Widok

Testy owulacyjne XIV

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, bo poprzedni jest za długi i zawiesza się. Życze wszystkim staraczkom, aby 14-tka była szczęśliwa. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tzn rozpulchnioną, bo o powiększonej też ciężko mowić ;-)
Nie sądze, żeby mógł coś zobaczyć tak wcześnie, mój też mówił, że od 6 tyg, chyba, że jedynie powiększoną macice
Co lekarz, to podejście... Na USG widać coś dopiero chyba na początku 6 tyg ciąży... wcześniej nie widać pęcherzyka płodowego...
dzwoniłam do mojego ginekologa i powiedziała mi ze nie musze robic bety nie mam sie kluc!zrobiłam 3 tesy z roznych firm ostatni dzis rano i wyszły dwie grube krechy!bede miała usg dopochwowe i podobno mozna stwierdzic.Moj mezus chodzi z testem i co chwile zetrka na nasze kreseczki!od rana mam straszne mdłości.
Julia - lekarz chyba jeszcze nie jest w stanie nic stwierdzić. Zrób betę. Jak będzie powyżej 1000, to lekarz może zacząć szukać zarodka na USG. Wcześniej nic nie widać.
Piggy - ja też często sobie mówię, że w tym cyklu nie udało się, a jak przychodzi @ to i tak mam doła. Ale znalazłam sposób na to. Zakładam, że się nie udało i z wyprzedzeniem umawiam się do lekarza. Tak więc jak przychodzi @, to mam już zaplanowane dalsze działania.
Piggy - głowa do góry - Tobie też się uda. :)
Gabi - może się ciut porzestawiało, cierpliwości.
Piggy, będzie dobrze, nie można tracić nadziei, nie poddawaj się, za parę dni za pewne będziesz czuć się lepiej i myśleć tylko o następnych starankach :*

Julia, tak jak mówiłam wcześniej, życzę Ci żeby wszystko było dobrze i żebyś już niedługo zobaczyła bijące serduszko :)

Moniko, dzięki, ja już pozytywnie patrze w przyszłość i czekam na następne dwie kreseczki, tym razem szczęśliwe :)

Myślałam, że w ten weekend będzie owu, ale śluzu brak, nic. Wilgotniejsze dni miałam w czwartek i piątek, ale nie przypuszczałam, że to to, bo 8,9 dzień cyklu? Chyba mi się jednak coś poprzestawiało. Teraz trochę żałuje, że jednak nie robiłam testów. Czekam na kolejny cykl.
Piggy kochana, nie poddawaj się :*
wypłacz się, bo to też pomaga, a potem pozwól wrócić pozytywnym myślom... trzymaj się!!!
julia gratuluję:) zrób jeszcze betę dla pewności, ale raczej test sie nie myli.
a ja niby mówiłam że u mnie sie nie uda to widze ze jednal gdzieś podświadomie miałam nadzieję,że może sie uda na wakacjach na luzie, ale niestety:((( @ się zaczyna , jest juz plaminie, mąż śpi , a ja siędzę i ryczę i strasznie mi źle, jakoś nadzieja mnie opuściła że będę kiedykolwiek mamą:((((((
Gabi, strasznie mi przykro:-(

Julia a Tobie gratuluję, cieszę się ze Wam się udało.
Mnie też brzuch na poczatku ciąży bolał jak na @, miałam nawet manie sprawdzania ciągle czy przypadkiem ta wredota jednak nie przylazła.
tylko wciaz mnie boli brzuch jak na okres! dziwne podobno niektorzy tak maja;-0
dzisiaj powtorzyłam test kupiłam najzwyklejszy za 7zł i wyszły dwie bardzo wyrazne kreseczki! w środe ide do lekarza zobaczymy co mi powie:-)))przez telefon powiedziała ze mam juz brac folik tabl dziennie;-)
Ewa było dobrze, bo miało być dobrze :) Jakbym poszła na bete w 10 dniu, to za pewne też by było ok, bo test był coraz ciemniejszy, jeszcze jak robiłam w pierwszym dniu krwawienia to była druga kreska
A ja betę robiłam w 10 dniu fl i wszystko jest dobrze... Z betą nie trzeba czekać tak długo jak z sikaczem.
Julia, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Z robieniem tak wcześnie testów zupełnie się zgadzam, ale dopiero teraz, ucząc się na swoich błędach ;-) Z drugiej strony, w moim przypadku i tak i tak dowiedziałabym się o ciąży, bo okres dostałam tydzień później, a nigdy mi się nie spóźniał nawet o jeden dzień, także i tak bym się nie uchroniła przed tą świadomością
Julia odczekaj troszkę i idź na betę, wierzę, że się udało i będzie dobrze :)
Asia, no to mamy to samo z urlopem ;)
my latamy przez cały dzień albo po górach albo po miastach, muzeach etc. i wieczorami mamy siłę tylko na sen ;)
ale za to cudownie wypoczywamy w ten sposób psychicznie, również od myśli o staraniach, a to też jest potrzebne...
Może źle się wyraziłam: radziłanym odczekać z betą kilka - klikanaście dni.
Ja też zazwyczaj staram sie wyperswadować tu na forum robienie testów ciążowych przed spodziewaną datą @. Ale jednak u dziewczyn, którym trudno zajść w ciążę, wiedza o tym, że nastąpiło zapłodnienie a potem samoistne poronienie, jest bardzo istotna. Może ułatwi leczenie albo pozwoli na wyeliminowanie niektórych badań, a naprowadzi na faktyczny problem.
Julia - ciąża na pewno. Teraz tylko odczekaj w spokoju kilka dni. Betę odradzałabym - zbędne emocje są teraz nie wskazane. Trzymam kciuki.
Tak, naturalne poronienia często się zdażają niestety...
Michałowa ja to wszystko rozumiem dlatego napisałam tego posta zeby nakłonić niektóre forum zeby poczekały te 2- 3 dni po spodziewanym okresie. Rozumiem ze trzeba szybko wykruwac zeby ewentualnie podtrzymac ciąze ale 2 dni nie zrobią roznicy a moga naprawde oszczędzić wiele bólu. Kiedyś czytalam ze statystycznie na każdą kobietę zdarza sie jedno poronienie naturalne przy miesiaczce o ktorym kobieta regularnie miesiączkująca nigdy sie nie dowiaduje.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry