Widok

Trace pokarm- ratunku:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Niestety mam coraz mniej pokarmu i moje dziecko sie nie najada. Pije herbatke herbapolu, hippa, karmi, bawarke i wode niegazowana.

Bardzo prosze o jakas sprawdzona poradnie laktacyjna jako ostania deske ratunku, najlepiej z Gdyni

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo fajnie wygląda laktator Neno Primo. Tutaj masz dokładną charakterystykę techniczną https://neno.pl/produkt/dwufazowy-laktator-elektroniczny-neno-primo/. Kompaktowy, ale bardzo dobrze pobiera pokarm. Naśladuje naturalne ssanie dziecka i nie uszkadza brodawek. Jeszcze warto wspomnieć o cichym działaniu i wielu rozmiarach lejków do wyboru w tym sklepie.
super :D dasz radę Kobieto :))) oby tak dalej :)
pchelapchela, świetnie, oby tak dalej :)
dobra, dziele sie dobra nowina :D
dzis sciagnelam 150ml! huraaaa :)
nie wiem, czy to zasluga herbatki, laktatora, jedzenia czy kryzys minal sam, ale wazne, ze mlesio is back :)
tak, wiec, potwierdzam: trzeba cierpliwosci i trzeba walczyc!

dzieki za wszystkie rady :)
Moja sześciolatka do czwartego roku życia ciągnęła cyca:)i nie używałam ani razu laktatora:)
Teraz synek ma niecałe trzy miesiące i też doi cyca,czasem nawet co pół godziny:) w nocy dwa,trzy razy.
Głowa do góry,zrelaksuj się i nie myśl o tym,że musisz............
Myślę że dwa razy dziennie spokojnie możesz jej pić ;] AgusiaGda nic się nie stało ;] Pozdrowienia dla Was.
dziewczyny, kupilam herbete z kopru wloskiego (taka do zaparzenia).
ile dziennie takich powinnam wypić??
sorki ;) za szybko czytałam i zjadło mi się "lub" w Twojej wypowiedzi ;)
AgusiaGda przecież napisałam wyraźnie: ściągaj po nakarmieniu małej 8 min. laktatorem, lub użyj systemu 77-55-33, bo nie wiem czy autorka wątku ma aż tyle czasu, żeby poświęcać się po 30 min. po każdym karmieniu na ściąganie laktatorem. Mi doradca kazała dociągać po każdym karmieniu z każdej piersi po 4 min., lub właśnie (jeśli mam sporo wolnego czasu) -użyć systemu 77-55-33, co w moim przypadku było niemożliwe, gdyż pracuję.
Ja w ulotce od laktatora Medeli wyczytałam o relaktacji, że można ściągać kilka razy dziennie w systemie 10-10, czyli 10 minut z jednej piersi a potem z drugiej. U mnie to się sprawdzało ale jak już długo karmiłam, na początku przy pierwszym kryzysie system 77-55-33 był najlepszy, bo dawał piersiom odpocząć.
Joaśka - system 77-55-33 daje w sumie 15 minut ściągania z jednej piersi ;) czyli 30 minut jedno ściąganie :) więc jak 8 minut?
po nakarmieniu małej piersią ściągaj jeszcze laktatorem (najlepiej mini electric firmy medela) po 8 min. z każdej piersi, lub systemem: 7-7,5-5,3-3.
jade dzis po herbatke na laktacje, ale mleka nie moge, bo mala na alergie;/
wow, szacun dla tych , ktore moga 2 dni w lozku spedzic z dzieckiem, ale czego nie robi sie dla dzidz...dla mnie byloby to niewykonalne, bo wokol 3ba sie obrobic

dla mnie koszmarem bylo karmienie, moze inaczej dla mojej corki karmienie piersia, a tak chcialam, tylko, ze ja nigdy nie mialam wystarczajaco pokarmu i moja corka jest z tych, co lubia duzo przestrzeni i wolnosc i nienawidzi byc ze mna w lozku...
Ja odpukac po tamtym kryzysie teraz mam mleko i mala mi swietnie je. Spi w nocy od 20.30 do 2.30 wiec jestem mega szczesliwa. Ale caly czas pije herbatke na laktacje rossmanna i staram sie pic sporo wody. Mam nadzieje, ze damy rade tak do 6 miesiaca. Trzymaj sie dzielnie na pewno dasz rade.

pchelapchela, to chwilowy kryzys, ale możesz sobie pomóc. Ja kiedy chciałam pobudzić laktację, to oprócz karmienia ściągałam co najmniej 2 razy dziennie.
Poza tym dużo picia, jak wspominały inne mamy, herbatki laktacyjne, kminek na mleku (fuuuj, ale skuteczne – gotujesz łyżkę kminku z szklance mleka i wypijasz odcedzone mleko) i odrobina relaksu, a zwłaszcza nie stresowanie się przy karmieniu i ściąganiu.
teraz siedze i co chwile pije hehe:)
ja też jak zapominałam o piciu, to odbijało się to widocznie na ilości mleka ;)

dlatego dla nie najlepszym sposobem jest chodzenie z małą butelką wody ;)
przystawiam do piersi co 1,5-3 godz., a sciagam tylko do kleiku raz dziennie.
ale co do picia... hym... moze rzeczywiscie ostatnio mniej. zawsze wypijalam ok.2l dziennie, a teraz chyba jakos zapominam hehe:) musze sie pilnowac.

mam nadzieje, ze to jest ten tzw kryzys i po prostu sam minie!
ćwiczenia chyba nie wpływają na laktację :P

ale pewnie nieregularne jedzenie owszem :P i może za mało pijesz? za rzadko przystawiasz/ściągasz?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry