Widok

WĄTEK BEZ ZGRYZOTY-NAPISZ JEŻELI POTRAFISZ COŚ MIŁEGO:)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Życze wszystkim którzy zajrzą miłego dnia i pełno usmiechu zwłąszcza w serduszkach. Jeżeli wam smutno i żle to wspomnijcie sobie najmilszą chwilę w życiu.
Ja np. zatęsknialm za smakiem gumy donald z dzieciństwa:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ogórek ,ogórek, ogórek zielony ma garniturek:)
ja z dziecinstwo pamietam piosenke ''Gdy stumyk płynie z wolna'' lallalalalalal jejki pamietam jak z kolezankami siedziałysmy i spiewałysmy sobie ,albo ''Biały mis'' i jak przezywałysmy
i bieganie po drzewach i kupowanie bezy ,była najtanszym ciastkiem
Witam! Super watek!!! Ja jestem dzis w wysmienitym humorze, swieci dzis cala masa sloneczka i chce sie zyc. Moja Matula kochana przyslala mi wczoraj pake z okazji dnia dziecka (oczywiscie wszystko dla mojej corci, nic dla mnie ;-)) i straszliwie mnie tym rozczulila...

La la la la la la la la la ...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
dzisiaj ja podrzucam i dodaje takie coś:
http://dzieci.pl/chgid,12325662,page,2,title,Podworkowy-jezyk-pokolenia-80,fototemat_dzieci.html
"Życia nie oszukasz"
oj, potrzebny mi dzisiaj ten wątek.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Wspanialy watek! Ile wspomnien przywolalyscie... A tak w ogole,to chcialam Wam napisac cos milego :D Super jestescie po prostu-tak sie ciesze,ze znalazlam to forum! Nie wiem,co bym zrobila,gdybym tu codziennie nie zagladala. Milego wieczoru,mimo takiej pogody, a jutro jeszcze lepszego dnia, bo to w koncu swieto naszych dzieciakow-moj rok temu byl jeszcze w brzuchu,a teraz... ledwo za nim nadazam-na czworaka oczywiscie ;D
hoopek w pochmurny dzionek:)
Hehehe Karolinka! Ja robilam zupełnie to samo co ty. Mogę tylko dodać jak chodziłam "na pachtę" wyjadać owoce, truskawki i czereśnie z cudzych działek ogrodniczych (mieszkałam wtedy w ich pobliżu)
podbijam, bo super wątek :)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
przefantastyczny wątek! większość z nas ma podobne wspomnienia :)

ja pamiętam jak moja mama jeździła do Turcji po ciuchy na handel - byłam wtedy w podstawówce, a potem pod osiedlowym samem sprzedawaliśmy tureckie swetry i dzinsy, i zawsze jak wracała to chodziliśmy do Pewexu na zakupy i zbierałam puszki!!! miałam całkiem fajną kolekcję na szafie, potem zbieraliśmy także papierki po zagranicznych cukierkach, batonikach i innych słodyczach i bawiliśmy się w sklep, ja osobiście nia miałam lalki Barbie, dostała ją moja siostra i pamiętam, że zaraz pierwszego dnia na dworzu zgubiła jej oryginalną sukienkę :)

pamiętam mleko i śmietaną w szklanych butelkach i mleko też w woreczkach, też robiłam "sekrety" ze szkiełek i kwiatów i często chodziliśmy na łąkę, zbieraliśmy wszystkie nasze garnuszki, naczynia zabawkowe itp. i bawiliśmy się w knajpę gotując z traw i kamyczków wymyślne potrawy :) a i jeszcze z wczesnego dzieciństwa pamiętam robienie domków dla lalek z kartnowego pudełka po butach, wycinało się okna, wieszało firanki, a mebelki były z pudełek po zapałkach, ach powiem wam że czasem mam ochotę zrobić taki domek :)
ja te kuleczki potem z włosów do roweru przyczepiałam do szprych :)
były też takie jakby kuleczki przypinane na włosy...pamięta ktoś?:)
różne kolorey i przeważnie na warkocza mama przypinałą.
Ptyś i kaskada miały najdroższe butelki i po sprzedaniu i miało się na loda|:)
:) o tak te miałam to na głowie :)
Kasiu, dzięki Tobie i wynalezionemu przez Ciebie artykule przypomniała mi się fryzura al'a palma - o kurczę! mama mnie i siostrę zawsze w to czesała hihi miałyśmy na włosach rządek kolorowych gumek do włosów ;)))
Miłego dnia!! :)
... i dużo uśmiechu na dzisiaj! :)
http://dzieci.pl/chgid,11889433,title,Pokolenie-80-to-byly-czasy,fototemat_dzieci.html?smgputicaid=69878

na wp dzis o tym piszą :)
coca cola w szklanych butelkach :)

i oranżada :)
ja troszke inaczej :)
pamietam smak coca-coli z czasow komuny, jak ktos czasem z raichu przywozl. pewnie taki sam jak dzis ale tamten jakis taki smaczniejszy :) ps. nie myslcie czasem, ze za komuna tesknie :)
Moja psiapsiółka ostatnio wspominała napój Pysio w szklanych butlach na wymianę:)
k. czas chyba na drugi watek:)ten coś długi:)
Taaa vibovit .... super sparawa, gumu Donald nie zapomne i duzo bym dała by ja znow mniec,a tez wspominam czerwona orenzade w bytelce szklanej :) mmmm pysznosci :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry