Widok

WIOSENNE MAMUSIE..... 37;)))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
yecath 07.03
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ
parma 20.03
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
helenka 27.03

KWIECIEN:
liski 05.04
mini mini 6/7.04 / chłopiec PAWEŁEK
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
anulka28 15.04
różyczka 17.04 /chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela- 03-04.05
na.cia 5-11.05
wesolka 20.05
gosia_dim_ 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
neneczka 28.05
bemaz 31.05

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zakładam nowy wątek 38!!!!
Czesc!

Z tymi skurczami to tez tak mam. Caly brzuch sie napina, nie za przyjemne uczucie. Ale to rzeczywiscie normalne.

Pozdrawiam gorąco :)
Cze wszystkim!
Ja też już wstałam, umyłam głowę i piję kawkę, a jak się zbiorę to lecę na zakupy. Mąż na studiach, a ja znowu sama sierotka :(
Może kupię sobie coś ładnego i nieprzypominającego namiotu, bo 19.12 mamy w pracy Wieczornicę (na około 100 osób) 20.12 idziemy na wesele, na i na Święta też by się przydało ładnie wyglądać.
Witajcie. Spadłyśmy dziewczyny na drugą stronę.
Tak jak wczoraj napisałam poszłam od razu do łóżka, i wstałam dopiero teraz, ale lekka gorączka nadal jest, chociaż czuję się troszkę lepiej. Ale zmykam znowu pod koczyk się wygrzewać. Trzymajcie się.
oj a ty na.cia dalej chorujesz? myslalam ze juz ci lepiej?
ja walcze z kaszlem... mąż zaraz idzie po syrop :)
irmus to wygrzewaj sie w lozeczku i pij duzo cieplej herbatki z cytrynka i miodem :)
Irmus tak jak mowi skarlet pod kocyk!!! Dbaj o siebie:)
Irmuś to wskakuj pod kocyk i wygrzej się porządnie, mam nadzieję że szybko Ci przeziębienie przejdzie.
Dodam że zachowanie lekarza poniżej krytyki...starą babkę pewnie by przyjeli bez gadania-ehhhh
Cześć dziewczyny. A ja chyba na dobre się rozchorowałam. Jeszcze mi tego brakowało, chciałam pójść do lekarza ogólnego a ona do mnie z tekstem, że nie ma czasu i nie przyjmie, a jak jest mój lekarz to nie mogę iść do innego. Teraz cały weekend będę leżeć w łóżku i sie wygrzewać mam nadzieję, że ta gorączka chociaż mi przejdzie.
Ja też mam bóle kręgosłupa w szczególności nasilają się jak za długo siedzę np. na wykładzie i jak za długo stoję w miejscu.
Dziewczyny mnie też pod łopatkami boli- no i zdecydowanie bardziej pod lewą łopatką, Betti no i zgadzam się na ten ból masaż niewiele pomaga.
O, widze, ze nie tylko mnie juz mecza skurcze i bole w okolicach lopatek. Tzn mnie w sumie tylko w okolicy prawej lopatki. Ale poki siedze w domu z poduszeczka pod plecami tez nie boli :)

skarlet, niestety plecy bola juz od 21 t.c tak samo, tzn w ciagu dnia zaczyna sie ok. 15 i tak do wieczora, ale jak siedze to wkladam poduszke pod plecy i nie boli. Juz sie przyzwyczailam:))) wczoraj maz zrobil nawet masaz, ale to i tak nie pomaga:(
A co do skurczy to tez juz nie mam tak czesto, tylko np. raz na 2,3 dni a wtedy codziennie.
W ktorym miejscu masz bol plecow, bo ja pod lopatkami.
Cześć Dziewczynki:)
Betti nic nie pomieszałaś:)-mam te skurcze od około 20 tyg-na początku było ich chyba wiecej niż teraz.
A co do bólu brzuszka-wem że to martwi, ale to normalka- w końcu tyle się w nas zmienia, przesuwa, rośnie, więc chyba czasem musi poboleć:)
Betti a jak twoje plecyki?-mnie niestety od 2tyg męczy ból pleców-ale tylko przy siedzeniu-jak chodzę jest ok:)
Agnieszka 83, tez bylam u Olszewskiego i naprawde strasznie mily facet, pierwszy raz u mezczyzny, ale pozytywnie i jeszcze od razu jak wlaczyl monitor to powiedzial ze dziewczynka, mam nadzieje ze sie nie mylil. Widze ze bardzo nas duzo bylo u Olszewskich.
Mi wlasnie one sie tak zaczely, z tego co pamietam to Skarlet tez takie ma i byla u Olszewskiej i ona jej powiedziala ze to jest normalne.
Skarlet-mam nadzieje ze nie pomieszalam niczego:)
betti faktycznie czytalam o tych skurczach brixtona ze sa normalne i zacyznaja sie okolo 20 tc - tzw przygotowanie do porodu :)
ojej ile my sie nadenerwujemy, biedne:( napewno z brzuszkami bedzie ok, mnie tez bolal w nocy kilka tyg temu na dole ale przeszlo,tez mysle ze macica rosnie i to jest powod bolu. Ja mam juz te napinanie brzuch( skurcze brixtona hichka) ale mniej niz wczesnie a one sa podobno nie grozne.
Dziękuję wam dziewczynki za słowa otuchy. Troszkę się uspokoiłam. U mnie nie ma krwawień są tylko bóle i to dzisiaj pierwszy raz. Mam nadzieję, że jest wszystko oki.
czesc!
bole brzucha ponic nie sa niczym zlym jesli nie ma krwawien - przeciez rosniemy :) oczywiscie jesli przy bolach jest krwawienie to od razu do lekarza no i chyba jak sie brzuch napina to tez nie jest dobrze. ale ja to wiem tylko tak ze slyszenia i z tego co wyczytalam w madrych ksiazkach i czasopismach :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry