Widok

Trzecie dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny jestem załamana wczoraj zrobilam test i okazalo sie ze jest pozytywny , mamy juz dwojke dzieci , bardzo uwazalismy a tutaj jednak, nie moge sie od wczoraj pozbierac , jak to jest u was z trojka dzieci ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie martw się u mnie bylo tak samo , teraz jestem w 8 mies i jest ok, Dałaś radę z dwójką to i z trzecim sobie poradzicie
W jakim wieku masz dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedno ma 4 lata drugie dopiero poltora

musze przyznac ze narzie jestem zalamana o niczym innym nie mysle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a w jakim wieku Ty masz dzieci ?
to faktycznie maluchy, ale nie martw się na zapas,w sumie nie wyszłaś jeszcze z wprawy opieki nad małym dzieckiem to powinno ci być tak z rozpędu łatwiej;)
Moje maja teraz 7 i 9 juz zamknęliśmy rozdział pieluszkowy i nocnego wstawiania a Ty jesteś właśnie w temacie
Bardzo uważaliście powiadasz ,a o czymś takim jak antykoncepcja to słyszeliście?A później rwanie włosów z głowy bo dzieci to przecież z\kapusty się biorą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 17
Wydawało mi się, że żyjemy w XXI wieku i jak nie chce się mieć dzieci to się ich nie ma. Są pigułki, plastry, spirale, kapturki, globulki, prezerwatywy. Przeraża mnie wiara w kalendarzyk i stosunek przerywany.
W sumie ktoś musi zarabiać na nasze emerytury ;)

A na poważnie, dacie radę chociaż łatwo nie będzie. Nie wiem w jakim wieku jesteście, ale czeka Was przez pewien okres trochę... inne życie (sama wiesz).
Jeszcze jedno, nie wiem jaka jest więź emocjonalna między Tobą a partnerem, ale... staraj się dbać aby była jak najlepsza inaczej partner może Ci "uciec". Dla niego to też szok i może coraz rzadziej w domu bywać, aż zniknie któregoś razu. Powinniście razem i przez to przejść. Jak kochacie się to będzie ok.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17
trochę nie rozumiem czemu 3 dziecko to rozpacz, no ale każdy ma inny plan na siebie. Skoro jesteś w ciąży to widocznie taki był Wasz plan. Nic nie dzieje się przypadkiem.
Różnica wieku pomiędzy dziećmi jest super więc lepiej być nie może. Trzeba się cieszyć dzidzią i kochać ją! Przecież ono odczuje to, że było niechciane, albo co gorsze, rodzeństwo przekaże mu tą okropną wiadomość jak już tylko będą potrafili się komunikować.

do "taty": nie wiem na czym polega "kalendarzyk" czy robi się to na nim czy pod nim ale istnieje metoda NPR jako jeszcze jeden ze sposobów dbania o liczbę posiadanych dzieci :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10
nie chodziło mi o atak na mnie ,
antykoncepcje znamy jednak czasami zawodzi widać
przykro mi ze niektorzy nie umieją sie powstrzymać przed krytyką kogos
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jakbym czytała o sobie :P :) Tyle, że jak zrobiłam test to starszy miał niecałe 3,5 roku a młodszy niespełna 13m-cy :P ;) Dwa miesiące później miałam wracać do pracy... Był plan na trzecie, ale to 'kiedyś, później, jak najstarszy będzie szedł do szkoły' :P :)

Dacie radę :) Szok minie i będzie radość.

W tej chwili nasz najstarszy zaraz skończy 6 lat, a maluch w lutym 2 :)

Ja od 10 m-cy pracuję, dzieci chodzą do przedszkola, żłobka.
Na nudę nie narzekamy, ale jest wesoło :)

Głowa do góry!! ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że trzecie dziecko to nie koniec świata :) Sama mam
dwójkę i chciałabym trzecie ,ale u mnie to już kwestia finansów...Dacie radę .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Można nad, pod i oglądać zamiast cieszyć się bliskością, jak kto woli ;)
Antykoncepcja powinna być skuteczna, a "kalendarzyk" akurat jest jedną z mniej skutecznych metod (to jedna z metod NPR).
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie można się załamywać ,co się stało to się nie odstanie - miałam /mam podobną sytuację gdy synek miał niecały rok zaszłam znowu w ciążę ,najstarsze dziecko miało wtedy 8 lat to chociaż tyle dobrego że już w miarę samodzielna.Nie będę ukruwac ,że nie jest lekko - wszystko kręci się wokół dzieci,ja sama nie mam czasu dla siebie ,ale z wszystkim sobie radzę sama - mąż wychodzi z założenia ,że jego rola kończy się na zarabianiu pieniędzy a z bliskiej rodziny nie ma na kogo liczyć w tej kwestii.Z pozytywów jest też coś ,bo widzę że zupełnie inaczej maluszki się rozwijają ,mając siebie ,najstarsza córka była 7 lat sama i żałuję ,że taka duża różnica między nią a drugim dzieckiem jest.
Obecnie dzieciaczki mają 12l., 4,5 i 3 l. średni chodzi do przedszkola ,mała zaraz też pójdzie i czas wracać do pracy, bo nie oszukujmy się,że finanse też przy trójce bardzo szybko topnieją :)
Dasz radę ,pociesz się ,że niektórzy mają 4ro,5ro lub więcej dzieci i ogarniają ;) trzymam kciuki i życzę powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
jak by mój mąż miał takie podejście to bym go wysłała na wazektomię;)
przekonuje się tylko jakiego mam super faceta
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja mam dwójke 4 i 3 lata a niedługo urodzi sie trzecie-wszystkie planowane.
Dacie radę-oby było zdrowe. Głowa do góry!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
potwierdzam NPR jest skuteczne, jeśli się prawidłowo stosuje: 8 lat małżeństwa, 10 znajomości, 1 dziecko 5 letnie na stanie - planowane.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
kalendarzyka w dzisiejszych czasach to chyba już nikt nie używa, jest dzisiaj wiele innych metod, nie koniecznie tych ingerujących w zdrowie kobiety hormonami, czy doznania pary - gumą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Zastanawia mnie to 8 lat małżeństwa,10 znajomości?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
dodaj słowo " lat "po 10 i chyba da się zrozumieć :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Obniżenie /wypadanie macicy (1245 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry