Widok

USG bioderek u Sieliwończyka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bylam juz na badaniu bioderek na NFZ i niby wszystko ok ale lekarz badal malego chyba z pół minuty... Sprawdzil chwile na USG bioderka i koniec. Wiem, ze Sieliwończyk jest bardzo dobrym specjalista i zastanawiam sie czy warto isc jeszcze raz do niego.
Ile trwa u niego badanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
warto

laczny czas wizyty to jakies 20-30min

oprocz usg pokazal jak nalezy nosic, jakie cwiczenia wykonywac

robiac usg wszystko tlumaczyl i opisywal

nie spieszylo mu sie

image
Dluuuuuuuugo! A jak to Twoje pierwsze dziecko to szykuj sie na wyklad ;D Ale taki w pozytywnym znaczeniu tego slowa. Powie Ci wszystko od trzymania przy przewijaniu, do noszenia i ukladania na brzuchu. Samo badanie usg i porownanie obrazu a obu stawow troche trwa - przy ty wszystko pokaze Ci na monitorze i wytlumaczy co i jak. U nas stawy byly ok, ale Tomul mial tzw. slabe odwodzenie bioderek, co rozpoznano juz w szpitalu i kazano nam zrobic usg w pierwszym miesiacu zycia. Doktor Piotr to potwierdzil i pokazal nam cwiczenia, ktore daly szybki efekt. W sumie bylismy u niego ok20 min.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nas trzymał z godzinę,aż się zdziwilismy ze jest taki dokładny,wytłumaczył wszystko na usg,jakie mają byc kąty itd,nie pamiętam bo to było 8,5 miesiaca temu ale był bardzo dokładny,nawet mój Bolo był w szoku,że taki lekarz:)

Nie wiem dlaczego u Ciebie tak krótko badał malucha,hmmm moze dla spokoju idz raz jeszcze.
A teraz przeczytałam,że byłas na nfz-my bylismy prywatnie,ale chyba nie jest tak,ze prywatnie poswięca duzo czasu,a na nfz juz nie?
Bo stracę o nim dobrą opinię:(
Idz raz jeszcze,ok sprawdz ile tym razem bedzie trwala wizyta.
Wiem,ze prywatna wizyta trwa długo.
Kasiu,ale Ona juz była na badaniu tylko,wizyta krótko trwała,co u Sieliwonczyka jest dziwne,bo nas trzymał z h
ale nie bylismy na nfz,wiec moze to od tego zalezy???
ja tez bylam na nfz i wizyta trwala z 3 min i uwazam ze ma mi zbadac dziecko co zrobil w tym czasie ;)
Mimo, ze u naszej malej wszystko z bioderkami ok to dr wszystko wytkumaczyl, pokazal jak trzynac/nosic dziecko, jak cwiczyc:) ma niesamowie podejscie do dziecka:) po wizycie w gab.obok zaproponowal, ze moge przewinac i nakarmic coreczke:) koszt wizyty 100zl. Bylismy w 3 tyg. zycia:)
No to widocznie jest różnica czy przyjmuje na nfz czy prywatnie...
Nie wiem czy w trzy minuty da się spadać dziecko,bo u nas 15 minut samo usg trwało,przy czym lekarz wyjasniał wszystko po kolei co robi,potem pokazał jak poprawnie kłaść dziecko na brzuszku,jak układać do przewijania,jakie robić ćwiczonka,by w przyszłości nie było przykurczu,Małego brął na ręce,sprawdzał mu bioderka sam,robił jakies ćwiczonak,my wyszlismy mega zadowoleni,bogadsi o nową wiedzą nt noworodka.
Dla mnie 3 minuty to by było za mało na takie usg.
Olaolenka nie zmieniaj zdania ja zrozumialam,ze to badanie z nfz bylo u innego lekarza-z tego co wiem drPiotr na nfz nie przyjmuje
Miało byc zbadać,oczywiscie..pisze i karmię Niko który wszystko wypluwa i mi głupoty wychodzą:)
nasza wizyta trwała z 15 - 20 min, oprócz badania zauważył lekki przykurcz nóżki i pokazał ćwiczenia, po tygodniu zauważyłam poprawę. Moim zdaniem świetny lekarz, z podejściem do maluszków i do rodziców :)

a tak z ciekawości, gdzie doktor przyjmuje w ramach NFZ?
A....a ja myślałam,że była u niego i badał malucha tylko pół minuty i chce iść jeszcze raz:)yyyyyyyy
ale Dziewczyny pisza,że jednaj na nfz przyjmuje.
No chyba jednak problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu i nakręcanie się po pierwszym błędnym zrozumieniu. Koleżanka, autorka tekstu był au innego lekarza na nfz. Uważa odwalił fuszerkę i zastanawia się czy udać się do Sieliwończyka (uważam że warto). A Sieliwończyk na NFZ nie przyjmuje i tego też nikt nie napisał.
uwierz mi da sie zbadac dziecko przez 3 min on bada okreslona czesc bioderka - z chlopakami bylam u siewlonczuka i uwazam ze 100 to ne jest wyrzucona w bloto kasa ale samo badanie tez nie trwalo dlugo, duzo opowiadal o tym jak trzymac itp wiec wizyte z emi uwazam za zbedna u siewlonczuka bo wiem jak trzymac, nosic itp
możliwe, że autorce chodziło o coś innego, jednakże zdanie:

"Wiem, ze Sieliwończyk jest bardzo dobrym specjalista i zastanawiam sie czy warto isc jeszcze raz do niego".

brzmi jak dla mnie dwuznacznie i sugeruje, że chce iść jeszcze raz do Sielwończyka
1)(bo już raz u niego była)
lub
2) (bo INNY lekarz z NFZu przeprowadził badanie po macoszemu).

Poza tym olaoleńka24 : "A teraz przeczytałam,że byłas na nfz-my bylismy prywatnie,ale chyba nie jest tak,ze prywatnie poswięca duzo czasu,a na nfz juz nie?"
a pod nią pewnie nieopatrznie mjakmama odpowiedziała: "ja tez bylam na nfz i wizyta trwala z 3 min i uwazam ze ma mi zbadac dziecko co zrobil w tym czasie ;)",

stąd wzięło się moje pytanie, gdzie doktor przyjmuje na NFZ (bo jak już wspomniałaś droga bj, wiem jedynie, że wizyty są u niego wyłącznie w gabinecie prywatnym).
j abylam na walowej ale nie pamietam jak lekarz sie nazywal tam na nfz przyjmuje - dostalam skierowanie od pediatry
na NFZ bylam nie u Sieliwończyka tylko u jakiegos innego ortopedy...
Mjak mama napisała że była na nfz u kogoś innego, bo ze starszymi dziećmi była u SIleiwończyka i traz już stwierdziła że nie warto bo już wszystko wiedziała.
a Oleńka już pisała że żle zrozumiała. A sama była prywatnie i poswięcił dużo czasu.
Jedynie to pierwsze też sugeruje co innego, ale Sieliwończyk nie przyjmuje na NFZ, więc wszystko jasne.
No widzicie, a tu już psy na Sieliwończyku wieszają że na NFZ fuszerę odstawia. Nigdy nie spotkałam bardziej kompetentnego lekarza i do tego takiego który tak wiele robi dl apacjentów. Moja córka miała dysplazję, dał mi nr na kom, mogliśmy zawsze pojechać i się o wszystko dopytać za free. Jedynie kontrolne wizyty były płatne, ale też mniej niż ta pierwsza. A wystarczyło że jedna osoba żle zrozumiała a reszta zaczęła go oczerniać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry