Widok

Testy owulacyjne VI :D

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/TEST-OWULACYJNY-t68130,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/TESTY-OWULACYJNE-II-t70334,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-III-t70812,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-IV-t71717,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Testy-owulacyjne-V-t72639,1,16.html

Znów założyłam, bo tamten był dłuuugi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o kurcze Asiu mam nadzieję, że dobre wieści się potwierdzą. wszystkie trzymamy mocno kciuki :)
Asiu, trzymam kciuki :) zawsze to ju z jakiś powód do radości, choćby małej ;) ja niedługo zaczynam przygodę z testami owu, ciekawe....
Zgadza się Pszczoła. Mi też wyszła niedoczynność (niewielka) i w ciągu 3 m-cy podleczyłam ją. I oczywiście tabletki trzeba brać nadal. A w ciąży tym bardziej.
Witam dziewczyny i ja dołączam się do starających się o dzidzie, chociaż w poprzednich wątkach pisałam że chciała bym zacząć starania sierpniu - wrześniu. Całe szczęście że coś mnie tchneło żeby zrobić badania .W pierwszej kolejności zabrałam się za tsh i tu niestety na 3-4 miesiące pani endokrynolog zahamowała mie w moich staraniach mój wynik badań to 7,20 czyli niedoczynność tarczycy pani doktor powiedziała że nie ma to wpływu na zajście w ciąże ale ogromny wpływ na jej utrzymanie -dziewczyny starające się o dzidzie BADAJCIE SIĘ!!!!! aby nie było przykrych niespodzianek.W przyszłym tygodniu idę na bad. przeciwciał i usg tarczycy, no i do gina się umówiłam aby zrobić podstawowe badania hormonalne-także więcej nas dziewczynki którym życie robi pod górkę;-(
Ewwcia moje gratulacje!!!!!
Dziękuje Wam bardzo, ale niestety jeszcze duzo za wcześnie aby się cieszyć.
Ja też mocniutko trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości :)

Dzięki za info. Zaraz tam zadzwonię jeszcze raz.
I oby ta beta rosła!!! Trzymam mocno kciuki! To cudowna wiadomość!
Michałowa: coś nie tak z Invicta. Jedziesz tam bez umawiania się 1-3 dzień cyklu, miedzy 7 a 9 rano, mówisz w rejestracji, że pierwszy raz i ona wyznacza jakie badania z krwi robisz. Przeznacz na to ponad 1 h. Twój mąż musi zgłosić się na badanie nasienia w godz. do 16-ej. W międzyczasie rejestrujesz się do lekarza. Podobno wola pierwsza wizytę w 1-3 dniu, bo wtedy robią usg. Ja na pierwszej wizycie byłam w połowie cyklu. USG wtedy nie miałam tylko wywiad i zalecenia, które badania mam rozszerzyć. Ponownie zgłosiłam się po 3 miesiącach. Spróbuj zadzwonić tam jeszzce raz i zarejestrować się, moża trafisz na kogoś innego. Z dnia na dzień bardzo trudno się umówić. Ja byłam wczoraj u Ś, kazał zarejestrować się na przyszły tydzień wtorek, środa albo czwarte i babka znalazł mi tylko jeden wolny termin: o godz. 20-ej. Wszystkie inne były zajęte.
Po cichutku, w tajemnicy powiem, że mam pozytywna betę, ale niską i czekamy do przyszłego tygodnia, czy zacznie rosnąć.
Nooo ja tak samo Dorcis ;-D. Niby na nic nie liczę, a jednak liczę heheh

Uda nam się w końcu!
Powodzenia!
Michałowa, nie martw się. Myślę, że skoro kazali zadzwonić w pierwszym dniu cyklu to pewnie takie mają zasady i miejsce będzie.
A może nie będziesz musiała się do nich zgłaszać....
Życzę owocnych starań...

Ja też w tym cyklu na luzie, nic nie sprawdzam, nie liczę ani nie kontroluje. Jednak nie ukrywam, że chciałabym pod koniec miesiąca mieć w oczach łzy szczęścia...

Dzwoniłam do Invicty i nic nie załatwiłam. Babka powiedziała mi, że mam zadzwonić do nich i zarejestrować się w 1 dniu cyklu. A pewnie jak zadzwonię 1 dni cyklu to miejsc nie będzie...Wszytskie badania laboratoryjne+ginekologiczne robi się u nich właśnie w 1-4 dniu cyklu. Także wybieram się jak najbardziej.
Muszę wykonac wszytskie badania u nich, bo wydaje mi się, że u mojego endokrynologa to ja sie nie "wyleczę". Ostatnio mam takie problemy z cerą, że szok. Pomimo tego, że co 2 tyg. chodzę do kosmetyczki na specjalne lecznicze zabiegi, caly czas wyskakuja mi na twarzy takie podskorne, wielkie "wrzody". Masakra. Ewidenie cos nie tak z hormonami...ale oczywiscie moj endokrynolog nie widzi problemu i nawet nie wysłał mnie na zbadanie ich poziomu. Ostatnio poziom hormonow badalam przeszlo rok temu...ech! A ja głupia tak dlugo dawałam sie mu zwodzić i wierzyłam, że zna się na rzeczy.
A tymczasem zaczynają się u mnie dni płodne, wiec na pewno je wykorzystamy ;-). Ale na nic nie liczę w tym cyklu...
A co nowego u was???
Ewwa Ja tylko mogę się tylko domyślać jaka możesz być szczęśliwa. Ja jak bym się dowiedziałą że jestem w ciąży to nie wiem co bym zrobiła z radości :) Jeszcze raz gratuluje.
Dzięki :D Nawet nie wiesz jaka jestem szczęśliwa...
Ewwa ogromniaste gratulacje.
Bardzo, bardzo się cieszę, że Wam się i udało i już za 8 miesięcy będziesz mogła przytulić Maleństwo :)

hej, dziewczyny nie zalamywac sie tutaj,
Olu, na pewno bedziesz mama, a wierze, ze te leki pomoga ci i wtedy zajdziesz bez problemow...choc nie rzucaj tych staran.
u mnie tez miesiac czekac...ale dzis chyba kupie testy owu i zobaczymy...
ja-dwisiu, nie jesetes stara i spokojnie mozesz dac rade. faktycznie kazdy mowi odpuscic, ale to nie jest takie latwe, bo nawet jak nie myslisz o dzidzi, to i tak jak ma byc @ to liczy sie na to , ze nie przyjdzie.
wierze, ze bedzie ok.
Olu, Najpierw trzeba uregulować tarczycę, bo wysoki poziom TSH a niski poziom FT4 ma ją zły wpływ na dziecko. Dobrze, że dowiedziałaś się o tym teraz, bo szybko podleczysz tabletkami, a w ciąży nie dałabyś rady obniżyć szybko poziomu TSH. Będzie dobrze. Głowa do góry
czyli jak zaczne przyjmować leki na niedoczynnośc tarczycy mogę zapomnieć o testach owulacyjnych?
Zaczynam wątpić że zostanę mamą ;-(
mnie mowil ginekolog ze leki ktore zawieraja hormony podobne do hormonow takich jak lh i hcg falszuja wyniki testow owulacyjnych.ogolnie osoby ktore biora hormony nie powinny stosowac w okreslonych dniach testow owu wlasnie z tego powodu :|

te leki nie maja jednakze wplywu na wyniki testu ciazoowego. jedynie lh i hcg w bardzo duzych ilosciach.

czyli testy mam zacząć mniejwięcej od 15 dc?
~ola Ja przy swoich testach owulacyjnych mam instrukcje i tam jest tabelka ile trzeba doliczyc dni kiedy zacząć badanie w zależności od długości cyklu. Jezeli masz cykl 36 dni to trzeba doliczyć- 15 dni , 37-16 dni, 38-17 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Mi osobiscie sie to sprawdzilo. Zgadzalo sie z Tabelka i moimi obliczeniami.
Życzę powodzenia. ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry