Widok

^.:.^WĄTEK DLA ZAPRACOWANYCH 437^.:.^

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Halo! Jest nowy watek - sio mi z tego!
Caes, dużo zdrowia dla Twojego taty życzę...

moja mama2 lata temu bardzo chorowała i bardzo cięzko to przeżywalam...
Caes, ja też tak mówię do swojego M., czy reszty rodziny, gdy w rozmowie chodzi o jego rodziców ;) "Twój tata" lub " mama M." :)
Caes. mam nadzieję,że Twój tata szybciutko się upora z wynikami i lekarzami :)) Życzę zdrowia :))

Ja często mówię: Twój tata Twoja mama :)) ale do słowa mąż szybko się przyzwyczaiłam :)) Tylko jak słyszę, jak się już do mnie po nowym nazwisku zwracają tak jakoś od razu nie reaguję ;))
W sumie miasto w połowie między Białymstokiem a Suwałkami :D Ostatnio byłam u siebie, u mamy, i wyjechalam w cięzkim szoku jak podlasie się zmienia i rozbudowuje... Trochę szkoda tych terenów na zabudowę hipermarketami, blokami, itp., ale cóż, tak chyba trzeba...
Kasia, tata w domu, ale musi dzień w dzień jeździć na jakieś badania, pozbierać wyniki i do lekarza, bo w szpitalu akurat w dzień, kiedy mu się tram wylądowało nie było żadnego lekarza, który mógłby się nim zająć... czekał, czekał i się nie doczekał... potrzebny jest specjalista od narządu ruchu, akurat miał wolne i... dupa. męcz się człowieku, Twój problem...

ja też na teściów mówię raczej bezosobowo, tzn. do nich się zwracam w ten sposób, w rozmowie z mężem mówię "mama", "tata", ale w domyśle "Twoja mama, Twój tata" ;) na weselu powiedziałam do teścia "Pan" to mnie strofował, że jaki Pan, teraz tata! ;)) to samo zrobiła moja mama, jak Paweł powiedział do niej Pani ;) miło, ale przemóc się nie mogę... jeszcze słowo "mąż" mi dobrze przez gardło nie przechodzi, a co dopiero "mamo" do teściowej... ;)))

Ja mówię mamo, tato, czasmi bezosobowo... Do tej pory jest mi ciężko dostosować się do nowej sytucaji... Lubię swoich teściów, no ale mamę i tatę ma się jednych, tych którzy wychowali od niemowlęcia...
Izulucha ja też bym chciała, żeby teściowie sami zasugerowali :) a tak narazie zostaję Pan/Pani i pewnie długo tak będzie :)) Na babcia/dziadek muszę jeszcze poczekać ;)))
Silje, to wiem gdzie mniej wiecej.

niezapominajko, zobaczysz nie jest tak zle, a ja mieszkam dosc daleko od tesciow. zwracam sie po prostu nijako.
o mamo ja sobie nie wyobrażam wogóle tej sytuacji, a z drugiej strony zastanawiam się, co jesli nigdy nie weźmiemy ślubu?...będe mówiła całe życie teściom na Pan/Pani
niezapominajko,
ja swiezo po slubie nie jestem juz, a do dzis mowie nijako...na pan i pani, bo w sumie nie powiedzieli mi jak mam mowic...a uwazam, ze oni powinni przynajmniej zasugerowac cos, a ja wolalabym po imieniu, po prostu nie przemoge sie na mamo, tato, ale teraz problem bede miala z glowy. po prostu beda babcia i dziadek...
Od Suwałk, to w stronę Augustowa, Grajewo dokładnie :)

Niezapominajka ja jeszcze nie, jakoś się przemóc nie mogę ;))
Staram się podczas rozmowy jakoś tak bezosobowo, ale wymyka mi się Pani/Pan ;))
A właśnie świeże meżatki, mówicie do teściów po ślubie na mamo, tato?
Caes. a jak tam Twój tata? Już w domu?

Ja swojemu telefonicznie życzenia złożyłam a mojemu mężowi powiedziałam,że jak będzie składał swojemu tacie to ode mnie też ma złożyć ;))
Silje, a w ktora strone, do Suwalk???
fakt, powietrze jest tam b.czyste i te jeziora i lasy, choc tesciowie maja dom na srodku pola i nic wokol...
Niezapominajko, moj maz kupil sobie prezent na dzien ojca, bo w UK byl w niedziele i kupil sterowany helikopter...ach po prostu dzieciak...
U nas jest lekcjeważę, zamiast lekceważę, albo lampkie za lampkę :)))))
my się do mojego taty zaraz wybieramy :)

Cześć Niezapominajka :))
Izulucha, Sejny od mojego miasta są oddalone o nie całą godzinę, wolnej jazdy samochodem! :)

Ja odczuwam różnicę między Bialymstokiem, a terenami do góry, bo ja się tam wychowałam... ;)

Rzeczywiście rejon przepiękny i niedoceniony, są tam tak cudowne i urokliwe miejsca... Ahh, czasami za tym tęsknię... Zawsze były jeziora, lasy, świeże powietrze :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry