Widok

...:::WATEK DLA ZAPRACOWANYCH 352:::...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WITAM SIE WIECZORNIE

i otwieram nowy watek .
niestety chyba bede musiala pozegnac sie z wami, bo nie bede miala czasu w pracy siedziec, bo zmieniono\nam siec internetowa na tylko wewnetrzna w pracy, wiec nie bede zagladac w ciagu dnia w ogole.

ale wieczorkiem jak najbardziej, a 30 brzuszki wykonane...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie za za co Kropusia :)

Mój psiak juz lepiej, oczko mu się goi, tylko jeszcze ropieje i jest zapuchnięte. Dostaje dwa razy dziennie antybiotyk, maść no i przemywamy oko. Zadowolony nie jest z tego faktu,ale najważniejsze żeby go wyleczyć, a jutro na kontrole do weterynarza. Ponieważ jest u babci więc jeżdże do niego po pracy i wieczorkiem,szczęśliwy jest bardzo bo mu zawsze jakieś psie łakocie przywoże:)
Ja, tak jak Niezapominajka mogłabym o moim psiaku pisać i pisać:)

1 pączek zjedzony :)
To jest zupełnie zrozumiałe. Kochamy te nasze sierściuszki po prostu.
\cześć!:)

ja już po 2 pączkach, ale znwu jestemrozcarowana, specjalnie \meza zbudziłąm rano i przed pracą pojechaliśmy do wrzeszcza na paczki, sa takie cieple kolo tunelu skm, aleporazka, nie dobre są !! takie gliniaste, zreszta jak co roku idą na masówkę !! bleee, a taką miałąm ochot na dobre pączusie dziś:)

hmm, do roboty trezba sie zabierać:( ehhh
cześc dziewczyny, witam po długiej nieobecności.W sobote 14 lutego trafiłam do szpitala z krwawieniem, dopiero wczoraj wyszłam. Z maluszkiem wszystko oki ale zalecenie to leżenie w wyrku.Przeforsowałam sie ze sprzątaniem sobotnim i stąd to krwawienie. Słuchajcie strasznie sie przestraszyłam,ale skończyło sie dobrze, leżałam w Redłowie i nigdy więcej hihih. Pozdrawiam was i wracam do wyrka buzka
Kurcze, Stokrotka! Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Najważniejsze, że wszystko jest ok, ale uważaj na siebie za dwoje :) Dużo zdrówka życzę!

Stokrotka przesyłam pozdrowienia i buziaki dla Ciebie i maleństwa :*. Odpoczywaj do woli :)
Zakochana mi też jakoś pączek nie smakował, strasznie tłusty i gliniasty, został mi jeszcze jeden ale to na później,bo teraz to z chęcią bym coś ostrego zjadła ;)
2h za nami

3h przepracowane :)
Cześć dziewczyny :)
Stokrotka uważaj na siebie i maleństwo, dobrze, że wszytsko juz ok, ale stosuj sie do zaleceń lekarza i dużo odpoczywaj :*
Moja niunia dalej kiepsko sie czuje, całą noc nie spała, ciagle łaziła z miejsca na miejsce i dyszała, te zastrzyki aborcyjne będą działać jeszcze jakieś 2 dni, jest osowiała, cała sie trzęsie i widać, że ją boli mocno, ale dziś weterynarz rano oprócz antybiotyku podał jej jeszcze przeciwbólowe, biedaczka tak musi sie nacierpieć.
Ja już po kawce z rana i jednym pączku z nadzieniem różanym, był pyszny :), teraz zabieram sie za robienie chruścików.
ja już 3 paczki zjadłam... =/

Ja jednego,a drugi czeka w kolejce ;). Chętnie jednak zamieniłabym go na chruściki :))
a ja nie lubię chruścików :)

Stokrota teraz dużo odpoczywaj.

Coś kuleje nam wątek, rozumiem że wszystkie jesteśmy ciężkie od pączków.
Ja jem chruściki raz w roku, najcześciej w tłusty czwartek albo w jakiś weekend karnawału :)
Po tym dzisiejszym pączku jakoś mnie mdli, czas więc na bułkę z serem:))
Cześć pracusie:)
Mam pytanie a propos chruścików.
Niezapominajka,
mogłabyś wrzucić przepis? Nigdy nie robiłam, może dzisiaj mi się uda. :-) Te sklepowe to jednak nie to samo...
cześć ja jeszcze przed jedzeniem pączków bo nie wychodziłam z domu jeszcze. mam piekarnię z pysznymi wypiekami za rogiem, więc u nich kupie, jak w zeszłym roku :)
na razie jem zdrowo - jogurcik do kafki ;)

Stokrotka powiem Ci, że myślałam o Tobie już od 2-3 dni, że Cię nie ma, ale bałam się pytać na forum. cieszę się, że jesteś już w domku i że z Maleństwem wszystko ok. trzymaj się ciepło i wypoczywaj! :*
połowa

Prosze bardzo
2 jajka + 1/3 szkl. cukru + 2łyżeczki cukru waniliowego utrzeć, do tego 4 łyzki gęstej śmietany, troszke mleka i do tego pół kilko mąki + 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia, ugniatamy to wszystko razem i wtedy ewentualnie jak za rzadkie to dodajemy mąki, a jak za geste to troche mleka, nie moze się kleić za bardzo, ja to wszytsko robie na wyczucie, bo przepis jest babciny i babcia tez mi podała mniej więcej ilości :), potem to rozwałkowujemy cieniutko i tniemy na paski, a potem na kwadraciki, w połowie kwadraciku robimy naciecie i wywijamy kształtujac chruscika, cieżko to opisać, łatwiej pokazać :) jeden róg kwadracika do srodka i drugi róg do srodka i jest uformowany chruscik, smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu- ja zawsze roztapiam 2 kostki smalcu w średnim garnku i do tego troche oleju dolewam, no i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz te chrusty, smażymy z każdej strony chwile ok. 1min tak do zarumienienia, wychodza naprawde pyszne i nie jest to takie skomplikowane jak może sie wydawać :)
Fajno, spróbuję dziś. Ruszam po składniki do sklepu!
Dziękuję Ci bardzo. :-)
Słodkiego popołudnia Wam życzę!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry