Widok
zniecierpliwiona to dosc delikatne okreslenie mojego nastroju.
no coz sloniem nie jestem w ciagu 2 tyg musi sie zdarzyc. a njabardziej mnie wkurza ze wszyscy kaza mi sie tym delektowac tyle ze co sie odwlecze, im szybciej sie urodzi tym szybciej najgorsze bedzie za mna.
cierpliwosc nigdy nie byla moja cnota a moje dziecko wyprobowuje mnie od poczatku.
do tego taka ze mnie gospodyni ze hej, nie realizuje sie w sprzataniu i gotowaniu, nie ma nic nudniejszego, instynktu wicia gniazda nie mam, no to sobie ponarzekalam, ide spac
no coz sloniem nie jestem w ciagu 2 tyg musi sie zdarzyc. a njabardziej mnie wkurza ze wszyscy kaza mi sie tym delektowac tyle ze co sie odwlecze, im szybciej sie urodzi tym szybciej najgorsze bedzie za mna.
cierpliwosc nigdy nie byla moja cnota a moje dziecko wyprobowuje mnie od poczatku.
do tego taka ze mnie gospodyni ze hej, nie realizuje sie w sprzataniu i gotowaniu, nie ma nic nudniejszego, instynktu wicia gniazda nie mam, no to sobie ponarzekalam, ide spac
Witam wieczornie :)
Ja jestem sobotnie dziecko, ale nie leniwa, za to podoba mi się wierszyk Walerki, o każdym dniu tygodnia pozytywna opinia. Jednak to prawda, że tylko Polacy są pesymistami i my zawsze musimy widzieć świat negatywnie. Zgadzam się akurat z moim dniem urodzenia, od liceum ciężko pracuje na własne życie i jest mi z tym bardzo dobrze :)
Ja jestem sobotnie dziecko, ale nie leniwa, za to podoba mi się wierszyk Walerki, o każdym dniu tygodnia pozytywna opinia. Jednak to prawda, że tylko Polacy są pesymistami i my zawsze musimy widzieć świat negatywnie. Zgadzam się akurat z moim dniem urodzenia, od liceum ciężko pracuje na własne życie i jest mi z tym bardzo dobrze :)
wedlug starego ang wierszyka dzieci urodzone w sobote ciezko pracuja na zycie.
wtorkowe (czyli ja) sa pelne wdzieku i laski (full of grace) ale to wiem nie musialam sprawdzac tego w wierszu.
wklejam ale to stary angielski
Mondays child is fair of face, (czyli ladne)
Tuesdays child is full of grace, (pelne wdzieku i laski)
Wednesdays child is full of woe,(martwi sie duzo)
Thursdays child has far to go, (daleko zajdzie)
Fridays child is loving and giving,(kochajace i szczodre)
Saturdays child works hard for his living, (ciezko pracuje na zycie)
And the child that is born on the Sabbath day
Is bonny and blithe, and good and gay.(wesole, dobre, kochajace i ladne)
wtorkowe (czyli ja) sa pelne wdzieku i laski (full of grace) ale to wiem nie musialam sprawdzac tego w wierszu.
wklejam ale to stary angielski
Mondays child is fair of face, (czyli ladne)
Tuesdays child is full of grace, (pelne wdzieku i laski)
Wednesdays child is full of woe,(martwi sie duzo)
Thursdays child has far to go, (daleko zajdzie)
Fridays child is loving and giving,(kochajace i szczodre)
Saturdays child works hard for his living, (ciezko pracuje na zycie)
And the child that is born on the Sabbath day
Is bonny and blithe, and good and gay.(wesole, dobre, kochajace i ladne)