Widok

WRZEŚNIOWE ŻONY (3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to zakładam, tym razem ja się porządzę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej Salambo! W kwietniu? No coś Ty, dlaczego?
czesc Dziewczyny:) Salambo jak to w kwietniu??????
tak mi wyszło z wyliczeń,
na chwilę obecną robią lipiec,
co za kaszana :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Mam podobną sytuację z filmem z wesela, miał być w listopadzie a robią jeszcze lipiec, a film to jednak nie jest chop siup. Ale ja liczę, że w tym roku film dostanę:]

Dziewczyny jak miałyście nowy piekarnik to jak przygotowywałyście go do użytkowania? Wczoraj najpierw umyłam go ciepłą wodą z minimalną ilością płynu do mycia, potem wygrzałam tzn włączyłam sam piekarnik na 250stopni na 30min- smród niesamowity. Czy to wystarczy? Czy jeszcze zalać te blach wodą i z nimi włączyć?
Masakra z tymi terminami:( szkoda ze oddaja te filmy i zdjecia tak pozno bo juz opada ten klimat slubny...

Mysiorka a z piekarnikiem to zrobilismy dokladnie tak jak mowilas:) smierdzialo starsznie, przy pierwszym pieczeniu tez troche smierdzialo ale nie rpzeszlo na jedzenie:)
ale mam jeszcze z tymi blachami robić, że z wodą i włączyć piekarnik? Bo dziś idę do auchan bo jedzonko i planuję dziś pieczywko czosnkowe zrobić dla mężusia, bo się doczekać biedaczek nie może :]
ja nic wiecej juz nie robilam, mzoesz to ewentualnie jeszcze raz wygrzac i tyle:) a tak wogole to polecam pieczywo czosnkowe z biedronki, akie bagietki - sa przepyszne;)
ja wolę własnej roboty ;)

nakręciłam się też na zrobienie bezy Pawłowej Nigelli Lawson i zastanawiam się czy dostanę gdziekolwiek maliny :]
aaaaa a wygrzewałaś razem z blachami? Bo ja bez, więc chyba jeszcze raz dziś to zrobię, bo pewnie nie wystarczy je umyć ciepłą wodą...
raz z blachami raz bez:)
to dziś wygrzeje jeszcze raz z blachami jakieś 20minut i przetrę i mam nadzieje, że będę mogła już dziś robić jedzonko :)
dziewczyny, robicie tortille ?
macie jakieś pomysły na farsz ? nigdy nie robiłam, a chciałabym spróbować zrobić z tych gotowych placków
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja nigdy nie robiłam ale pewnie pasowała by do środka pekinka, feta, papryka i podsmażony kurczak w przyprawie gyros:) i do tego sos czosnkowy :P
Salambo - ja robię dosyć często, bo mój mąż i teściowie to uwielbiają :)
Robię na dwa sposoby:
1/ mielone podsmażam na patelni, dodaję do tego mieszankę meksykańską, na ten placek nakładam najpierw listek sałaty, a potem ten farsz... no i można to sosem dowolnym polać (do środka)
2/ pierś z kurczaka kroją w paski, podsmażam, kroję w plastry pomidora, ogórka świeżego i kiszonego i znowu na placek nakładam sałatę, mięsko, warzywa i zawijam :) No i sosik :)

Życzę smacznego :)
tak mi narobiłaś smaka na ta tortille, że dzisiaj po pracy kupię te naleśniki i zrobię :)
aż poczułam jaka jestem głodna :] niestety jogurcik to nie tortilla (choć ta mc'a albo kfc mi nie smakowała)
Mysiorka - bo właśnie lepsze są takie domowe ;) Dajesz to co chcesz i ile chcesz ;) Poza tym ta w Mc i KFC to jest bardzo grubo zawinięta, a ja w domu zawijam tak jak dziecko się w becik zawija i ten naleśnik wtedy jest cieniutki, a składników mnóstwo :) Mniam... :)
Aha... Salambo - naleśniki oczywiście przed zawinięciem w nie farszu musisz podgrzać na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu) po jakieś 30 sek. z każdej strony :)
kfc ogólnie nie lubię, ale ta z mc'a dla mnie świetna :)
ale chcę popróbowac sama, bo wiadomo że zrobiona w domu będzie dużo lepsza :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja do tortilli albo sandwiczy dodaje zrobiony przez siebie sosik czosnkowy - robie go zawsze z tego kefiru ktory ma na rysunku takiego pana ułana, jest bardzo gesty, dodaje odrobine jogurtu naturalnego lub smeitany, wciskam z 3 zabki czosnku i dodal sol, pieprz i ziolaprowanslaskie :D

jestem glodna teraz aaaa!!
tripgirl a to przypadkiem nie chodzi o jogurt bałkański ? :)

sunny a później już całość zawiniętą podgrzewasz w piekarniku ? czy już nie trzeba ?
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

do góry