Widok

Volkswagen Crafter

VW Crafter. Najpotężniejszy.Przestronne wnętrze, komfortowe i ergonomiczne elementy wyposażenia, bogaty pakiet systemów bezpieczeństwa najnowszej generacji, szeroka gama nowych silników TDI® dysponujących optymalną mocą w pełnym zakresie obrotów – tak prezentuje się VW Crafter. Samochód, który bezpiecznie dotrze do celu z każdym ładunkiem.Najnowszy VW Crafter dostępny jest w 5 ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kup se matiza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moze nie bierze tylko gubi ,silnik suchy? nie ? no to ma wyciek oleju a nie spalanie

Głup ijesteś

zbyszek !! mam craftera 4 lata !! odpłużam i solę ! zabieram 2 tony soli pług 3 metrowy i co ? a no to ze mam 140 tysięcy kilosów i nie bierze grama oleju ! nie tłucze i nie spala więcej niż 11 litrów dbam jak mogę ale praca tego samochodu jest bardzo cięzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzka a pomimo to bardzo go chwalę nigdy nie zawiódł a mam automatyczną skrzynię ! więcej takich samochodów i mniej polskich rajdowców goniących i trzymajacych pedał gazu do podłogi i narzekających ze pali 20 litrów ! vw crafter to samochód wygodny ! cichy i ergonomiczny a nie te mercedesy co klepią i dumią ! pozdrawiam

max

kupujcie wszystkie samochody dostawcze oprocz vw craftera gnija okropny złom
Witam tez mam craftera i to co tu czytam to jakas porazka jakby nie o crafterze pisali moj ma 240000 i zadnych z tych rzeczy nie słyszałem ani nie widziałem ,auto pali jezdzi nic nie swieci na desce hamulce działaja normalnie. Skrzynia tez zero problemów z turbo czy wtryskami , otatnio wymieniłem komplet szpzęgła ale to chyba normalne przy tym przebiegu , woże samochody wiec lekko aż tak nie ma ..... ale mam pytanie z innej beczki jakie masz obroty silnika prz 120 km/h ?

Auto ok.

Ludziska . Kupujecie auta z małą mocą ,bo chcecie zaoszczędzić nie wiem na czym.
A wiadomo że, 2500kg. Trzeba mocy żeby rozbujać. Jeżdżę firmowym crafterem i robię 37tys. W roku. Cykl mieszany i spokojnie mogę powiedzieć że spalanie ok.11l. 120 na trasie. Jeśli cisnę pedał to swoje wypije, ale jeśli jeżdżę przepisowo to 10l miesięcznie oszczędności mam. Oleju nie dolewam bo norma.
Podsumowując auto przyzwoite, jeździłem gorszymi. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vw crafter

Witam prosze o pomoc w sprawie vw crafter czyli szajs wagen niestety zanim poczytalem na temat tego badziewia zakupilem z mysla ze nareszcie bende jezdzil jak czlowiek a tu zonk nie mam sil opisywac wszystkie usterki jakie wyszly po pol roku przebieg 148 tys Bardzo prosze o pana nr telefonu.Pozdrawiam Grzegorz dolnoslaskie 0048607739989
Witam, od jakich obrotow ciągnie wam turbina??

crafter

kupiłe w salonie złoma 2009 którego nie mogę inaczej nazwać po zakupie pszestał prawie pól roku w serwisie nic nie zrobili oddali mi po skończeniu gwaranci nie będe wymieniał co wymieniałem bo mi strony braknie pszejechane 154 tyś woził tylko po tszysta kilo uważam kupa szjsowskiego rzelastwa

proponuję trochę pojęcia o eksploatacji TDI, może jakaś encyklopedia albo książka serwisowa do poczytania.
Kupiłem używanego Craftera 2.0tdi 136KM. przebieg 174tys. z Francji. przy około 210tys. wtryski podlewały(od nowości miały prawo) spalanie u mnie 9-11 l. (oszczędna jazda) wymiana oleju co 10tys. , jestem zadowolony duze komfortowe auto, wał również mam do zrobienia i ostatnio coś z elektroniką sie dzieje esp mi sie zapala oraz poduszka powietrzna, pozatym bardzo dobre i praktyczne auto
Wlasnie sie przekonalem wojek z rodziny ma takie cos i przestan takie bajki pisac ze crafter taki fajny to jest porażka co chwile sie cos psuje glownie wozi stytopian a i tak siada tam most wal podpora turbo po prostu wszystko sie psuje a przebieg 175000 , a ja mam ducato 2.2 jtd i ten ctafter nawet mu do pięt nie dorasta z niczym woze czasami po 2 tony i nawet nie jeknie jedyne co mi sie zapsulo to turbina jak na 200000 to miala prawo.

crafter

Witam,posiadam craftera z 2007roku,ory.163PS aktualnie 204PS.Auto pali od 10 do 14 litrów,często przeładowane ok.1t.Samochód pali najmniej z przyczepą bo jadę 90km/h.Prędkość max 182km/h.Przebieg aktualnie 273tyś ale nie wiem czy prawdziwy.Żarówki wymieniłem na LEDy i skończył się problem z ich przepalaniem.Olej zmieniam co 20tyś bez dolewania między wymianami-crafter kolegi potrzebuje ponad 1l/1000km.Ja jestem z auta zadowolony,duża kabina,wygląd,osiągi jak w osobówce(po optymalizacji),ładowność auto 2500kg i pare razy było 3200na aucie.Nie jest ideałem ale nie zamieniłbym go na inne.Dziękuję i życzę szczęścia do aut.

Pompa podciśnienia jest od lt więc to napewno nie sprawia problemów

w polsce normalka rodzi się i narzeka na wszystko,no bo jak się przesiadło z żuka na craftera czy sprintera to wiadoma żecz.

2016-10-04 20:26:08
Witam. Miałem taki sam problem. Olej znikał 1 litr na 1100-1600km. Usunąłem DPF wgrałem nowy soft dalej było bez zmiany , ale po wymianie na nową sondę lambdę problem znikł. Teraz robię 15 tyś km bez dolewki
Sonde kupilem z servisu czy tansza z allegro itp?Ja mam z 2008 i jak go kupilem dolalem 3 L!!!Jezdze tylko po miescie,na razie zrobilem 400km i widze ze deczko ubylo,ale zobacze az zejdzie z miarki,kontorluje po 3-4 dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nareszcie madre słowa !!! pozdrawiam !!!

spalanie

25 litrów to spala zestaw ważąc 3o kilka ton chłopie

tak więc masz czarno na białym że sprzedający sfałszował przebieg za co jest paragraf,

Beka

Posiadam Craftera dwa lata , wczesniej miałem Transita hm myślę że nie ma czego porównywać pod względem wizualnym , funkcyjnym i wygody .
Mimo wszystkich opini na temat Craftera moja jest całkiem inna nie miałem z samochodem jeszcze źadnych problemów ( auto z 2008 r 300 tys. Przebiegu ) .
Nie zamieniłbym na żaden inny pali ok 12 no ale Pany spojrzcie ile macie ładunku na sb jak wan waźy 4 tony to nie będzie palił 5 litrów .
Pozdrawiam .