Widok

WIOSENNE MAMUSIE 54 :))))))))))))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, może mi pomoże :)

LISTA

2w1
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA/ Puck
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec / DOMINIK
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04 / dziewczynka
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec ERYK
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05 dziewczynka / HANNA
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 dziewczynka/ ZUZIA
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka JULIA / Wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA

Rozpakowane:
skarlet 16.02 (7.03) córeczka MAGDALENA 2.730 kg i 50 cm
yecath 17.02 (7.03) córeczka ANTONINA 3.200kg i 54cm
marta82 26.02 (17.03) chłopiec JAŚ 3.200kg i 53cm
daguś 2.03 (5. 03) chłopiec MAKSYMILIAN 3.810 kg i 57cm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak sie czujecie ? Ja raz lepiej raz gorzej :) Młody jest już duży i chyba mi zołądek ugniata bo nie moge za dużo jesc nawet jak mi się chce :) Dzisiaj ide na cwiczenia do szkoły rodzenia :) zobaczymy co tam wymyslą :) Pozdrowionka
Daguś ale niespodziankę nam zrobiłaś:))) aż się łezka w oku kręci- GRATULACJE, napisz jak się czujesz i koniecznie wstaw fotkę Maksa-ale to w wolnej chwili-a wiem że pewnie teraz głównie wpatrujesz się w Swoje Cudo i oczom nie wierzysz że to JUŻ:)
Betti i Gugiś- zobaczycie że i Wy niedługo będziecie tulić swe Pociechy-myślami jestem z Wami.
Yecath za witaminki zapłaciłam niecałe 50 zeta.
przeciez poprzedni watek nie maial jeszcze 100 postow...
Nie miał, ale nowy ma pomóc mi się rozpoakować na weekend :-))))
Gratuluje kolejnej rozpakowanej mamusi :)

Betti, Gugis trzymam kciuki za Was :)))

mysslam ze po wyjezdzie mamy bede miala wiecej czasu na zaleglosci na forum, ale niestety ostatni miesiac w pracy i mnie na maxa 'wykorzystuja' i jeszcze obowiazki musze przekazac :( ciesze sie ze jeszcze tylko pare tyg. w biurze bede i w koncu odpoczne, ale pracy bedzie mi troche brakowac :(
moj maluszek ostatnio mniej sie rusza. troche mnie to martwilo, ale czyt.ze tak juz moze byc bo jest duzy :) juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla go zobaczyc i przytulic :)

milego dnia
Oj Beszka teraz to już zleci i zanim się obejrzysz a Maleństwo będzie z Tobą;) a masz już wyprawkę skompletowaną??
juz praktycznie wszystko mamy...brakuje kosmetykow pieluch i gruszki do nosa - tp kupimy w kwietniu...no i komody - jutro mamy pojechac zobaczyc co maja. ciuszkow duzo nie mam. nie wiem jaka bedzie pogoda (tu gdzie mieszkam to roznie bywa ;)) wiec jesli czegos bedzie brakowalo zawsze mozna podjechac i dokopic :)
pokoj odmalowany tylko zaslon i dekoracji brakuje - za to tez sie w kwietniu wezme jak bede na urlopie ;) a jesli nie zdaze to i tak Jasiek bedzie z nami w pokoju na poczatku.

tydzien temu mialam usg. mlody wazyl 2100g lek. pow.ze teraz przybiera ok.200g tygodniowo wiec teraz ma kolo 2300g mi sie duuuzy wydaje. pamietacie ile wasze maly\uchy wazyly okolo 32 tc ciazy?
Gugis mam nadzieje, ze watek nam przyniesie szczescie:-)
Beszka fajne sa te przygotowania dla baby.
Jezu ja zaraz oszaleje!!!!!!!!!!!!!! Ja chce urodzic juz

Battuś, bidulko... ja juz nie wiem co mam ze sobą zrobić, ale wiem że ty to masz jeszcze gorzej.
Ja mam zwolnienie do dzisiaj, więc lepiej żebym się w weekend rozpakowała. Jak nie to w poniedziałek chyba pójdę do pracy bo w domu oszaleje,heheh
Batti fajny masz suwaczek :)
Beszka-to wiekszośc zakupów za Tobą-dobrze na pewno jesteś spokojniejsza.
Jeśli dobrze pamiętam to Madzia w 32 tyg wazyła 1700 gram.
Betti i Gugiś- twardym trza być;)))) nie rozklejać mi się-dacie radę.
Beaszka moja córcia w 34 tygodniu ważyła ok 2300 gram.
Dzień drugi zakupów zakończony. Jutro czeka mnie dzień trzeci jedziemy zwiedzać sklepy w Gdyni i to czego jutro nie kupimy to się zostawi na Gdańsk czyli dzień czwarty. Na tą chwilę kupiliśmy komodę i prawie wszystkie kosmetyki, jutro po ubranka i dodatki i wózek. Czyli umeblowanie pokoiku już w całości.
Irmus to fajnie ze sie zakupy udaly.
Skarlet Ty masz tak fajjnie masz juz swoja ,Madzie sliczna a my:(
Powiedzcie mamy jak to jest po porodzie spicie w stanikach czy jak? bo ja juz teraz codziennie albo co dwa dni musze prac pizamke bo jest cala w plamach, tak mi leci z piersi, a jeszcze nie urodzilam hehe
ja śpię w takim cieniutkim sportowym staniku z wkładkami laktacyjnymi- też mnie wkurza to przeciekanie.

Betti, ale możesz się tym cieszyć- odpada Ci zamartwianie się problemem "nie mam pokarmu, moje dziecko jest głooodne"- ja się bardzo na początku martwiłam- bo po porodzie przez dwie-trzy doby miałam dosłownie kilka kropelek co jakiś czas...
Ja na początku sypiałam w staniku-teraz bez-fakt że czasem budzę się z mokrą klatą-ale jakoś mi wygodniej gdy cycuszki są na wolności-a piżamkę zawsze można wyprać:)))
Spadam do Madzi-jakaś niespokojna jest-mało dziś śpi-oczywiście ja schizuję że pewnie za mało mam pokarmu, albo zjadłam coś co jej nie pasuje.
skarlet twoja Madzia mało, a mój Jasiek wczoraj i dziasiaj ał dzień, że najchętniej wcale by się na jedzenie nie budził. Pociągnie cyca 10 minut i znowu śpi i też się martwię-czemu teraz tak mało je, tzn tak krótko ssa?
Tosia też tak miała- spała i spała i spała. Mi się wydaje, że nie masz się co niepokoić- gdyby był głodny, to by dłużej ssał i częściej się budził- widocznie zdąży się najeść ;) Marta, kiedy masz patronaż u pediatry? Umów się już, bo czasami ciężko z terminami...
No właśnie nie wiedziałam jak to jest, bo jeszcze położna u mnie nie była. Myślałam, że to ona jak przyjdzie to wyznaczy mi termin wizyty.
ale po położną już zadzwoniłaś tak? Ja po porodzie zadzwoniłam do przychodni i zgłosiłam urodzenie dziecka, podałam swój nr telefonu. I tego samego dnia zadzwonili, czy może jutro przyjść położna o godzinie 8:30. Była punktualnie.
gugiś ale moze to tak nie dziala...z tym zakladaniem watkow...musi sie najpierw stary skonczyc :P

beszka to z 4 kg bedzie Twoj synus mial...
U nas po położną nie trzeba dzwonić- szpital powiadamia i ona przychodzi niezapowiedzianie, kiedy jej pasuje-taka kontrola :)
Różyczka, tamten wątek był pechowy, ten jest specjalny dla mnie i dla Betti. Bo będziemy miały weekendowe dziecieczki, nie Betti...
nie znasz dnia ani godziny, bój się Młoda Matko!

Do mojej koleżanki przyszła położna, ale zapowiedziana. Bożena niedawno zdjęła pranie z suszarki i położyła na fotelu, z zamiarem złożenia tego później. A położna zapisała w swoim kajeciku, że młoda mama nie radzi sobie z obowiązkami domowymi... :/ Ale to było kilka lat temu- teraz położne to fajne babki zazwyczaj :)
no tak mi sie zdaje, ze on wielki bedzie albo zle mi termin wyliczyli (ja bym nie narzekala gdyby sie wyklul wczesniej).
cspokojniejsza jestem, ze juz praktycznie wszystko dla malego mamy, tylko czasem sobie wkrecam, ze te uprane uprasowane ciuszki mi sie zakurza ;) mama sie ze mnie smieje, ze juz panikuje

Dziewczyny mam nadz., ze to bedzie 'Wasz' watek i oby sie dziedzi zdecydowaly na ten weekend :)

wyslam meza po coca cole (nigdy jej nie lubilam, a w ciazy szaleje za nia...od czasu do czasu pozwalam sobie..a teraz to ostatnie mies. kiedy mozna sie najesc :)) uciekam przygotowac popcorn i zabieramy sie za ogladanie filmu :)))

milego wieczorku
Gugis, tak to bedzie nasz watek !!!!
I urodzimy niedzielne leniuszki:)
Beszka milego filmu.
Mamusia tez zycze milego weekendu
No to witam sie jeszcze zapakowana:) moze cos sie zmieni niedlugo hehe
Również witam jeszcze z godzinka i trzeci dzień zakupów się zacznie.
Dzień dobry:)))
Madzia dziś pobiła swój rekord-spała od 22:00 do 03:30, potem budziła się co 2,5 godzinki- Skarbek super nocki przesypia.
Irmuś daj czadu na zakupach:)))
No i czekamy na narodziny kolejnych Maleństw:)
Skarlet, Tosia tak samo :D Też spała od 22 do 3:30 :D
Byliśmy tacy szczęśliwi :P
Ale za to wcześniej od 18 do 22 fikała sobie :)
Yecath- Madzia też od 18 nie spała:) one są podejrzanie podobne-heheh
Mamunie ale macie fajnie, zazdroszcze wam tych opowiesci.
My juz wariujemy, maz mial wczoraj o 24.00 dolka i mowil, ze ja mam Maja a on nie ma swojej coreczki i ona nie chce do niego przyjsc:(
Mamy tesiowa moja u nas przyjechala juz 17 stycznia by mi pomoc w domu i jak Maja sie urodzi i juz tez wariuje bo minelo sporo czasu a tu nic. Dala mi juz dresiki welurowe, ktore miala dac mi jak wroce ze szpitala zebym miala mieciutkie ciuszki po porodzie, dzis juz nam dala bomboniere bo mowi ze waznosc staraci:) a Mai wciaz sie nie spieszy.
Betti, biedny ten mąż, tyle czekania... jejku, aż się wzruszyłam, on tak kocha to maleństwo! No ale nie ma innego wyjścia, w końcu mała musi się urodzić :)
hej dziewczyny
betti bidulko napewno niedługo na ciebie czas przyjedzie :-)
trzymam kciuki :-)
a jak się ogólnie czujesz?
gratulki kojejnej rozpakowanej mamie :-)
Gosia dlugo i tak nie zostalo, jeszcze najwyzej tydzien.
Ogolnie to czuje sie w ciagu dnia calkiem ok tylko wieczorem mam sensacje i bole w miednicy jak mala sie kreci. I mam juz calymi dniami silne skurcze, dlugo np. nie moge siedziec czý lezec itp. ale to jest ok.
Zmeczona jestem juz!
Mala a co u Ciebie jak sie Ty czujesz? widze ze czesciej nas odwiedzasz. MAz juz w PL?
Witam w sobotni poranek, oczywiście nic się nie dzieje, ale jesteśmy pozytwywnej nadzieji :-)
Ja za to dziś spałam: zasnęłam ok 1, bo mielismy gości no i przed chwilką się zwlokłam.
Jestem wypoczęta, więc gotowa :)))))))))
ja czuje się ok
mała czasami daje mi popalić ale nie jest źle :-)
czasami wydaje mi się jak by miała mi wypaść bo nisko siedzi i wali głową w szyjke jak wściekła :-/
czasami wydaje mi się że szybciej urodze ale czasami że ją przenosze-ciekawe jak to będzie :-)
Oj Batti kochana, Maja robi wam takiego psikusa, ale zobzcysz, że to już tuż tuż. A później już tylko przytulanki utulanki i buziulachy :-))))
Trzymaj się jeszcze troszeczkę, chociaż wiem, jak jest ciężko bo mi oststni tydzień to jakby z 2 miesiące.
Maju twoja e-ciocia do ciebie mówi: prosze w tej chwili złapać fale z wód płodowych do Nikolki i oby dwie marsz do wyjścia. Nie wiem czy jest tam tabliczka, bo może trochę ciemno, ale kierunek ==>na dół, wskazówka==> grawitacja.
No Betti już sie nie martw, teraz już droge znają,heheh
Gugis swietne!!!!
Mala to pewnie masz to co ja mam wieczorami-wciskanie i tez sobie przez to wkrecilam ze Maja gotowa i urodzi sie szybciej a ona ani rusz hehe:)
Poprostu boje sie tego wywolywania i chodzenia z balonem w cipce:) wolalabym sama.
Gugis dobrze ze do kwietnia nie przenosimy.
Betti, miałam wywoływanie bo już 19 lutego moja pani ginekolog stwierdziła, że jest mało wód i brzydkie łożysko i że to wygląda tak jakbym była już "przeterminowana":) dlatego 23 lutego miałam test z oxy i myśleli, że może coś wówczas się ruszy, ale nie było najmniejszego skurczu.no i potem decyzja, ąe 2 mam się stawić w szpitalu z tym żelem.Tak więc dobrze rozumiem Ciebie i Gugiś, bo pomimo tego, że miałam termin na 5-tego, to już od 19 oczekiwałam żeby coś się ruszyło.
To ciężkie, ale naprawdę warto i trzymam z całej siły kciuki za Was, aby już to czekanie się dla was szczęśliwie zakończyło.
A w razie czego wywoływania się nie bój, uważam, że skoro urodziłam pierwsze dziecko w 3 godziny, to nie jest źle,pozdrawiam gorąco
Dagus to super, ze Ci tak dobrze poszlo 3 h to szybciutko.
A mialas jakies odczucia tzn ze cos jest nie tak z lozyskiem czy to tylko lekarz wiedziala? Podoba mi sie imie waszego synka, jakby byl chlopiec to tez by sie tak nazywal:-)
Nie miałam żadnych przeczuć, tylko wyszło na usg, a czułam się świetnie.Potem w czasie porodu okazało się, że wody były przezroczyste, więc nic złego się na szczęście nie działo.Dopinguję Was z całych sił dziewczyny,aby Wasze córeczki już były z Wami:)
hej
ja mam tylko nadzieje że urodze przecd kwietniem bo ja jestem z marca i mam nadzieje że mała też :-)
za tydzień mam urodziny to może zrobi nam prezent :-)
zobaczymy
Mała ale byłby piękny prezent:)
Dobrej nocki.
no zobaczymy czy zrobi mi prezent na urodziny czy jednak jeszcze troche poczeka :-)
miłej nocki tym co już spać się szykują :-)
Mała ja mialam urodziny tydzień temu, tez myślałam, że będzie może jakiś prezencik, a tu widzisz, nosimy się dalej.
Ale tak jak powiedziałam, musi być ten weekend, nie dam jej za wygraną, od godziny kręcę biodrami i takie tam inne, mówię wam ja ją dzisiaj wykręcę :-)))))
Betti może też troszkę gimnastyczki...
gugiś to spóźnione wszystkiego naj :-)
i udanego kręcenia życze-żebyś dotarłą do celu :-)
jestem ciekawa kiedy u mnie się zacznie :-)
oby tylkow marcu :-)
Gratulacje dla następnej rozpakowanej mamusi!! Dziewczyny czekające - trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze!

Już też się nie mogę doczekać - w 9tym miesiącu zaczęły się wysypki i wszystko mnie swędzi tak, że nie mogę spać :((( Żeby to już był koniec...
Dzien dobry, Liski a mowilas o tym lekarzowi?
Ja czoraj mialam gimnastyke ale w brzuchu, mala tak mnie kopala caly dzien, ze myslalam ze wyskoczy. Na gimnastyle nie mam sily niestety, wczoraj skonczyly mi sie leki na zaladek i dzis juz odwiedzilam toalete i wymiotowalam,
Gugis zycze powodzenia, ja juz sie nie ludze, ze Maja sie dzis urodzi.
Mala fajnie by bylo jakbys urodzila w swoje urodzinki
Witam i składm życzonka z okazji Dnia Kobiet.
Tak kręciłam, tak kręciłam... i d***. Też nie miałam siły, ale walczyłam do 1 w nocy kręciłam i dziś też będę kręcić.
Betti dasz radę, do końca dnia jeszcze troszkę :)
hejka, odeszla mi jakas wydzielina zoltawa jakby moze ten czop, mamuski piszcie jak to jest?
Gugis zakrecona jestes:-)
hej i wszytskiego naj naj z okazji dnia kobiet :-)
betti trzymamy kciuki-może sobie prezent na dzień kobiet zrobisz :-)
Betti Kochana, mi pół godziny przed odejściem wód odszedł czop- i nie sposób było tego nie zauważyć-chlusnął taki wielki śluz brązowawy-aż się wystraszyłam i i pokazałam podpaskę lekarce(to było już na porodówce) a ona do mnie że to czop śluzowy...a ja pare dni przed porodem jak miała takie "większe" upławy-też czasem lekko podbarwione krwią łudziłam się że to ten czop:))), mam nadzieję że się akcja u Ciebie rozkręci-dla mnie poniedziałek był szczęśliwy-może i Tobie przyniesie szczęście:)))))
A my właśnie wróciliśmy ze spacerku-godzinka w lesie-bosko, Madzię wytrzęsło porządnie teraz smacznie śpi.
Od dwóch tygodni chodzę po dermatologach i... nic. Wyniki wątroby są ok, więc na szczęście raczej nie cholestaza. Teraz mam wizytę u gina, mam nadzieję, że coś poradzi :(
Witajcie dziewczyny i wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet.
Zakupy wczorajsze się udały mam już praktycznie wszystko, zostały tylko jakieś malutkie szczegóły. Ale to się załatwi już w tygodniu, bo zakupów po wczorajszym mam już dość na długo.
Liski napewno bedzie ok napisz co ci gin powie
Irmus gratuluje zakupow.
Skarlet mi ten czop sie pojawil 2 razy juz dzis ale naprawde duzo i napwno to nie uplawy, bo to taka galaretka,ale bez krwi, wiec moze potrwac ale cos tam sie rusza powoli moze
No Betti, mam nadzieję, że już to twój początek, trzymam kciuki :)
Dziewczyny czy Wasze maluchy juz sa obrocone główka w doł??
U mnie chyba jeszcze nie i zaczyna mnie to martwic :(
Daguś gratulacje!!!

Kobietki do rozpakowania-wytrzymajcie jeszcze trochę!!!

Mi brzuch w weekend urósł, aż mnie wszytsko boli i mi cieżko!!!
a u nas wielka radość, bo Tosi w końcu odpadł pępek! :)
No to super Yacet!
Oj cos Betti sie nie odzywa, może coś się dzieje - mam nadzieje!!!
witam dziewczyny w ta noc poniedzialkowa, chyba cos sie zaczyna albo mnie organizm oszukuje, obudzilam sie po 24 bo cos mialam mokro na pizamie, chyba wody sie sacza i jak poszlam do toalety to mialam sluz z domieszka krwi, teraz mam skurcze co 10, 9 minut tak jak na okres troche tylko bardziej boli kregoslup niz brzuch, czekam az sie cos rozwinie i wtedy dzwonie do szpitala.
Brawo Betti, dzielna dziewczynka. Cieszę się i zazdroszczę
Ja za to jak widać mam wspaniały sen. Zdrzemneliśmy się z męzem popołudniu i mam nici ze spania. Dodatkowo jeszcze mały kryzys psychiczny. Dziś mój termin...
gugis powodzenia ja jade do szpitala mam skurcze co 4, 5 min
Betti wracaj ze szpitala ale już tylko z dzidzią. Już się wystarczająco naczekałaś.
Gugiś na pewno i u ciebie niedługo się zacznie.
Ja wczoraj cały dzień miałam przemeblowanie w mieszkaniu i już jest wszystko dla dzidzi ustawione. Za 2 tygodnie będzie wózek i już wtedy mogę tylko czekać na poród.
A zaraz wychodzę na uczelnie, mam nadzieję, że to ostatni tydzień, bo już mam dość po 8-10 godzin tam siedzieć codziennie. Już mnie to za bardzo męczy.
Miłego dnia.
Go girl!!! Może już ma Majcie na rączkach, ale wypas.
Irmus fajnie, że masz już wszystko gotowe. Ja już tez mam od dawna, tylko tak stoi puste i czeka :(
Miłego dnia dziewczynki.
Hej!!
Co za emocje!!! Może Betti już urodziła-oby szybko i bezboleśnie poszło.
Gugiś i na Ciebie wkrótce przyjdzie czas;)
Miłego dzionka.
Yecath super że już kikut od pępuszka odpadł-duzo łatwiej się Dzidzię przewija i kąpie. My byliśmy w szoku bo odpadł nam już 8 dnia:)
Pozdrowienia dla Tosi od cioci Skarlet i Madzi:)))
a Tosia jest chora :( czekamy na pediatrę, przyjdzie do domku ją zbadać... Tak się martwię o nią :( Ma kaszelek, katar- strasznie ją to męczy, zasnąć nie mogła..
Cze dziewczyny!
Betti trzymam kciuki!
Ja też czekam aż kikut odpadnie-mam nadzieję, że nastąpi to niedługo. Nasz Jasiek dzisiaj bardzo ładnie spał-w nocy budził się tylko dwa razy :) ależ się wyspaliśmy :)))))))))))))) martwię się tylko, bo zdaje mi się, że mam miej mleka, piersi są jakby cały czas miękkie i nie leci tak jak do tej pory...
Biedna Tosieńka- oby szybko jej minęło.
Marta nie martw się- ja też czasami mam miekkie cycuszki a Mała ssie i się najada, grunt to pozytywne myślenie...no i polecam herbatkę dla Mam karmiących Hippa.
herbatka jest pyszna! Ale ja już jej nie piję, bo mi cieknie i cieknie :/
Też mam często miękkie piersi, a jednak Mała wysysa z nich mleczko. Lubię, jak są miękkie, są wtedy takie miłe w dotyku.

Maleńka śpi, pokasłuje przez sen, a ja dalej czekam na lekarza.. Mówił, że będzie "wczesnym przedpołudniem"- wolałabym jednak, żeby podał godzinę :)
yecath nie martw się to na pewno małe przeziębienie. Tosia to silna dziewuszka-szybko pokona każde choróbsko :)

Yecath zdrówka dla Tosi!!!
Betti trzymam kciuki, aby było to dziś!!! POWODZENIA

Ja byłam u lekarza ogólnego, dostałam skierowanie do endokrynologa, bo moje badania hormonów wyszły trochę nie tak.
Dała mi też skierowanie na mocz i morfologie-a co poprosiłam i dała :-)
I zaraz uciekam do dentysty a jutro endokrynolog, ale tydzień lekarzowy się zapowiada!!!
Betti trzymam kciuki :)
Yecath mam nadz., ze to tylko przeziebienei i malutka szybko wyzdrowieje.

Ja dzis w pracy - nieprzytomna.niedlugo jade do poloznej. dzis z mezem - ma nam cos na temat porodu powiedzic (jak oddychac, jakie srodki przeciwbolowe sa dostepne itp.)
synek ostatnio mniej sie rusza. chyba mu juz tam strasznei ciasno ;)
w soboter wieczorem maz probowal mnie przekonac ;) ze zaczelam rodzic - Jasiek wciskal glowke i sie rozpychal przez ponad 2 godz. co tak bolalo ze sie zwijalm na lozku

pozdrawiam
ja po długim spacerze, ale było pieknie, aż nie chciało mi się wracać do domu :-)

Hej dziewczyny, mam objaw :-)
Odrywa mi się czop...hurra
Byłam dziś u lekarza serduszko puka ok, a mała ma bardzo nisko główkę, powiedział mi że poród może nastąpić w każdej chwili- to było rano, a teraz ten czop... powoli do celu :)
Gugiś-tak trzymaj:)))) i pamietaj my tu trzymamy za Ciebie kciuki.
Gugiś, trzymam kciuki :)
Dziewczyny mi akcja ustapila, zbadali mnie mialam skurcze w szpitalu c0 7,6 min. odszedl czop calkowicie z krwia ale wyslali do domu i dali mi tabletke i po niej skurcze ustapily, teraz sa ale zadkie. Powiedzieli ze to faza utajona,ile ona moze trwac szok.
Uuu.... :/ Biedaku.
Współczuje Betti, to czekanie musi wykańczać, jedyne pocieszenie to to co bedzie po tym czekaniu :-)
Kolejna rozpoakowana mamusia :)

LISTA

2w1
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA/ Puck
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec / DOMINIK
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04 / dziewczynka
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec ERYK
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05 dziewczynka / HANNA
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 dziewczynka/ ZUZIA
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka JULIA / Wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA

Rozpakowane:
skarlet 16.02 (7.03) córeczka MAGDALENA 2.730 kg i 50 cm
yecath 17.02 (7.03) córeczka ANTONINA 3.200kg i 54cm
marta82 26.02 (17.03) chłopiec JAŚ 3.200kg i 53cm
daguś 2.03 (5. 03) chłopiec MAKSYMILIAN 3.810 kg i 57cm
aleksandraa20 04.03 (25.03) coreczka
Betti 3mam kciuki....mam nadz.ze akcja sie szybko rozkreci i bedziesz mogla przytulic mala Maje
Gratuluję kolejnej mamusi!!!
Ojejku Batti ty biedaczku, ja już myślałam że ty dawno po. Tak mi przykro.
Ja narazie czekam na jakiś nowy znak. Byłam właśnie na spacerku, pochodziłam po schodach, mam nadzieję, że coś sie ruszy.
Betti jeszcze troszeczkę, trzymaj się!!
Betti współczuję wczorajszego dnia. Trzymaj się.
U mnie nic oprocz depresji:( tzn mam skurcze ale za zadkie.
Betti, nie dziwie sie Tobie tej depresji... Ja sama tez już tego psychicznie nie wytrzymuję.
Wczoraj trochę mi lepiej było, bo pojechałam sobie do pracy i posiedziałam tam pół dnia i poplotkowałam. No i to że ten czop się odrywa, zawsze coś do przodu.
Wiem że mówienie nie denerwuj się to już tuż tuż jest dla ciebie wkurzające, bo ty chcesz już a nie zaraz. Ale nic mądrego na to nie można wymyśleć. Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno i jak widzisz cały czas czekam żeby się nie wepchnąć w kolejkę, tak jak obiecałam :)
Gugis wpychaj sie wpychaj jak masz ochote:-) ja juz sie przemecze tylko zeby Majeczka byla zdrowa bo onia sie martwie tylko.
Nie mozemy sie stresowac bo to nic nie daje ale latwo powiedziec nie. Tak wiec czekamy dalej!!! Ja mam miec wywolane w poniedzialek jak nic sie nie urodzi
Cześć:)
Betti zgadzam się z Tobą-grunt to starać się nie stresować.
Yecath napisz jak się Tosia czuje, był wczoraj lekarz??
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze rozwiązanie!!!

Ja byłam u endokrynologa, kazał się nie martwić, dał na usg tarczycy i jeszcze na przeciwciała kontrolnie. Ale powiedział, że jest ok.
Bemaz to dobrze, nie mart sie napewno bedzie dobrze.
Skarlet Ty tez troche czekalas pamietam zeby urodzic nie?
Yecath napisz jak Tosia
U Tosi teraz nieco lepiej, ale w nocy strasznie się męczyła :(
Lekarz wczoraj był, mówił że zdążyliśmy jeszcze przed zejściem choroby na oskrzela, ale nosek, uszka i gardełko zainfekowane. Daję Tosi wit. C (Cebion), Clemastinum, Panadol truskawkowy (bardzo jej smakuje), Nasivin (krople do noska) i regularnie oczyszczam jej nosek Fridą. Teraz już dość normalnie oddycha, bo wcześniej to takie furkotanie było... Na łóżeczku wieszam jej mokre pieluchy, śpi wyżej niż zwykle, dużo dużo ją przytulam. Ale jest bardzo dzielna.
Lekarz też zbadał jej bioderka, mówił, że ma wzorowe- oby się na USG potwierdziło.

Betti, a jak u Ciebie? Są bóle?
Bidulka Tosieńka, ale ma cudowną mamusię przy której na pewno szybciutko wyzdrowieje!!!
Batti, mam pytanko , kidy mam iść na KTG, bo niby 3 dni po terminie, mam liczyć od wczoraj (czyli daty) czy od dzisiaj. Wiem że takie głupie pytania już zadaję, ale co tam, coś trzeba pisać...hehhe
Tak Betti-pierwszy raz ze skurczami co 5 min wylądowałam w sobotę-okazało się że to przepowiadające. Potem jeszcze tydzień w domku męczyłam się bo dopadły mnie bóle krzyżowe-prawie zero snu bo bardzo bolało. Ale juz sam poród to dosyć sprawnie poszedł-nastawiałam się że bedzie gorzej:))
Yecath na pewno Malutka niedługo wyzdrowieje-obie jesteście dzielne-kurcze wyobrażam sobie co czujesz-na pewno bardzo przeżywasz że Tosia się męczy.Pozdrawiam.
Gugis ja Ci nie odpowiem bo ja w Szwecji mieszkam i niestety tu sie nie chodzi, tylko zrobili mi jak pojechalam rodzic hehe:-)
Skarlet a jak mialas te bole krzyzowe to tez skurcze? bo ja mam teraz tak co 15 min skurcz ale cholernie przy tym bola plecy. Moze to to samo?
Yecath Buziaczki dla Tosi:) malenstwo sie wymeczy.
Gugis i watek nam nie pomogl:(
Betti przy tych bólach miałam też skurcze, ale nieregularne.
Za 2 razem pojechaliśmy na porodówe jak ból w plecach nie mijał przez 4 godziny-nawet gorąca kąpiel i termofor nie pomagały.
Betti trzymam kciuki za szybki koniec męczarni.
Ciężko ostatnio idą te akcje porodowe.
Ja mam nadzieję, że się tak męczyć nie będę.
każda z nas ma taka nadzieję, ale jak bedzie to wszytsko przed nami...
byłysmy na 4 str. no chyba, ze nie zauważyłam nastepnego watku!

Naprawdę dzis nikogo nie ma???

Mam nadzieję, że pierwsze dziewczyny z marca na porodówce :-)
bemaz, bo jest nowy wątek http://forum.trojmiasto.pl/Wiosenne-mamusie-t96711,1,16.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry