Widok

Uwaga na LM Bruss - unikać jak ognia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Panie w Brussie nie potrafią pobierać krwi dzieciom.
Kiedy po wejściu do gabinetu widzisz strach w oczach pielęgniarki to na pewno nie jest dobry znak, ale kiedy po pobraniu próbujesz uspokoić zrozpaczone dziecko, a pielęgniarka oznajmia, że pobranie trzeba powtórzyć bo pobrała za mało krwi to nóż się w kieszeni otwiera.

Jeśli to tylko możliwe UNIKAJCIE LM BRUSS jak ognia.
Lepiej iść z dzieckiem do szpitala, w godzinach kiedy w punkcie pobrań jest ktoś z oddziału dziecięcego niż narażać go na niepotrzebny stres.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Tomasz ja kiedyś trafiłam na oddz. szpitala bo panie w przyszpitalnym lab. nie bruss nie umiały pobrać krwii z żyły i co ,2 pielęgniarki pociły się przez pol. godz. ,dzieciak płakał,chciałam już przerwać tą gehennę ale po takiej akcji dziecko już nie dałoby sobie pobrać krwii nigdzie a musiałam ,żeby wykonać pilnie test na chorobę u dziecka ,którą poderzewała pediatra i chciała wdrożyć odpowiednie leczenie a bez tego ani rusz.W końcu dały radę ale po latach pobrań krwii u mojego dziecka doszłam do wniosku,że to nie kwestia labolatorium tylko osób tam zatrudnionych.Zawsze przed pobraniem wczesniej musisz wejść i zapytać czy dadzą radę i mają doświadczenie w pobieraniu krwii np. z żyły u dziecka i tu podać wiek.Moje dziecko raz miało pobieraną krew w Brussie w Gdyni i bardzo sprawnie to zrobiły.Teraz z racji pakietu korzystam z diagnostyki i jestem zadowolona.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
To było późne popołudnie może te co umiały poszły do domu,nie wiem ale tak w ciągu dnia wątpie czy będą chciały pobierać krew na odz. szpitala ja musiałam mocno prosić,w ciągu dnia liczą się pacjenci przyjęci na oddział i wątpie czy bez przyjęcia tak chętnie będą chciały pobierac krew pacjentom spoza szpitala.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dodam jeszcze ,że w labolatorium przy szpitalu z którego korzystałam panie pobierały dzieciom krew tylko z palca z żyły nie chciały i nigdy tam nie było pani z odz. dziecięcego nawet w ciągu dnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam, byłam 2-3 razy w Bruss w Pruszczu z córką i za każdym razem panie nie umiały znaleźć żyły, niejednokrotnie wkłuwały się raz do jednego, raz do drugiego łokcia. Na szczęście mają od niedawna przyrząd do pobierania krwi z paluszka. Trochę trwa wyciskanie po kropelce no i potem niestety bardzo długo trzeba tamować, ale przynajmniej nie ma tej traumy pobierania z żyły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w gdyni jest specjalny punkt pobierania krwi dzieciom. mnie tam odsylali z mojego laboratorium
Ja polecam Medicover-tam są pielęgniarki specjalnie wyszkolony w pobieraniu krwi dzieciom
Jola mozesz powiedzieć gdzie jest ten punkt w Gdyni? Bede wdzieczna!
to jest punkt pobrań na obrońców wybrzeża

czynne od poniedziałku do piątku 6.30 - 16.00
sobota 8.00 - 12.00
niedziela 8.00 - 11.00

potwierdzam, my z kilkumies. dzieckiem tam pobieraliśmy, bo nawet z naszej przychodni nas tam odesłali.
~:-~ bardzo dziękuje za informacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodziłam z dzieckiem do Brusa na Kartuskiej w Gdańsku i zawsze byłam zadowolona - szybko, sprawnie i bajery pielegniarki o motylku i biedronkach.
Kiedyś mój synek zasnął w wózku chwilę przed wejściem i mial pobieraną krew z palca - nie obudził się nawet :-)
Myślę, że to kwestia pielęgniarki, a nie laboratorium.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety ja byłam z dzieckiem na Obrońców Wybrzeża w Gdyni, trzy wkłucia i pielęgniarka stwierdziła, że za mało krwi do badania. Musialam powtarzać w innym punkcie.Pobierały dwie na siłę. Niepotrzebne to bylo. Ja ten punkt odradzam. Przy szpitalu tropikalnym nawet dziecko nie zdążyło zapłakać. Więc można, można.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie na obrońców.

PEDIATRYCZNY PUNKT POBRAŃ KRWI
Gdynia ul. Abrahama 57
Poniedziałek Piątek: 7:30 10:00
PERSONEL:
piel. dypl. Marietta Duda-Szewczuk
piel. lic. Joanna Piesik

Gdynia ul. Białowieska 1
Poniedziałek-Piątek: 7:30 8:30
PERSONEL:
piel. dypl. Dorota Kalwas
piel. dypl. Krystyna Fiedorowicz
piel. dypl. Katarzyna Kawczyńska

http://przychodnia.gdynia.pl/index.php/diagnostyka/laboratorium/
to jest punkt obrań diagnostyki, tam na nfz robią? na obrońcow wybrzeża jest punkt pobrań bruss i tam pobierają noworodkom/niemowlakom na nfz ze skierowaniem z przychodni, jesli przychodnia ma z nimi umowę.
tak, na nfz. mnie z moim skierowaniem chcialy tam odeslac bo same baly sie pobierac
Ja również kilka razy byłam z małym dzieckiem w Bruss przy ul. Kartuskiej. Krew pobierano z palca, maluch nawet nie zorientował się że coś się dzieje. Polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
My ostatnio z dzieckiem korzystaliśmy z Invicty, szybko sprawnie a do pobrania były trzy probówki. Polecam!
O, ja też Invictę polecam!
Dla mnie już za późno.Jestem przed a matka mnie zmusza do wejścia do gabinetu.Pomocy xddddddd

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry