zazdroszcze juz tym dziewczynom, ktore urodzily i maja takie 3-5 miesieczne szkraby!

no właśnie, załapiemy się?ja bym już też chciała mieć maleństwo obok siebie :)

nie wiem czy nas to będzie dotyczyło bo prawo nie działa wstecz ale jeżeli w okresie wejścia ustawy nasz macierzyński będzie jeszcze trwał to mam nadzieję że będzie on automatycznie przedłużony ale ustawa dokładnie określi warunki skorzystania z tego macierzyńskiego..no ja mam ciągle nadzieję:) a co do tego że wszystko będzie nowe to my też z mężem czasami się zastanawiamy jak to nowe będzie wyglądało,bo my dosyc długo żyliśmy sobie sami we dwoje i raczej wygodne to bardzo było i człowiek się przyzwyczaił ale taka kolej rzeczy!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry