Widok

WRZEŚNIOWE ŻONY (3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to zakładam, tym razem ja się porządzę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie notorycznie zdarza zostawic w pracy kupiony w piekarni chlebek i potem w domu jest bida ;))
ja też zaczełam jeździć po 5 letniej przerwie :)
na początku było ciężko, ale musiałam bo nie miałam jak dojechac do pracy,
jak człowiek musi, to wszystko może :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Tripgirl i bardzo dobrze, że Cie zmusił :) trzeba jeździć jak się ma prawko- przynajmniej od czasu do czasu, a nie co 8 lat :]

a co do obiadku- to oczywiste, że się udał i że smakowało :) ja wczoraj zostawiłam zakupy w pracy i musiałam coś innego wymyślać :/
dzien dobry, bo chyba nie mowilam:)

ja sie dzis juz 3 dzien z rzedu obudzilam z bolem glowy - ta pogoda nie jest dla mnie :/

ale dobra wiadomosc jest taka ze jeszcze tylko jeden dzien do weekendu, i ze zrobilam wczoraj na obiad to co napisalam i mezulek powiedzial ze bylo bardzo dobre:) i ze dzis mi sie okres skonczyl i wreszcie mam komfort :D

ja mam prawko od jakis 8 lat ale praktycznie wogole nie jezdzilam autem, pare miesiecy temu moj M. wsadzil mnie sila do auta, co zostalo najpierw poprzedzone moim 15to minutowym placzem ze strachu, pojezdzilismy po parkingu gemini i lidla i nawet mi sie podobalo:)

po nowym rku wykupie sobie chyba jakies jazdy dla odswizenia i moze sie odwaze wyjechac potem na ulice:))
ja po dzisiejszej koszmarnej podróży zaczynam poważnie myśleć nad prawkiem... jedyny minus, że z pracy wracałabym z 20minut dłużej stojąc w korku na morskiej a potem w Redzie :/ ale to nie jest normalne, że ja wchodzę o 8 do pracy i jestem wykończona już :]
to fakt, jest to jakiś plus :)
ale prawda jest taka, że w wiekszości przypadków wolałabym jeździć komunikacją miejską, gdyby jakakolwiek istniała na mojej wiosce ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo przynajmniej siedzisz ;)
z tego co widzę to zamiast szyszek zrobię nieforemne glutki, ważne że smak będzie ten sam ;)
ale to nie wiem kiedy bo teraz w 3 weekendy pod rząd mam szkolenie :)
wpadłam na pomysł prezentu gwiazdkowego dla psióły, i jestem z tego powodu zadowolona, jeden problem z głowy ;)

ja to na całe szczęście jeżdżę sobie autkiem, ale w taką pogodę jak u mnie to też nie jest wcale takie przyjemne, jedynie na głowę nie pada ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Hej Dziewczyny... obudziłam się dziś z przekonaniem, że jutro sobota, zachwycałam się jak to cudownie będzie pospać dłużej jutro... no i mąż niestety przywrócił mnie do rzeczywistości :/ Jestem wykończona poranną jazdą kolejką- dawno nie było tak źle, ścisk, gorąco, parno i śmierdząco... a szyby zaparowane jak z titanica :( oj nie mam dziś humorku
U nas formował je mój mąż, dla mnie też były za gorące ;D a jak tylko trochę przestygły to już twardniały i nie dało się ich tak łatwo formować ;D
właśnie skończyłam szyszki, ziemniaki się gotują, kotlety mam z wczoraj, sałatka przechodzi pysznym samorobnym sosem winegret.
A z tymi szyszkami to nie tak łatwo, bo masa jest bardzo gorąca i ja robiłam tak, ze porcjowałam sobie łyżką na talerzu i jak przestygło to dopiero turlałam kulki w rękach wytłuszczonych margaryną
Świetne :D
Ja już po zakupkach ;D idę teraz przygotować canelloni a potem napiszę wam ten przepis na pizze ;) Bardzo łatwy :)
A szyszki formuje się tak jak napisała Mysiorka - nabiera się na łyżeczkę i paluszkami nadaje im kształt :)
ZAPROSZENIE NA WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN
Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEN PIERWSZY
1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU?
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.

2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?
Dyskusja.

3. RÓŻNICE POMIEDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ.
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU?
Debata panelowa z udziałem ekspertów.

5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA.
Linia pomocy i grupy wsparcia.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY.
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania.

7. ZAPAMIETYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA.
Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.
DZIEN DRUGI
1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?
Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne.

2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA.
Prezentacja PowerPoint.

3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.
Wspomnienia tych, którzy przeżyli

4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI?
Gra na symulatorze.

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ.
Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról.

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH.
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ZYĆ, BEDAC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE?
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY.
Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja.
POZDRAWIAM OCZYWIŚCIE

od czytania o tych wszytskich Waszych potrawach normalnie sie glodna zrobilam... :)
najbardziej spodobaly mi sie rogale drożdzowe :) bede musiala wyprobowac :)
czy mi się wydaje, czy z dnia na dzień jest coraz ciemniej o tej godzinie? jeszcze wczoraj jak wychodziłam z biura było w miarę jasno... ale buro jest :( a faceci są jacy są:] a propos nich... zaraz coś fajnego wkleję:)
MEZCZYZNI...;)
Tripgirl właśnie ważne jest to, że umiesz zrobić na szybko coś dobrego:) nie sztuka spędzić w kuchni parę godzin i stworzyć coś smacznego- a takie szybkie obiady są zawsze najlepsze! Powinnam się już zbierać normalnie... :/ chcieliśmy iść na basen dziś, ale jakoś tego nie widzę... Mój mąż nie rozumie, że kobieta na basen to musi się odpowiednio przygotować :P
Mysiorka serio nie sciemniam, takie puree to sie robi w 5 minut serio:) po prostu jak robie takie dania delikatnie mowiac improwizowane na szybko to jest zjadliwe i nie widac ze jestem beztalenciem :)
Salambo- ja czasem robię coś mega szybkiego w stylu pierożki mrożone czy fasolka bretońska z puszki:P a też dobre żarełko :) co do szyszek- to chyba paluszkami i łyżeczką- w zależności jaki gatunek szyszki sobie upatrzysz za wzór :)
kobitki ewidentnie rozpieszczacie swoich mężów :))
gorzej jak wam się odechce pitraszenia albo zwyczajnie nie będziecie miały na to czasu, a mężowie będą niezadowoleni bo przecież zawsze było ;)
ja lubię gotować, ale nie mam na to czasu a czasami i ochoty, więc bywa i tak że mąż sam musi sobie radzić bo obiadu nie ma, za to większość przyjemnośc ma jak od czasu do czasu ugotuje coś ekstra :)

przepis na szyszki wydaje mi się całkiem fajny, muszę wypróbować, tylko jak się formuje te szyszki ??
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

do góry