Widok
Uwaga na LM Bruss - unikać jak ognia
Panie w Brussie nie potrafią pobierać krwi dzieciom.
Kiedy po wejściu do gabinetu widzisz strach w oczach pielęgniarki to na pewno nie jest dobry znak, ale kiedy po pobraniu próbujesz uspokoić zrozpaczone dziecko, a pielęgniarka oznajmia, że pobranie trzeba powtórzyć bo pobrała za mało krwi to nóż się w kieszeni otwiera.
Jeśli to tylko możliwe UNIKAJCIE LM BRUSS jak ognia.
Lepiej iść z dzieckiem do szpitala, w godzinach kiedy w punkcie pobrań jest ktoś z oddziału dziecięcego niż narażać go na niepotrzebny stres.
Kiedy po wejściu do gabinetu widzisz strach w oczach pielęgniarki to na pewno nie jest dobry znak, ale kiedy po pobraniu próbujesz uspokoić zrozpaczone dziecko, a pielęgniarka oznajmia, że pobranie trzeba powtórzyć bo pobrała za mało krwi to nóż się w kieszeni otwiera.
Jeśli to tylko możliwe UNIKAJCIE LM BRUSS jak ognia.
Lepiej iść z dzieckiem do szpitala, w godzinach kiedy w punkcie pobrań jest ktoś z oddziału dziecięcego niż narażać go na niepotrzebny stres.
Tomasz ja kiedyś trafiłam na oddz. szpitala bo panie w przyszpitalnym lab. nie bruss nie umiały pobrać krwii z żyły i co ,2 pielęgniarki pociły się przez pol. godz. ,dzieciak płakał,chciałam już przerwać tą gehennę ale po takiej akcji dziecko już nie dałoby sobie pobrać krwii nigdzie a musiałam ,żeby wykonać pilnie test na chorobę u dziecka ,którą poderzewała pediatra i chciała wdrożyć odpowiednie leczenie a bez tego ani rusz.W końcu dały radę ale po latach pobrań krwii u mojego dziecka doszłam do wniosku,że to nie kwestia labolatorium tylko osób tam zatrudnionych.Zawsze przed pobraniem wczesniej musisz wejść i zapytać czy dadzą radę i mają doświadczenie w pobieraniu krwii np. z żyły u dziecka i tu podać wiek.Moje dziecko raz miało pobieraną krew w Brussie w Gdyni i bardzo sprawnie to zrobiły.Teraz z racji pakietu korzystam z diagnostyki i jestem zadowolona.
To było późne popołudnie może te co umiały poszły do domu,nie wiem ale tak w ciągu dnia wątpie czy będą chciały pobierać krew na odz. szpitala ja musiałam mocno prosić,w ciągu dnia liczą się pacjenci przyjęci na oddział i wątpie czy bez przyjęcia tak chętnie będą chciały pobierac krew pacjentom spoza szpitala.
Potwierdzam, byłam 2-3 razy w Bruss w Pruszczu z córką i za każdym razem panie nie umiały znaleźć żyły, niejednokrotnie wkłuwały się raz do jednego, raz do drugiego łokcia. Na szczęście mają od niedawna przyrząd do pobierania krwi z paluszka. Trochę trwa wyciskanie po kropelce no i potem niestety bardzo długo trzeba tamować, ale przynajmniej nie ma tej traumy pobierania z żyły.
Chodziłam z dzieckiem do Brusa na Kartuskiej w Gdańsku i zawsze byłam zadowolona - szybko, sprawnie i bajery pielegniarki o motylku i biedronkach.
Kiedyś mój synek zasnął w wózku chwilę przed wejściem i mial pobieraną krew z palca - nie obudził się nawet :-)
Myślę, że to kwestia pielęgniarki, a nie laboratorium.
Kiedyś mój synek zasnął w wózku chwilę przed wejściem i mial pobieraną krew z palca - nie obudził się nawet :-)
Myślę, że to kwestia pielęgniarki, a nie laboratorium.
Niestety ja byłam z dzieckiem na Obrońców Wybrzeża w Gdyni, trzy wkłucia i pielęgniarka stwierdziła, że za mało krwi do badania. Musialam powtarzać w innym punkcie.Pobierały dwie na siłę. Niepotrzebne to bylo. Ja ten punkt odradzam. Przy szpitalu tropikalnym nawet dziecko nie zdążyło zapłakać. Więc można, można.
nie na obrońców.
PEDIATRYCZNY PUNKT POBRAŃ KRWI
Gdynia ul. Abrahama 57
Poniedziałek Piątek: 7:30 10:00
PERSONEL:
piel. dypl. Marietta Duda-Szewczuk
piel. lic. Joanna Piesik
Gdynia ul. Białowieska 1
Poniedziałek-Piątek: 7:30 8:30
PERSONEL:
piel. dypl. Dorota Kalwas
piel. dypl. Krystyna Fiedorowicz