Widok

...:::WATEK DLA ZAPRACOWANYCH 352:::...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM SIE WIECZORNIE

i otwieram nowy watek .
niestety chyba bede musiala pozegnac sie z wami, bo nie bede miala czasu w pracy siedziec, bo zmieniono\nam siec internetowa na tylko wewnetrzna w pracy, wiec nie bede zagladac w ciagu dnia w ogole.

ale wieczorkiem jak najbardziej, a 30 brzuszki wykonane...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest zupełnie zrozumiałe. Kochamy te nasze sierściuszki po prostu.
Nie za za co Kropusia :)

Mój psiak juz lepiej, oczko mu się goi, tylko jeszcze ropieje i jest zapuchnięte. Dostaje dwa razy dziennie antybiotyk, maść no i przemywamy oko. Zadowolony nie jest z tego faktu,ale najważniejsze żeby go wyleczyć, a jutro na kontrole do weterynarza. Ponieważ jest u babci więc jeżdże do niego po pracy i wieczorkiem,szczęśliwy jest bardzo bo mu zawsze jakieś psie łakocie przywoże:)
Ja, tak jak Niezapominajka mogłabym o moim psiaku pisać i pisać:)

1 pączek zjedzony :)
Dziękuję Kasiu

Jak Wasze psiaczki dziewczyny?
cześć!

ja już 1 pączuszka na dzień dobry wciągnęłam :) pyyyycha :) kupiłam 6, ale mam nadzieję, że wszystkich nie zjem :)

Kropusia poniżej lista, ja osobiście korzystałam z serwisu na ul. Hallera, bo mam najbliżej :)

Gdańsk 80-360, ul. Krzywoustego 25, tel.(0-58) 762 00 26
Gdańsk 80-416, ul. Hallera 169/9, tel. (0-58) 5201325, 341 05 13
Gdańsk 80-463, ul, Zaułek Św. Bartłomieja 1, tel. (0-58) 346 39 48
Gdańsk 80-462, ul. J. Pawła II 5/1, tel. (0-58) 346 70 80

Najlepiej zadzwonić i sprawdzić czy aktualne :)

Cześć :)

Niezapominajka, z twoim psiakiem będzie dobrze, zobaczysz :),trzeba tylko te nasze zwierzaki podkurować :)

Ja kupiłam dwa pączki, leżą teraz na talerzyku i mnie kuszą ;)
Witam w tłusty czwartek

Dziewczyny wiecie może gdzie jest serwis Philipsa?
cześć Koleżanki, teraz już Was pewnie nie ma :)

miałam dziś ciężki dzień, bo byłam na trzygodzinnym tłumaczeniu ustnym, to jest jednak cholernie ciężka praca...
potem jeszcze zajęcia, ale za to wieczorem poszliśmy z Lubym na zaległa kolacje na półrocznicę do Manekina - pyszne mają te naleśniki i ceny przystępne :)

a teraz się naoglądałam tvn cnbc biznes i się nakręcam, że bank mi zrobi ponowne badanie zdolności, potem sprawdzi wartość mieszkania i na koniec każe mi spłacic całość albo sprzeda mieszkanko ;)
wiem, że przesadzam, bo choć sama teraz mniej zarabiam niż wtedy co brałam kredyt - trochę mniej pracuje (poza tym mam lepszą księgową, hihihi) jak już mamy wspólną kasę mogę sobie na to pozwolić - no ale za to jestesmy w dwójkę jakby co...
poza tym mieszkanie na razie nie straciło na wartości. kupowałam je już jak było drogo, ale jeszscze nie było strasznie drogo ;)
ale i tak zaczyna mnie stresować trochę to co się dzieje...

Caes i dobrze, że nie jedziecie, Teściowa powinna zrozumieć też argument pogodowy - chyba zależy jej na Waszym bezpieczeństwie... mam nadzieję, że w marcu Wam się uda.

Niezapominajka, trzymam kciuki za pieska, bedzie dobrze!

aha, my też prawie nie oglądamy tv, włączamy o 22ej na szkło kontaktowe i potem czasem przełączamy na vh1, czasem na biznes, czasem zostaje tvn24, a najczęściej wyłączamy ;)

aaa Niezapominajka nie ma za co przepraszać :) rozumiem te odczucia, a jakby co zapraszam na korki ;)
No jutro mam zamiar zabrać się za naukę niemieckiego a raczej spróbowac cokolwiek zrozumieć, bo mamy egzamin w niedziele, jestem załamana, bo po 1,5 semestru niemieckiego potrafie powiedzieć tylko jak sie nazywam, po prostu nie byłam, nie jestem i nigdy nie bede w stanie nauczyć się tego języka! no i po tym co napisałam czuje się w obowiązku złożyć przeprosiny Jadwisi :), w sumie może jakbyś Ty była moja nauczycielka to miałabym inne podejście do tego :)
Dziewczyny, co sie tu u mnie w Gdyni dzieje za oknem, normalne szaleństwo zimy, wszytsko jest wokół białe, nawet powietrze :), u Was pewnie w Gdańsku podobnie
Ona wie, a Ty jej pomagasz jak możesz, nie robisz krzywdy, zwierzę to czuje, jestem pewna. I jest Ci za to wdzięczna :) Trzymam kciuki by wszystko było szybciutko dobrze!

Przyda się taki urlopik, odpoczniesz trochę :) My w ogóle nie oglądamy TV :) Dosłownie raz na jakiś czas włączamy telewizor, by obejrzeć np. mecz :) Wolimy oglądać filmy na komputerze, bo w telewizji poza głupimi programami typu jakieś dziwaczne show nic nie ma :)

No mam nadzieje, że ona to wie, najważniejsze, że ropa wycieka i to w dość sporych ilościach, może uda się oczyscić tą macice i będziemy sie soba cieszyć chociaż jeszcze kilka miesięcy. Chciałabym, żeby to jej cierpienie nie poszło na marne, wtedy nie miałabym takiego poczucia winy, że robie jej krzywdę :(
A ja mam jutro urlop, rano jedziemy do weterynarza po 8 na kolejny zastrzyk z antybiotykiem, a potem o 10 ma przyjść Pan z telewizji kablowej założyć jakiś dekoder, bo podpisałam nową umowę, bo na stara promocja sie skończyła, i teraz bede płaciła 10zł mniej i dodatkowo oprócz tego co miałam do tej pory (kablówka +internet) dołożą mi 16 nowych programów :), eh tylko co z tego jak ja i tak za wiele czasu nie mam na oglądanie telewizji. No a ja musze byc w domu, bo umowa na mnie i musze podpisać wszystko.
Pozatym mam juz babciny przepis i chce jutro zabrac się za robienie chruścików :)
Niezapominajka, ona doskonale wie, że robisz to, co dla niej dobre, zwierzęta są mądre :)

Na pewno zrobię sobie wolne z nadzieją, ze w marcu też dostanę wolne na ewentualny wyjazd ;) Przyda się odpocząć, spędzimy trochę czasu razem. Ja co prawda nie muszę nic robić nie będąc w pracy, ale zawsze mam jakieś głupie wyrzuty sumienia, że zamiast pracować jak człowiek to siedzę i się obijam niepotrzebnie w domu :) A mój Paweł absolutnie nie ma z tym problemu :)

Jutro pączek na śniadanie, obiad i kolację! :)

Oj przedemną chyba nieprzespana noc, na moją psinke zaczął działać ten zastrzyk i sie kiepsko czuje, co chwile chce wychodzić na dwór, ma podwyższona temeperature i się trzęsie bidulka, pewnie ją te skurcze bola i nie wie co sie dzieje, tak mi jej żal, mam nadzieje, że ona rozumie, że to co robie to tylko dla jej dobra :(
Chyba, że masz jak mój M. on nigdy nie mógł siedzieć na urlopie bez celu, ja np. czasem brałam sobie dzień urlopu tak po prostu, żeby dłużej poleżeć w łóżku i nic nie robić cały dzień tylko siedzieć w domu i odpoczywać, a mój M. nigdy tak nie potrafił, urlop wtedy jak cos jest do załatwienia, albo jakiś wyjazd.
Ja zaraz zadzwonie do babci po przepis na chruściki, bo mam straszna ochote i chyba jutro zrobie :) Wogóle ciesze sie na ten jutrzejszy tłusty czwartek, mozna zajadać się pączkami bez wyrzutów sumienia :P, święto to święto trzeba i już :)
Caes jesli wiesz, że w razie czego w marcu znów dostaniesz urlop to posiedz w domu w piatek i poniedziałek, wolnego nigdy za wiele, przedłużony wekend się przyda Wam napewno :)
Biedne te Wasze zwierzaczki :(

Nie jedziemy - już postanowione. Żałuję w sumie, bo się nastawiłam, że wyrwę się na chwilę do prawdziwej Europy ;) Ale Paweł się boi ruszać w drogę w taką pogodę i ja to rozumiem. Do tego się chyba jeszcze pochorował, bo źle się czuje. Teściowa zrozumiała ;) Ale tylko dlatego, że powiedział jej o tym drugim zdarzeniu - o choróbsku, resztę przemilczał ;) Szkoda teściom, bo się naszykowali na nasz wyjazd, a tu nici :( Może w marcu się uda... O ile pogoda i finanse dopiszą. Znowu trzeba będzie brać urlop - mój szef się na pewno ucieszy... ;) Wzięłam wolny piątek i poniedziałek na ten wyjazd i co teraz? Iść do pracy, czy posiedzieć w domu? Hmm...

Na prośbę Pawła robię pomidorową. Znowu =/ Miłego wieczoru :)

Cześć :)
Ja właśnie weszłam do domu, mój M. się ze mnie śmieje, że jak tylko wchodze to zaraz biegam do kompa, żeby sie z Wami przywitać. Kurcze to niesamowite jak człowiek może się uzależnic od takiego forum i zżyc z osobami, których osobiscie nie zna i kontaktuje sie tylko drogą elektroniczną. Dobra ale dosyć sentymentów :)
Kasiu z pieskiem napewno będzie wszystko dobrze, ja nawet nie wiesz jak bardzo akurat teraz Ciebie rozumeim, bo jestem w podobnej sytuacji (a moja niunia ma też 12 lat). Mój piesek dostał dziś drugi zastrzyk aborcyjny (stosowany do aborcji u zwierząt, ale też pomocny przy leczeniu ropomacicza ze względu na swoje działanie: powoduje silne skurcze macicy i wyrzuca z niej wszytsko co jest w środku, w naszym wypadku powinienien wyrzucić całą rope). Lek cholernie drogi 1ml=16zł, a nasz piesek jednorazowo musi dostać 8ml, w sumie od poniedziałku 2 zastrzyki aborcyjne, badanie usg, ekg, pobranie krwi i antybiotyki wyszły nas 400zł, no ale w takich chwilach pieniądze nie graja roli, na szczęście rodzice nam troche dołożyli do kosztów leczenia pieska, bo wiadomo nie jesteśmy w dobrej sytuacji finansowej. Najważniejsze jest to, żeby ten lek jej pomógł, bo 100% pewności nie ma czy on oczyści całkowicie macice, ale jak zwykle jesteśmy dobrej myśli. No to się Wam nagadałam, ale o mojej ukochanej księżniczce moge pisać monologi kilkustronne :)
Caes w sumie z tym wyjazdem troche szkoda, Pan Młody wróciłby całkowicie ubrany na ślub...no a Ty kurcze jeśli nie pojedziecie nie przekonasz się jaką cudowna niespodzianke przyszykowała dla Ciebie teściowa :). Ale w taką pogode to mi chyba by też nie chciało się wyruszać w podróż.
Dobra idę szykować obiadek :), odezwe sie napewno później, moze Ktos będzie dzisiaj, bo wczoraj popołudniu i wieczorem była tu pustka
cześć Kasiu, papa!

Ja już się żegnam - cześć Caes. :))
Pędzę do mojego psiaka zaaplikować mu leki i wyjść z nim na spacer.
Do jutra!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry