Widok

***Termin na wrzesień i październik***32

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pierwszy raz zalożyłam nasz wątek....udało się;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha, to mam jeszcze 10 tygdoni**8..ja sie tez ciagle o cos boje, a ciaza to niby mial byc taki super stan---no jest, ale tez jest sporo leku;/

anti no wiesz mówi sie że do 34 tygodnia ma czas na obrót ale im większe maleństwo tym trudniej.

no właśnie
a jak się urodzi to tez będzie wiele obaw
...... i tak całe życie ;) będziemy się bać o te nasze szkraby

ja im bliżej, tym bardziej jestem przerażona, tym czy podołam :/
wiem, że instynkt itd podpowie co robić, ale ja nigdy w życiu nie zajmowałam się dziećmi :/ nie mam o tym pojęcia
........... na pewno byłoby mi łatwiej gdyby żyła moja mama.....
ale cóż życie potoczyło się inaczej

więc trzeba będzie dać radę

a co jak jest ulozone poprzecznie w 22 tyg?

Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?
Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybrałem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.
Chłopiec pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robię, tylko śmieję się i śpiewam ze szczęścia.
Bóg odpowiedział:Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Będziesz czuł jego miłość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.
Ponownie chłopiec pyta: Jak ja zrozumiem ludzi, którzy będą mówić do mnie nieznanym językiem?
Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.”
Chłopiec zapytuje: “A co powinienem zrobić, gdy zechce porozmawiać z Tobą?
Bóg odpowiedział: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.
Chłopiec zastanawia sie:;Słyszałem, że na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?
Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.”
Mówi chłopiec: “Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę.”
Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.”
W niebie zapanowała cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chłopiec pospiesznie zapytał: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi, jakie jest imię mojego anioła?”
Odpowiedział mu Bóg: “Jej imię nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu –MAMO

Ja juz tez nie moge się doczekać chociaż mam z czasem coraz większe obawy z dnia na dzień tak to się zmiania najpierw martwiłam się czy będzie zdrowa amniopunkcja wyszła ok potem martwiłam sie że jeszcze nie czuje ruchów a teraz martwie sie kidy mało sie rusza,za chwile bedę sie martwiła żeby juz sie okresliła z położeniem bo jak narazie poprzeczne ,no i tu znowu strach im mniej miejsca na obrót tym blizej do pępowiny ........rozterki ciężarówki.
Wyśle wam zaraz piękne opowiadanie o aniele......

Oj z tym netem to zawsze wmawiają że to twoja wina nawet jak człowiek nic nie ruszał. To mnie tak w****.... . Zabiłabym tych wszystkich z tp. A często coś im szwankuje. Ale jak do brania kasy to są a sprobuj sie spoźnić zapłacić.... Ehhhh

dzien doberek
grrr awarię netu mieliśmy na szczęście już działa
męczyłam pana strasznie od netu przez telefon ;) ale wyszło, że to coś z ich strony, a próbował mi wmówić, że to coś z kompem :/

a co do czasu do pojawienia się maleństwa, to też jestem w szoku, że to tak leci szybko za 3 mce świat nam się przekręci o 360 stopni ;))

nie wiem czy nas to będzie dotyczyło bo prawo nie działa wstecz ale jeżeli w okresie wejścia ustawy nasz macierzyński będzie jeszcze trwał to mam nadzieję że będzie on automatycznie przedłużony ale ustawa dokładnie określi warunki skorzystania z tego macierzyńskiego..no ja mam ciągle nadzieję:) a co do tego że wszystko będzie nowe to my też z mężem czasami się zastanawiamy jak to nowe będzie wyglądało,bo my dosyc długo żyliśmy sobie sami we dwoje i raczej wygodne to bardzo było i człowiek się przyzwyczaił ale taka kolej rzeczy!

no właśnie, załapiemy się?ja bym już też chciała mieć maleństwo obok siebie :)

eh, wlasnie, czy dam rade, czy maz mi pomoze, czy dziecko bedzie zdrowe-Boze, jak zazdroszcze juz tym dziewczynom, ktore urodzily i maja takie 3-5 miesieczne szkraby!

Ja jakoś nie boje się porodu. Tzn nie nakręcam sie ;-). Musze urodzić i już. Wiesz z tym "poradze" no to pewnie sobie poradze bo będe musiała ;-). Obawa jest bardziej o to że wszystko sie zmieni zupełni. I jak to będzie ;-)

Jakby weszła ta ustawa, to my się łapiemy na 24 tyg??

staram się o tym nie myśleć bo mnie krew zalewa takie mamy prawo..my planujemy przeprowadzkę i sprzedaż mieszkania tak wiec jeżeli wszystko sie pieknie ułoży to wyprowadzamy sie na czas budowy domu do rodziców a ja zostaję sobie na jakis czas jeszcze z Zuzką i to byłoby super, a potem zaczne szukac pracy a z małą mamą, w najgorszej wersji mama przyjeżdża do mnie,ja wracam do pracy po 4 m-cach a dalej się pomyśli...może w styczniu wejdzie ustawa o dłuższym macierzyńskim,to byłoby super 24 tyg..

O mamma mia;(:( Gabi, nie mów!!!!!!....Jenki, ja za 3 miesiace bede tak ie rzeczy slyszala od gina...ale numer!!wakacje szybko zleca, pord tez, ale jak ja zostawie maluszka 4 miesiecznego i wroce do pracy?? To jest dopiero jazda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anti jakie całe lato?to juz zaraz ,zobaczysz...mi się wydaje że do porodu tyle czasu a tu upss za 8 tyg mogę już rodzić he he wczoraj gin mi mówi - to na nastepnej wizycie porozmawiamy o ktg,cos tam o posiewie,powiem Pani czy poród będzie łatwy czy trudny,pyta czy chcę znieczulenie a ja do niego- jak to jużż?jakie ktg,posiew?:)) a on się śmieje że to już 34 tc ciąży będzie i poród przestaje być w sferze wyobrażeń a zaczyna byc coraz bardziej realny,rety jak ten czas leci...

Podpisuje sie po Twoimi slowami, Gabi:)

To widze, że nie jestem sama:)
Też już nie mogę się doczekać już bym chciała mieć maleńswo przy sobie, a tyle czasu zostało. Strasznie mi się dłuży od czerwca.

czy dasz radę?kurcze ja w ogóle o tym nie myślę,jak mogę nie dać rady!!po prostu ją przywieziemy i zaczniemy nowe życie,na bank sobie poradzę w końcu to moja cząstka,wynoszona pod serduchem,ja się nastawiam że łatwo nie będzie,nieprzespane noce,kolki itd ale wiem że sobie poradzę,byle tylko zdrowa była,ja chcę już ją mieć,wiedzieć że jest zdrowa i nie mieć już zgagi he he no i chcę juz poród mieć za sobą bo tego bardzo się boję

Ja juz sie nie moge doczekac, czasami to az płakac mi sie chce, chyba z tesknoty za maluchem, zeby juz był!Jak pomysle, ze do pazdziernika jeszcze cale lato i ten kawalek potem, to normalnie szok!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry