Widok

...:::WATEK DLA ZAPRACOWANYCH 352:::...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM SIE WIECZORNIE

i otwieram nowy watek .
niestety chyba bede musiala pozegnac sie z wami, bo nie bede miala czasu w pracy siedziec, bo zmieniono\nam siec internetowa na tylko wewnetrzna w pracy, wiec nie bede zagladac w ciagu dnia w ogole.

ale wieczorkiem jak najbardziej, a 30 brzuszki wykonane...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
paranoja z tymi kredytami... człowiek odważył się i wziął duży kredyt, by móc mieć własny kąt i spłaca go sumiennie, a i tak nie może spać spokojnie...

3,5h do końca

o kurcze na weselniku pojawił się wątek Dziewczyny, że bank prosi o pilny kontakt w związku ze spadkiem wartości nieruchomości - więc jednak moje obawy nie były takie z nieba :/

na szczęście nasze mieszkanie na razie nie jest warte mniej niż w chwili brania kredytu... ale moja zdolność kredytowa się zmniejszyła na pewno, szczególnie biorąc pod uwagę nowe wymagania... no nic, mam nadzieję, że dopóki płacę terminowo, nie zainteresują się tym...
Fajno, spróbuję dziś. Ruszam po składniki do sklepu!
Dziękuję Ci bardzo. :-)
Słodkiego popołudnia Wam życzę!
Prosze bardzo
2 jajka + 1/3 szkl. cukru + 2łyżeczki cukru waniliowego utrzeć, do tego 4 łyzki gęstej śmietany, troszke mleka i do tego pół kilko mąki + 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia, ugniatamy to wszystko razem i wtedy ewentualnie jak za rzadkie to dodajemy mąki, a jak za geste to troche mleka, nie moze się kleić za bardzo, ja to wszytsko robie na wyczucie, bo przepis jest babciny i babcia tez mi podała mniej więcej ilości :), potem to rozwałkowujemy cieniutko i tniemy na paski, a potem na kwadraciki, w połowie kwadraciku robimy naciecie i wywijamy kształtujac chruscika, cieżko to opisać, łatwiej pokazać :) jeden róg kwadracika do srodka i drugi róg do srodka i jest uformowany chruscik, smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu- ja zawsze roztapiam 2 kostki smalcu w średnim garnku i do tego troche oleju dolewam, no i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz te chrusty, smażymy z każdej strony chwile ok. 1min tak do zarumienienia, wychodza naprawde pyszne i nie jest to takie skomplikowane jak może sie wydawać :)
połowa

cześć ja jeszcze przed jedzeniem pączków bo nie wychodziłam z domu jeszcze. mam piekarnię z pysznymi wypiekami za rogiem, więc u nich kupie, jak w zeszłym roku :)
na razie jem zdrowo - jogurcik do kafki ;)

Stokrotka powiem Ci, że myślałam o Tobie już od 2-3 dni, że Cię nie ma, ale bałam się pytać na forum. cieszę się, że jesteś już w domku i że z Maleństwem wszystko ok. trzymaj się ciepło i wypoczywaj! :*
Cześć pracusie:)
Mam pytanie a propos chruścików.
Niezapominajka,
mogłabyś wrzucić przepis? Nigdy nie robiłam, może dzisiaj mi się uda. :-) Te sklepowe to jednak nie to samo...
Ja jem chruściki raz w roku, najcześciej w tłusty czwartek albo w jakiś weekend karnawału :)
Po tym dzisiejszym pączku jakoś mnie mdli, czas więc na bułkę z serem:))
Stokrota teraz dużo odpoczywaj.

Coś kuleje nam wątek, rozumiem że wszystkie jesteśmy ciężkie od pączków.
a ja nie lubię chruścików :)

Ja jednego,a drugi czeka w kolejce ;). Chętnie jednak zamieniłabym go na chruściki :))
ja już 3 paczki zjadłam... =/

Cześć dziewczyny :)
Stokrotka uważaj na siebie i maleństwo, dobrze, że wszytsko juz ok, ale stosuj sie do zaleceń lekarza i dużo odpoczywaj :*
Moja niunia dalej kiepsko sie czuje, całą noc nie spała, ciagle łaziła z miejsca na miejsce i dyszała, te zastrzyki aborcyjne będą działać jeszcze jakieś 2 dni, jest osowiała, cała sie trzęsie i widać, że ją boli mocno, ale dziś weterynarz rano oprócz antybiotyku podał jej jeszcze przeciwbólowe, biedaczka tak musi sie nacierpieć.
Ja już po kawce z rana i jednym pączku z nadzieniem różanym, był pyszny :), teraz zabieram sie za robienie chruścików.
3h przepracowane :)
2h za nami

Zakochana mi też jakoś pączek nie smakował, strasznie tłusty i gliniasty, został mi jeszcze jeden ale to na później,bo teraz to z chęcią bym coś ostrego zjadła ;)
Stokrotka przesyłam pozdrowienia i buziaki dla Ciebie i maleństwa :*. Odpoczywaj do woli :)
Kurcze, Stokrotka! Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Najważniejsze, że wszystko jest ok, ale uważaj na siebie za dwoje :) Dużo zdrówka życzę!

cześc dziewczyny, witam po długiej nieobecności.W sobote 14 lutego trafiłam do szpitala z krwawieniem, dopiero wczoraj wyszłam. Z maluszkiem wszystko oki ale zalecenie to leżenie w wyrku.Przeforsowałam sie ze sprzątaniem sobotnim i stąd to krwawienie. Słuchajcie strasznie sie przestraszyłam,ale skończyło sie dobrze, leżałam w Redłowie i nigdy więcej hihih. Pozdrawiam was i wracam do wyrka buzka
\cześć!:)

ja już po 2 pączkach, ale znwu jestemrozcarowana, specjalnie \meza zbudziłąm rano i przed pracą pojechaliśmy do wrzeszcza na paczki, sa takie cieple kolo tunelu skm, aleporazka, nie dobre są !! takie gliniaste, zreszta jak co roku idą na masówkę !! bleee, a taką miałąm ochot na dobre pączusie dziś:)

hmm, do roboty trezba sie zabierać:( ehhh

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry