Widok

WOŚP

http://www.wykop.pl/ramka/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ wróżb

Nie potrafi Pan odróżnić dzialań jednostki od działań systemu ? Nie potrafi Pan ustalić algorytmu wpływu systemu na jednostkę z jednej strony i tego jak jednostki kształtują system z drugiej strony ? Nie widzi Pan różnicy międzu komunizmem a demokracją ? Nie słyszał Pan o koniecznśći analizowania zjawisk natury i kultury ?

Widzę, że woli Pan od samodzielnośći intelektualnej czekanie na decyzję Matki-Partii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zetjot---ale o to chodzi,żeby przestać się czepiac tych -co --wytrzymują tą presje złosliwosci
i pomimo tego COS ROBIA

jest tak wiele możliwości naprawy tego swiata-takimi małymi kroczkami
zamiast piep..c panowie -zróbcie cos

ja potrzebuje dla kogos---komputera,czesci do komputera--
sami mogą sobie złozyc-bo umieja
może ktoś ma niepotrzebne -jeszcze do uzytku

napisałam ogłoszenie----NIKT NAWET SIE NIE ZAPYTAŁ!
DO OBSMAROWYWANIA
I WIECZneGO WYSZUKIWANIA- PIERWSI

naród jest wredny--to zacznijmy od siebie-zmieniac siebie

Zetjot przestan psuc oczy gazetami
nigdy nie będziesz miał pewności -czy napisano prawde
zawału dostaniesz a sprawiedliwości nie dojrzysz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepiej z daleka krytykować, niszczyć nic nie wnosić. szukać haków. Tak to najlepiej umiemy panie zetjot. Nawijać tzw makaron na uszy, słowotok, którego chyba już pan sam nie rozumie. Każdy pana tekst zaprzecza poprzednim. Jak zauważyłem krytyka dotyczy Owsiaka WOŚP, ludzi wcielonych do wojska w czasach prl. krytykuje pan system a nie działa jako jednostka, itd.
Mniewa pan manie prześladowcze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Cross

Pan nie tyle odrzuca moje poglądy, co raczej Pan nie posiada żadnych poglądów Poglądu się nie " ma" jak ma się samochód. Pogląd trzeba zaprezentować i pokazać jak działa i tu się kłania algorytm..
@ wróżb

Bardzo ciekawy przykład Pan podał. Tyle,że błędnie Pan interpretuje Pan fakty, bo w moim przypadku jest dokładnie odwrotnie. Tradycyjnie trzymam się od takich ciał jak wspólnoty czy zebrania spółdzielni z daleka, właśnie ze względu na niechęć ludzi do racjonalnej współpracy, którą zastępuje chęć do robienia na tym prywatnych interesów. I wiem od osób zaangażowanych jak to egoistyczne nastawienie i złośliwość ludzka są zakorzenione.
"Moje poglądy prezentuję jako sposób widzenia pewnych rzeczy, który można przyjąć lub odrzucić bez żadnych konsewencji dla odbiorcy."

Problem polega na tym że każdego, kto śmie odrzucić Twoje poglądy uznajesz automatycznie za głupiego kmiota, leminga,itp.
To jest zwyczajnie wku......ące.
Nie jest łatwo mnie sprowokować ale nie jestem pewien czy byłbym się w stanie się opanować i czy w rozmowie face 2 face nie zebrałbyś za taką postawę kilku garści.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ps. Kiedyś działałem w takim tworze jak wspólnota mieszkaniowa, też to robiłem za free. Telefony opłacałem z własnej kieszeni, papier, tonery, z własnej kieszeni. korespondencja wysyłana z własnej kieszeni. Czas poświęcony na działalność to inna bajka. Nadszedł moment kiedy, pojawił się jeden taki "zetjot". potem następny. Efekt końcowy, podziękowałem wszystkim zainteresowanym za współpracę, nie miałem ochoty uczestniczyć w zebraniach., dalej wybudowałem dom i mam w rowie co się dzieje z dziadostwem.
@ wróżb

Proszę zerknąć do prasy, niezależnej oczywiście i przyjrzeć się kwestii przepływów finansowych między firmami powiązanymi z Owsiakami a WOŚP.
Nie mam informacji za ile robi to Owsiak, mógłbym prosić jakieś dane.
@ wróżb

Moje poglądy prezentuję jako sposób widzenia pewnych rzeczy, który można przyjąć lub odrzucić bez żadnych konsewencji dla odbiorcy.

Propozycje Owsiaka nie są neutralne, bo przebiegają w realu, w konkretnej, materialnej przestrzeni spolecznej.

Ja robię to za friko, Owsiak nie.
Na tym polega różnica.
zetjot przebijasz Owsiaka w znajomości rzeczy wszelakich. Powinieneś zajmować eksponowane stanowisko narodowego mędrca do którego biegnie po poradę bezradna ciżba, lemingi. Już widzę trenerów pytających o skład i ustawienie zawodników. Lekarzy o pomoc w rozwiązaniu problemu z systemem, że motłoch nachodzi w przychodniach i szpitalach. Biedni za marne grosze w kraju tyrają jak, woły, że na zachodzie to kilka razy więcej zarobią. Macierewicz przyszedłby też do ciebie, takich specjalistów miał w swoim składzie, jeden od blefowania, drugi od puszczania dźwięków, jak w filmach fantastycznych. zetjot, jesteś, jak kimir sen, jedyny , nieomylny. Proszę zejdź na ziemię.
Wczesnym rankiem, skoro świt wracam dziś do domu, a jakże, z przychodni, włączam Radio Gdańsk na wiadomości i od razu moje dolegliwości uległy redukcji do właściwych proporcji. Słucham a tam historia ze śmiercią nienarodzonych bliźniaków we Włocławku. Z nieocenionym komentarzem nieocenionego znawcy rzeczy wszelakich Jurka Owsiaka, że zawinił człowiek a nie system. Owsiak - człowiek uniwersalny, który
potraf wszystko, odgadnąć co w duszy gra Macierewiczowi, potrafi ocenić profesjonalizm dziennikarzy TVRepublika i wskazać im ich miejsce w szeregu, a odpowiedzi na pytania o rozliczenia finansowe potrafi przemienić w teatr poszukiwania słoika.

Oto wyrasta na naszych oczach heros, wcielenie cnót wszelakich oraz showman nad showmanami, Owsiak co wszystko... załatwi, błyskawiczną ocenę przyczyn i analizę systemu a nie tylko sprzęt medyczny. Więc po co dziennikarze bezużytecznie przepytują wiceministra zdrowia ? I po co szpital się tłumaczy, że zabrakło specjalisty od usg czy cesarskiego cięcia ?

A takie przypadki powtarzają się co kilka,kilkanaście dni. Proponuję więc sklonować Owsiaka i organizować WOŚP dodatkowo, przynajmniej z okazji Wielkanocy i 1-3 Maja.

A na koniec moja interpretacja, by nie wyszło na to że się wymiguję. Jednostka w tym systemie się nie liczy, tak
jak nie liczy się obywatel w tej fasadowej pseudodemokracji. Liczy się tylko interes układu i warstwy nomenklatury postkomunistycznej.
1. strona
2. autorytet ?
3. wylewanie żalu = ciekawy głos ?

Pamiętacie taki kawał :
W każdą niedzielę, wychodząc z kościoła, mężczyzna dawał żebrakowi 10 zł i tak to trwało kilka miesięcy. Aż pewnego razu dał mu 5 zł.
Zdziwiony żebrak pyta:
Dlaczego tylko 5 zł, zawsze było 10 zł?
No wiesz, posłałem syna na studia.
Ale dlaczego na mój koszt?

Podobne podejście prezentuje kościół , brak akceptacji dla wszystkiego co może w jakiś sposób uszczuplić datki dla kościoła w końcu czyż nowa bazylika nie jest ważniejsza?
wśród gadających!
zryw jest taki wielki ,ze mi skrzynka peka w szwach
prawda jest --że gadac umiemy dużo--a jeśli idzie o konkretny wkład w pomoc
jest dużo gorzej:(
> może by tak wypowiedzieć wojnę Węgrom, i po dwóch dniach bezkrwawej wojny poddać się i przyjąć ich okupację ?

Generalnie nie widzę przeciwskazań, o ile okupant nie wprowadzi węgierskiego jako języka urzędowego ;)
@ uciekinier

Zryw społeczny ??? Gdzie tu Pan widzisz jakiś zryw spoleczny ?

Ostatni zryw spoleczny to był w latach 1980-81. Jest istotna różnica między autentycznym zrywem a manipulacją. Zryw jest zawsze przeciwko czemuś a następnie dopiero za czymś. Zresztą brzmi to śmiesznie - jak oksymoron - "doroczny zryw spoleczny", coś jak pełnia Księzyca. Albo zryw albo doroczny. Nawet wielkich manifestacji protestacyjnych w Warszawie, nie ośmieliłbym się nazwać, ze względów socjologicznych, zrywem. To zupełnie inna klasa zjawisk spolecznych.
@ Manson

Wcale nie jestem za wyjściem z UE.Udział w UE ma wady i zalety, daje korzyści pod warunkiem stosowania twardej polityki interesu narodowego. Gdyby wyjść z UE, to w sytuacj slabego przywódctwa, obawiam się, że mialoby to więcej wad. Mocne przywództwo poradziłoby sobie zarówno w UE jak i poza nią.

Oczywiście zamiast UE najlepszy byłby tylko Wspólny Rynek (Common Market).
Dosyć ciekawy głos, bo pochodzący od człowieka przez lata związanego z WOŚP:
http://wirtualnapolonia.com/2014/01/18/lech-makowiecki-wspomnienia-jelenia-gralem-z-wosp-prawie-od-poczatku-wiele-lat-z-rzedu/
@ZJ

Powołał Pan nazwiska niewątpliwe znaczące.
Nie widzę obecnej kontynuacji takich postaci.

Proszę wziąć pod rozwagę fakt, że w obecnych uwarunkowaniach krokiem pierwszym i niezbędnym jest wykluczenie się z UE. Nie wiem, jak można by to na drodze pokojowej zrobić.
Pewne wskazówki jak działać w tych warunkach daje Fides i Orban - ale naszych Braci jest ledwie 9 mln. Nie sądzę, aby nam udało się podjąć podobne kroki. Zresztą do tego potrzebowalibyśmy roztropnego przywódcy, a takiego nie widać.

Nawiasem: a może by tak wypowiedzieć wojnę Węgrom, i po dwóch dniach bezkrwawej wojny poddać się i przyjąć ich okupację ? :-))) (To taki żart dla rozluźnienia nastrojów).

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (112 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry