Widok
Mam podobną sytuację z filmem z wesela, miał być w listopadzie a robią jeszcze lipiec, a film to jednak nie jest chop siup. Ale ja liczę, że w tym roku film dostanę:]
Dziewczyny jak miałyście nowy piekarnik to jak przygotowywałyście go do użytkowania? Wczoraj najpierw umyłam go ciepłą wodą z minimalną ilością płynu do mycia, potem wygrzałam tzn włączyłam sam piekarnik na 250stopni na 30min- smród niesamowity. Czy to wystarczy? Czy jeszcze zalać te blach wodą i z nimi włączyć?
Dziewczyny jak miałyście nowy piekarnik to jak przygotowywałyście go do użytkowania? Wczoraj najpierw umyłam go ciepłą wodą z minimalną ilością płynu do mycia, potem wygrzałam tzn włączyłam sam piekarnik na 250stopni na 30min- smród niesamowity. Czy to wystarczy? Czy jeszcze zalać te blach wodą i z nimi włączyć?
Salambo - ja robię dosyć często, bo mój mąż i teściowie to uwielbiają :)
Robię na dwa sposoby:
1/ mielone podsmażam na patelni, dodaję do tego mieszankę meksykańską, na ten placek nakładam najpierw listek sałaty, a potem ten farsz... no i można to sosem dowolnym polać (do środka)
2/ pierś z kurczaka kroją w paski, podsmażam, kroję w plastry pomidora, ogórka świeżego i kiszonego i znowu na placek nakładam sałatę, mięsko, warzywa i zawijam :) No i sosik :)
Życzę smacznego :)
Robię na dwa sposoby:
1/ mielone podsmażam na patelni, dodaję do tego mieszankę meksykańską, na ten placek nakładam najpierw listek sałaty, a potem ten farsz... no i można to sosem dowolnym polać (do środka)
2/ pierś z kurczaka kroją w paski, podsmażam, kroję w plastry pomidora, ogórka świeżego i kiszonego i znowu na placek nakładam sałatę, mięsko, warzywa i zawijam :) No i sosik :)
Życzę smacznego :)
Mysiorka - bo właśnie lepsze są takie domowe ;) Dajesz to co chcesz i ile chcesz ;) Poza tym ta w Mc i KFC to jest bardzo grubo zawinięta, a ja w domu zawijam tak jak dziecko się w becik zawija i ten naleśnik wtedy jest cieniutki, a składników mnóstwo :) Mniam... :)
Aha... Salambo - naleśniki oczywiście przed zawinięciem w nie farszu musisz podgrzać na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) po jakieś 30 sek. z każdej strony :)
Aha... Salambo - naleśniki oczywiście przed zawinięciem w nie farszu musisz podgrzać na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) po jakieś 30 sek. z każdej strony :)
ja do tortilli albo sandwiczy dodaje zrobiony przez siebie sosik czosnkowy - robie go zawsze z tego kefiru ktory ma na rysunku takiego pana ułana, jest bardzo gesty, dodaje odrobine jogurtu naturalnego lub smeitany, wciskam z 3 zabki czosnku i dodal sol, pieprz i ziolaprowanslaskie :D
jestem glodna teraz aaaa!!
jestem glodna teraz aaaa!!