Widok
WIOSENNE MAMUSIE 54 :))))))))))))
Zakładam nowy wątek, może mi pomoże :)
LISTA
2w1
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA/ Puck
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec / DOMINIK
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka
KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04 / dziewczynka
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec ERYK
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05 dziewczynka / HANNA
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05 dziewczynka/ ZUZIA
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka JULIA / Wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA
Rozpakowane:
skarlet 16.02 (7.03) córeczka MAGDALENA 2.730 kg i 50 cm
yecath 17.02 (7.03) córeczka ANTONINA 3.200kg i 54cm
marta82 26.02 (17.03) chłopiec JAŚ 3.200kg i 53cm
daguś 2.03 (5. 03) chłopiec MAKSYMILIAN 3.810 kg i 57cm
LISTA
2w1
MARZEC:
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
geoida 07.05
Kajagsm 23.05
ssylwia 26.05
Rozpakowane:
Daguś ale niespodziankę nam zrobiłaś:))) aż się łezka w oku kręci- GRATULACJE, napisz jak się czujesz i koniecznie wstaw fotkę Maksa-ale to w wolnej chwili-a wiem że pewnie teraz głównie wpatrujesz się w Swoje Cudo i oczom nie wierzysz że to JUŻ:)
Betti i Gugiś- zobaczycie że i Wy niedługo będziecie tulić swe Pociechy-myślami jestem z Wami.
Yecath za witaminki zapłaciłam niecałe 50 zeta.
Betti i Gugiś- zobaczycie że i Wy niedługo będziecie tulić swe Pociechy-myślami jestem z Wami.
Yecath za witaminki zapłaciłam niecałe 50 zeta.
Gratuluje kolejnej rozpakowanej mamusi :)
Betti, Gugis trzymam kciuki za Was :)))
mysslam ze po wyjezdzie mamy bede miala wiecej czasu na zaleglosci na forum, ale niestety ostatni miesiac w pracy i mnie na maxa 'wykorzystuja' i jeszcze obowiazki musze przekazac :( ciesze sie ze jeszcze tylko pare tyg. w biurze bede i w koncu odpoczne, ale pracy bedzie mi troche brakowac :(
moj maluszek ostatnio mniej sie rusza. troche mnie to martwilo, ale czyt.ze tak juz moze byc bo jest duzy :) juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla go zobaczyc i przytulic :)
milego dnia
Betti, Gugis trzymam kciuki za Was :)))
mysslam ze po wyjezdzie mamy bede miala wiecej czasu na zaleglosci na forum, ale niestety ostatni miesiac w pracy i mnie na maxa 'wykorzystuja' i jeszcze obowiazki musze przekazac :( ciesze sie ze jeszcze tylko pare tyg. w biurze bede i w koncu odpoczne, ale pracy bedzie mi troche brakowac :(
moj maluszek ostatnio mniej sie rusza. troche mnie to martwilo, ale czyt.ze tak juz moze byc bo jest duzy :) juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla go zobaczyc i przytulic :)
milego dnia
juz praktycznie wszystko mamy...brakuje kosmetykow pieluch i gruszki do nosa - tp kupimy w kwietniu...no i komody - jutro mamy pojechac zobaczyc co maja. ciuszkow duzo nie mam. nie wiem jaka bedzie pogoda (tu gdzie mieszkam to roznie bywa ;)) wiec jesli czegos bedzie brakowalo zawsze mozna podjechac i dokopic :)
pokoj odmalowany tylko zaslon i dekoracji brakuje - za to tez sie w kwietniu wezme jak bede na urlopie ;) a jesli nie zdaze to i tak Jasiek bedzie z nami w pokoju na poczatku.
tydzien temu mialam usg. mlody wazyl 2100g lek. pow.ze teraz przybiera ok.200g tygodniowo wiec teraz ma kolo 2300g mi sie duuuzy wydaje. pamietacie ile wasze maly\uchy wazyly okolo 32 tc ciazy?
pokoj odmalowany tylko zaslon i dekoracji brakuje - za to tez sie w kwietniu wezme jak bede na urlopie ;) a jesli nie zdaze to i tak Jasiek bedzie z nami w pokoju na poczatku.
tydzien temu mialam usg. mlody wazyl 2100g lek. pow.ze teraz przybiera ok.200g tygodniowo wiec teraz ma kolo 2300g mi sie duuuzy wydaje. pamietacie ile wasze maly\uchy wazyly okolo 32 tc ciazy?
Beaszka moja córcia w 34 tygodniu ważyła ok 2300 gram.
Dzień drugi zakupów zakończony. Jutro czeka mnie dzień trzeci jedziemy zwiedzać sklepy w Gdyni i to czego jutro nie kupimy to się zostawi na Gdańsk czyli dzień czwarty. Na tą chwilę kupiliśmy komodę i prawie wszystkie kosmetyki, jutro po ubranka i dodatki i wózek. Czyli umeblowanie pokoiku już w całości.
Dzień drugi zakupów zakończony. Jutro czeka mnie dzień trzeci jedziemy zwiedzać sklepy w Gdyni i to czego jutro nie kupimy to się zostawi na Gdańsk czyli dzień czwarty. Na tą chwilę kupiliśmy komodę i prawie wszystkie kosmetyki, jutro po ubranka i dodatki i wózek. Czyli umeblowanie pokoiku już w całości.
Irmus to fajnie ze sie zakupy udaly.
Skarlet Ty masz tak fajjnie masz juz swoja ,Madzie sliczna a my:(
Powiedzcie mamy jak to jest po porodzie spicie w stanikach czy jak? bo ja juz teraz codziennie albo co dwa dni musze prac pizamke bo jest cala w plamach, tak mi leci z piersi, a jeszcze nie urodzilam hehe
Skarlet Ty masz tak fajjnie masz juz swoja ,Madzie sliczna a my:(
Powiedzcie mamy jak to jest po porodzie spicie w stanikach czy jak? bo ja juz teraz codziennie albo co dwa dni musze prac pizamke bo jest cala w plamach, tak mi leci z piersi, a jeszcze nie urodzilam hehe
ja śpię w takim cieniutkim sportowym staniku z wkładkami laktacyjnymi- też mnie wkurza to przeciekanie.
Betti, ale możesz się tym cieszyć- odpada Ci zamartwianie się problemem "nie mam pokarmu, moje dziecko jest głooodne"- ja się bardzo na początku martwiłam- bo po porodzie przez dwie-trzy doby miałam dosłownie kilka kropelek co jakiś czas...
Betti, ale możesz się tym cieszyć- odpada Ci zamartwianie się problemem "nie mam pokarmu, moje dziecko jest głooodne"- ja się bardzo na początku martwiłam- bo po porodzie przez dwie-trzy doby miałam dosłownie kilka kropelek co jakiś czas...
Ja na początku sypiałam w staniku-teraz bez-fakt że czasem budzę się z mokrą klatą-ale jakoś mi wygodniej gdy cycuszki są na wolności-a piżamkę zawsze można wyprać:)))
Spadam do Madzi-jakaś niespokojna jest-mało dziś śpi-oczywiście ja schizuję że pewnie za mało mam pokarmu, albo zjadłam coś co jej nie pasuje.
Spadam do Madzi-jakaś niespokojna jest-mało dziś śpi-oczywiście ja schizuję że pewnie za mało mam pokarmu, albo zjadłam coś co jej nie pasuje.
nie znasz dnia ani godziny, bój się Młoda Matko!
Do mojej koleżanki przyszła położna, ale zapowiedziana. Bożena niedawno zdjęła pranie z suszarki i położyła na fotelu, z zamiarem złożenia tego później. A położna zapisała w swoim kajeciku, że młoda mama nie radzi sobie z obowiązkami domowymi... :/ Ale to było kilka lat temu- teraz położne to fajne babki zazwyczaj :)
Do mojej koleżanki przyszła położna, ale zapowiedziana. Bożena niedawno zdjęła pranie z suszarki i położyła na fotelu, z zamiarem złożenia tego później. A położna zapisała w swoim kajeciku, że młoda mama nie radzi sobie z obowiązkami domowymi... :/ Ale to było kilka lat temu- teraz położne to fajne babki zazwyczaj :)
no tak mi sie zdaje, ze on wielki bedzie albo zle mi termin wyliczyli (ja bym nie narzekala gdyby sie wyklul wczesniej).
cspokojniejsza jestem, ze juz praktycznie wszystko dla malego mamy, tylko czasem sobie wkrecam, ze te uprane uprasowane ciuszki mi sie zakurza ;) mama sie ze mnie smieje, ze juz panikuje
Dziewczyny mam nadz., ze to bedzie 'Wasz' watek i oby sie dziedzi zdecydowaly na ten weekend :)
wyslam meza po coca cole (nigdy jej nie lubilam, a w ciazy szaleje za nia...od czasu do czasu pozwalam sobie..a teraz to ostatnie mies. kiedy mozna sie najesc :)) uciekam przygotowac popcorn i zabieramy sie za ogladanie filmu :)))
milego wieczorku
cspokojniejsza jestem, ze juz praktycznie wszystko dla malego mamy, tylko czasem sobie wkrecam, ze te uprane uprasowane ciuszki mi sie zakurza ;) mama sie ze mnie smieje, ze juz panikuje
Dziewczyny mam nadz., ze to bedzie 'Wasz' watek i oby sie dziedzi zdecydowaly na ten weekend :)
wyslam meza po coca cole (nigdy jej nie lubilam, a w ciazy szaleje za nia...od czasu do czasu pozwalam sobie..a teraz to ostatnie mies. kiedy mozna sie najesc :)) uciekam przygotowac popcorn i zabieramy sie za ogladanie filmu :)))
milego wieczorku
Mamunie ale macie fajnie, zazdroszcze wam tych opowiesci.
My juz wariujemy, maz mial wczoraj o 24.00 dolka i mowil, ze ja mam Maja a on nie ma swojej coreczki i ona nie chce do niego przyjsc:(
Mamy tesiowa moja u nas przyjechala juz 17 stycznia by mi pomoc w domu i jak Maja sie urodzi i juz tez wariuje bo minelo sporo czasu a tu nic. Dala mi juz dresiki welurowe, ktore miala dac mi jak wroce ze szpitala zebym miala mieciutkie ciuszki po porodzie, dzis juz nam dala bomboniere bo mowi ze waznosc staraci:) a Mai wciaz sie nie spieszy.
My juz wariujemy, maz mial wczoraj o 24.00 dolka i mowil, ze ja mam Maja a on nie ma swojej coreczki i ona nie chce do niego przyjsc:(
Mamy tesiowa moja u nas przyjechala juz 17 stycznia by mi pomoc w domu i jak Maja sie urodzi i juz tez wariuje bo minelo sporo czasu a tu nic. Dala mi juz dresiki welurowe, ktore miala dac mi jak wroce ze szpitala zebym miala mieciutkie ciuszki po porodzie, dzis juz nam dala bomboniere bo mowi ze waznosc staraci:) a Mai wciaz sie nie spieszy.
Gosia dlugo i tak nie zostalo, jeszcze najwyzej tydzien.
Ogolnie to czuje sie w ciagu dnia calkiem ok tylko wieczorem mam sensacje i bole w miednicy jak mala sie kreci. I mam juz calymi dniami silne skurcze, dlugo np. nie moge siedziec czý lezec itp. ale to jest ok.
Zmeczona jestem juz!
Mala a co u Ciebie jak sie Ty czujesz? widze ze czesciej nas odwiedzasz. MAz juz w PL?
Ogolnie to czuje sie w ciagu dnia calkiem ok tylko wieczorem mam sensacje i bole w miednicy jak mala sie kreci. I mam juz calymi dniami silne skurcze, dlugo np. nie moge siedziec czý lezec itp. ale to jest ok.
Zmeczona jestem juz!
Mala a co u Ciebie jak sie Ty czujesz? widze ze czesciej nas odwiedzasz. MAz juz w PL?
Oj Batti kochana, Maja robi wam takiego psikusa, ale zobzcysz, że to już tuż tuż. A później już tylko przytulanki utulanki i buziulachy :-))))
Trzymaj się jeszcze troszeczkę, chociaż wiem, jak jest ciężko bo mi oststni tydzień to jakby z 2 miesiące.
Maju twoja e-ciocia do ciebie mówi: prosze w tej chwili złapać fale z wód płodowych do Nikolki i oby dwie marsz do wyjścia. Nie wiem czy jest tam tabliczka, bo może trochę ciemno, ale kierunek ==>na dół, wskazówka==> grawitacja.
No Betti już sie nie martw, teraz już droge znają,heheh
Trzymaj się jeszcze troszeczkę, chociaż wiem, jak jest ciężko bo mi oststni tydzień to jakby z 2 miesiące.
Maju twoja e-ciocia do ciebie mówi: prosze w tej chwili złapać fale z wód płodowych do Nikolki i oby dwie marsz do wyjścia. Nie wiem czy jest tam tabliczka, bo może trochę ciemno, ale kierunek ==>na dół, wskazówka==> grawitacja.
No Betti już sie nie martw, teraz już droge znają,heheh
Betti, miałam wywoływanie bo już 19 lutego moja pani ginekolog stwierdziła, że jest mało wód i brzydkie łożysko i że to wygląda tak jakbym była już "przeterminowana":) dlatego 23 lutego miałam test z oxy i myśleli, że może coś wówczas się ruszy, ale nie było najmniejszego skurczu.no i potem decyzja, ąe 2 mam się stawić w szpitalu z tym żelem.Tak więc dobrze rozumiem Ciebie i Gugiś, bo pomimo tego, że miałam termin na 5-tego, to już od 19 oczekiwałam żeby coś się ruszyło.
To ciężkie, ale naprawdę warto i trzymam z całej siły kciuki za Was, aby już to czekanie się dla was szczęśliwie zakończyło.
A w razie czego wywoływania się nie bój, uważam, że skoro urodziłam pierwsze dziecko w 3 godziny, to nie jest źle,pozdrawiam gorąco
To ciężkie, ale naprawdę warto i trzymam z całej siły kciuki za Was, aby już to czekanie się dla was szczęśliwie zakończyło.
A w razie czego wywoływania się nie bój, uważam, że skoro urodziłam pierwsze dziecko w 3 godziny, to nie jest źle,pozdrawiam gorąco
Mała ja mialam urodziny tydzień temu, tez myślałam, że będzie może jakiś prezencik, a tu widzisz, nosimy się dalej.
Ale tak jak powiedziałam, musi być ten weekend, nie dam jej za wygraną, od godziny kręcę biodrami i takie tam inne, mówię wam ja ją dzisiaj wykręcę :-)))))
Betti może też troszkę gimnastyczki...
Ale tak jak powiedziałam, musi być ten weekend, nie dam jej za wygraną, od godziny kręcę biodrami i takie tam inne, mówię wam ja ją dzisiaj wykręcę :-)))))
Betti może też troszkę gimnastyczki...
Dzien dobry, Liski a mowilas o tym lekarzowi?
Ja czoraj mialam gimnastyke ale w brzuchu, mala tak mnie kopala caly dzien, ze myslalam ze wyskoczy. Na gimnastyle nie mam sily niestety, wczoraj skonczyly mi sie leki na zaladek i dzis juz odwiedzilam toalete i wymiotowalam,
Gugis zycze powodzenia, ja juz sie nie ludze, ze Maja sie dzis urodzi.
Mala fajnie by bylo jakbys urodzila w swoje urodzinki
Ja czoraj mialam gimnastyke ale w brzuchu, mala tak mnie kopala caly dzien, ze myslalam ze wyskoczy. Na gimnastyle nie mam sily niestety, wczoraj skonczyly mi sie leki na zaladek i dzis juz odwiedzilam toalete i wymiotowalam,
Gugis zycze powodzenia, ja juz sie nie ludze, ze Maja sie dzis urodzi.
Mala fajnie by bylo jakbys urodzila w swoje urodzinki
Betti Kochana, mi pół godziny przed odejściem wód odszedł czop- i nie sposób było tego nie zauważyć-chlusnął taki wielki śluz brązowawy-aż się wystraszyłam i i pokazałam podpaskę lekarce(to było już na porodówce) a ona do mnie że to czop śluzowy...a ja pare dni przed porodem jak miała takie "większe" upławy-też czasem lekko podbarwione krwią łudziłam się że to ten czop:))), mam nadzieję że się akcja u Ciebie rozkręci-dla mnie poniedziałek był szczęśliwy-może i Tobie przyniesie szczęście:)))))
A my właśnie wróciliśmy ze spacerku-godzinka w lesie-bosko, Madzię wytrzęsło porządnie teraz smacznie śpi.
A my właśnie wróciliśmy ze spacerku-godzinka w lesie-bosko, Madzię wytrzęsło porządnie teraz smacznie śpi.
witam dziewczyny w ta noc poniedzialkowa, chyba cos sie zaczyna albo mnie organizm oszukuje, obudzilam sie po 24 bo cos mialam mokro na pizamie, chyba wody sie sacza i jak poszlam do toalety to mialam sluz z domieszka krwi, teraz mam skurcze co 10, 9 minut tak jak na okres troche tylko bardziej boli kregoslup niz brzuch, czekam az sie cos rozwinie i wtedy dzwonie do szpitala.
Betti wracaj ze szpitala ale już tylko z dzidzią. Już się wystarczająco naczekałaś.
Gugiś na pewno i u ciebie niedługo się zacznie.
Ja wczoraj cały dzień miałam przemeblowanie w mieszkaniu i już jest wszystko dla dzidzi ustawione. Za 2 tygodnie będzie wózek i już wtedy mogę tylko czekać na poród.
A zaraz wychodzę na uczelnie, mam nadzieję, że to ostatni tydzień, bo już mam dość po 8-10 godzin tam siedzieć codziennie. Już mnie to za bardzo męczy.
Miłego dnia.
Gugiś na pewno i u ciebie niedługo się zacznie.
Ja wczoraj cały dzień miałam przemeblowanie w mieszkaniu i już jest wszystko dla dzidzi ustawione. Za 2 tygodnie będzie wózek i już wtedy mogę tylko czekać na poród.
A zaraz wychodzę na uczelnie, mam nadzieję, że to ostatni tydzień, bo już mam dość po 8-10 godzin tam siedzieć codziennie. Już mnie to za bardzo męczy.
Miłego dnia.
Cze dziewczyny!
Betti trzymam kciuki!
Ja też czekam aż kikut odpadnie-mam nadzieję, że nastąpi to niedługo. Nasz Jasiek dzisiaj bardzo ładnie spał-w nocy budził się tylko dwa razy :) ależ się wyspaliśmy :)))))))))))))) martwię się tylko, bo zdaje mi się, że mam miej mleka, piersi są jakby cały czas miękkie i nie leci tak jak do tej pory...
Betti trzymam kciuki!
Ja też czekam aż kikut odpadnie-mam nadzieję, że nastąpi to niedługo. Nasz Jasiek dzisiaj bardzo ładnie spał-w nocy budził się tylko dwa razy :) ależ się wyspaliśmy :)))))))))))))) martwię się tylko, bo zdaje mi się, że mam miej mleka, piersi są jakby cały czas miękkie i nie leci tak jak do tej pory...
herbatka jest pyszna! Ale ja już jej nie piję, bo mi cieknie i cieknie :/
Też mam często miękkie piersi, a jednak Mała wysysa z nich mleczko. Lubię, jak są miękkie, są wtedy takie miłe w dotyku.
Maleńka śpi, pokasłuje przez sen, a ja dalej czekam na lekarza.. Mówił, że będzie "wczesnym przedpołudniem"- wolałabym jednak, żeby podał godzinę :)
Też mam często miękkie piersi, a jednak Mała wysysa z nich mleczko. Lubię, jak są miękkie, są wtedy takie miłe w dotyku.
Maleńka śpi, pokasłuje przez sen, a ja dalej czekam na lekarza.. Mówił, że będzie "wczesnym przedpołudniem"- wolałabym jednak, żeby podał godzinę :)
Yecath zdrówka dla Tosi!!!
Betti trzymam kciuki, aby było to dziś!!! POWODZENIA
Ja byłam u lekarza ogólnego, dostałam skierowanie do endokrynologa, bo moje badania hormonów wyszły trochę nie tak.
Dała mi też skierowanie na mocz i morfologie-a co poprosiłam i dała :-)
I zaraz uciekam do dentysty a jutro endokrynolog, ale tydzień lekarzowy się zapowiada!!!
Betti trzymam kciuki, aby było to dziś!!! POWODZENIA
Ja byłam u lekarza ogólnego, dostałam skierowanie do endokrynologa, bo moje badania hormonów wyszły trochę nie tak.
Dała mi też skierowanie na mocz i morfologie-a co poprosiłam i dała :-)
I zaraz uciekam do dentysty a jutro endokrynolog, ale tydzień lekarzowy się zapowiada!!!
Betti trzymam kciuki :)
Yecath mam nadz., ze to tylko przeziebienei i malutka szybko wyzdrowieje.
Ja dzis w pracy - nieprzytomna.niedlugo jade do poloznej. dzis z mezem - ma nam cos na temat porodu powiedzic (jak oddychac, jakie srodki przeciwbolowe sa dostepne itp.)
synek ostatnio mniej sie rusza. chyba mu juz tam strasznei ciasno ;)
w soboter wieczorem maz probowal mnie przekonac ;) ze zaczelam rodzic - Jasiek wciskal glowke i sie rozpychal przez ponad 2 godz. co tak bolalo ze sie zwijalm na lozku
pozdrawiam
Yecath mam nadz., ze to tylko przeziebienei i malutka szybko wyzdrowieje.
Ja dzis w pracy - nieprzytomna.niedlugo jade do poloznej. dzis z mezem - ma nam cos na temat porodu powiedzic (jak oddychac, jakie srodki przeciwbolowe sa dostepne itp.)
synek ostatnio mniej sie rusza. chyba mu juz tam strasznei ciasno ;)
w soboter wieczorem maz probowal mnie przekonac ;) ze zaczelam rodzic - Jasiek wciskal glowke i sie rozpychal przez ponad 2 godz. co tak bolalo ze sie zwijalm na lozku
pozdrawiam
Kolejna rozpoakowana mamusia :)
LISTA
2w1
MARZEC:
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
geoida 07.05
Kajagsm 23.05
ssylwia 26.05
Rozpakowane:
aleksandraa20 04.03 (25.03) coreczka
LISTA
2w1
MARZEC:
Myszka1 24.03
KWIECIEN:
Agnieszka83. 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
*an.ma* 23.04
muxa! 26.04
madziahome 27.04
MAJ:
geoida 07.05
Kajagsm 23.05
ssylwia 26.05
Rozpakowane:
aleksandraa20 04.03 (25.03) coreczka
Betti, nie dziwie sie Tobie tej depresji... Ja sama tez już tego psychicznie nie wytrzymuję.
Wczoraj trochę mi lepiej było, bo pojechałam sobie do pracy i posiedziałam tam pół dnia i poplotkowałam. No i to że ten czop się odrywa, zawsze coś do przodu.
Wiem że mówienie nie denerwuj się to już tuż tuż jest dla ciebie wkurzające, bo ty chcesz już a nie zaraz. Ale nic mądrego na to nie można wymyśleć. Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno i jak widzisz cały czas czekam żeby się nie wepchnąć w kolejkę, tak jak obiecałam :)
Wczoraj trochę mi lepiej było, bo pojechałam sobie do pracy i posiedziałam tam pół dnia i poplotkowałam. No i to że ten czop się odrywa, zawsze coś do przodu.
Wiem że mówienie nie denerwuj się to już tuż tuż jest dla ciebie wkurzające, bo ty chcesz już a nie zaraz. Ale nic mądrego na to nie można wymyśleć. Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno i jak widzisz cały czas czekam żeby się nie wepchnąć w kolejkę, tak jak obiecałam :)
U Tosi teraz nieco lepiej, ale w nocy strasznie się męczyła :(
Lekarz wczoraj był, mówił że zdążyliśmy jeszcze przed zejściem choroby na oskrzela, ale nosek, uszka i gardełko zainfekowane. Daję Tosi wit. C (Cebion), Clemastinum, Panadol truskawkowy (bardzo jej smakuje), Nasivin (krople do noska) i regularnie oczyszczam jej nosek Fridą. Teraz już dość normalnie oddycha, bo wcześniej to takie furkotanie było... Na łóżeczku wieszam jej mokre pieluchy, śpi wyżej niż zwykle, dużo dużo ją przytulam. Ale jest bardzo dzielna.
Lekarz też zbadał jej bioderka, mówił, że ma wzorowe- oby się na USG potwierdziło.
Betti, a jak u Ciebie? Są bóle?
Lekarz wczoraj był, mówił że zdążyliśmy jeszcze przed zejściem choroby na oskrzela, ale nosek, uszka i gardełko zainfekowane. Daję Tosi wit. C (Cebion), Clemastinum, Panadol truskawkowy (bardzo jej smakuje), Nasivin (krople do noska) i regularnie oczyszczam jej nosek Fridą. Teraz już dość normalnie oddycha, bo wcześniej to takie furkotanie było... Na łóżeczku wieszam jej mokre pieluchy, śpi wyżej niż zwykle, dużo dużo ją przytulam. Ale jest bardzo dzielna.
Lekarz też zbadał jej bioderka, mówił, że ma wzorowe- oby się na USG potwierdziło.
Betti, a jak u Ciebie? Są bóle?
Tak Betti-pierwszy raz ze skurczami co 5 min wylądowałam w sobotę-okazało się że to przepowiadające. Potem jeszcze tydzień w domku męczyłam się bo dopadły mnie bóle krzyżowe-prawie zero snu bo bardzo bolało. Ale juz sam poród to dosyć sprawnie poszedł-nastawiałam się że bedzie gorzej:))
Yecath na pewno Malutka niedługo wyzdrowieje-obie jesteście dzielne-kurcze wyobrażam sobie co czujesz-na pewno bardzo przeżywasz że Tosia się męczy.Pozdrawiam.
Yecath na pewno Malutka niedługo wyzdrowieje-obie jesteście dzielne-kurcze wyobrażam sobie co czujesz-na pewno bardzo przeżywasz że Tosia się męczy.Pozdrawiam.
Gugis ja Ci nie odpowiem bo ja w Szwecji mieszkam i niestety tu sie nie chodzi, tylko zrobili mi jak pojechalam rodzic hehe:-)
Skarlet a jak mialas te bole krzyzowe to tez skurcze? bo ja mam teraz tak co 15 min skurcz ale cholernie przy tym bola plecy. Moze to to samo?
Yecath Buziaczki dla Tosi:) malenstwo sie wymeczy.
Skarlet a jak mialas te bole krzyzowe to tez skurcze? bo ja mam teraz tak co 15 min skurcz ale cholernie przy tym bola plecy. Moze to to samo?
Yecath Buziaczki dla Tosi:) malenstwo sie wymeczy.