Widok

Uwaga na oszustkę!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Niestety dałam sie naciągnąć , myślałam że zakupy na tym forum są bezpieczne, bo wszystkie jesteśmy mamami i wspólnie dzielimy sie z soba naszymi problemami i sprzedajemy taniej rzeczy po naszych dzieciaczkach...
Zakupiłam poprzez forum od ~iwona ubranka do chrztu dla mojej córeczki, a skończył się na tym że w ostatniej chwili biegłam do hurtowni po komplecik do chrztu:
http://forum.trojmiasto.pl/Kupie-komplecik-do-chrztu-dla-dziewczynki-r-62-68-pilne-t157896,1,16.html?hl=chrzest#hl
Pani ~iwona pisała: "...nowa w idealnym stanie, moja
corka miala je ubrane tylko 4 h..."
A tu kilka zdjęć w jakim stanie otrzymałam rzeczy:
http://picasaweb.google.pl/110768098995765305881/SukienkaOdIwona#
Gdy napisałam że odsyłam rzeczy i proszę o zwrot moich 60zł to otrzymałam taka odpowiedź:
"...nawet nie musi sie pani fatygiwac bo zlotowki ode mnie pani nie
dostanie! a na forum moze sobie pani pisac
co chce..."
Czuje sie oszukana, za te 60zł mogłam kupić coś dziecku...ale cóż człowiek mądry po szkodzie, a więc nie polecam zakupów u tej pani.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
boshe co tu sie dzieje, coraz więcej oszustek, jak tak mozna !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety i oszuści na tym forum się zdarzają.
Na szczęście w porę się zorientowałaś i kupiłaś nowe ubranko...
Szkoda tylko, że ta Pani postawiła Ciebie w takiej kiepskiej sytuacji...

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
a czy to stara forumka?
Czy jakaś przypadkowo zalogowana?

Kurcze, niestety, ale ludzie ani wstydu ani szacunku do drugiego człowieka nie maja.
Nic tylko życzyć takiej "handlarze" zakupu który okaże się totalnym niewypałem.
Widać, że te ubranko to już kilka dzieci chyba po 4 h zdąrzyło ubrać;)
Z IP wynika, że to ta sama Iwona, która od miesięcy sprzedaje swojego Mutsiaka i po której ostatnio tak forumki "pojechały"odnośnie flejowatego stroju na zdjęciu z ogłoszenia o sprzedaż wózka.
Sorki ale ja nie bardo rozumiem co dolegało tej sukieneczce?
Na fotkach jest niewyprasowana i rzucona. Z góry osadzamy że ktoś jest oszustka?
Czy odrazu po przyjsciu paczki chcialaś odesłać ja spowrotem?
Jesli tak to faktycznie nie fer z Iwonki strony ale z drugiej strony był to ciuszek używany i najlepiej taki odebrać samemu.
Tak, ja też bym odebrała osobiście.
Z drugiej strony- jak ktoś pisze, że jest raz ubrany, to wydaje mi się, że się po prostu ufa sprzedawcy.
Ona chyba ma mnóstwo plam z tego co widzę.
ja tez tam mase żółtych plam widzę,
No właśnie, chyba ze to tak ma być ;>

A mi się coś innego nie zgadza - autorka wątku pisze, że Iwona pisała, że w idealnym stanie, a w linku, który podała nie ma żadnej takiej informacji ("Ja mam caly zestaw rozmiar 68 firmy wojcik sukienka warstwowa tiulowa ,kapelusik ,sweterek,rajstopki i buciki ,za calosc chce 50 zl ,pozniej wkleje fotke :)"
Poza tym - chciała 50 zł. za komplet, to dlaczego płaciłaś 60 złotych?

Nie bronię nikogo, jednak to budzi wątpliwości. Sukienka wygląda na pełną żółtych plam, niestety, ale to ryzyko związane z zakupami bez oglądania. Szkoda, że takie sytuacje się zdarzają. :-/
Ania, pod tym IP jest jeszcze kilka osób

Ola86
109.243.141.*

agness444
109.243.141.*

~Rumianek
109.243.141
Ale zgadza sie tez inny numer IP:188.33.13
taki sam w watku z wozkiem i z ubrankiem do chrztu
Widać, że ubranko jest jakieś zażółcone miejscami. Przez takie osoby inne uczciwe kobiety będą miały problem żeby coś sprzedać na tym forum. Jedynym wyjściem jest faktycznie odbiór osobisty, ale nie zawsze jest na to czas. Też bym się wściekła :-(
Alycja nie załamuj mnie, ubrałabys w cos takiego swoje dziecko? W jakas pozolkla miejscami sukienke?
kurde dziwne to z tymi IP tyle osob o takim samym nr
Bo nie każdy ma stałe IP :) To zależy od podłączenia do netu :)
aha :)
no sukienka masakra ale z tym dresem to tez przeginka;P kuzwa jak ona miala sie ubrac do lasu, bez jaj;PPP
jolga no jak w co w szpilki i małą czarną :) forumki przecież tak chodzą na spacery do lasu nie wiedziałaś ? ;-)
Wiesz co powiem Ci, że chętnie zobacze w co autorka watku ubrała swoją córke???
A nie pomyslałaś, że może ciuszki trzeba przeprać bo leżały jakiś czas w szafie - bynajmniej ja tak robie jak kupuje coś uzywanego :)
co do numerow IP - ja czesto mam inny numer IP
ktory mi sie zmienia a na co zwrocilam uwage niedawno - nawet piszac w niedlugim odstepie czasu mam juz inny IP
zapłaciłam 50 zł + 10zł za przesyłkę, czyli straciłam 60zł.
Jasne że sukienka była używana, ale miałą byc w stanie idealnym, Pani Iwona mogła napisać że ma plamy...
sukienka jest cała w żółte plamy i dużo jej brakuje do stanu idealnego.
nie prałam jej i nie prasowałam, zdjecia sukienki przedstawiaja ja taką jaką ja otrzymałam od Pani Iwony.
Tak na marginesie ja jak sprzedaję rzeczy po mojej córeczce to piszę w jakim są stanie oraz wysyłam je wyprane i wyprasowane.
o idealnym stanie sukienki Pani zapewniała mnie mailowo.
Oczywiście że przed założeniem jej mojej córeczce wyprałabym ja i wyprasowała, lecz gdy zobaczyłam w jakim jest stanie, to nawet nie zabierałam sie za jej pranie, bo nie wiem od czego sa te plamy i czy wogóle zejdą, więc wolałam jej nie ruszać by potem nie było na mnie.
e dziewczyny, jak dla mnie na zdjeciu które przedstawiła anielkowamama jest szmata a nie sukienka. Mnie również by cos trafiło gdybym pocztą otrzymała taką szmatę.
Sukienka jest w żółtych plamach, nie potrafię inaczej tego nazwać jak kawałek szmaty.

Ja równiez piorę wszystko co kupuję, ale jak komuś coś sprzedaję, to również to piorę, prasuję i wysyłam w idealnym stanie.
Zapadłabym się pod ziemię gdybym miała komuś rzecz wysłać w takim stanie jakim to zrobiła Iwona.

Pomijając miałam również tą kieckę kupić, ufff, że jej nie kupiłam
tylko szkoda ze takie rzecz sie zdarzaja nauczka na przyszlosc
Paulina, ale wychodzi na to, że strach kupić cokolwiek od obcych osób, bo można za 50zł szmatkę dostać ;)
wrrr, coś by mnie trafiło gdybym dostała taka kieckę do chrztu
i jeszcze jaka beszczelna ta kobieta ze masz sobie pisac co chcesz a i tak kasy nie odda, normalnie brak slów
normalnie szok brak slow
Dla mnie zadziwiający jest fakt, że można wysłać coś w takim stanie....
Świadczy to o nadawcy bardzooo.

A swoją drogą, czy na kopercie nie było adresu tej Pani?? Bo może warto osobiście ją poinformować o rozczarowaniu. Może wtedy nie będzie taka śmiała.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Ta Pani również sprzedaje wózek mutsy, podała link na allegro który świadczy o tym, że wózek został sprzedany
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzdam-Tanio-wozek-mutsy-t156383,1,16.html
a Pani twierdzi, że nadal aktualny...

Tak jak wyżej jest napisane, to tylko świadczy o tej Pani, bo ja bym się 100 metrów pod ziemię zapadła gdybym miała komuś coś oddać w tym stanie, a co dopiero sprzedać
o wlasnie moze warto sie do niej osobiscie się wybrac,,,a jak robilas przelew to moze masz jej adres?
ciekawe czy wtedy by taka mądra była, jak bys z mężem poszła
generalnie iść do niej osobiście też strach
Moim zdaniem
bo nie wiesz co tam zastaniesz
skoro taka chamska, to może Cię pognać
ale wkurzyłabym się za te 50zł
chyba jednak najlepiej decydować sie na odbiór osobisty
przynajmniej po takich doświadczeniach, jakie opisujecie, ja nic nie zamówię robiąc przedpłatę na konto i czekając na przesyłkę.
ale isc z mężem a najlepiej niech mąż sam idzie ,lub z kolegą :)
Czasami szkoda nerwów. Za te 50 zł człowiek więcej zdrowia straci niż to warte.

jak mieszka gdzies blisko ja bym sie pofatygowala dla samej zasady by nie myslała, że mze przedawac szajs i jeszcze wychwalac sie ze nic jej nie grozi
to trzeba mniec tupet eh
a ja nadal prosze autorke watku zeby wkleiła zdjecia w czym jej córcia była w czasie chrztu? na moje pytanie kiedy chciała oddać sukienkę włascicielce nie dpisała. A może po chrzcie??? ja nie obstaje za nikim ale jak ktoś obrzuca kogoś słowami oszustka i wszędzie pisze te słowa to niech sam będzie uczciwy
Tak, na kopercie jest adres zwrotny, rzeczy odrazu odesłałam i Tak też napisałam Pani Iwonie, że jeśli w ciągu 2 tygodni nie otrzymam moich pieniędzy to przyjadę osobiście.
Pani Iwona odpisała mi "...że nie mam sie ośmieszać, bo itak nic nie dostanę...."
Nie napisałabym tego postu, gdyby nie bezczelne zachowanie tej Pani, zamiast przeprosić,wyjaśnić, odebrać swoje rzeczy a mi zwrócić moje pieniądze- Pani bawi sie ze mną w jakieś pyskówki mailowe, nie rozumiem takiego zachowania i za stara jestem na takie zabawy :-/
Podobne zachowanie do zachowania Justi30.
alycja -nie bądź śmieszna,gdybym chciała tak zrobić , to z pewnością nie zakładałabym takiego wątku na forum, no proszę Cie!
popieram pomysł odwiedzin u tej oszustki, trzeba jakoś utrzeć jej nosa, bo będzie szerzyć dalej te swoje niecne praktyki!! nosz co za babsko...

czy ona sobie nie zdaje sprawy, że na tym forum i prawdopodobnie na trójmieście już nic nie sprzeda po takiej akcji??

na pocieszenie dodam, że mi udało się kupić ciuszki od jednej forumki, dostałam je pocztą po przedpłacie i były śliczne i w nienaruszonym stanie. to tak abyśmy jeszcze miały wiarę, że są tu też uczciwe osoby.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
alycja - proszę dla Ciebie, niestety nie umiem wkleić zdjęcia na forum, więc wkleiłam przez picassa
http://picasaweb.google.pl/110768098995765305881/SukienkaChrzest02#
może warto podać imię i nazwisko tej Pani, bo jutro zaloguje się np. jako Wera 16 i znów się ktoś nabierze, a pełen nr IP sie nie wyświetla więc po tym nikt jej nie pozna
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
tez dobry pomysł, niech wie ze nie jest juz anonimowa zeby innych nie oszukała
cyt. "czy ona sobie nie zdaje sprawy, że na tym forum i prawdopodobnie na trójmieście już nic nie sprzeda po takiej akcji??"
hmm, no nie wiem przecież nikt nie wymienił jej danych a takich ~iwon może być i pewnie jest wiele. Więc jak jak ją rozpoznać?
Ona sprzedaje tez wozek mutsy wiec po prostu od niej nie kupujcie. Dwa numery IP sie zgadzaja z watkiem o ubranko do chrztu wiec raczej nie ma watpliwosci.
to nie jest pełen nr IP, a ten początek może się powielać u wielu osób które korzystają np. z tego samego dostawcy netu, aby z całą pewnośćcą stwierdzić czy jest to ta sama osoba trzeba znać cały nr IP
kurde po 15 razy trzeba powtarzać, w ten sposób możecie kogoś skrzywdzić,
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale tamta to tez iwona ,,wiec duze prawdopodobieństwo ze to ta sama osoba
to ja Wam na pocieszenie napiszę że uczciwe forumki też tu są i całe szczęście że ja na nie trafiłam :) A należą do nich m.in. Agitka i yecath bo od nich kupowałam "pocztą". Także polecam.
ps no i chyba bezpieczniej kupować od zalogowanych Forumek?
Ech...ja Wam powiem że też się ostatnio nacięłam kupując od forumki...Sukienka podpisana że to rozmiar 12-18 mcy., a naprawdę to wyglada na jakieś 62 :/ i na moje dziecko jest już conajmniej od pół roku za mała. Jak zwróciłam mailowo uwagę że chyba coś nie tak to autorka mi odpisała że jej córka nosiła tą sukienkę jak miała 1,5 roku.
ja tez kupuję od uczciwych forumek---zalogowanych :)
dlaczego od razu stwierdzenie, że niezalogowana forumka to oszustka?! Ja od dłuższego czasu udzielam się na forum, wiele rzeczy sprzedałam po mojej córeczke(w tym też z opcją wysyłki) i nigdy nikt mi nic nie zarzucił(ubranka w bdb stanie, wyprane)... a nie logowałam się, bo jakoś nigdy nie miałam takiej potrzeby..Także nie generalizujmy...
ależ ja nie napisałam że niezalogowana forumka to oszustka tylko napisalam ze od takiej jest chyba bezpieczniej...
w sensie ze od zalogowanej :)
Anielkowa mamo - ślicznie wyglądała Twoja córcia :)
Alycja, to ewidentnie widać, że sukienka leżała gdzieś i zżółkła. Nie rozumiem jak można dla 50zł coś takiego zrobić.

Oglądam 3 raz zdjęcia i jestem w szoku, bo nie wiem jak można coś takiego komuś sprzedać, i jak trzeba to przechowywać, żeby doprowadzić do takiego stanu.

Ja mam futerko dla dziewczynki na komunię, które miałam na sobie, czyli ponad 20ścia lat temu ;) i do dziś jest w stanie idealnym ;)
Kasiu ja znam tą historie z drugiej strony medalu i dlatego dociekalam o zdjęcia. Już nie będe się wypowiadała w tym wątku, ja sprzedaje takie rzeczy jakie kupiła bym dla swojej córci - i mysle że jesteś tego dowodem :) pozdrawiam
Alycja, od Ciebie to wiesz, że w ciemno kupię :)
Nie wiem o co chodzi w takim razie, ale jeśli P. Iwona wysłała kieckę w stanie innym niż na zdjeciu to może niech się tu wypowie, bo wszystkie wieszamy na niej "psy" a może dziewczyna Bogu ducha winna, choć po co anielkowamama robiła by taką drakę, gdyby sama tą sukienkę załatwiła, choć tak jak napisałam wyżej, dla mnie to wygląda jak zżółkła od leżenia, choć może się mylę
Kasiu dzieki.
Z tego co wiem to Iwona nie ma narazie dostępu do internetu. Może uda jej się wybronić z tych oszczerstw.
Ja tez sprzedawalam na Forum ubranka po synku, ale nigdy nic zlego nie uslyszalam od kupujacych, ani wysylkowo, ani osobiscie (osobiscie sprzedalam duuzoo wiecej ubranek, bo na zywo ladniejsze niz na zdjeciach). Sprzedaje tez na Allegro i mam same pozytywne komentarze, nawet bardzo pozytywne. Ale szczerze mowiac, za kazdym razem gdy wysylam boje sie ze ktos stwierdzi, ze sa w dobrym a nie bardzo dobrym czy idealnym stanie. I zawsze sie denerwuje zanim nie otrzymam jakiegos komentarza. Chyba jestm mocno wobec siebie krytyczna. Za sprzedane w marcu ciuszki i troszke zabawek dostalam prawie 650zl i to mnie zachecilo do do dalszej, bardzo ostrej selekcji. Jesli sprzedajemy dobry towar to sprzedajemy duzo: i klientki sa zadowolone i my mamy satysfakcje.
A sprzedajac jakies sprane dziadostwo, czy tez zaplamione same sobie wystawiamy swiadectwo.

Mnie tez oszukala jedna forumka, i to dosyc konkretnie, bo na wszystkim co u niej kupilam, wysylka byla poczta bo nie jest stad, ale tu na forum sprzedaje rzeczy dla chlopcow.
Niestety właśnie wysyłka ponosi za sobą takie ryzyko, bo nie zawsze trafimy na kogoś uczciwego. Sama nie jeden raz się przejechałam :/ Oby jak najmniej takich ludzików.
ta co sprzedała tę kieckę to ewidentny brudas i łajza :D
hehe a było słuchać jak ktoś napisał,że to fleja i wygląda już na taką na jednym zdjęciu teraz macie takie obrończynie widzę w tamtym wątku a teraz psy wieszają,że oszustka....
ta sukienka to szczyt brudu, fuj , by sie wstydzila ze swoje dziecko w czyms takim trzymala, zreszta ta kiecka jest jak na wele a nie na chrzcziny, nie rozumiem kobiet ktore swoje dzieci stroja jak na wielkie bale i jak choinke
dziewczyny, to jakieś straszne nieporozumienie, nie wiem co się stało, że ta sukienka wygląda tak a nie inaczej, więc nie będę bronić Iwony nie znając sprawy

jednak opinie że to brudas, fleja czy że jechac do domu nie ma po co, bo niewiadomo co się tam zastanie to na prawdę poniżej wszelkiego poziomu !!! nawet nie macie pojęcia jak może się poczuć normalna, miła, porzadna dziewczyna, która coś takiego o sobie przeczyta po jednej nieudanej transakcji za 50 zł !!

powtarzam jeszcze raz, faktycznie ta sukieneczka wygląda strasznie, ale też byłabym chętna na obejrzenie zdjęć z chrztu córki anielkowejammy, może kieckę ubrała, uświniła i chce odzyskać kasę?? nie mówię, że tak jest, ale ZNAJĄC OPINIĘ TYLKO JEDNEJ STRONY MOŻNA ZROBIĆ CZŁOWIEKOWI OGROMNĄ KRYWDĘ !! opamiętajcie się dziewczyny, bo każdy medal ma dwie strony ...
najlepszy to bedzie konfrontacja dwóch owych pań
tokio link do fotki jest wyej w postach anielkowejmamy
tak widziałam, piszę, że nie mam pojęcia dlaczego ta sukienka tak wygląda, bo niewątpliwie wygląda strasznie ...

proszę tylko o trochę rozwagi, nie nakręcajcie się, nie obrażajcie dziewczyny, nie znając sprawy z drugiej strony, bo kto wie, czy ta amelkowamama nie ubrała dziecku tej kiecki i teraz chce zwrot kasy? a może sukienka ma |plamy" z fotoshopa?

gdyby to Iwona założyła watek " uwaga na oszustkę" i opisała tam, że ktoś kupił od niej sukienkę a teraz beszczelnie chce zwrotu kasy to bycie stały murem za nią mówiąc: iwona nie daj sie, chcą cię naciągnąć !!

dlatego proszę o pochamowanie nerwów, nikt nie zna sprawy z 2 stron a opluwacie dziewczynę ...
wklejam zdjęcie córci Anielkowemamy :) (link gdzieś wyżej)

image
*Anielkowejmamy

("j" mi uciekło)
to w takie coś ubiera się dzieci do chrztu?:)
okruszku_ co masz na myśli pisząc takie stwierdzenie :

"to w takie coś ubiera się dzieci do chrztu?:)"

przecież to jest najnormalniejsza sukienka. Nie widzę w niej nic dziwnego.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
wiecie co.. nie znam sprawy od podszewki - sukieneczka faktycznie troche pożółkła jest ale zeby zaraz tak zbluskac dziewczyne i to jeszcze prawic wywody na temat tego co u niej sie dzieje w domu to juz przesada i chamstwo z Waszej strony.
Anielkowamama a po co Ty chcesz iśc do iwony ososbiscie?? i co pobijecie sie o te 50 czy 60 zł??

poza tym no fakt anielkowamama wkleila zdjecie ze chrztu ale nie znamy sie przeciez - skad macie pewnosc ze na zdjeciu jest Jej córcia?? oczywiscie nie chce tu nikogo obrazić i oskarzac o kłamstwo ale tak tez mogłoby sie zdarzyc. no nie??

dziewczyny mam nadzieje ze jakos dojdziecie do porozumienia
nie no nie znam sie moze i moze to kwestia gustu... ale ja po prostu nie lubie takiego rodzaju sukienek ... takich .. taftowych? :) bez obrazy rzecz jasna :) a jesli to kwestia gustu to ja nie bede dyskutowac bo o gustach sie nie dyskutuje ;)
okruszku dokladnie, o gestach sie nie dyskutuje a kazdy ubiera swoje dzieci tak jak chce , cos nam sie moze nie podobac ale takie uwagi zachowujemy sie siebie!
:)

a co do tematu to moje zdanie jest takie, że sprawę trzeba wyjaśnić.
Dla mnie wygląda tak, że sukienka leżała w szafie i pożółkła niestety :(

Dla mnie np 60 zł to bardzo dużo...
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
dla mnie 60 zł to też duzo ale nie wiem czy jest sens szarpac sobie nerwy o taka kwote. No ale to już nie moja decyzja
Wiesz co dziewczyno masz tupet!!!!!!!!!!! Gdybym miala cos do ukrycia niezapraszalabym cie po odbior osobistyi to kilkakrotnie .wysylajac pierwszego maila napisalam ,ze sukieneczka jest do przeprania ,dlatego tak niska cena za caly komplet ,bo po chrzcie tylko zdjelam z malej i zapakowalam do siateczki.Niesety wkladajac taka rzecz do koperty, tak mala rzecz warsrtwowa ,normalne ze dojdzie pognieciona.Mail ktory odemnie dostalas byl ,pierwszym mailem ,potem napisalam Ci kolejny ze przemyslam sprawe i prosze przeslac do mnie sukienke i zwroce pieniadze ,jezeli bedzie w takim stanie jak ja wyslalam czyli nieuzywana przez dziecko do chrztu.Komentarze typu ze jestem fleja ,brudasem sa nie miejscu....co k...a mozecie o mnie wiedziec nieznajac mnie...Sa tu osoby ktore znaja mnie osobiscie.A mialas do mnie numer telefonu wyslalm mailem...Wczoraj wyszlam ze szpitala a telefony moglam odbierac ,dlaczego niezadzwonilas ????? tylko oczerniasz mnie na forum?????? I co ulzylo ci ????
Amaile ktore dostawalas potem czemu niezamiescilas na forum???...wysylala je mioja siostra w moim imieniu ,tylko takie zeby mnie oczernic ,co do ciuszkow mam same zadbane.,a skoro pisze ze jest do przeprania swiadczy o tym ze niejes czysta a sukienka ma kolor ecru wpadajacy lekko w zolty a nie bialy!!!!!!!!!!na fotkach wychodzi bardziej na biala !!!!11
tak wlasciwie trzeba bylo zaczac wysluchaniem dwoch stron dla mnie jest to wszystko szokujace
Niemam sukienki ,niewiem kiedy ja wyslalas???
A i gdybym miala cos do ukrycia niepisalbym /ci adresu zwrotnego na kopercie....???
Wsytarczylo zadzwonic maz byl w domu ,moglas podjechac i zwrocic rzecz...
Sorry Iwona ale dla mnie ta sukienka wyglada jak najzwyklejsza szmata i nie sadze zeby takie zołte plamy były do "przeprania". Pozatym co napisałas w pierwszym mailu to napisałas i swiadczy to tylko o Twoim poziomie a raczej o jego braku.
A niepomyslas ze to bylo z nerwow.... po ok 30 minutach dostala nastepnego maila ,ze ma mi przeslac ,lub domnie przyjechac i tego wam nienapisala....ja sie tlumaczyc niebede ,a autorka watku ma adres i numer telefonu i prosze sie ze mna skontaktowac.
I faktycznie jest pognieciona ,a taka niebyla ,a mozna ja bylo ulozyc inaczej do zdjecia ,a niepodwinac jak szmate!!!!!!!!!!!!
Ale nikomu nie chodzi o to ze jest niewyprasowana tylko ze jest brudna, pożółkła!!
Dla mnie cała sytuacja jest żenująca. Nie wiem jak można wyzywać dziewczynę, chociaż sukienka rzeczywiście w fajnym stanie nie była, i nie wyobrażam sobie sprzedać i wysłać sukienki nie wypranej, szczególnie, że widać, że jest brudna.
sylwia ale osoba kupujaca byla o tym poinformowana ze niewypralam jej po chrzcie ,sukienka byla tiulowa wiec powinna byc oddana do czyszczenia...dlatego oddalam ja w niskiej cenie w calym komplecie (opuszczajac w ten sposob na czyszczenie)
Mnie wkurza, że tyle jest tematów ze sprzedażą. Sprzedajecie co się da, a później kłócicie. Paranoja jakaś!
ja takiej szmatki nawet nie oddałabym do czerwonego krzyża ! wstyd...
i uważam, że dobrze zrobiła anielkowamama piszą tu o tym, bo ostrzegła nas.
ja pierdziele jaki cyrk.......
W-S-T-Y-D-począwszy od tłumaczenia się w taki sposób, aż po rzecz, która albo nadaje się przed sprzedażą do pralni chemicznej,albo na śmieci.
Bez przesady-nie róbmy interesów na rzeczach, które już się nie nadają do pokazania na światło dzienne.

Jak dla mnie-60zł, czy tam 50zł, bo przesyłka to inna para kaloszy, to za dużo.
Piękne, kilkuczęściowe kompleciki sprzedają tu dziewczyny za wiele mniej i są śliczne!

Ale myślę, że sprzedająca tu wspomniana, sama wie, że się pogrąża i jaka jest prawda.
Tylko teraz głupa pali i tyle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mysle ze kazda z nas jak by cos takiego kupila to bylaby wsciekla,nie sprzedaje sie rzeczy w takim stanie,jeszcze na dodatek za taka kwote,za 50 zl to w sklepie mozna kupic juz ladna sukienke
nikt nie zmuszal nikogo di kupienia czegokolwiek
anielkowamama chciala i kupila!
ponadto nie na miejscu -delikatnie mowiac- nazywanie jest kogos fleja i brudasem! wszystkie takie odwazne jestescie ponizajac kogos ? ? szkoda slow ...a najwiecej do powiedzenia maja oczywiscie osoby nic nie majace ze sprawa wspolnego....
Iwona podpisz sie chociaz jak juz cos piszesz
za to slownictwo Iwiny jest jak najbardziej na miejscu?ja tez kupje na forum od dziewczyn i na pewno jeszcze bede , natomiast od kogos kto rzuca takimi slowami nigdy w zyciu nic nie kupie
miali byc Iwony, literowka
to ja tak tylko z ciekawości zapytam - czy Iwona wysłała Anielkowejmamie faktycznie/aktualne zdjęcia sukienki(przed sprzedażą/zakupem)? bo w tamtym wątku widziałam tylko sukienkę na córci :P
sukienka jest brudna i tyle!
wstyd by mi bylo dac ja komus za darmo.
Bardzo dobrze ze zostal poruszony ten temat. Wiadomo bedzie od kogo kupowac a od kogo nie i na co w przyszlosci zwrocic uwage.

A Iwonie radze zastanowic sie nad slownictwem. prosta matka=proste dziecko!!! bo widzac taka mamusie dziecko nic dobrego od malego sie nie uczy.
~lena, chyba mylisz pojęcia?! Jak zresztą mnóstwo ludzi. Poszukaj informacji nt. pojęcia człowiek prosty i prostacki. Może to szczegół ale razi mnie jak ktoś używa tego pojęcia bez zastanowienia.
Dziewczyny, niech to będzie ostatni post, zakończmy ten wątek, bo on już nic nowego nie wniesie.
Dla mnie 60zł to dużo, ale trudno, przynajmniej czegoś mnie to nauczyło.
Napisałam ten wątek jako ostrzeżenie przed zakupami u tej forumki.
Nie podałąm nigdzie danych Pani Iwony, chociaż mogłam.. ale nie mam zamiaru tego robić bo nie jest moim celem nękanie kogokolwiek, nawet jeśli nie jest uczciwy...
Mam nadzieję że ta historia nauczy Panią Iwonę, że nawet w sieci nie do końca jesteśmy anonimowe, więc nie warto być nieuczciwym!
to co Pani Iwona tu wypisuję świadczy tylko o kulturze osobistej tej Pani/ lub jej braku/, po co te wszystkie kłamstwa!?
Nigdy nie podała mi numeru telefonu, ani nie napisałą że mogę oddać rzeczy, wręcz przeciwnie,nie było słowa o pralni, lecz potwierdzenia cyt:że rzeczy są w idealnym stanie założone tylko 4godziny..."
Zdjęcia rzeczy otrzymałam z chrztu dziecka Pani Iwony/ który zapewne był bardzo dawno temu/...

Na tym zakończmy ten wątek.
nie wierze Iwonka nie udziela juz sie :D chyba zapas argumentow i slow na poziomie sie skonczyl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry