Widok

Testy owulacyjne XIV

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, bo poprzedni jest za długi i zawiesza się. Życze wszystkim staraczkom, aby 14-tka była szczęśliwa. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Isa ja się nie znam na progesteronie...
Słonko - również życzę powodzenia! :)

Kammcia - witamy serdecznie, ale oczywiście życzę, abyś nie zabawiła u nas za długo ;)
cześć Dziewczyny :)

u mnie też brak dobrych wieści, kolejny cykl się zaczął...
ale mam nadzieję, że mnie też chcecie przyjąć do tego wątku co będziecie narzekać na mdłości ;)))

Gabi no kurcze no dziwne z tym testem!
a tak na serio to kupiłam jakiś test po przecenie i chyba był walnięty, bo ja aż tak walnięta nie jestem ;-)
a mi jest dziwnie śmiesznie :P szkoda mi tylko męża, bo znów go wkręciłam w swoje shizy ;-) i musiał biedny dzisiaj wstać tak wcześnie.. :P
Gabi - jaka szkoda. Faktycznie - chyba jesteśmy w stanie wszystko sobie wmówić - nawet drugą kreseczkę na tescie. :( Co do progesteronu to nie znam się. Trudno - trzeba próbowac dalej.
;(...szkoda!

Nie mam pojęcia o czym świadczy taki progesteron! ;-)))
a powiedzcie mi, taki progesteron chyba nie świadczy o tym żebym miała dzisiaj czy jutro dostać @, nie?
A tak w ogóle to zaczęłam się o siebie martwić, bo mnie nigdy tak piersi nie bolały, wkręty czynią cuda ;-D
jednak nie jestem maszyną ;-) beta idelanie nie ciążowa 0,1; progesteron 12. A tą kreche to siłą umysłu zobaczyłam chyba :P Teraz spokojnie moge sobie poczekac na @ ;-)
wydaje mi się, że Twój. Mój jak zauważyłam nie chucha na zimne, pewnie luteina może doprowadzić do zmniejszenia torbieli, ale pod warunkiem, że pęchrzyk pękł, moj idzie na żywioł, jak się tak stało to widocznie musi tak być, coś w ten sposób, ale narazie nie chce go zmieniać, ma bardzo dobre opinie, on jako jedyny mnie nie wysyłał na stół i jak widać żyje ;-)
Gabi - pytanie tylko, który z tych lekarzy miał rację?
Kammcia - ważne, ze problem jest zdiagnozowany. Takie długie @ są niebezpieczne. W szpitalu spotkałam kobitkę, która miała @ przez dwa tygodnie. Lekarz gin dał od razu skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. A ona była już tak osłabiona, że miała jeszcze podawaną krew. Była w szpitalu przez kilka dni.
Isa - a nie masz norm na wynikach prolaktyny? Jeżeli jest za wysoka, to dostaniesz tabletki za zbicie. Będzie dobrze.
Słonko - powodzenia.
No i jak tu ufać lekarzowi ;-) 4 miechy brałam luteine bez monitoringu, czyli powinnam się cieszyć, że mi się więcej torbieli nie zrobiło ;-)
Gabi - no to jest już zupełnie dziwne. Jak pytałam lekarza, czy mogę zapogiegawczo brać luteinę od połowy cyklu, to powiedział, że tylko wtedy, jeśli przyjadę na sprawdzenie, czy pęcherzyk pękł.
Właśnie Michałowa, ostatnio miałaś owu 16,17 dzień, to może idź teraz przynajmniej 15?
To Asiu dziwnie jakoś, bo wcześniej brałam luteine od połowy cyklu właśnie po to żeby torbiel zanikła.
Michaława - dopiero w 16dc? Póżno. Będzie już chyba po owu?
Gabi - jeżeli nie doszłoby do pęknięcia pęcherzyka, to wtedy luteina powoduje, że z tego pęcherzyka robi się torbiel. I rośnie i rośnie. Więc może dobrze, że nie przepisał Ci od razu tej luteiny.
Michałowa współczuje Ci bardzo tego samopoczucia po tabletkach, ale wytrzymaj jeszcze troszke, idź grzecznie na USG, zadziałaj z mężem i niech się wreszcie uda, zrozumiano? ;-)

Jak tylko mąż do mnie zadzwoni i poda wyniki to dam znaka
I jeszcze jedno ;-). Gabi jak wyniki będą pozytywne to zakładaj nowy wątek, bo ten dłuuuugi już strasznie! ;-)
A do Invicty jadę teraz już w 16 d.c. - tak jak zalecił dr. Także niech się wali i pali, a ja z pracy i tak wyjdę wcześniej i jadę do lekarza.

Mam już dość tych tabletek - znowu w tym cyklu strasznie się męczę. Wymioty i cały czas mdłości. Kurcze beznadziejne to...a wczoraj jak wracałam z plaży to się źle poczułam, dostałam strasznych zawrotów głowy i musiałam w cieniu posiedzieć trochę. Nigdy tak nie miałam - co te hormony ze mną robią? Mam nadzieję, że nie zniszczę sobie żołądka...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry