Widok
Urynoterapia - Szokująca medycyna - depresja poporodowa.
Oglądałam dziś program na temat Urynoterapii - czyli leczenie moczem.
Co wy o tym myślicie ?
W programie kobieta opowiadała jak dzięki temu że piła swój mocz wyleczyła się z depresji poporodowej.
Wydaje mi się że to bardziej jest w jej głowie - psychice niż w tym że mocz jakoś to wyleczył.
Zachwycała się smakiem swojego moczu - mówiła że jest bardzo smaczny a akurat dziś ma smak truskawek xDDD
Co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło to to że niektóre matki po porodzie robią sobie koktajl z kawałka łożyska natomiast resztę przerabiają na tabletki i uważają że dzięki temu nie mają depresji po porodowej ;))
Czy tam większość kobiet ma baby bluesa ?
Wydaje mi się że u Nas to chyba jest w dużo mniejszym stopniu ?
Czy któraś z Was stosuje urynoterapie ?
Lub wyobrażacie sobie aby wypić koktajl z łożyska ?
Co wy o tym myślicie ?
W programie kobieta opowiadała jak dzięki temu że piła swój mocz wyleczyła się z depresji poporodowej.
Wydaje mi się że to bardziej jest w jej głowie - psychice niż w tym że mocz jakoś to wyleczył.
Zachwycała się smakiem swojego moczu - mówiła że jest bardzo smaczny a akurat dziś ma smak truskawek xDDD
Co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło to to że niektóre matki po porodzie robią sobie koktajl z kawałka łożyska natomiast resztę przerabiają na tabletki i uważają że dzięki temu nie mają depresji po porodowej ;))
Czy tam większość kobiet ma baby bluesa ?
Wydaje mi się że u Nas to chyba jest w dużo mniejszym stopniu ?
Czy któraś z Was stosuje urynoterapie ?
Lub wyobrażacie sobie aby wypić koktajl z łożyska ?
urynoterapia jest bardzo stara niekonwencjonalna metoda , dzieki ktorej ludzie pozbywaja sie naprawde wielu dolegliwosci, nie pilam swojego moczu , ale jesli mialby mi pomoc a inne metody by zawiodly - zrobilabym to
co do przemywania cery - owszem , robilam to , i potwierdzam skutecznosc, moja kolezanka miala paskudny tradzik - stosowala wszystko , nie pomagalo, zaczela przemywac wlasnie moczem - problem zaczal zanikac i w chwili obecnej ma piekna gladka buzie
co do przemywania cery - owszem , robilam to , i potwierdzam skutecznosc, moja kolezanka miala paskudny tradzik - stosowala wszystko , nie pomagalo, zaczela przemywac wlasnie moczem - problem zaczal zanikac i w chwili obecnej ma piekna gladka buzie
"W wielu zakątkach świata ludzie wierzą, że danie przygotowane z łożyska pomaga w poradzeniu sobie z depresją poporodową i leczy komplikacje występujące podczas ciąży."
poza tym łożysko to bomba witaminowa - gwarantuje wieczną młodość i witalność - to w Chinach bodajze ;)
Z resztą zobaczcie same (ale nie przy sniadaniu):
http://gadzetomania.pl/2011/09/06/20-najbardziej-obrzydliwych-potraw-z-calego-swiata/najdziwniejsze-dania-i-napoje-1/top
A mocz jest bardzo dobry na pleśniawki i afty ;)
poza tym łożysko to bomba witaminowa - gwarantuje wieczną młodość i witalność - to w Chinach bodajze ;)
Z resztą zobaczcie same (ale nie przy sniadaniu):
http://gadzetomania.pl/2011/09/06/20-najbardziej-obrzydliwych-potraw-z-calego-swiata/najdziwniejsze-dania-i-napoje-1/top
A mocz jest bardzo dobry na pleśniawki i afty ;)
w moczu jest duzo hormonów(nie tylko hcg) wiec mysle ze ma to rece i nogi....
jednak ja znam urynoterapie uzywana w dermatologii ale to byla forma swiezo zasikanej pieluszki tetrowej dziecka i do smarowania wypryskow liszai itp, jednak przy swoich dzieciach nie stosowalam, bo nie mialam na co, choc nie raz nasikaly do wanienki i sie w tym kąpały jako berbecie.
w niektórych kremach do stop macie mocznik - kremach na grzybice,
ma to wszystko uzasadnienie, ale pic i jesc to bym nie dala rady ;)
chociaz z medycznego punktu widzenia na pewno zwiazki bedace w moczu sa bezpieczniejsze i na 100% kompatybilne z organizmem a nie jak te uzyskiwane w labolatoriach, no i darmowe :)
jednak ja znam urynoterapie uzywana w dermatologii ale to byla forma swiezo zasikanej pieluszki tetrowej dziecka i do smarowania wypryskow liszai itp, jednak przy swoich dzieciach nie stosowalam, bo nie mialam na co, choc nie raz nasikaly do wanienki i sie w tym kąpały jako berbecie.
w niektórych kremach do stop macie mocznik - kremach na grzybice,
ma to wszystko uzasadnienie, ale pic i jesc to bym nie dala rady ;)
chociaz z medycznego punktu widzenia na pewno zwiazki bedace w moczu sa bezpieczniejsze i na 100% kompatybilne z organizmem a nie jak te uzyskiwane w labolatoriach, no i darmowe :)