Widok

*****WĄTEK DLA ZAPRACOWANYCH 376*****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowiutki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O Krakowie wolę nie wspominać, bo po co psuć sobie nastrój. We Wrocławiu widziałam jedynie dworzec kolejowy:)))
melduję się w nowym :)

to ja tak znam Warszawę - widziałam kilkakrotnie jedynie dworzec PKP ;)

Na razie niestety kasy nie ma na żadne wyjazdy.

W tym miesiącu moja pensja zapewniła nam byt do 20go. Teraz jest jeszcze wypłata męża ale co będzie w kwietniu i potem skoro kwiecień to ostatni miesiąc mojej umowy?

Pewnie zastanawiacie się jak to możliwe wydać całą pensję do 20go, niestety przy takiej pensji jest to możliwe.

Tak więc w tej chwili jedyne podróże na jakie możemy sobie pozwolić to Gdańsk Główny, Sopot, mąż nawet raz zaszalał i pojechał do Pruszcza:)
Ja też już jestem w nowym :)
Kropusia,a rozmawiałaś z pracodawcą o przedłużeniu Twojej umowy?
Kropusia no, to zabrzmiało jakby Pruszcz był na końcu świata :P jedno pytanie - dlaczego nie dołączyłaś do męża i nie wpadliście na kawusię, hm? :) o zwiedzaniu Pruszcza nie wspominając :P

a propos Krakowa... właśnie mi się przypomniało, że jest szansa na zwiedzenie go we wrześniu :) bo wybieramy się na małą wycieczkę, przy okazji której zahaczymy o Kraków :)

On jechał na rozmowę:)

Ja jeszcze nie rozmawiałam, ale dziś usłyszałam coś między wierszami dlatego zacznę się rozglądać.
W Krakowie byłam wcześniej 3 lata temu, a we Wrocławiu nigdy. W Warszawie chyba ostatni raz z 5 lat temu.
O, a dokąd jechał? do jakiej firmy? :)

Kropusia, zapytaj prosto z mostu, nie ma co owijać w bawełnę, kończy się marzec, musisz wiedzieć na czym stoisz

3 h do końca!!!!!!!!
Akurat nie bardzo był na to czas, bo chciałam rozmawiać w tym tygodniu. Teraz powinno być spokojniej.
Caes. zanim poznałam mojego K. też mi się wydawało, że Pruszcz to daleko za Gdańskiem jest ;))
My planów wyjazdowych nie mamy, podróż poślubną też odkładamy w daleką przyszłością. Może kiedyś pojedziemy w ramach którejś rocznicy :)
Powolutku zaczynam weekend. Ty Caes. też.

Papa
papa Kropusia:))) zazdroszczę... ja jeszcze ponad 2,5h..:(
a co do podróży poślubnej - to też nie miałam:) byłam w przed-ślubnej (niedługo przed ślubem zaczynałam nową pracę i nie wypadało brać urlopu...:)))

także moja poślubna podróż też jeszcze na mnie czeka..:)))
w krakowie, bylam okolo 6 lat temu z moim mezem, aby mu pokazac, bo on Polak, ale w ogole Polski nie zna...a krakow piekne miasto i u mnie w pracy znane niestety z upojnych stag nights czyli wieczorow kawalerskich.
hmmm wroclaw, przejazdem w autokarze. bylismy w poznaniu na weekend u mojej kuzynki, i czekajac na powrot do londynu, okazalo sie, ze samolot wyladowal we wroclawiu zamiast poznania, bo pogoda byla lepsza i ryanair zafundowal nam autokar z poznania do wroclawia gratis...i dlatego bylam w tym miescie.

Kropusiu, bedzie dobrze, a mi czasami tez nie starcza do konca miesiaca i pozyczam od siostry, bo kredytowki nie chce uzywac...oczywiscie moj maz o tym nie wie, bo zawsze mam ochrzan na co ja wydaje...
papa Kropusia

mi zostało pół godziny, ale pewnie wyjdzie więcej zanim Luby po mnie dojedzie

my podróż poślubną będziemy mieć, bo dostaniemy ją w prezencie ;) inaczej pewnie byśmy nie pojechali, bo zawsze są ważniejsze wydatki... ale we wrześniu jedziemy na krótką i nie bardzo kosztowną, a wymarzoną wycieczkę w miejsce związane z naszym hobby :) przy okazji może uda nam się wpaść na chwilę chociaż do Krakowa i zajrzymy też do Kijowa na 1 dzień :) Nigdy nie byłam w Kijowie, więc też się na to cieszę :)

Caes. Kropusia jak fajnie macie, że już weekend rozpoczynacie :))
Ja już zaczynam się wiercić na krześle i dopada mnie ziewanie :)
ja przez ten katar to jakaś zamulona jestem

będę się zbierać powolutku :) więc już życzę przyjemnego weekendu :) oby pogoda dopisała!

gdzie uciekłyście? zostały Wam jeszcze 2h :P

No to cześc, tym które juz kończą prace,
a pozostałe 2H
papapa dziewczęta - milego weekendu:))

my jeszcze 2 godzinki i do domciu:))))))
Papa, miłego weekendu :)
A my jakoś wytrwamy do 16:)
Kasia - jeszcze tylko 1,5 godzinki:))))
damy radę...:)
ja juz nie mnoge wytrzymać, wiercę sie na krześle jak potłuczona, chciałabym juz do domu!!!!
Pewnie,że damy radę :)))
Kaś ja już wiercenie na krześlę mam za sobą ;).
ja też się wiercę - czekam weekendu - jeszcze 1 GODZINA!!!!!!! :)))
ja wlasnie wrocilam z lunchu i tez ciezko mi wysiedziec...a tu jeszcze niecale 2h.

ja mam obraczki matowe z blyszczacymi po krawedziach, generalnie sa matowe i jest ok, nic sie nie zmienilo, ja nosze do pracy, moj maz nie nosi, bo bezpieczniej jest bez, a i tak nie niszczy. aha i mam biale zloto, ale nie rodowane, a podroz poslubna tez mielismy: 3 tygodnie w NZ. i wlasnie minal rok kiedy tam bylismy i teskno nam za tym krajem...ach na wspomnienia sie zebralo...
:))
Ja już się z papierkami na dziś uporałam więc jeszcze ok.15 minut i rozpocznę weekend :)
Miłego weekendu :)
Do poniedziałku, papa :))
Pa Kasia, Tobie rownież miłego weekendu.
Ja też się powoli żegnam, dzisiaj uciekam nieco wcześniej.
papapap Kasia
MIŁEGO WEEKENDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja też już się urywam:)))

trzymajcie się dziewczyny - wiosny życzę:))
pa pa dziewczyny...

milego weekendu
hej hej a ja wróciłam ze szkoły i siadam do tłumaczenia, bo muszę jeszcze dziś wysłać...

Dziewczyny jak nie byłyście we Wrocławiu to koniecznie tam jedźcie!!! :) jak tylko będziecie mogły :)
piękne miasto, moje ulubione z polskich miast. Kraków wiadomo, że cudowny, piękny, pełno niezwykłych miejsc, ale Wrocław ma do tego taką świetną, radosną i otwartą atmosferę, przynajmniej ja się tam tak zawsze czuję :)

ja mam Polskę zwiedzoną wzdłuż i wszerz dość konkretnie, natomiast mój Luby mniej i teraz z nim odwiedzam niektóre kąty po raz kolejny... :)
hejka - właśnie wróciłam z pracy - trochę się ponudziłam:) muszę przeczytać wcześniejszy wątek... my w podróż poślubną pojechaliśmy do Hiszpanii i Maroka - bawiliśmy się tam miesiąc... obrączki też mam z białego złota i matowe- także powstałych rysek nie widać :D
ja mam pierścionek zaręczynowy z białego złota, obrączki będą złote - będę miała kolorowe łapska :))

w wątku cisza - a więc nastał weekend :)

no wysłałam pierwszą część tłumaczenia :))

ja mam pierścionek z łączonego złota, białe z żółtym, wolałabym cały z białego, ale mój Luby chciał, żeby było trochę tradycyjnego żółtego :) zresztą wybrał mi tak śliczny i pasujący do mojego gustu pierścionek, że grzechem by było narzekać ;)
obrączki mamy z białego złota matowego z taką cieniutką niteczką żółtego w środku - z tego samego powodu - miało być odrobinę tradycji ;) ponieważ jedno i drugie jest łączone, to byłoby "za dużo szczęścia" na jednym palcu ;) noszę więc obrączkę na prawej ręce, a zaręczynowy na lewej...
Jadwisia, musicie mieć śliczne obrączki :) Też chciałam coś w tym guście, ale niestety Luby upierał się przy tradycyjnych ;) Niech mu będzie :P Jako, że kolory będą 2, to chyba też będę nosić zaręczynowy na jednej, a obrączkę na drugiej ręce

spróbuję wkleić zdjęcie
image
oj niewiele widać
image
no coś takiego, tylko koślawo wycięłam ;)

na zdjęciach zawsze gorzej wychodzi ten kontrast kolorów w nich, w rzeczywistości dużo lepiej wygląda :)

w każdym razie mi się strasznie podobają ;P
na fotce rzeczywiście mało widać, ale wystarczająco żeby stwierdzić, że są śliczne :)

siedzę sobie przy kompie i słucham muzyki i tak mnie wzięło... poszłabym sobie na jakąś fajną imprezę, pogibać się na parkiecie, wysączyć piwko w miłym towarzystwie ach... :) daaawno nie byłam na czymś takim :)

dzięki Caes :)

ło matko, ale się jazdy porobiły na tym forum, mam nadzieję, że nie uciekniecie nam Wy co macie dostęp do drugiego na owo drugie ;)
i nie opuścicie naszego wątku - ostoi spokoju i normalności ;))

mnie też czasem ciągnie na taką imprezkę, strasznie rzadko na takowe chodzimy, a kiedyś na studiach to było minimum raz w tygodniu... ale się pozmieniało... postarzelim się ;)
a teraz ostatnio to też kasy na takie imprezowanie nie mamy, ale generalnie jakoś zawsze się człowiek wybiera, a potem jak przyjdzie co do czego to idzie na pifko i pogaduchy zamiast się pogibać ;)
wracając do Pruszcza - jak się dowiedziałam na początku znajomości z moim K. to myślałam, że PKSem trzeba do Pruszcza jechać - bardzo się zdziwiłam - ode mnie było 20 minut autobusem:) i to jeszcze miałam praktycznie pod nosem ten autobus... ;P
a to jeżdżą tam miejskie autobusy?
matko, ja do dziś nie wiedziałam ;))))
to znaczy nie zastanawiałam się nigdy, ale jak pomyślę, no to pewnie tak :)
miejskie, prywatne, PKSy - jakby się zastanowić cała gama:)

a w ogóle o co chodzi w tej całej sprzeczce - albo nie, nie chcę wiedzieć:P
chyba lepiej nie Mar-chew :)

zresztą jak ja bym Ci napisała, to pewnie byłoby to subiektywne, a nasz wątek jest otwarty, więc źle by było, jakby ktoś tu do nas jeszcze wszedł i zaczął nam tłumaczyć swoje...

a tak poza tym - nie warto tego roztrząsać...
a co do Pruszcza to jeszcze pociągi!!!
SKM!! co prawda chyba z 5 w ciągu całego dnia - ale jeżdżą!
a tak poważnie, to ciekawe, może kiedyś Pruszcz stanie się częścią Gdańska...?... przecież prawie już nie ma między nimi wolnej przestrzeni...
no nie wiem - dziwnie by to brzmiało;P
Gdańsk Pruszcz-Gdański
ja już idę spać:) koniec z nocnym markowaniem, kiedy mąż tak blisko:) do jutra... bo ja jutro pracuję ;/
dobranoc :)
ja idę wypić szklaneczkę łiski z Mężem ;)
dzień dobry :)

ale się uczepiłyście tego Pruszcza no :P

aha.... STOKROTA - NAJLEPSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI URODZIN! Zdrowia dla Ciebie i dzieciątka, radości i spełnienia marzeń :)

witam! podłączam się pod życzenia...
za raz uczepiłyście:P Pruszcz jest fajny i już nie śmierdzi burakami;P Kiedyś nie rozumiałam jak można tam mieszkać - przez tą cukrownia, ale jak ją zamknęli to myślę, że jest bardzo sympatycznie:)
oj ten sezonowy "zapach" z cukrowni był prawdziwym koszmarem dla mieszkańców =/

dziewczyny bardzo dziekuje za życzonka :)) Własnie ogarniam chate, pogoda zajefajna, nic tylko na spacer
cisza - jak co weekend:D
sprzątanie czas zacząć... :)

miłego sprzątania ja sobie kawkuje - szkoda, że w samotności... kawa wtedy trochę traci na aromacie i walorach smakowych...
a dziękuję :)

kurde, dopiero kuchnię wysprzątałam, a już tak późno... grrr jeszcze tyle przede mną =/

heh, widzę następuje ewakuacja z tego forum... przykre... będzie tutaj trochę pusto;/
wow, jak późno;/ trzeba się szykować - oj jak mi się nie chcę...
to ja lecę do pracy... brrrrr...
koniec! nareszcie :) domek wysprzątany, można odpocząć :)

cześć cześć :)

Stokrotka najlepsze życzenia!!!!

przede wszystkim zdrówka dla Ciebie i Maleństwa, lekkich kolejnych miesięcy i szczęśliwego rozwiązania :)
a poza tym szczęścia, radości, miłości i spełnienia marzeń :)
duuuża buźka!

ja dziś mam pracowity dzień, od rana sprawdzam testy i sprawdziany rozmaite, poza tym reszta gotyku mi została, jeszcze sporo. nawet na porządny spacer dziś czasu nie było, tyle tylko, że pieszo się wybraliśmy kupić farbę, żeby wreszcie tę nieszczęsną ścianę poplamioną zamalować. no i remont od nowa ;)
Cześć dziewczyny :)
Serdeczne życzenia dla Stokrotki, wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, miłości i wielu powodów do uśmiechu :*
Ja niedawno wróciłam z uczelni, jestem troche zmęczona, a jutro jeszcze dłużej :/, ale co tam musze dac rade bo nie ma innego wyjscia :)
Życze miłego sobotniego wieczorku i przyjemnej niedzieli :)
waśnie wróciliśmy z Malborka, ale nas przewiało :)

i jutro od nowa... =/

dzien dobry dziewczyny :0

STOKROTKA STO LAT :D

Ja właśnie oglądam Maskę :) w końcu moj piesek tam gra ;)
a jak u was?

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
hop hop na rano :)
Caes super zdjęcia z Malborka, podejrzałam sobie na nk :)
śliczna dziewczyna z Ciebie, ale już Ci to kiedyś pisałyśmy :)

myśmy dziś po Sopocie połazili, niestety pogoda nie była już taka ładna jak wczoraj :( ale już wiosna ma przyjść w tym tygodniu, oby oby :)

no to jeszcze raz hop na samiutką górę na rano :)
dobranoc i miłego poniedziaku ;)
no proszę... kto by się spodziewał koleżankę zastać o tak późnej porze ;P
Cześć :)
STOKROTA spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrowia, szczęścia i samych słonecznych dni :*
Witam

Stokrota spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego.

Czuję, że ominęła mnie jakaś ciekawa dyskusja na forum...
Już wiem o co chodzi... no cóż mam też pewne spostrzeżenia, ale trzymam je dla siebie.
cześć poniedziałkowo!!

stokrotka- również ode mnie spoźnione, ale szczere zyczonka ślę:)

mam taki niedosyt tego weekendu:( a dziś tak ciezko było podnieść się z rana :((
dzień dobry w poniedziałek

Jadwisia, dziękuję za miłe słowa :) Takie komplementy z samego rana - aż się zarumieniłam ;))
W Malborku super było, choć pogoda średnia, wiało strasznie, tak nas wywiało, że Luby wstał dziś rano z opryszczką :) mam nadzieję, że mnie nią nie zaraził :)

Kropusia - świetny sms, uśmiałam się :))

1h za nami :)

Caes. super fotki z Malborka a zdjęcię kota na kanapie w pozycji leżąco-siedzącej rewelacyjne, jak ładnie pozował :)))
Ja dziś się dobudzić nie mogę,chyba organizm do zmiany czasu jeszcze nie przyzwyczajony ;)
dziękuję hihi :)

ale pusto... chyba pracowity poniedziałek mamy ;)

2h za nami

halo Kolezanki,
witam w poniedzialek! Co nowego u Was? Tu zimnooo...Brr :-(
u nas też nie za przyjemnie za oknem :( ale podobno w tym lub przyszłym tygodniu temperatura może dojść do 20 stopni! :)

Kozaki zamienić na sandałki, fajnie, chociaż chyba lepiej gdyby najpierw była wiosna.
He, u nas juz sie chodzilo w polbutach, a dzis rano przeprosilam kozaki :-)
Chciałabym żeby te prognozy pogody się spełniły, bo już mam dość kozaków, grubszych kurtek, swetrów itd. Dziś jakoś tak pochmurnie ale dobrze, że nie ma śniegu :)
cześć dziewczyny:)))
witam się i ja w kolejny poniedziałek...:))
dziś rano zapracowana - ale teraz już chyba luz...:))
no i już prawie 3 h za nami:)))
czyli tylko 5h przed nami :)

ale tu dziś cicho - albo wszystkie takie zapracowane, albo na spacer poszły:))))) też by poszła - bo właśnie słoneczko wyszło:))
Martwię się.

Martwię się, że moja choroba jest nieuleczalna;
Kropusia, jaka choroba?

4,5h do końca poniedziałkowej pracy

Kropusia - przeoczyłam coś w wątkach??
co się stało jaka choroba????
Kropusia o co chodzi?,jaka choroba?
Czy czasem macie takie dni kiedy siedzicie w pracy i nic się wam nie chce. Ja zapadam na to coraz częściej. To jest właśnie ta moja choroba...
Sorki że was przeraziłam, możecie mieć pewność że gdybym rzeczywiście była ciężko chora nie wspominałabym tu o tym.
to ja jestem bardzo chora... bo często miewam takie dni ;)

połowa!

Kropusia też na taką chorobę zapadam, mam nadzieję że jednak siły i chęć oraz zapał do pracy powrócą :)
Połowa :))
Caes. wyprzedziłaś mnie :)
Na kokoszkach świeci słońce, tylko jeszcze parę stopni temp. w górę i pora na zmianę garderoby ;))
czesc dziewczyny :)? jak wam mijaja godziny w pracy> ja wlasnie wrocilam z gdyni,bylam odebrac rzeczy, ktore dziewczyny dały na schronisko ( dziękuję dejwi, daga i kaś :*), teraz je ładnie posortuję i w środę zawiozę :0 no a poza tym czas się pakować - w czwartek do domku :)
aha piękne słońce dziś mamy, co ;)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
starałam się ;))

zatkany nos i ciąganie nosem mnie wykończy!!!

u mnie też słonko wylazło, trochę nieśmiałe jeszcze jest, ale może się rozkręci :) dobrze by było, bo w sobotę pojechaliśmy do GB (znaleźliśmy jednak fajne gajerki w peek&cośtam - ceny zaskakujące!) i Luby kupił mi wiosenny płaszczyk :) długo się opierałam, bo tani nie był, ale skoro Ukochany tak gorąco mnie namawiał... :) to nie mogłam się oprzeć :P a potem byłam na siebie zła, bo nakupowaliśmy sobie rzeczy i kasa się rozpłynęła =/ grrr

czas na nowy wątek :)

Caes. ja zawsze mówię "peek" bo tego drugiego członu nie mogę zapamiętać ;)). Też bym sobie coś na wiosnę kupiła ale dziś czeka mnie przegląd auta a jutro jego ubezpieczenie :/
3,5h do końca :)
witam! Dzisiaj z Wami nie poplotkuje czeka mnie dużo pracy dzisiaj... także do usłyszenia później...
nam w maju się kończy ubezpieczenie auta =/ w maju jest też komunia mojej chrześniaczki... dlaczego zawsze wszystko na raz?

ja dziś już ubrałam wiosenny płaszczyk - a co tam!!!:))
rano trochę zmarzłam - ale chociaż ładnie wyglądałam w autobusie:))))

hehe:))

Kropusia - ja też tak mam - i wtedy myślę o zmianie pracy - tylko że teraz to nie ma sensu - bo za jakieś 3 miesiące i tak ide na zwolnienie - ale zdarza się to wszystkim pracującym podejrzewam...:(( poczekaj, na pewno minie:)))

głowa do góry - wyszło słońce:))
niech ktoś założy nowy wątek :))

ja się wstydzę - jeszcze nigdy tego nie robiłam - liczę na kogoś bardziej doświadczonego:)))
hehe więc zapraszam ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry