Widok

Uwaga na oszustkę!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Niestety dałam sie naciągnąć , myślałam że zakupy na tym forum są bezpieczne, bo wszystkie jesteśmy mamami i wspólnie dzielimy sie z soba naszymi problemami i sprzedajemy taniej rzeczy po naszych dzieciaczkach...
Zakupiłam poprzez forum od ~iwona ubranka do chrztu dla mojej córeczki, a skończył się na tym że w ostatniej chwili biegłam do hurtowni po komplecik do chrztu:
http://forum.trojmiasto.pl/Kupie-komplecik-do-chrztu-dla-dziewczynki-r-62-68-pilne-t157896,1,16.html?hl=chrzest#hl
Pani ~iwona pisała: "...nowa w idealnym stanie, moja
corka miala je ubrane tylko 4 h..."
A tu kilka zdjęć w jakim stanie otrzymałam rzeczy:
http://picasaweb.google.pl/110768098995765305881/SukienkaOdIwona#
Gdy napisałam że odsyłam rzeczy i proszę o zwrot moich 60zł to otrzymałam taka odpowiedź:
"...nawet nie musi sie pani fatygiwac bo zlotowki ode mnie pani nie
dostanie! a na forum moze sobie pani pisac
co chce..."
Czuje sie oszukana, za te 60zł mogłam kupić coś dziecku...ale cóż człowiek mądry po szkodzie, a więc nie polecam zakupów u tej pani.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale zgadza sie tez inny numer IP:188.33.13
taki sam w watku z wozkiem i z ubrankiem do chrztu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do numerow IP - ja czesto mam inny numer IP
ktory mi sie zmienia a na co zwrocilam uwage niedawno - nawet piszac w niedlugim odstepie czasu mam juz inny IP
zapłaciłam 50 zł + 10zł za przesyłkę, czyli straciłam 60zł.
Jasne że sukienka była używana, ale miałą byc w stanie idealnym, Pani Iwona mogła napisać że ma plamy...
sukienka jest cała w żółte plamy i dużo jej brakuje do stanu idealnego.
nie prałam jej i nie prasowałam, zdjecia sukienki przedstawiaja ja taką jaką ja otrzymałam od Pani Iwony.
Tak na marginesie ja jak sprzedaję rzeczy po mojej córeczce to piszę w jakim są stanie oraz wysyłam je wyprane i wyprasowane.
o idealnym stanie sukienki Pani zapewniała mnie mailowo.
Oczywiście że przed założeniem jej mojej córeczce wyprałabym ja i wyprasowała, lecz gdy zobaczyłam w jakim jest stanie, to nawet nie zabierałam sie za jej pranie, bo nie wiem od czego sa te plamy i czy wogóle zejdą, więc wolałam jej nie ruszać by potem nie było na mnie.
e dziewczyny, jak dla mnie na zdjeciu które przedstawiła anielkowamama jest szmata a nie sukienka. Mnie również by cos trafiło gdybym pocztą otrzymała taką szmatę.
Sukienka jest w żółtych plamach, nie potrafię inaczej tego nazwać jak kawałek szmaty.

Ja równiez piorę wszystko co kupuję, ale jak komuś coś sprzedaję, to również to piorę, prasuję i wysyłam w idealnym stanie.
Zapadłabym się pod ziemię gdybym miała komuś rzecz wysłać w takim stanie jakim to zrobiła Iwona.

Pomijając miałam również tą kieckę kupić, ufff, że jej nie kupiłam
tylko szkoda ze takie rzecz sie zdarzaja nauczka na przyszlosc
Paulina, ale wychodzi na to, że strach kupić cokolwiek od obcych osób, bo można za 50zł szmatkę dostać ;)
wrrr, coś by mnie trafiło gdybym dostała taka kieckę do chrztu
i jeszcze jaka beszczelna ta kobieta ze masz sobie pisac co chcesz a i tak kasy nie odda, normalnie brak slów
normalnie szok brak slow
Dla mnie zadziwiający jest fakt, że można wysłać coś w takim stanie....
Świadczy to o nadawcy bardzooo.

A swoją drogą, czy na kopercie nie było adresu tej Pani?? Bo może warto osobiście ją poinformować o rozczarowaniu. Może wtedy nie będzie taka śmiała.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ta Pani również sprzedaje wózek mutsy, podała link na allegro który świadczy o tym, że wózek został sprzedany
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzdam-Tanio-wozek-mutsy-t156383,1,16.html
a Pani twierdzi, że nadal aktualny...

Tak jak wyżej jest napisane, to tylko świadczy o tej Pani, bo ja bym się 100 metrów pod ziemię zapadła gdybym miała komuś coś oddać w tym stanie, a co dopiero sprzedać
o wlasnie moze warto sie do niej osobiscie się wybrac,,,a jak robilas przelew to moze masz jej adres?
ciekawe czy wtedy by taka mądra była, jak bys z mężem poszła
generalnie iść do niej osobiście też strach
Moim zdaniem
bo nie wiesz co tam zastaniesz
skoro taka chamska, to może Cię pognać
ale wkurzyłabym się za te 50zł
chyba jednak najlepiej decydować sie na odbiór osobisty
przynajmniej po takich doświadczeniach, jakie opisujecie, ja nic nie zamówię robiąc przedpłatę na konto i czekając na przesyłkę.
ale isc z mężem a najlepiej niech mąż sam idzie ,lub z kolegą :)
Czasami szkoda nerwów. Za te 50 zł człowiek więcej zdrowia straci niż to warte.

jak mieszka gdzies blisko ja bym sie pofatygowala dla samej zasady by nie myslała, że mze przedawac szajs i jeszcze wychwalac sie ze nic jej nie grozi
to trzeba mniec tupet eh
a ja nadal prosze autorke watku zeby wkleiła zdjecia w czym jej córcia była w czasie chrztu? na moje pytanie kiedy chciała oddać sukienkę włascicielce nie dpisała. A może po chrzcie??? ja nie obstaje za nikim ale jak ktoś obrzuca kogoś słowami oszustka i wszędzie pisze te słowa to niech sam będzie uczciwy
Tak, na kopercie jest adres zwrotny, rzeczy odrazu odesłałam i Tak też napisałam Pani Iwonie, że jeśli w ciągu 2 tygodni nie otrzymam moich pieniędzy to przyjadę osobiście.
Pani Iwona odpisała mi "...że nie mam sie ośmieszać, bo itak nic nie dostanę...."
Nie napisałabym tego postu, gdyby nie bezczelne zachowanie tej Pani, zamiast przeprosić,wyjaśnić, odebrać swoje rzeczy a mi zwrócić moje pieniądze- Pani bawi sie ze mną w jakieś pyskówki mailowe, nie rozumiem takiego zachowania i za stara jestem na takie zabawy :-/
Podobne zachowanie do zachowania Justi30.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry