Widok

Vichy Dercos Aminexil Pro - czy to działa na wypadanie włosów po porodzie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Po porodzie straciłam 2/3 włosów. Wypadają garściami od pół roku.
Biorę witaminy, jestem pod kontrolą endokrynologa.
Jak tak dalej pójdzie, to będę łysa.

Ostatnio polecono mi ampułki VICHY DERCOS AMINEXIL PRO.
Czy któraś z Was tego używała i czy to działa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A szampon vichy na wypadające włosy stosowałaś?

Mi też tak włosy wypadały po porodzie. czesałam się i płakałam. koleżanka poleciła mi vichy dercos na wypadające włosy (czerwony chyba). i po jednej butelce miałam spokój. nie wiem czy to placebo czy co ale zadziałało:) teraz mam lepsze włosy niż przed ciążą.
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja próbowałam i nie działały. Próbowałam ziół, witamin, różnych wzmacniaczy i nic. Dopiero pomogły tabletki inneov. Przestały tak drastycznie wypadać i szybko zaczęły rosnąć nowe. Polecam
image

www.facebook.com/MauaFotografia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tu placisz tylko za firme a tak naprawde to wogole nie dzialaja, kup sobie seboradin spray do piskania na skore glowy i do tego tabletki bellissa jesli nie karmisz, badz ampułki i szampon z placenty. Naprawde warto, mialam ten sam problem
image
image
Ciekawa ta Palcenta.
Ja kupiłam już sobie szampon Dermena - ma bardzo dobre opinie. Teraz w ciąży praktycznie wcale mi włosy nie wypadają, genarlnie mam włosy dość grube, ale boje się co będzie po porodzie:/
image
na mnie bardzo pozytywnie działa szampon z białego łubinu Yves Roches - polecam :)
Ale próbowałaś tego produktu, czy po prostu uważasz, że nie działa...? Moim zdaniem seboradin nie jest w połowie tak skuteczny, jak Aminexil PRO, chociaż powody wypadania włosów są różne i najlepiej stosować tabletki plus produkty działające miejscowo. Mi Aminexil PRO zawsze pomaga, gdy mam problem z wypadającymi włosami.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry