Widok

...:::~~WIOSENNE MAMUSIE 11~~:::...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy, bo tamrten przekroczyl 100

I lista:
MARZEC:
betti 174 03.03
yecath 07.03
a-cha 10.03
Karolina0010 15.03
marta82 17.03
parma 20.03
kropka3103 20.03
zabka1 20.03
mała757 23.03
ICHILEC 23/03/2009
Myszka1 24.03

KWIECIEN:
mini mini 6/7.04
irmus 08.04
zaskoczona 09.04
anulka28 15.04
różyczka 20.04
ślimac 11-20.04

MAJ:
na.cia 1-7.05

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
liski-no i jestes kolejnym"przykladem"na to,ze kazda ciąza przebiega nieco inaczej:)

A ja chyba schudłam (nie mam wagi w domu :(), spodnie mi spadają, brzuszka nie ma, tylko piersi mi bardzo urosły.
A dzisiaj pierwszy dzień nie wymiotuję i czuję się dobrze. Nie chcę zapeszać, ale pojawia się nadzieja, że może już niedługo :))

jedne tyją juz od 2 miesiaca,inne dopiero w 5-nie ma na to reguły i szybkie tycie nie jest zadnym odchyleniem od normy,kazdy organizm inaczej reaguje na fakt ciąży:)

marta82 Gratulacje :))))

justi30 nie ze w ogole przestane przybierac tylko sie wyrowna (ponoc)to co do tej pory nabralam i jeszcze nabiore (troche duzo jak na 8tc przybrac 4kg wiec na ogol tyje sie chyba pod koniec 1trymestru a juz jakis czas mam brzuchol zaokraglony-kol.w pracy sama sie domyslila ze jestem w ciazy a suknia slubna byla sporo za mala a byl to dopiero poczatek6tc.) troche sie przerazilam tym tempem

jak to przestac przybierac na wadze w 13 tyg??? dopiero w 9 miesiacu juz sie nie tyje:)najbardziej miedzy 4 a 7:D

Cześć dziewczyny! parę dni mnie nie było, bo odbywało się szaleństwo ślubno-weselne;) jestem już żonką!!!!

ja juz utylam okolo 4 kg mimo ze nie jem wiecej (a ostatnio prawie wogole bo mam ciagle mdlosci) w ciuchy sie nie mieszcze albo sa niewygodne :( spytalam lek.dlaczego tyle utylam (nie jedzac wiecej) pow.ze to reakcja mojego org.na ciaze (hormony itp.) a kolo 13tc powinnam przestac przybierac na wadze. kiedys jak slyszalam ze mozna tyle utyc na poczatku to nie wierzylam a teraz doswidczylam :( pozyczylam od szagierki troche ciuszkow ciazowych i jedne jeansy sa ok (mimo ze ciazowe-maja dodatkowy material na brzuchu a w biodrach i udach sa normalne wiec zaczelam je dzis nosic, aby jakos w pracy wygladac a po domku to w dresie).

Ja ma dzinsy elastycznie tylko że tu w Londynie robią spore w pasie i kupiłam sobie za duże i pasek do tej pory nosze ale i tak jak siedze to troche mi przeszkadzaja
Ja napewno sobie ogrodniczki będę chciała kupić ale zobaczymy kiedy to bedzie :-)

Z tymi spodniami to kurcze jest problem... Bo mi tez juz jest ciasnawo, ale ciazowe jeszcze nie wchodza w gre, bo sie zapewne w nich utopie... A rozmiar wieksze zwykle jak kupie to tez beda za duze.... Taki stan przejsciowy....

Ja też już się nie mogę doczekać jak brzusio wyskoczy na tyle żeby wszyscy widzieli że dzidzia będzie :-)
Obecnie wchodze w jedne dzinsy już tylko ale w nich chyba długo będę chodziła bo są dość szerokie ale musze sobie kupić jakieś kolejne jak będę w polsce :-)

Mnie nie swedzi skora na szczescie, ale juz od dluzszego czasu smaruje sie kremem mustela raz dziennie do tej pory, a teraz od 2. trymestru rano i wieczorem (jak nie zapomne...). No i oczekuje ze na dniach brzucho wyjdzie i wszyscy na okolo beda wiedziec ze jestem w ciazy :-)

Ja chwilowo też jestem :-)
Mi brzuszek w sumie najbardziej widać wieczorami ale ogolnie wszyscy mówią że już mnie trochę wywala powoli ale za to biust to już dawno dość mi urusł
Mój mąż się smieje że już nie mieszczą mu się w dłoni-a co to będzie później :-)
Ja biust mam nie za duży i zawsze wiedziałam czy urósł czy nie i teraz napewno się powiekszył i staniki niedługo będę musiała kupić większe :-)
A brzusio też smaruje oliwką dla dzieci a kremu zaczne uzywać jak w polsce będę bo wtedy sobie dobry załatwie

yecath a Ty gdzie się podziewasz?
jakoś naprawdę u nas ucichło :(

co prawda ja troszke wczesniej niz wy jestescie, ale zaczęłam smarowac oliwką jak mnie swędział i przeszło. ;)

Hej dziewczyny :) mnie też swędzi skóra :) to normalnty objaw, ja w swoje spodnie to chyba do 6 miesiąca bedę wchodzic, takie są luźne, ja tam nic nie przytyłam jeszcze ani cycki mi też nie urosły no ale wieczorkami to mi bąbelek wyskakuje, wczoraj to w najszerszym miejscu miałam 86 cm (szok!) hehe tyle, ze nie pamiętam ile zwykle w pasie nosiłam ;>

tak żabka bo się rozciąga:) mnie też swędzi, teraz jestem na etapie szukania jakiegoś pachnącego kremu na rozstępy, bo ten co używam nie pasuje mojemu Mężowi :( śmierdzi mu ;)

a macie cos takiego ze swedzi was brzuch. mnie swedzi skora na brzuchu ale moze dlatego ze sie zozciaga

A mi wlasnie idzie w brzusio "do przodu", biodra bez zmian i mam nadzieje ze tak zostanie

a u mnie w pracy już zauważyli brzusio że wystaje.... ale tak naprawde to chyba w sobotę mi wystrzelił troszkę do przodu.
no ja to już pare razy pisałam, że w spodnie się nie mieszczę od dawna. Poszło mi w biodra. Przytyłam 1 kg 200 gram :)
To dla mnie sukces gdyż od wielu wielu lat walczę z dużą nadwagą :(

jeszcze 7,5 godziny i do lekarza :P :)))

ja jakies 3-4 kg przytyłam, az niemożliwe ze tak szybko, chyba ze waga u tesciów sie popsuła... ;))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry