Widok

WIOSENNE MAMUSIE..... 37;)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
yecath 07.03
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ
parma 20.03
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
helenka 27.03

KWIECIEN:
liski 05.04
mini mini 6/7.04 / chłopiec PAWEŁEK
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
anulka28 15.04
różyczka 17.04 /chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela- 03-04.05
na.cia 5-11.05
wesolka 20.05
gosia_dim_ 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
neneczka 28.05
bemaz 31.05

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zakładam nowy wątek 38!!!!
Czesc!

Z tymi skurczami to tez tak mam. Caly brzuch sie napina, nie za przyjemne uczucie. Ale to rzeczywiscie normalne.

Pozdrawiam gorąco :)
Cze wszystkim!
Ja też już wstałam, umyłam głowę i piję kawkę, a jak się zbiorę to lecę na zakupy. Mąż na studiach, a ja znowu sama sierotka :(
Może kupię sobie coś ładnego i nieprzypominającego namiotu, bo 19.12 mamy w pracy Wieczornicę (na około 100 osób) 20.12 idziemy na wesele, na i na Święta też by się przydało ładnie wyglądać.
Witajcie. Spadłyśmy dziewczyny na drugą stronę.
Tak jak wczoraj napisałam poszłam od razu do łóżka, i wstałam dopiero teraz, ale lekka gorączka nadal jest, chociaż czuję się troszkę lepiej. Ale zmykam znowu pod koczyk się wygrzewać. Trzymajcie się.
oj a ty na.cia dalej chorujesz? myslalam ze juz ci lepiej?
ja walcze z kaszlem... mąż zaraz idzie po syrop :)
irmus to wygrzewaj sie w lozeczku i pij duzo cieplej herbatki z cytrynka i miodem :)
Irmus tak jak mowi skarlet pod kocyk!!! Dbaj o siebie:)
Irmuś to wskakuj pod kocyk i wygrzej się porządnie, mam nadzieję że szybko Ci przeziębienie przejdzie.
Dodam że zachowanie lekarza poniżej krytyki...starą babkę pewnie by przyjeli bez gadania-ehhhh
Cześć dziewczyny. A ja chyba na dobre się rozchorowałam. Jeszcze mi tego brakowało, chciałam pójść do lekarza ogólnego a ona do mnie z tekstem, że nie ma czasu i nie przyjmie, a jak jest mój lekarz to nie mogę iść do innego. Teraz cały weekend będę leżeć w łóżku i sie wygrzewać mam nadzieję, że ta gorączka chociaż mi przejdzie.
Ja też mam bóle kręgosłupa w szczególności nasilają się jak za długo siedzę np. na wykładzie i jak za długo stoję w miejscu.
Dziewczyny mnie też pod łopatkami boli- no i zdecydowanie bardziej pod lewą łopatką, Betti no i zgadzam się na ten ból masaż niewiele pomaga.
O, widze, ze nie tylko mnie juz mecza skurcze i bole w okolicach lopatek. Tzn mnie w sumie tylko w okolicy prawej lopatki. Ale poki siedze w domu z poduszeczka pod plecami tez nie boli :)

skarlet, niestety plecy bola juz od 21 t.c tak samo, tzn w ciagu dnia zaczyna sie ok. 15 i tak do wieczora, ale jak siedze to wkladam poduszke pod plecy i nie boli. Juz sie przyzwyczailam:))) wczoraj maz zrobil nawet masaz, ale to i tak nie pomaga:(
A co do skurczy to tez juz nie mam tak czesto, tylko np. raz na 2,3 dni a wtedy codziennie.
W ktorym miejscu masz bol plecow, bo ja pod lopatkami.
Cześć Dziewczynki:)
Betti nic nie pomieszałaś:)-mam te skurcze od około 20 tyg-na początku było ich chyba wiecej niż teraz.
A co do bólu brzuszka-wem że to martwi, ale to normalka- w końcu tyle się w nas zmienia, przesuwa, rośnie, więc chyba czasem musi poboleć:)
Betti a jak twoje plecyki?-mnie niestety od 2tyg męczy ból pleców-ale tylko przy siedzeniu-jak chodzę jest ok:)
Agnieszka 83, tez bylam u Olszewskiego i naprawde strasznie mily facet, pierwszy raz u mezczyzny, ale pozytywnie i jeszcze od razu jak wlaczyl monitor to powiedzial ze dziewczynka, mam nadzieje ze sie nie mylil. Widze ze bardzo nas duzo bylo u Olszewskich.
Mi wlasnie one sie tak zaczely, z tego co pamietam to Skarlet tez takie ma i byla u Olszewskiej i ona jej powiedziala ze to jest normalne.
Skarlet-mam nadzieje ze nie pomieszalam niczego:)
betti faktycznie czytalam o tych skurczach brixtona ze sa normalne i zacyznaja sie okolo 20 tc - tzw przygotowanie do porodu :)
ojej ile my sie nadenerwujemy, biedne:( napewno z brzuszkami bedzie ok, mnie tez bolal w nocy kilka tyg temu na dole ale przeszlo,tez mysle ze macica rosnie i to jest powod bolu. Ja mam juz te napinanie brzuch( skurcze brixtona hichka) ale mniej niz wczesnie a one sa podobno nie grozne.
Dziękuję wam dziewczynki za słowa otuchy. Troszkę się uspokoiłam. U mnie nie ma krwawień są tylko bóle i to dzisiaj pierwszy raz. Mam nadzieję, że jest wszystko oki.
czesc!
bole brzucha ponic nie sa niczym zlym jesli nie ma krwawien - przeciez rosniemy :) oczywiscie jesli przy bolach jest krwawienie to od razu do lekarza no i chyba jak sie brzuch napina to tez nie jest dobrze. ale ja to wiem tylko tak ze slyszenia i z tego co wyczytalam w madrych ksiazkach i czasopismach :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry