Widok

Uwaga na oszustkę!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Niestety dałam sie naciągnąć , myślałam że zakupy na tym forum są bezpieczne, bo wszystkie jesteśmy mamami i wspólnie dzielimy sie z soba naszymi problemami i sprzedajemy taniej rzeczy po naszych dzieciaczkach...
Zakupiłam poprzez forum od ~iwona ubranka do chrztu dla mojej córeczki, a skończył się na tym że w ostatniej chwili biegłam do hurtowni po komplecik do chrztu:
http://forum.trojmiasto.pl/Kupie-komplecik-do-chrztu-dla-dziewczynki-r-62-68-pilne-t157896,1,16.html?hl=chrzest#hl
Pani ~iwona pisała: "...nowa w idealnym stanie, moja
corka miala je ubrane tylko 4 h..."
A tu kilka zdjęć w jakim stanie otrzymałam rzeczy:
http://picasaweb.google.pl/110768098995765305881/SukienkaOdIwona#
Gdy napisałam że odsyłam rzeczy i proszę o zwrot moich 60zł to otrzymałam taka odpowiedź:
"...nawet nie musi sie pani fatygiwac bo zlotowki ode mnie pani nie
dostanie! a na forum moze sobie pani pisac
co chce..."
Czuje sie oszukana, za te 60zł mogłam kupić coś dziecku...ale cóż człowiek mądry po szkodzie, a więc nie polecam zakupów u tej pani.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
alycja -nie bądź śmieszna,gdybym chciała tak zrobić , to z pewnością nie zakładałabym takiego wątku na forum, no proszę Cie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram pomysł odwiedzin u tej oszustki, trzeba jakoś utrzeć jej nosa, bo będzie szerzyć dalej te swoje niecne praktyki!! nosz co za babsko...

czy ona sobie nie zdaje sprawy, że na tym forum i prawdopodobnie na trójmieście już nic nie sprzeda po takiej akcji??

na pocieszenie dodam, że mi udało się kupić ciuszki od jednej forumki, dostałam je pocztą po przedpłacie i były śliczne i w nienaruszonym stanie. to tak abyśmy jeszcze miały wiarę, że są tu też uczciwe osoby.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
alycja - proszę dla Ciebie, niestety nie umiem wkleić zdjęcia na forum, więc wkleiłam przez picassa
http://picasaweb.google.pl/110768098995765305881/SukienkaChrzest02#
może warto podać imię i nazwisko tej Pani, bo jutro zaloguje się np. jako Wera 16 i znów się ktoś nabierze, a pełen nr IP sie nie wyświetla więc po tym nikt jej nie pozna
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
tez dobry pomysł, niech wie ze nie jest juz anonimowa zeby innych nie oszukała
cyt. "czy ona sobie nie zdaje sprawy, że na tym forum i prawdopodobnie na trójmieście już nic nie sprzeda po takiej akcji??"
hmm, no nie wiem przecież nikt nie wymienił jej danych a takich ~iwon może być i pewnie jest wiele. Więc jak jak ją rozpoznać?
Ona sprzedaje tez wozek mutsy wiec po prostu od niej nie kupujcie. Dwa numery IP sie zgadzaja z watkiem o ubranko do chrztu wiec raczej nie ma watpliwosci.
to nie jest pełen nr IP, a ten początek może się powielać u wielu osób które korzystają np. z tego samego dostawcy netu, aby z całą pewnośćcą stwierdzić czy jest to ta sama osoba trzeba znać cały nr IP
kurde po 15 razy trzeba powtarzać, w ten sposób możecie kogoś skrzywdzić,
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale tamta to tez iwona ,,wiec duze prawdopodobieństwo ze to ta sama osoba
to ja Wam na pocieszenie napiszę że uczciwe forumki też tu są i całe szczęście że ja na nie trafiłam :) A należą do nich m.in. Agitka i yecath bo od nich kupowałam "pocztą". Także polecam.
ps no i chyba bezpieczniej kupować od zalogowanych Forumek?
Ech...ja Wam powiem że też się ostatnio nacięłam kupując od forumki...Sukienka podpisana że to rozmiar 12-18 mcy., a naprawdę to wyglada na jakieś 62 :/ i na moje dziecko jest już conajmniej od pół roku za mała. Jak zwróciłam mailowo uwagę że chyba coś nie tak to autorka mi odpisała że jej córka nosiła tą sukienkę jak miała 1,5 roku.
ja tez kupuję od uczciwych forumek---zalogowanych :)
dlaczego od razu stwierdzenie, że niezalogowana forumka to oszustka?! Ja od dłuższego czasu udzielam się na forum, wiele rzeczy sprzedałam po mojej córeczke(w tym też z opcją wysyłki) i nigdy nikt mi nic nie zarzucił(ubranka w bdb stanie, wyprane)... a nie logowałam się, bo jakoś nigdy nie miałam takiej potrzeby..Także nie generalizujmy...
ależ ja nie napisałam że niezalogowana forumka to oszustka tylko napisalam ze od takiej jest chyba bezpieczniej...
w sensie ze od zalogowanej :)
Anielkowa mamo - ślicznie wyglądała Twoja córcia :)
Alycja, to ewidentnie widać, że sukienka leżała gdzieś i zżółkła. Nie rozumiem jak można dla 50zł coś takiego zrobić.

Oglądam 3 raz zdjęcia i jestem w szoku, bo nie wiem jak można coś takiego komuś sprzedać, i jak trzeba to przechowywać, żeby doprowadzić do takiego stanu.

Ja mam futerko dla dziewczynki na komunię, które miałam na sobie, czyli ponad 20ścia lat temu ;) i do dziś jest w stanie idealnym ;)
Kasiu ja znam tą historie z drugiej strony medalu i dlatego dociekalam o zdjęcia. Już nie będe się wypowiadała w tym wątku, ja sprzedaje takie rzeczy jakie kupiła bym dla swojej córci - i mysle że jesteś tego dowodem :) pozdrawiam
Alycja, od Ciebie to wiesz, że w ciemno kupię :)
Nie wiem o co chodzi w takim razie, ale jeśli P. Iwona wysłała kieckę w stanie innym niż na zdjeciu to może niech się tu wypowie, bo wszystkie wieszamy na niej "psy" a może dziewczyna Bogu ducha winna, choć po co anielkowamama robiła by taką drakę, gdyby sama tą sukienkę załatwiła, choć tak jak napisałam wyżej, dla mnie to wygląda jak zżółkła od leżenia, choć może się mylę

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry