Widok

Testy owulacyjne XIV

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, bo poprzedni jest za długi i zawiesza się. Życze wszystkim staraczkom, aby 14-tka była szczęśliwa. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
s****ete, masz oczywiście rację, ale...;-)

Większość z nas leczy się na niepłodność, jesteśmy pod opieką specjalistów i wręcz powinnyśmy od razu wykrywać ciążę żeby np. zacząć stosować leki podtrzymujące.

Myslę, że jak ktoś jak my, bardzo długo stara się o ciążę to nie ma takiej siły żeby nie zrobić szybko testu ciążowego.

Co prawda ja staram się nie robić testów owu żeby wykrywać b. wczesną ciążę, a z testami ciążowymi zawsze czekam chociaż jeden, dwa dni po terminie spodziewanej miesiączki.
;-))))
Dziewczyny po co Wy sie katujecie. Ja iwem ze ciekawość i pragnienie dziecka sa bardzo silne i korcą zeby zrobić test, ale nie róbcie testów przed terminem miesiaczni albo w dniu. Wytrwajcie i poczekajcie te pare dni az miesiaczka zacznie sie spóźniać. Często dochodzi do naturalnego poronienia podczas okresu o ktorych kobiety nawet nie wiedzą a jesli robicie testy dopatrujecie sie kreseczek robicie sobie nadzieje a poźniej tylko cierpicie. Miałyście niedawno przykład biednej Gabi. Wiem ze ciekawosc jest nocniejsza ale napawde oszczedzicie sobie wiele bólu i lez jak poczekacie troszke. NIe moge patrzeć jak same siebie katujecie:( NIe atakujcie mnie bo nie chce kłotni a jedynie oszczedzić wam bólu. Oczywiscie nie mowie ze bedzie tak w przypadku mojej przedmówczyni obyu było jak najlepiej ale naprawde te stresy leki zeby było ok na samym poczatku ciązy potrafią wiecej zaszkodzić niz pomoc.
wyobrazcie sobie ze jak zobaczyłam te dwie kreseczki to nagle mdłosci dostałam:-)))jakie my kobiety dziwne jestesmy!zaraz pobiegne do sklepu po ogorki kiszone!hi hi
Leć na betę! Wtedy będzie pewność. Przy ciąży brzuch też może boleć jak na okres...
Julia, mam nadzieję, że się udało! ;-))
julia trzymam kciuki byłam w takiej samej sytuacji wierzę że się udało

;-)
dzisiaj jest dzien spodziewanej miesiaczki przed chwila z drugiego moczu zrobiłam test ciążowy.Kreska kontrolna jest mocno różowa a testowa blado rózowa,ale widac ja z daleka tez.Czy to moze oznaczac ciąże?brzuszek mnie troche boli jak na okres,wiec nie licze na to.
Ja-dwisia - mam tak samo. :) Często czytam: wyjeźdzcie na urlop, wyluzujcie się. A my obojętnie gdzie pojedziemy, to zawsze żal nam polegiwać bezczynnie i chcemy wszystko zobaczyć. A efekt jest taki, że wspaniale wypoczywamy psychicznie, ale taki urlop to olbrzymi wysiłek fizyczny i z przytulankami różnie bywa. :)
Dzisiaj może byc już za późno, ale próbować nie zaszkodzi :)

Ale nie mart się, plemniki żyją 24-48 godzin, a w dogodnych warunkach nawet do 5 dni, więc szanse na zajście w ciąże są bardzo duże :)
Nie zaszkodzi spróbować ;-)
Witam, mam pytanie dotyczące testów owulacyjnych.
Taki test wykonałam 28 o godz. 22 i była widoczna druga kreseczka ciut ciemniejsza od kontrolnej - nastąpiło przytulanko :)
Wczoraj tj 29 kreseczka była wyraźnie ciemniejsza od kontrolnej, ale przytulanka nie było - miało być dzisiaj o 17, jednak nie będzie :(.
Dziś 30 lipca test III wykonany o 14 i druga kreseczka jest już słabsza, jaśniejsza od kontrolnej.
Czy waszym zdaniem to przytulanko z 28 wystarczy?
Wiadomo, że najlepszy moment był po 29 lipca, czy próbować dzisiaj w nocy?
Z góry dziękuję za radę!
pozdrawiam
Cześć Ja-dwisiu, witaj po urlopie :) i dzięki :*
Podziwiam ludzi, którzy tak się wykańczają w czasie urlopu :) ja jedynie plaża i książka ;-)
ech jestem właśnie w połowie cyklu, nawet nie wiem, kiedy mam/miałam owu, bo nie pilnowałam tego w czasie urlopu, ale raczej nic w tym cyklu nie będzie, bo my tak intensywnie spędzamy dni na urlopie, że wieczorami padamy jak kawki na łóżko i zasypiamy ;))
A u Ciebie Ja-dwisia co słychać? Kiedy termin @?
cześć Dziewczyny witam po urlopie :)

Gabi strasznie mi przykro, że tak się stało u Ciebie... ale mimo wszystko to dobra wiadomość, że jednak się udało, więc następnym razem też się uda i wtedy już będzie wszystko ok. trzymam za to mocno kciuki :*
Ja też sobie tego nie wyobrażam

Michałowa, krótsze cykle - częściej szansa :) Będzie dobrze, jeśli teraz by się nie powiodło, to w następnym będziesz już wiedzieć co i jak.

Ja chyba będę mieć owu z jajnika z torbielą, jeśli w ogóle, bo mnie kłuje, ale w tym miesiącu nie licze na wielkie fajerwerki
Asiu, no najwidoczniej. Zupełnie teraz nie wiem jakie teraz są te cykle ;-).
Najgorsze jest to, że chyb przez te wszystkie hormony zupełnie nie potrafię zaobserwować u siebie śluzu płodnego. Testów owu nie robiłam, bo lekarz odrdzał i masz babo placek ;-).
No nic, co ma być to będzie. Może akurat się wstrzeliliśmy, jeśli nie, nie będę się załamywać tylko działać dalej.

I ja też nie potrafię nie myśleć o owulacji. Kiedy przyjmuje się leki i monitoruje się cykl u lekarza, nie możliwe jest aby o dniach płodych nie mysleć...
Dużo racji jest w tym co pisze Agnieszka. Ale jak tu zapomnieć, że jest okres okołoowulacyjny? Jak na razie ja nie potrafię.
A propo - ja miałam wczoraj owu. Też jestem zła - wolałabym dopiero dzisiaj. Przyspieszyło się pewnie przez to HSG.
Michałowa - może przez branie Clo Twoje cykle ulegną skróceniu? To chyba byłoby dobrze?
Tak jak pisze Gabi - seks przed staranimi o dziecko i teraz od przeszło roku niczym się u nas nie różni. Stramy się zawsze o sobie pamiętać.
I jestem już tak długo z mężem, że zdążyliśmy zbudować pod naszym związkiem solidny fundament.
Ale rzeczywiście, czasami w okolicach owulacji, pomimo np. zmęczenia trzeba się "zmusić". Ale za chwilę robi się przyjemnie, więc też tak do końca to nie jest na siłę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry