Widok

...:::WATEK DLA ZAPRACOWANYCH 352:::...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM SIE WIECZORNIE

i otwieram nowy watek .
niestety chyba bede musiala pozegnac sie z wami, bo nie bede miala czasu w pracy siedziec, bo zmieniono\nam siec internetowa na tylko wewnetrzna w pracy, wiec nie bede zagladac w ciagu dnia w ogole.

ale wieczorkiem jak najbardziej, a 30 brzuszki wykonane...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest zupełnie zrozumiałe. Kochamy te nasze sierściuszki po prostu.
Nie za za co Kropusia :)

Mój psiak juz lepiej, oczko mu się goi, tylko jeszcze ropieje i jest zapuchnięte. Dostaje dwa razy dziennie antybiotyk, maść no i przemywamy oko. Zadowolony nie jest z tego faktu,ale najważniejsze żeby go wyleczyć, a jutro na kontrole do weterynarza. Ponieważ jest u babci więc jeżdże do niego po pracy i wieczorkiem,szczęśliwy jest bardzo bo mu zawsze jakieś psie łakocie przywoże:)
Ja, tak jak Niezapominajka mogłabym o moim psiaku pisać i pisać:)

1 pączek zjedzony :)
Dziękuję Kasiu

Jak Wasze psiaczki dziewczyny?
cześć!

ja już 1 pączuszka na dzień dobry wciągnęłam :) pyyyycha :) kupiłam 6, ale mam nadzieję, że wszystkich nie zjem :)

Kropusia poniżej lista, ja osobiście korzystałam z serwisu na ul. Hallera, bo mam najbliżej :)

Gdańsk 80-360, ul. Krzywoustego 25, tel.(0-58) 762 00 26
Gdańsk 80-416, ul. Hallera 169/9, tel. (0-58) 5201325, 341 05 13
Gdańsk 80-463, ul, Zaułek Św. Bartłomieja 1, tel. (0-58) 346 39 48
Gdańsk 80-462, ul. J. Pawła II 5/1, tel. (0-58) 346 70 80

Najlepiej zadzwonić i sprawdzić czy aktualne :)

Cześć :)

Niezapominajka, z twoim psiakiem będzie dobrze, zobaczysz :),trzeba tylko te nasze zwierzaki podkurować :)

Ja kupiłam dwa pączki, leżą teraz na talerzyku i mnie kuszą ;)
Witam w tłusty czwartek

Dziewczyny wiecie może gdzie jest serwis Philipsa?
cześć Koleżanki, teraz już Was pewnie nie ma :)

miałam dziś ciężki dzień, bo byłam na trzygodzinnym tłumaczeniu ustnym, to jest jednak cholernie ciężka praca...
potem jeszcze zajęcia, ale za to wieczorem poszliśmy z Lubym na zaległa kolacje na półrocznicę do Manekina - pyszne mają te naleśniki i ceny przystępne :)

a teraz się naoglądałam tvn cnbc biznes i się nakręcam, że bank mi zrobi ponowne badanie zdolności, potem sprawdzi wartość mieszkania i na koniec każe mi spłacic całość albo sprzeda mieszkanko ;)
wiem, że przesadzam, bo choć sama teraz mniej zarabiam niż wtedy co brałam kredyt - trochę mniej pracuje (poza tym mam lepszą księgową, hihihi) jak już mamy wspólną kasę mogę sobie na to pozwolić - no ale za to jestesmy w dwójkę jakby co...
poza tym mieszkanie na razie nie straciło na wartości. kupowałam je już jak było drogo, ale jeszscze nie było strasznie drogo ;)
ale i tak zaczyna mnie stresować trochę to co się dzieje...

Caes i dobrze, że nie jedziecie, Teściowa powinna zrozumieć też argument pogodowy - chyba zależy jej na Waszym bezpieczeństwie... mam nadzieję, że w marcu Wam się uda.

Niezapominajka, trzymam kciuki za pieska, bedzie dobrze!

aha, my też prawie nie oglądamy tv, włączamy o 22ej na szkło kontaktowe i potem czasem przełączamy na vh1, czasem na biznes, czasem zostaje tvn24, a najczęściej wyłączamy ;)

aaa Niezapominajka nie ma za co przepraszać :) rozumiem te odczucia, a jakby co zapraszam na korki ;)
No jutro mam zamiar zabrać się za naukę niemieckiego a raczej spróbowac cokolwiek zrozumieć, bo mamy egzamin w niedziele, jestem załamana, bo po 1,5 semestru niemieckiego potrafie powiedzieć tylko jak sie nazywam, po prostu nie byłam, nie jestem i nigdy nie bede w stanie nauczyć się tego języka! no i po tym co napisałam czuje się w obowiązku złożyć przeprosiny Jadwisi :), w sumie może jakbyś Ty była moja nauczycielka to miałabym inne podejście do tego :)
Dziewczyny, co sie tu u mnie w Gdyni dzieje za oknem, normalne szaleństwo zimy, wszytsko jest wokół białe, nawet powietrze :), u Was pewnie w Gdańsku podobnie
Ona wie, a Ty jej pomagasz jak możesz, nie robisz krzywdy, zwierzę to czuje, jestem pewna. I jest Ci za to wdzięczna :) Trzymam kciuki by wszystko było szybciutko dobrze!

Przyda się taki urlopik, odpoczniesz trochę :) My w ogóle nie oglądamy TV :) Dosłownie raz na jakiś czas włączamy telewizor, by obejrzeć np. mecz :) Wolimy oglądać filmy na komputerze, bo w telewizji poza głupimi programami typu jakieś dziwaczne show nic nie ma :)

No mam nadzieje, że ona to wie, najważniejsze, że ropa wycieka i to w dość sporych ilościach, może uda się oczyscić tą macice i będziemy sie soba cieszyć chociaż jeszcze kilka miesięcy. Chciałabym, żeby to jej cierpienie nie poszło na marne, wtedy nie miałabym takiego poczucia winy, że robie jej krzywdę :(
A ja mam jutro urlop, rano jedziemy do weterynarza po 8 na kolejny zastrzyk z antybiotykiem, a potem o 10 ma przyjść Pan z telewizji kablowej założyć jakiś dekoder, bo podpisałam nową umowę, bo na stara promocja sie skończyła, i teraz bede płaciła 10zł mniej i dodatkowo oprócz tego co miałam do tej pory (kablówka +internet) dołożą mi 16 nowych programów :), eh tylko co z tego jak ja i tak za wiele czasu nie mam na oglądanie telewizji. No a ja musze byc w domu, bo umowa na mnie i musze podpisać wszystko.
Pozatym mam juz babciny przepis i chce jutro zabrac się za robienie chruścików :)
Niezapominajka, ona doskonale wie, że robisz to, co dla niej dobre, zwierzęta są mądre :)

Na pewno zrobię sobie wolne z nadzieją, ze w marcu też dostanę wolne na ewentualny wyjazd ;) Przyda się odpocząć, spędzimy trochę czasu razem. Ja co prawda nie muszę nic robić nie będąc w pracy, ale zawsze mam jakieś głupie wyrzuty sumienia, że zamiast pracować jak człowiek to siedzę i się obijam niepotrzebnie w domu :) A mój Paweł absolutnie nie ma z tym problemu :)

Jutro pączek na śniadanie, obiad i kolację! :)

Oj przedemną chyba nieprzespana noc, na moją psinke zaczął działać ten zastrzyk i sie kiepsko czuje, co chwile chce wychodzić na dwór, ma podwyższona temeperature i się trzęsie bidulka, pewnie ją te skurcze bola i nie wie co sie dzieje, tak mi jej żal, mam nadzieje, że ona rozumie, że to co robie to tylko dla jej dobra :(
Chyba, że masz jak mój M. on nigdy nie mógł siedzieć na urlopie bez celu, ja np. czasem brałam sobie dzień urlopu tak po prostu, żeby dłużej poleżeć w łóżku i nic nie robić cały dzień tylko siedzieć w domu i odpoczywać, a mój M. nigdy tak nie potrafił, urlop wtedy jak cos jest do załatwienia, albo jakiś wyjazd.
Ja zaraz zadzwonie do babci po przepis na chruściki, bo mam straszna ochote i chyba jutro zrobie :) Wogóle ciesze sie na ten jutrzejszy tłusty czwartek, mozna zajadać się pączkami bez wyrzutów sumienia :P, święto to święto trzeba i już :)
Caes jesli wiesz, że w razie czego w marcu znów dostaniesz urlop to posiedz w domu w piatek i poniedziałek, wolnego nigdy za wiele, przedłużony wekend się przyda Wam napewno :)
Biedne te Wasze zwierzaczki :(

Nie jedziemy - już postanowione. Żałuję w sumie, bo się nastawiłam, że wyrwę się na chwilę do prawdziwej Europy ;) Ale Paweł się boi ruszać w drogę w taką pogodę i ja to rozumiem. Do tego się chyba jeszcze pochorował, bo źle się czuje. Teściowa zrozumiała ;) Ale tylko dlatego, że powiedział jej o tym drugim zdarzeniu - o choróbsku, resztę przemilczał ;) Szkoda teściom, bo się naszykowali na nasz wyjazd, a tu nici :( Może w marcu się uda... O ile pogoda i finanse dopiszą. Znowu trzeba będzie brać urlop - mój szef się na pewno ucieszy... ;) Wzięłam wolny piątek i poniedziałek na ten wyjazd i co teraz? Iść do pracy, czy posiedzieć w domu? Hmm...

Na prośbę Pawła robię pomidorową. Znowu =/ Miłego wieczoru :)

Cześć :)
Ja właśnie weszłam do domu, mój M. się ze mnie śmieje, że jak tylko wchodze to zaraz biegam do kompa, żeby sie z Wami przywitać. Kurcze to niesamowite jak człowiek może się uzależnic od takiego forum i zżyc z osobami, których osobiscie nie zna i kontaktuje sie tylko drogą elektroniczną. Dobra ale dosyć sentymentów :)
Kasiu z pieskiem napewno będzie wszystko dobrze, ja nawet nie wiesz jak bardzo akurat teraz Ciebie rozumeim, bo jestem w podobnej sytuacji (a moja niunia ma też 12 lat). Mój piesek dostał dziś drugi zastrzyk aborcyjny (stosowany do aborcji u zwierząt, ale też pomocny przy leczeniu ropomacicza ze względu na swoje działanie: powoduje silne skurcze macicy i wyrzuca z niej wszytsko co jest w środku, w naszym wypadku powinienien wyrzucić całą rope). Lek cholernie drogi 1ml=16zł, a nasz piesek jednorazowo musi dostać 8ml, w sumie od poniedziałku 2 zastrzyki aborcyjne, badanie usg, ekg, pobranie krwi i antybiotyki wyszły nas 400zł, no ale w takich chwilach pieniądze nie graja roli, na szczęście rodzice nam troche dołożyli do kosztów leczenia pieska, bo wiadomo nie jesteśmy w dobrej sytuacji finansowej. Najważniejsze jest to, żeby ten lek jej pomógł, bo 100% pewności nie ma czy on oczyści całkowicie macice, ale jak zwykle jesteśmy dobrej myśli. No to się Wam nagadałam, ale o mojej ukochanej księżniczce moge pisać monologi kilkustronne :)
Caes w sumie z tym wyjazdem troche szkoda, Pan Młody wróciłby całkowicie ubrany na ślub...no a Ty kurcze jeśli nie pojedziecie nie przekonasz się jaką cudowna niespodzianke przyszykowała dla Ciebie teściowa :). Ale w taką pogode to mi chyba by też nie chciało się wyruszać w podróż.
Dobra idę szykować obiadek :), odezwe sie napewno później, moze Ktos będzie dzisiaj, bo wczoraj popołudniu i wieczorem była tu pustka
cześć Kasiu, papa!

Ja już się żegnam - cześć Caes. :))
Pędzę do mojego psiaka zaaplikować mu leki i wyjść z nim na spacer.
Do jutra!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry